I kolko su onda prihodi za sljedeću godinu?
Kako možeš napraviti procjenu ako ne znaš kolike su dugorocno ugovorene vozarine?
Za neke brodove možeš procijeniti, za druge možeš nagađati.
Al kad već radiš procjene. Onda nam lijepo te molim navedi po svakome plovilu kolika je tvoja procjena vozarine i na koji rok? A onda možemo daljnje procjenjivati fiskne i varijabilni troskove, naknade i operativni odnosno neto rezultat.
I ja imam ofrlje procjenu, al to su odokativne mjere. Za precizniju procjenu treba ipak bolje poznavati i trziste i poslovanje same kompanije. Obzirom da ti kao stručnjak očito znaš vise detalja od mene ili nekog, nazovimo ga prosječnog invesittora, lijepo bi bilo da to podijeliš sa širim krugom potencijalnih ulagaca.
Kolega stvarno nemam potrebu nikoga uvjeravati u bilo što i nekoliko puta sam ponovio nemojte ulagati na temelju mojih procjena i postova...napravite svoju ..........procjenu ovdje vrlo lako može napraviti svatko tko imalo pažljivije prati ovu dionicu i javno dostupne podatke ....nakon Q2 biti će još lakše....vi očigledno mislite da se dionicu ne isplati kupiti i ja protiv toga nemam ništa to je vaša procjena i vaše pravo kao ulagača.
U milijunima USD?
Ukupno i po svakome brodu i prema kojoj ugovorenoj/procijenjenoj vozarini?
Mene zanima detaljna i ukupna matematika iza procjene cijene dionice od 75-85 kuna i kako se dolazi do toga?
Čim se krene s konkretnim pitanjima, tajac. I priča kako se tu nema nikakve potrebe za nicim, a stalno se pišu neke odokativne procjene bez ikakve suvisle podloge. Najbolji način za uvjeriti siru javnost u opravadanost neke investicije jest usporedba sa drugima i realna procjena sa detaljnim opisom kako je napravljena. Sve ostalo je magla i pričam ti priču.