Pisao sam na Best buy o KODTu, mislim da nakon isplate dividende cijena ostaje ista kao i što je bilo lani, pad je jedino moguć u slučaju ruskog raketiranje Varšave ili Berlina, u naravi sam optimist i mislim da Putinovom ludilu dolazi kraj.
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Da naprave stock split još bi možda bila likvidna.
Nebitno, pogotovo za ovu dionicu koja je u načelu van fokusa šire publike.
-
Evo nas i na novom ATH od 2700kn. Sto mislite postoji li na ovoj dionici potencijal da neka strana kompanija krene u stratesko preuzimanje? Primjerice neki Kinezi?
-
Moje je mišljenje da je pravi razlog za ATH fin. izviješće za prvi kvartal koje bi trebalo biti znatno bolje od lanjskog uzimajući u obzir stanje ugovorenih poslova na dan 31.12.2021. Za mene bi bio očekivan rast dobiti od 25-30 % u ovoj godini. To automatski znači rast dividende za taj postotak,a u konačnici i porast cijene dionice.Pravo pitanje je koliko dugo još mogu rasti po ovim stopama.
-
Ne postoji. Zlatna koka se ne prodaje.
-
Ne postoji. Zlatna koka se ne prodaje.
Za pravu cijenu sve je na prodaju.
-
Iako, zna se tko ostvaruje kontrolu i tko je većinski vlasnik, pa mi se cini da bi bilo kakva prodaja, a pogotovo Kinezima, iz perspektive EU i Hrvatske u njjoj (i trenutne geopolitičke situacije u Europi i šire) zapravo bila nemoguća misija.
-
Evo nas i na novom ATH od 2700kn. Sto mislite postoji li na ovoj dionici potencijal da neka strana kompanija krene u stratesko preuzimanje? Primjerice neki Kinezi?
Postojale su price o mogucem preuzimanju prije koju godinu, pa sad koliko su bile istinite ne znam
-
Sto mislite postoji li na ovoj dionici potencijal da neka strana kompanija krene u stratesko preuzimanje?
Ponuda za preuzimanje je već bila. Prije 15-20 godina. Ponuda je propala je već onda nitko od tadašnjih dioničara nije želio prihvatiti cijenu koja je naizgled bila dobra, ali kao što vidimo, pokazalo se da je odluka dioničara bila ispravna. Vjerovali su u Upravu i u budućnost. Jednog dana će doći i do ponovnog (pokušaja) preuzimanja. Pitanje je samo kojeg dana...
-
Sto mislite postoji li na ovoj dionici potencijal da neka strana kompanija krene u stratesko preuzimanje?
Ponuda za preuzimanje je već bila. Prije 15-20 godina. Ponuda je propala je već onda nitko od tadašnjih dioničara nije želio prihvatiti cijenu koja je naizgled bila dobra, ali kao što vidimo, pokazalo se da je odluka dioničara bila ispravna. Vjerovali su u Upravu i u budućnost. Jednog dana će doći i do ponovnog (pokušaja) preuzimanja. Pitanje je samo kojeg dana...
Nema ni jednog razloga da ova firma ne bi bila pozeljna i da u svakom trenutku ukoliko se pojavi prilika za prodaju netko od vecih igraca bi bio zainteresiran u to sam uvjeren.
-
-
Ovo vrijedi 5000, ako ima pravde.
-
Mislim da ovdje ima dosta maštovitih pojedinaca. Manjinske dioničare nažalost nitko ništa ne pita niti bi ih pitao da postoji i najmanja šansa da se firma proda. Zna se tko odlučuje o tome.
Sto se tiče poslovanja, vidjet ćemo u kojoj mjeri će uprava uspjeti prevaliti rastuće troskove sirovina na kupce i da li su se adekvatno zaštitili od rasta cijena.
-
Mislim da ovdje ima dosta maštovitih pojedinaca. Manjinske dioničare nažalost nitko ništa ne pita niti bi ih pitao da postoji i najmanja šansa da se firma proda. Zna se tko odlučuje o tome.
Sto se tiče poslovanja, vidjet ćemo u kojoj mjeri će uprava uspjeti prevaliti rastuće troskove sirovina na kupce i da li su se adekvatno zaštitili od rasta cijena.
Tko spominje da se manjinske nesto treba pitat hoce li se prodat, zna se tko moze prodat firmu i zna se da sve dionice su onda predmet prodaje ovisno tko zeli prihvatit prodaju po uvjetima koji su postignuti.
-
Manjinske dioničare nažalost nitko ništa ne pita.
Nebitno. Svaka javna ponuda vrijedi za sve dioničare . Velike i male.
Sumnjam da bi se veliki dioničari odlučili za prodaju na gore u postu spomenutih 5.000 kn. Premalo. -
A kako tumačite onda ove sporadične prodaje Mirovinca?
KODT-R-A: Promjene dioničara - MojeDionice
Kako netko sa tako dugim vremenskim horizontom ulaganja prodaje dionice u pola njihove navodne vrijednosti?
-
A kako tumačite onda ove sporadične prodaje Mirovinca?
Tumačim tako da moram(o) prodati i ja (mi).
Ne znam za ostale, ali oOsobno mi nije bitno. Previše je mogućnosti i razloga. -
Polako polako ljudi! KODT jest odlična kompanija i dijelom je podcijenjen čemu je zaslužna i velika nelikvidnost dionice. Ta podcijenjenost je po meni od 30-40%, ne više, ovdje imam dojam da se o kompaniji priča kao da je višestruko podcijenjena što nije. U čemu je kvaka?
Pa netko je postavio dobro pitanje, mogu li se ove stope rast održati? Pa odgovor je ne, ovako rasti dugoročno mogu valjda samo neke IT kompanije gdje ti za poslovanje treba nekoliko laptopa i licenci i opet je teško to dugoročno gurati s tim stopama rasta. U proizvodnji i prodaji trebaš laptope, licence i plus još valjda 100 ili 1000 puta više kapitala za zemljišta, hale, strojeve, vojsku ljudi, polazni materijal, potrošni materijal i svu logistiku vezanu uz sve nabrojano. Jednostavno zdrav razum nalaže da se po ovakvim stopama ne može rasti dugoročno. To i investitori prepoznaju jer da očekuju godinama ovakav rast onda bi imali cijenu koja je previsoka i p/e tipa 20-25 a ne sadašnjih 10 (npr. preprevisok p/e imaju amazon, tesla i sl. baš zbog očekivanja velikog rasta). Uopće sada tu ne drukam nit crnjačim nego pokušavam biti objektivan. Jednostavno ne možeš očekivati ovakve stope rasta. ista stvar je i kod ERNT. nakon rasta prihoda od ludih i nerealnih 85% bio bi zadovoljan da ovu godinu ponove približno dobar rezultat a realno ne mogu očekivati nikakav rast spram prošle godine. Ja bih kod KODT a i kod sveg drugog u portfelju bio zadovoljan i kada bi stope rasta bile oko 5-10%. Pa to je dugoročno odlično. Uz nekakvu dividendu koja se reinvestira to su odlični prinosi. SnP500 ima prosječni godišnji prinos 10ak % i nitko od fondova ga dugoročno ne može pratiti. Imajte to na umu!
-
KODT jest odlična kompanija i dijelom je podcijenjen čemu je zaslužna i velika nelikvidnost dionice.
Ne bih se složio da je nelikvidnost velika. Prošla su vremena kada je između transakcija znalo proći nekoliko dana, pa i do tjedan dana. Ovo je već dosta bolje nego nekada. Što se likvidnosti tiče, mislim da će biti sve bolja i bolja.
-
U svakom izvješću se spominju više cijene sirovina, problemi u distribucijskim kanalima, a onda godina na kraju ispadne iznimno uspješna.
INFORMACIJA S ODRŽANE SJEDNICE NADZORNOG ODBORA
(...) Obzirom na pandemiju COVID-19 i zahtjevne uvjete na tržištu transformatora, ukupne
rezultate poslovanja Končar D&ST-a u 2021. godini smatramo iznimno uspješnim i društvo
dobro pripremljenim za buduće poslovne izazove.https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KODT/COI-KODT-5490289ff3cc95b7ec67176f137832ad.pdf
-
Ali pitanje je i što će ako dođe do još veće krize sa naftom i plinom biti prije odbačeno kao neophodno. Računala, mobiteli... ili proizvodi tvornica tj. KODT-a koji omogućuje prelazak na više korištenje struje umjesto nedostatka plina i nafte.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner