Fantomski nalozi s 300 kom su povučeni i to neokrznuti 😂 Sad se opet možemo igrati rušenja i pumpanja 😁
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Nekome se ovdje baš žuri izać a kupaca nema osim škrtica, barem dok ne vidimo FI.
-
mišljenja sam da se ovdje uopće ne treba bojati "slabog" izvještaja. možda se dogodi jedan ispod očekivanja, ali će onda onaj slijedeći biti bomba. a tako je ovdje više-manje zadnjih deset godina.
-
mišljenja sam da se ovdje uopće ne treba bojati "slabog" izvještaja. možda se dogodi jedan ispod očekivanja, ali će onda onaj slijedeći biti bomba. a tako je ovdje više-manje zadnjih deset godina.
Sansa da dode slabi izvjestaj je prakticki nikakva. Svi koji prate ovu dionicu sumnjam da cekaju izvjestaj da bi ju kupili. Osim toga ubrzo nakon izvjestaja ide najava divke koja ce sigurno podici cijenu dodatno. Ja sam unutra i planiram dokupljivati ali trenutno nemam casha cekam da mi odrade neke druge dionice najvise Zaba. Da li ce se i za 2 mjeseca ovo moci kupovati ispod 2500 ne znam ali sumnjam.
-
Ova dionica je jaca od nekretnine. Uz dividendu i porast cijene obziom na p/e, te sve vecu potraznju za transformatorima obzirom na najvljenju svjetsku elektrifikaciju, ovdje samo moze biti problem nedostatak radne snage.
-
pa zato sam i napisao možda..... misleći prvenstveno na mogući poremečaj u dobavi materijala, isporuci gotovih, najavljenog velikog povećanja cijene energenata, više sile....
-
Nekome se ocito jako zuri izaci iz dionice. Tajming je prilicno los taman cekamo objavu izvjestaja i uskoro najavu divke. Al dobro srecom poklopilo me danas pa ih imam jos vise.
-
kupio 5 komada, čekam niže ako treba.
-
Ma mene je malo strah ove situacije.
Na ADPLu već pu$im zbog poluvodića, strah me da se slična situacija nebi dogodila i ovdje. Firme koje nemaju široku lepezu proizvoda poput npr. ATGR (koju također posjedujem) mogu lako zaglaviti kada im nedostaje jedne ključne sirovine...
-
To su sve rizici poslovanja ali po meni nebu trebali biti razlog za rasprodaju. Al ok svatko ima svoje razloge.
-
-
To su sve rizici poslovanja ali po meni nebu trebali biti razlog za rasprodaju. Al ok svatko ima svoje razloge.
Slažem se. Ja isto trenutno ne rasprodajem samo sam povukao paralelu sa ATGR koja se po meni slično vrednuje na našoj burzi a u njoj se zbog ovog što sam gore naveo trenutni puno sigurnije osjećam nego u KODTu. Luda su vremena trenutno u svijetu, ide mi to strašno na živce...
-
Sve se to naplati kasnije, nedostatak dovodi do vecih cijena sirovina, iako u pocetku utjece na pad marze dugorocno dovodi do vece zarade pa prilikom valuacije treba uzest to u obzir tj. uzest u obzir buduce novcane tokove ne samo trenutne, ono sta je najbitnije u ovakvim razvojima je zaduzenost koji u periodu do stabilizacije moze utjecat negativnije sta kod kodt nije slucaj, druga stvar je sta kodt spada ipak u bitnije ekonomske grane koje su bitne za funkcioniranje elektroenergetske mreze pa vjerujem da ipak ima nekakvu prednost u odnosu na neke druge industrije prilikom nabavke sirovina, a i da nema jedna je od rijetkih koji svoj proizvod uvijek moze prodat ma koliko mu cijena se povecala jer je proizvod cesto neophodan nekome i ne moze ga odgadjat dugo, za razliku od nekih drugih.
-
Kolega slažem se, ali kako se ono kaže, očekujem najbolje a spreman na najgore i tko se jednom opeče taj puše i na hladno. Ja sam se bome dobro opekao na ADPL i za sada se uopće ne vidi poboljšanje te situacije. Ne zaboravimo da ADPL nije neka žnj firma nego jedna, po meni, od top 10 kompanija na našoj burzi a trenutno posluje s minusom što je do prije pol godine bilo nezamislivo. Nije onda čudo što me brine svaki spomen poremećaja u opskrbi roba.
-
Evo upravo gledam kako se kretala cijena između objava izvjesca...nista pametno, cista zantizelja pa evo koga zanima...
Q32018/Q42018 +1%
Q42018/Q12019 +6%
Q12019/Q22019 +23%
Q22019/Q32019 +10%
Q32019/Q42019 -8% (pocetak Covid)
Q42019/Q12020 -17% (Covid)
Q12020/Q22020 +18% (post Covid)
Q22020/Q32020 +2%
Q32020/Q42020 +20%
Q42020/Q12021 +8%
Q12022/Q22021 +10%
Q22021/Q32021 +5%
Q32021/danas + 17%
Iznenadio sam se koliko smo rasli od zadnjeg izvjesca (q32021) pa nije ni cudo sto smo trenutno u mini korekciji...unatoc padu zadnjih 20dana i dalje je rast impresivan u odnosu na cijenu na dan objave q32021...isto tako je zanimljivo je i da od q32018, uz iznimku COVID razdoblja, nije bilo pada cijene izmedju objava izvjesca...
Nadam se da ce nastavit u istom ritmu jer prostora za rast ima i fundamentalno su sve jeftiniji...
-
Upravljanje KODT i ADPL jednako visoko profesionalno, razlika je što KODT ima proizvod kojeg stalno manjka na tržištu, a posebno u ovo vrijeme energetske tranzicije. Pogledajte rast prihoda i marži. ADPL ima nesreću što posluje u lancu autoindustrije koja je zapela s čipovima, a posebno loš je njihov najveći klijent Renault, drugo loše je što 24% prihoda ostvaruje u Rusiji čija je rublja stalno pod pritiskom inflacije i obezvređivanja u odnosu na EURO
-
Jel se itko sjeća kolika je razlika cijene između KODT i KOD2 u "normalnim" vremenima?
-
Jel se itko sjeća kolika je razlika cijene između KODT i KOD2 u "normalnim" vremenima?
Od 2017. nema razlike...prije toga nisam pratio KODT pa ne znam...
-
Prije 10 godina cijena se redovito kretala 5-10% u korist kodt-a sta bi bilo i logicno, madjutim to se u zadnje vrijeme skoro pa izjednacilo
-
Dokupio sam 6 kom redovne po 2400, kakve sam sreće vjerojatno će ići i niže ali 2400 mi je izgledala ok cijena. Sad valja vidjeti kakav je bio q4. Prošlogodišnji je bio iznad svih očekivanja, teško mi je povjerovati da ga mogu ponoviti ove godine...
-
Nikad ne valja sumnjati u KODT ugodno bi nas mogao iznenaditi poslovanje u Poljskoj
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun