“Novi aranžman sa Zagrebačkom bankom pruža bolju osnovu za razvoj većih i zahtjevnijih projekata te označava ulazak Grupe u novo razdoblje poslovanja, usmjereno na kontinuiran i održiv rast”,
INGR (INGRA d.d.)
-
-
-
Postalo je svejedno kupuju li svoje dionice, poništavaju ih, refinanciraju kredite.
Ulagači nemaju u što ulagati kad se unaprijed zna da većih poslova neće biti.
-
Moje shvaćanje je da su možda dio tih oslobođenih sredstava upotrijebili za nedavni otkup vlastitih dionica, ili je to tome pomoglo.
-
Moje shvaćanje je da su možda dio tih oslobođenih sredstava upotrijebili za nedavni otkup vlastitih dionica, ili je to tome pomoglo.
Vrlo izvjesno i logično...

-
Nitko ništa ne piše, nema novih informacija, sve kao da se ugasilo 😓
-
Nije sve još ugašeno. Rade klime po uredima.
-
Vidim na objavi korporativnom upravljanju da redovito izvještaju o Primicima Uprave, a na stranicama https://ingra.hr/en/investors/ se vide primci do 2023. Poslao email za Prijavu nepravilnosti na ingru, a naveo sam da ću isti mail poslati na HANFA-u ako mi ne daju hitan odgovor.
Da mi brže prođe "sezona kiselih krastavaca"
-
Stigao odgovor za 55 minuta...
-
Nije im uopće loše.
-
Moje je mišljenje je da Uprava premalo stvara dodane vrijednosti za društvo i sveukupne dioničare prema ekvivalentu dobivenog od društva.
Iz tog razloga im ne mogu dati razriješnicu do daljnjega.
-
-
Moje je mišljenje je da Uprava premalo stvara dodane vrijednosti za društvo i sveukupne dioničare prema ekvivalentu dobivenog od društva.
Šta se mijenja ukoliko ne daju vašu razriješnicu?
-
"Sposobnost stvaranja vrijednosti za dioničare ključna je mjera uspjeha strategije."

Kolega Silvio ali ta ingra obečaje već desetljećima isto. Treba biti realan i reći bobu bob a popu pop. smisao te firme jes da se podobni namire :uprava nadzorni odbor i zato stalno nek vratolomije i občanja a na kraju sve se svodi na kupoprodaju položaja u firmi i raspodijeli plijena.uostalom tako vam je bilo i još tamo prije sloma 2008.
Opet red iščuđavanja a sve vam sam vam napiso. Ovo gore vam je i jedini smisao zašto su na burzi a dividenu nečete vidjeti uopče.
-
Šta se mijenja ukoliko ne daju vašu razriješnicu?
Samo koristim svoje dioničarsko pravo...

-
Kolega "Nitko", Uprava je na Skupštini javno obećala isplatu dividende u narednim razdobljima, pod uvjetom da uspiju stvoriti pozitivan novčani tijek koji će im to omogućiti.
Skupština će biti i sljedeće godine pa ćemo potvrditi izneseno stajalište.
Osobno bih radije isplatu dividende nego poništavanje dionica ali ne mogu utjecati na legitimne odluke Uprave.
Da kupim i milijun dionica ne bih ništa time mogao usmjeriti u bilo kojem smjeru.
Preostaje mi dioničarsko pravo nadziranja rada Uprave, zaokruživanje točaka dnevnog reda prema savjesti i dokup dionica.

-
Možda ste "novi" ovdje (ili tajni član) pa Vam smetaju različita mišljenja od Vašeg...

Mislio sam da je vrijeme jednoumlja odavno prošlo. Kad bi svi mislili jednako, forum ne bi imao smisla.
Ako te to smeta, stavi me na ignore i riješio si problem.
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-

-
PTKM (PETROKEMIJA d.d.) 655
- gta1
September 9, 2026 at 11:11 PM