izvješće je izvrsno i izvan svih očekivanja no na ruku nam ne ide što tankeri vani trenutno rone dvoznamenkasto.......nismo ni mi bili kamilica danas ali u padu smo uvijek bolje pratili nego u rastu.....
Rone dvoznamenkasto jer su nenormalno narasli u zadnje vrijeme, to sto danas pada npr. NAT za -14,44% ne znaci puno jer je dan prije naraso +25%. Uopce ih nismo pratili, vecina tankerasa vani je poduplala cjenu (a neki i vise) dionice od sredine 3. mjeseca do danas, mi smo miljama daleko od duple cjene TPNG-a od sredine 3. mjeseca - tocnije 20 kn daleko od duple cjene, tako da ih svakako ni blizu nismo pratili. U isto vrijeme je npr. jedan RIVP rastao s 18 kn na 27 u nekom trenutku, dakle 30%, a rast TPNG-a je trenutno 30% u odnosu na low u 3. mjesecu, dakle s jedne strane imamo firmu koja posluje bolje nego ikad i drugu firmu kojoj jos uvijek u ovom trenutku sektor uopce ne postoji - ako ti nije bizarno onda ne znam sto je....
Bizarno je ovo več odavno o čemu sam nekoliko puta i pisao......imali smo preko nekoliko prilika rasti po 20%+ u jednom danu pa nismo ali smo zato popratili svaki pad sa 10%+ nakon što nismo rasli dvoznamenkasto kao vani.....