bolje u trezorce po 2,6% nego na avista računu kod banke po 0,1%...
zaradit će u qvartalu na tome 267.000 EUR
bas sam htio nešto slično napisat...bolje 2,6% zaradit nego podijelit dioničarima i ne zaradit ništa
bas sam htio nešto slično napisat...bolje 2,6% zaradit nego podijelit dioničarima i ne zaradit ništa
Kad bi tako razmisljala uprava dionica bi danas vrijedila 30€ a ne 3800
Obzirom da je očekivanje HNB-a iz ožujka bilo da će prosječna inflacija u RH biti 3.7% a mogla bi biti samo veća meni kao dioničaru se čini da je ulaganje u obveznicu koja ima prinos 2.6% loša poslovna politika i da ako nemogu reinvestirati novac u osnovno poslovanje neka ga isplate nama pa ćemo mi svatko za sebe odlučiti gdje je najpametnije reinvestirati da nam dobit bude iznad razine inflacije jer sve ostalo je spaljivanje para.
Ima smisla ... u trezorce je privremeno parkirana lova prije nego završi u proširenju kapaciteta u Zaprešiću ... a onda će na nju biti prinos po 30% .... jest da bi se to moglo financirati i kreditom ... ali nije niti ova kombinacija tako loša. Ovoj upravi se malo toga može prigovoriti.
Ima smisla ... u trezorce je privremeno parkirana lova prije nego završi u proširenju kapaciteta u Zaprešiću ... a onda će na nju biti prinos po 30%
.... jest da bi se to moglo financirati i kreditom ... ali nije niti ova kombinacija tako loša. Ovoj upravi se malo toga može prigovoriti.
Okvirno kažu da bi to uduplalo kapacitete pa ispada "30%" zarade od duplih prihoda a to je nešto više od povrata na goli novac?
Ima smisla ... u trezorce je privremeno parkirana lova prije nego završi u proširenju kapaciteta u Zaprešiću ... a onda će na nju biti prinos po 30%
.... jest da bi se to moglo financirati i kreditom ... ali nije niti ova kombinacija tako loša. Ovoj upravi se malo toga može prigovoriti.
Gore nego "parkirati novce" u nešto što ne prati devalvaciju moze biti jedino držanje u čarapi. Dakle ne moramo mi prigovarati upravi jer znaju oni to malo bolje od nas ali si ne mogu pomoći. Viša sila. A spominjanje "zarade" 267.000E smatram sarkazmom
Onda vi držite novac na svome računu od viška kojeg imate i sve ok....jer i sarkastična zarada je nešto a čarapa koju spominete nije ništa....
Sviđa se to da misle o višku sredstava i ne ostavljaju ih da stoje bez ikakvog prinosa
"No u energetskoj tranziciji su, ustvrdio je, upravo transformatori svojevrsno 'usko grlo', s obzirom na to da nema puno tvornica na svijetu koje mogu proizvesti, isporučiti i osposobiti transformatore, naročito one velike snage. Končar je jedna od tih rijetkih tvrtki i u tome leži gotovo sva bit njezina uspjeha."
Nema ovdje straha još puuuno godina...samo skupljanje dionica dok se može i prst u uho