e sad jedno malo teže pitanje.. što se dešava ako netko odluči razvlastiti vodećeg dioničara ovdje.. i ako plastika ostane bez svojih postrojenja u rusiji.. dali bi to ova firma mogla preživjeti?
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
sindrom padajućeg noža.. a di je dno ko zna.. trenutno je velika panika i nepoznanica pa s time i cijena roni.. fundamentalno sigurno vrijedi.. ali kapital ne voli nepoznanice kojih je trenutno puno.. ja sam neki dan zatrejdao sa nekim plusom.. e sad prilika ili neprilika
Fundamentalno vrijedi, pitanje je kako će proći kroz ovu krizu i kada će se oporaviti. Cijena na ADPL-u je ionako uvijek dosta volatilna i ponekad nerealno prati poslovanje i nije za drhtave ručice, kada pada, pada jače od svih, a kada raste, raste jače od svih. Sad je tu gdje je, zakucana je dosta, a tko zna, možda će još i osjetno dolje jer ovaj rat neće brzo proći. Mi koji ju držimo na duge staze sad ionako nećemo prodavati. Vremena su teška, ali doći će bolja.
-
e sad jedno malo teže pitanje.. što se dešava ako netko odluči razvlastiti vodećeg dioničara ovdje.. i ako plastika ostane bez svojih postrojenja u rusiji.. dali bi to ova firma mogla preživjeti?
Osim ako se ne zatvore pogoni u svim državama, zabrani se upotreba plastike i u potpunosti se prekine sa proizvodnjom bilo kakvih automobila u Europi, šanse za preživljavanje ne bi trebale biti loše.
-
Osim ako se ne zatvore pogoni u svim državama, zabrani se upotreba plastike i u potpunosti se prekine sa proizvodnjom bilo kakvih automobila u Europi, šanse za preživljavanje ne bi trebale biti loše.
normalno da ste u pravu u ovom dijelu.. no mene zanima šta bi se desilo da bilancom da moraju raditi otpise tvornica.. da se razumijemo ne drukam ništa..
ali kad danas vidim kako su lako potezom pera razvlastili sberbanku i prodali ju za sitniš.. pitam se di je granica u ovim igrama bez granica..
-
Tko zna gdje je dno... Dugoročno i dalje vjerujem u ovu firmu. Danas sam dokupio po 98. Ukupni prosjek ulaza mi je oko 140kn. Nadam se da će rat biti brzo gotov
-
Ali rusija sa dvije tvornice je tek 20-25% prihoda, mozda se ipak pretjeruje sa ovom cijenom, nisam ocekivao da ce ispod 110.
-
Ja "mislim" da se "štela" cijena kako bi se većinskog jeftino razvlastilo. A dali će razvlastit i nas male ili neće, mislim nebi smijeli ali već smo jednom gledali Lex Agrokor.
-
Ja "mislim" da se "štela" cijena kako bi se većinskog jeftino razvlastilo. A dali će razvlastit i nas male ili neće, mislim nebi smijeli ali već smo jednom gledali Lex Agrokor.
Ne može se na silu nikog razvlastit. Ukoliko Rusima ne treba novac neće prodavati, posebno sada kada je cijena pala.
Situacija je neusporediva s Agrokorom jer ADPL nije pred bankrotom.
Ja sam jako zadovoljan upravom ADPL i odnosom prema dioničarima, poklopilo se dosta nesretnih stvari, ali ovo je sad prilika za hrabre.
-
Slažem se da se ovdje poklopilo dosta nesretnih stvari,ali ovo i Lex Agrokor se ne mogu stavljati u isti koš. Lex Agrokor je bio pljačka ... Nadam se da će se cijena stabilizirati i brzo vratiti na pristojnije razine. Sretno svim dioničarima.
-
Ovo je krah adpl. Imam dionice adpl i ne usudim se dokupljivati. Ovo je katastrofa.
-
-
Ne može se na silu nikog razvlastit. Ukoliko Rusima ne treba novac neće prodavati, posebno sada kada je cijena pala.
Situacija je neusporediva s Agrokorom jer ADPL nije pred bankrotom.
Ja sam jako zadovoljan upravom ADPL i odnosom prema dioničarima, poklopilo se dosta nesretnih stvari, ali ovo je sad prilika za hrabre.
Svjedočimo zadnjih tjedan dana događajima za koje smo mislili da ne postoji ni teoretska šansa da se ikada dese. Desilo se.
Scenarij razvlaštenja čini nam se nevjerojatnim i nemogućim, ipak….. sve je moguće.
Kao odgovor na oštre i pogubne sankcije koje je Zapad nametnuo Rusima mogli bi oni posegnuti za postupkom nacionalizacije sve imovine stranih subjekata na teritoriju Rusije, čini mi se da je Medvedev nešto takvo već prije neki dan najavio, pa bi tako i AD Plastik mogao izgubiti svoje dvije tvornice u Rusiji, naravno europske države vjerojatno bi odgovorile istom mjerom što znaci da bi pojedinacno najvećim vlasničkim udjelom od 30 posto u tom slučaju raspolagala RH.
Sa udjelom od preko 50 posto u Fortenovi usrećili ili unesrećili bi se naravno Nizozemci jer krajnji vlasnik Fortenove je tajna Zaklada u Nizozemskoj, zato i ne čudi Plenkoviceva izjava da su u stalnom kontaktu s upravom Fortenove. Vruća linija u punom pogonu da se poližu sva sran.a koja je napravila grupa Borg.
Sve u svemu mislim da nas još mnogo iznenađenja čeka ne okonča li se ova ruska agresija u slijedecih desetak dana.
-
Zar ne bi bilo logično da se tih 30% dionica otpiše kao kompenzacija za rusku nacionalizaciju, i da se tako poveća vlasništvo postojećih dioničara, a ne da se RH uknjiži na to ?
Da počnu upravljat državni uhljebi tek onda firma ne bi valjala ništa.
-
Zar ne bi bilo logično da se tih 30% dionica otpiše kao kompenzacija za rusku nacionalizaciju, i da se tako poveća vlasništvo postojećih dioničara, a ne da se RH uknjiži na to ?
Naravno da bi RH trebala tako postupiti da se kompenzira šteta koju bi pretrpjeli vlasnici, nebi smjela država profitirati na tuđoj nesreći.
-
Da počnu upravljat državni uhljebi tek onda firma ne bi valjala ništa.
Pa to bi bilo po meni najpravednije. Te 2 ruske tvornice sudjeluju cca 25% u prihodima grupe(skoro ko udio vecinskog vlasnika)
-
Kad bi Rusija nacionalizirala dvije tvornice ADPL u Rusiji, oštetila bi dioničare države članice EU. Hrvatska bi kao protumjeru nacionalizirala udio vlasništva ruskog subjekta od 30% u cijeloj grupi i odmah rasporedila taj udio ostalim neruskim dioničarima kao kompezaciju. Po tom modelu bi se trebala rješiti kriza ako bude nacionalizacije u Rusiji (što je još uvijek malo vjerojatno). Ne može RH nacionalizirati ruski dio vlasništva u ADPL i zadržati ga jer tvornica u Rusiji ne bi bila oduzeta RH nego dioničarima ADPL. Tako je reakcija tržišta pretjerana ali u strahu ljudi reagiraju iracionalno.
-
eu je nacionalizirala sper banku , negdje pustivši da ode u likvidaciju negdje prodajom za papar kao u nas. Rusi će uzvratiti istom mjerom , tvornice adpl u Rusiji su vjerojatno izgubljene.
Citam ovdje da neki uprosjecuju po 100 kuna, moj vam je savjet jedan poznati kockarski: Nije majka klela sina jer je kockao, već što se vadio.
-
France: Sales of Passenger cars in February decline 13.0% to 115.4 thousand
Spain: Sales of Passenger cars in February rise 6.6% to 62.1 thousand
Italy: Sales of Passenger cars in February decline 22.6% to 110.9 thousand
-
eu je nacionalizirala sper banku , negdje pustivši da ode u likvidaciju negdje prodajom za papar kao u nas. Rusi će uzvratiti istom mjerom , tvornice adpl u Rusiji su vjerojatno izgubljene.
Citam ovdje da neki uprosjecuju po 100 kuna, moj vam je savjet jedan poznati kockarski: Nije majka klela sina jer je kockao, već što se vadio.
Nacionalizacija i sanacija su dva različita pojma.
-
kako u kojoj zemlji, i kako u koje vrijeme moj markisa... Al dodje ti na isto, ostanu gace na stapu.
-
Ne mam dionicu ali čudi me da iz uprave nisu objavili koji su mogući scenariji i koliki je to utjecaj na tvrtku.Ako nastavi ovako tko zna gdje će završiti.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun