uobičajeno, bez utjecaja covid-19 kako se i očekivalo
Utjecaja ima, rekao bih nekih cca 15% manjih prihoda od planiranih, a to je sukladno i broju manje radnih dana kako su se tvornice pocele gasit krajem treceg mjeseca, dobit je ista kao i prosle godine ali je i tu utjecaj imala prodaja zemljista koja je utjecala da je dobit veca za 11,3 mil kuna radi te prodaje pa je operativno dobit manja za taj iznos, s tim da je sveobuhvatna dobit imala gubitak od 30 mil koji je potencijalni dugorocni gubitak ako oporavak bude duze trajao, a i ovisi kako se tecajevi budu dugorocno kretali, lijepo je vidit da je novcana pozicija dobro povecana, e sad ove godine su trebali dosta ulozit za planirane investicije u rusiji mislim da je bila rijec o nekih 100 mil kuna ako se netko sjeca da potvrdi jer mi je to od negdje ostalo u glavi, ne znam sta ce biti s tim s obzirom na nastalo stanje ne spominje se jos nista, na kraju svega ova rupa od korone ce sigurno ostavit traga to ce tek biti vidljivo vise u 2Q jer je vise dana kojih se ne radi i pocetak je s dosta smanjenom proizvodnjom ali to mozemo gledat kao jednokratni rashod medjutim ono sta je bitnije je da se nakon svega vidi kakav ce biti utjecaj na prodaju automobila u EU, kratkotrajne sokove nadomjestis kreditom i krenes dalje ali dugorocniji pad prodaje je veci problem i to je najbitnije pitanje.