Display MoreMene je izvjesce ugodno iznenadilo...
1. Ostvarena je dobit od 0,5mil kn sto je za mene fantastican rezultat obzirom da sam ocekivao poslovanje s gubitkom
2. Unatoc svim problemima obveze prema bankama smanjene su za 34 mil kn dok su ukupne obveze smanjene za 42mil kn
3. Uz navedeno razduzivanje novac na racunu je povecan za 11mil kn i iznosi 41mil kn
4. CAPEX je samo 20% nizi nego lani i iznosi 9 mil kn
Trenutacni problem mi je Q2 koji ce operativno najvjerojatnije bit ajme majko...a realno, tokom godine, mozemo ocekivati i otpise nekih potrazivanja, vrijednosna uskladjenja imovine i dodatne financijske rashode...gdje mozemo ocekivat visemiljunske racunovodstvene gubitke
Medjutim, utjecaj Q2 i svih potencijalnih racunovodstvenih gubitaka na cijenu ce bit bezbolno apsorbiran ako se uspori (ili zaustavi) trend pada prodaje/registracije novih vozila u EU i(li) ako se dobavni problemi s poluvodicima i sirovinama normaliziraju ili rat prestane...
Dugo pratim, i volim, ADPL i do sada su uvijek izasli jaci, veci i bolji iz bilo koje krize, brzo djeluju i jako su fleksibilni... u padu i rastu sektora imaju bolje rezultate od peer grupe i ne sumnjam da ce tako biti i ovaj put...ne zaboravite i na sve ugovorene poslove prije i za vrijeme ove krize...kako god, vjerujem u firmu, vjerujem u njihov proizvod, a najvise u menadjment
Nakon jucerasnjeg izvjesca kupio sam prvu kolicinu i to kao dugorocnu poziciju u portfelju...
Sretno nam bilo...
Zašto mislite da će gubici u 2Q biti veliki??? ADPL je bar poznat po tome da odmah reže rashode kada kola krenu nizbrdo...ja sam nekako uvjeren da će ADPL u ruskih pogonima održavati samo hladni pogon, te svesti gubitke na minimum minimuma.
Također vidim da će i dalje smanjivati potraživanja prema kupcima, a shodno tome i obveze prema bankama. Mišljenja sam da neisplata dividende će pokriti gubitke firme ove godine.