1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    167
    • May 12, 2025 at 2:07 PM
    • #1,881
    Quote from misterno
    Quote from SILVIO2024

Ne bih se složio s aplikacijom i njezinim vrednovanjem trgovačkog društva Ingre s obzirom na stabilan novčani tijek do 2036.godine te potencijalno povećanje prihoda kroz prodaju električne energije u vrlo izvjesno budućem razdoblju.

BVPS je znatno iznad 4 eura te se povećava svake godine. Do 2036.godine će biti negdje cca 6-7 eura.

Tržišna vrijednost će ovisiti o ponudi/potražnji.. ^^

Do 2036.e ima 11 godina, povećali su i zaduženje, opet problemi s naplatom, u tu sunčanu su utukli oko 10 milja eura, trebaju još 90 ako se ne varam za zeleni vodik.....pare od elektrane nisu počele stizati još... A spominjali su još dvije...

Ali da tržišna vrijednost ovisi o ponudi/potražnji.

Dobra kob

Display More

Nema problema sa naplatom, ne širite dezinformacije. Grad Zagreb i RH plaćaju redovito rate za zakup Arene.

Jedino je problem "indeksacija" koja će se riješiti ove godine kroz sudski proces i tada će sjesti na račun sva zaostala potraživanja s zateznim kamatama.

Treba biti fer i realan te priznati što je dobro postavljeno a što nije.

Elektrane će biti realizirane (istina da je povećano zaduženje kroz kredit) ali to je bolje nego da se troši novac iz redovitog poslovanja.

Pozitivno je što tvrtka može dobiti kredit jer u nedavno vrijeme u prošlosti je to bila nemoguća misija.

• mesetar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • May 12, 2025 at 4:10 PM
    • #1,882

Ma svi tu znaju da je ova cijena dionice niska i da s obzirom na book i zaradu treba biti duplo viša.

Dlkv s bookom od 1,5 Eur vrijedi preko 30? a ovo s bookom preko 4 i sigurnim prihodima sljedeće desetljeće ni 2 ?

Ako tu dodamo još elektrane, potencijal dionice je uistinu ogroman, trenutno zapravo najveći na Zse.

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • May 12, 2025 at 5:11 PM
    • #1,883
    Quote from mesetar

Ma svi tu znaju da je ova cijena dionice niska i da s obzirom na book i zaradu treba biti duplo viša.

Dlkv s bookom od 1,5 Eur vrijedi preko 30? a ovo s bookom preko 4 i sigurnim prihodima sljedeće desetljeće ni 2 ?

Ako tu dodamo još elektrane, potencijal dionice je uistinu ogroman, trenutno zapravo najveći na Zse.

Istina.

I pratim ju ja.

Ali o problemima s naplatom i porezima pišu oni. Dugo tišina. Nadam se ja da ću se vratiti, ali ne znam.

Dlkv ima 425 miliona poslova i profitabilan je. Dobit prvi kvartal je veća od ngrine godine.ingra ima potencijal. Jedna solarna, bez obećanog vodika nije to. Hoće li ostvariti potencijal, nadam se da da.

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • May 12, 2025 at 5:36 PM
    • #1,884
    Quote from mesetar

HŽ potvrdio: Do kraja godine promet na oba kolosijeka na cijeloj dionici
    Dobre vijesti stižu iz HŽ infrastrukture o dinamici radova na pruzi između Koprivnice i Dugog Sela. Voditelj projekta Tihomir Lažeta otkrio je kako bi svi
    danica.hr

Volim iskreno ingru, zaradio sam na njoj. Ali ingra treba raditi ovakve stvari. Velike projekte

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    188
    • May 13, 2025 at 7:33 AM
    • #1,885
    Quote from misterno
    Quote from mesetar

Istina.

I pratim ju ja.

Ali o problemima s naplatom i porezima pišu oni. Dugo tišina. Nadam se ja da ću se vratiti, ali ne znam.

Dlkv ima 425 miliona poslova i profitabilan je. Dobit prvi kvartal je veća od ngrine godine.ingra ima potencijal. Jedna solarna, bez obećanog vodika nije to. Hoće li ostvariti potencijal, nadam se da da.

Display More

Ne znam kako usporedujes dalekovod i ingru ? :). Bio sam u Ingri i pratim je istina sve manje al ako cemo realno ....:) Ruku na srce ....

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • May 13, 2025 at 8:45 AM
    • #1,886
    Quote from All
    Quote from misterno

Istina.

I pratim ju ja.

Ne znam kako usporedujes dalekovod i ingru ? :). Bio sam u Ingri i pratim je istina sve manje al ako cemo realno ....:) Ruku na srce ....

A uspoređujem ih jer sam obe imao u portfelju.

Obje su mi napravile plus. Ali jedna u jako kraćem razdoblju. Zašto ih ne bi uspoređivao, bi li trebao imati različite zahtjeve za uložiti? 😁

Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • May 13, 2025 at 9:43 AM
    • #1,887

Danas opet velike transakcije, izgleda ICF se opet aktivirao. Pametno kupuju, puste da cijena malo pande pa krenu agresivno. Možda je i trezor, za dva dana ćemo vidjeti. Sutra je i skupština...

• KitoLovac
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • May 13, 2025 at 9:44 AM
    • #1,888

Dalekovod i Končar imaju toliko mnogo ugovorenih poslova da pokreću ekonomiju i guraju industrijsku proizvodnju.

INGR nema ništa novih poslova, siše se Arena i Trezor kupuje od povlaštenih. Vjerojatno ovo već danas izvukao nekog.

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • May 13, 2025 at 9:50 AM
    • #1,889
    Quote from KitoLovac

Dalekovod i Končar imaju toliko mnogo ugovorenih poslova da pokreću ekonomiju i guraju industrijsku proizvodnju.

INGR nema ništa novih poslova, siše se Arena i Trezor kupuje od povlaštenih. Vjerojatno ovo već danas izvukao nekog.

Je ovo baca na trezor. Drago mi je da nisan unutra. Na to troše profit svih dioničara? Mislim bilo bi super da nije trezor. Ali sumnjam. Da sam bar u krivu

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    167
    • May 13, 2025 at 9:54 AM
    • #1,890
    Quote from misterno
    Quote from KitoLovac

Je ovo baca na trezor. Drago mi je da nisan unutra. Na to troše profit svih dioničara? Mislim bilo bi super da nije trezor. Ali sumnjam. Da sam bar u krivu

Saznati ćemo sutra na Skupštini...tako nam Bog (Deban) pomogao...:saint:

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    188
    • May 13, 2025 at 9:57 AM
    • #1,891
    Quote from misterno
    Quote from All

A uspoređujem ih jer sam obe imao u portfelju.

Obje su mi napravile plus. Ali jedna u jako kraćem razdoblju. Zašto ih ne bi uspoređivao, bi li trebao imati različite zahtjeve za uložiti? 😁

Pa da ! :). Obzirom da sam izasao iz Ingre i podebljao poziciju u dlkv naravno da ih se ne moze nikako usporedivati. ^^.

Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • May 13, 2025 at 10:00 AM
    • #1,892
    Quote from SILVIO2024
    Quote from misterno

Saznati ćemo sutra na Skupštini...tako nam Bog (Deban) pomogao...:saint:

Dolazim na skupštinu pa se vidimo i osobno upoznamo:-).

Za ovo danas prilično sam siguran da ICF kupuje, nisu krenuli da bi stali s nekih 1,85% udjela, mislim da su to malo jači igrači s ozbiljnim ciljem, ali vidjet ćemo.

• villach007
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • May 13, 2025 at 10:42 AM
    • #1,893
    Quote from misterno
    Quote from KitoLovac

ovo je jasno vidljivo da se radi o dogovorenoj transakciji ili više njih -ovaj nalog sa 66239 nije slučajno baš danas stavljen na prodaju.

da li kupuje TREZOR, ICF ili netko treći -vidjet će se kroz nekoliko dana.

tko će biti prisutan treba sutra pitati zašto se trezorske dionice ne poništavaju, a postoji odluka GS o ovlaštenju Upravi da može poništiti trezorske dionice.

drugo pitanje je s obzirom da postoji dokument na stranicama Ingre o Politici primitaka

postoje mjerljivi kriteriji da bi se nagradio ključni menadžment Ingre, ako većina tih kriterija nije ispunjena koja je osnova za dodjelu trezorskih dionica. Zar samo procjena Nadzornog odbora?

toliko o samoprozvanom predstavniku malih dioničara u Nadzornom odboru -koga ustvari on predstavlja kad klima potvrdno glavom u interesu Uprave -gdje su tu mali dioničari???

• Rex123
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • May 13, 2025 at 10:46 AM
    • #1,894

Na skupštini svakako pitajte što je s projektom izgradnje stanova u Dubrovniku, gdje su na vlastitiom zemljištu trebali graditi 2 stambene zgrade.

Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • May 13, 2025 at 11:01 AM
    • #1,895
    Quote from villach007
    Quote from misterno

ovo je jasno vidljivo da se radi o dogovorenoj transakciji ili više njih -ovaj nalog sa 66239 nije slučajno baš danas stavljen na prodaju.

da li kupuje TREZOR, ICF ili netko treći -vidjet će se kroz nekoliko dana.

tko će biti prisutan treba sutra pitati zašto se trezorske dionice ne poništavaju, a postoji odluka GS o ovlaštenju Upravi da može poništiti trezorske dionice.

drugo pitanje je s obzirom da postoji dokument na stranicama Ingre o Politici primitaka

postoje mjerljivi kriteriji da bi se nagradio ključni menadžment Ingre, ako većina tih kriterija nije ispunjena koja je osnova za dodjelu trezorskih dionica. Zar samo procjena Nadzornog odbora?

toliko o samoprozvanom predstavniku malih dioničara u Nadzornom odboru -koga ustvari on predstavlja kad klima potvrdno glavom u interesu Uprave -gdje su tu mali dioničari???

Display More

Koliko sam se uspio informirati, podjela dionica upravi i ovima oko nje bila je kao eto za prethodne rezultate odnosno okončanje predstečajne nagodbe i sve što je uz to išlo, na neki način postavljanje zdravih temelja. Mislim i koliko sam se uspio informirati da daljnja podjela dionica na isti način nije u planu jer nema očekivanih novih poslova i prihoda. Enigma je onda zašto su ove nedavno otkupljivali, mislim da poništenje u nekom momentu nije isključeno.

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    167
    • May 13, 2025 at 11:13 AM
    • #1,896
    • Poništenje trenutnih količina trezorskih dionica je jedina opcija s obzirom da su dioničari glasali za to na Skupštini.
    • Fer i pošteno prema suvlasnicima je da se dio podijelio a ostatak poništi te time pokaže dosljednost u provedbi točaka dnevnog reda.

• DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • May 13, 2025 at 11:28 AM
    • #1,897

Obzirom da nisam u mogućnosti osobno doći na sjednicu, bio bih zahvalan ako bi netko od vas prisutnih pitao upravu par pitanja:

1. Da li se i kada namjerava napraviti reverse stock split jer su se stekli svi uvjeti za to?

2. Što je s izgradnjom zgrade na Vrbiku na česticama 4479 i 4480?

3. Što točno i kada namjerava trezor napraviti s otkupljenim dionicama?

Zahvaljujem unaprijed!

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    167
    • May 14, 2025 at 1:50 PM
    • #1,898
    Quote from DiAbLeRo

Obzirom da nisam u mogućnosti osobno doći na sjednicu, bio bih zahvalan ako bi netko od vas prisutnih pitao upravu par pitanja:

1. Da li se i kada namjerava napraviti reverse stock split jer su se stekli svi uvjeti za to?

Zahvaljujem unaprijed!

1. Nije u planu.

2. U pripremi realizacije.

3. Za nagrađivanje prema Pravilniku za ostvarene poslovne rezultate.

• Rex123
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • May 14, 2025 at 2:15 PM
    • #1,899
    Quote from SILVIO2024
    Quote from DiAbLeRo

Zahvaljujem unaprijed!

1. Nije u planu.

2. U pripremi realizacije.

3. Za nagrađivanje prema Pravilniku za ostvarene poslovne rezultate.

Display More

Postoji li info oko gradnje u Dubrovniku? 2 stambene zgrade na vlastitom zemljištu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 446

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 14, 2025 at 11:25 PM
    2. Odgovora
      446
      Pregleda
      198k
      446
    3. borsa

May 14, 2025 at 11:25 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 14, 2025 at 2:15 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      828k
      1.9k
    3. Rex123

May 14, 2025 at 2:15 PM
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 14, 2025 at 1:39 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      789k
      1.4k
    3. Goran

May 14, 2025 at 1:39 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 13, 2025 at 4:46 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      886k
      1.9k
    3. vitoo

May 13, 2025 at 4:46 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 173

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 13, 2025 at 1:31 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      56k
      173
    3. All

May 13, 2025 at 1:31 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

borsa May 14, 2025 at 11:25 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

Rex123 May 14, 2025 at 2:15 PM
  • Best buy

Goran May 14, 2025 at 1:39 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago