Inače prosječan BCTI za 4Q je ugrubo oko 675, oko 40% veći nego u 3Q, a 2/3 flote na spotu....pa sad ekstrapolirajte iz ovoga hoće li biti neto dobiti ili neće u zadnjem kvartalu i kolika će biti.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Dalmacija MR 50000 SPP 2015 – Hartree Partners LP – 4 yrs USD 16000 – Inc options
-
Bude za dividendu 😀
-
Evo i danas baš jaki rast BCTI od 6,09%...BCTI 645. Ovo je definitvno okrenilo smjer, baš sam danas kupio nešto dionica po 39kn,mislio se oću, neću, oću neću,,,,izgleda da u pon ih više neće biti...
uvijek, i nakon skoro godinu i pol dana još uvijek optimističan! bravo kolega, takvi pokreću burzu!
da je svaki put nakon tvoje takve ili slične posljednje rečenice tpng porasla za kunu, već odavno bi stotka bila prevaljena!
u stvari, nebitno. važno da si ti nama veseo,vedar i rabijatan. jednom će doći na ono... strpljen-spašen! samo tako naprijed i sretno!
-
Kolega ja i ovde vidim zaradu i amplitude u cijeni do -/+ 20% više puta tokom prošle godine...sve se to da iskoristit dok čekaš preokret...uostalo ako nisi optimističan unutar realnih parametara bilance , ni ne možeš zaraditi...
-
Uostalo kada je BCTI prošlo ljeto bio cca 400, ekipa je kupovala dionicu po 48kn, meni je to bilo suludo...danas kada BCTI oko 640, a cijena 39kn vi meni zamjerate optimizam, koji je zapravo oportunizam.
-
marine
ništa ja nikome ne zamjeram. napisao si više puta svoj način rada. sve je to ok dok smo u nekakvom rastućem tržištu. uostalom, zar nismo svi optimisti koji se borimo na zse? bez obzira koliko puta si uspješno zarolao tpng, fascinira me tvoja vjera u papir i često i žestoko branjenje iste i prije g dana i prije 6 mj i sada, imaš papir, vjeruješ u njega, a tržište te demantira. bio sam i sam u sličnim situacijama sa drugim papirima.
zaboravio si na onu našu (bilo je više aktera) debatu/prepirku na proljeće i ljeti na temu tpng contra atpl i jdpl. kasnije si i sam uvidio pogrešku/propust i počeo jače kupovati plovidbu.
nemoj misliti da te korim ili kritiziram jer svi imamo neke svoje sisteme uz neizbježne pogreške. nego se baš preklapamo na gotovo svim papirima. pa onako osvrt... usput. tome i služi forum.
-
Danas sam prodao 1/3 TPNG jer mi je ovaj ZABA skrbnički unio nemir (i to prvi pravi nemir u godinu dana držanja ove dionice)...nemam pojma koliko misli prodavat od onoga što ima i dokle je spreman rušit cijenu..tako da ću sa ovim dijelom novac sačekat i opet ući kad se situacija malo iskristalizira ili cijena još opadne...ovo je mi je neki vid risk menagmenta....vidim i danas je BCTI porastao i to lijepo 2,48%, te je sada 661.
-
Vidim da neki bespotrebno trtare. Ja mislim da je TPNG na najboljem putu da pokrene novi cilklus. A to može značiti da nas očekuju možda i neke nove akvizicije i možda proširivanje flote. Ne gledati tudje poteze već u vlastitu procjenu, pod uvjetom da je znamo i napraviti.
-
Kolega ako ovaj ZABA krene izlazit sa 260k dionica, zakucat će cijenu na 30-35kn...ovaj PBZ što je izašao sa 160k dionica zakucao je cijenu sa 49 na 39kn i izlazio godinu dana...pa sad vi vidite...
Inače da ovaj ZABA nije krenio prodavat, ja bi danas stajao na bidu na 38kn i kupovao, a ne prodavao...
EDIT: evo je i u četvrtak prodao 2007 dionica...
-
-
Neće Zaba izlaziti sa 260 tisuća komada, a ako i hoće sad je vrijeme za kupovnu. Deset milijuna kuna se izvrti na ATPL u tjedan dana pri normalnoj trgovni, ne vidim razlog da kad i ako se rast vozarina na product tankerima zahukta da sve te dionice ne nadju sigurno dugorocno ili barem špekulativno utočište. Mislim da dolazi vrijeme tankera i da treba drzati dio imovine u njima.
-
Haha eno se onaj sa 41kn maka, čim je shvatija da bi cijena mogla jako dole,ista stvar i na HPB-u...strogo kontrolirane dionice
-
Neće Zaba izlaziti sa 260 tisuća komada, a ako i hoće sad je vrijeme za kupovnu. Deset milijuna kuna se izvrti na ATPL u tjedan dana pri normalnoj trgovni, ne vidim razlog da kad i ako se rast vozarina na product tankerima zahukta da sve te dionice ne nadju sigurno dugorocno ili barem špekulativno utočište. Mislim da dolazi vrijeme tankera i da treba drzati dio imovine u njima.
nije to zaba. skrbnički račun tko zna čiji.
-
Pa naravno da nije Zaba nego skrbnički u Zabi. Banke se ne bave ulaganjem u tankerase….
-
Pitanje je samo koliko dionica misli prodat i po kojoj cijeni, drugo me ništa ne zanima???
-
Pitanje je samo koliko dionica misli prodat i po kojoj cijeni, drugo me ništa ne zanima???
To cemo vidjet, mozemo samo nagadjat.
-
Evo ZABA skrbnički i u petak prodao 3084 dionice.... dakle prodavao je u sridu, četvrtak i u petak ukupno 6245 dionica...ovde situaciju može spasitii samo daljni rast BCTI.
-
To cemo vidjet, mozemo samo nagadjat.
Mozemo nagadati zasto sada ovaj skrbnicki bjezi na cijenovnom dnu i na pocetku bulla na produktasima.
Jedna od mogucnosti je da moze ovo biti i prebacivanje izmedu racuna za potrebe skupljanja sada kada su USA produktasi u 2022. vec na +20%
Isto je bilo i na Atpl.
Ovdje je sada puno manje novaca na raspolaganju.
10 mil moze pokupiti par jacih igraca.
Voljela bi da me prodavac demantira, da postavi sve na ask i da svi mozemo kupovati.
Kada je pbz skrbnicki izlazio sve je pokupljeno u 2-3 dana po 42.
Ako nece dozvoliti da te dionice mogu svi ravnopravno kupiti to bi moglo znaciti da ne zeli prodati nego stopati.
Promatrajmo kako ce proci ova teorija zavjere
Sa teorijom ili bez nje usa produktasi i BCTI idu dalje.
-
Neupitna je veća vrijednost ove dionice međutim kao što sam upozorio još prije godinu dana pri cijeni od 45 kn...tu treba biti oprezan s količinama i bilo je puno pametnije prije godinu dana uložiti novce u bolje prilike...tu ako opet bude negativan kvartal opet slijedi daljnji pad cijene...zato svima želim pozitivan Q4 i veći rast BCTI.
-
Na usa produktasima je bio negativan 4Q i svejedno se drze +20% u 2022.
Tko ce cekati pozitvne kvartale taj nece kupovati po ovim cijenama.
Pozitivni kvartali dolaze ako nebi bio i 4Q pozitivan.
Promatrajmo
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k