1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 20, 2022 at 3:21 PM
    • #1,921
    Quote from SOUR
    Quote from tin

Zna da ide loše izvješće... poslije izvješća bi cijena mogla zaroniti ispod 80 kn...tek u Q2 izvješću će se vidjeti u potpunosti posljedice rata u Ukrajini.

A u Q3 bi trebalo vidjeti poslovanje ADPL-a za sva sljedeća izvješća. Pretpostavljam da je ADPL već sada dobro posložio proizvodnju. Još koji dan pa će početi Q3, pa tako dalje. Ne znam kome je sada u interesu prodavati i gubiti dok ne pričeka Q3.

dionica je već bila 80ak kuna, kada se nije pretpostavljalo loše rezultate, a sada se gotovo zna da neće ići na bolje

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • June 20, 2022 at 5:33 PM
    • #1,922
    Quote from Moller
    Quote from SOUR

A u Q3 bi trebalo vidjeti poslovanje ADPL-a za sva sljedeća izvješća. Pretpostavljam da je ADPL već sada dobro posložio proizvodnju. Još koji dan pa će početi Q3, pa tako dalje. Ne znam kome je sada u interesu prodavati i gubiti dok ne pričeka Q3.

dionica je već bila 80ak kuna, kada se nije pretpostavljalo loše rezultate, a sada se gotovo zna da neće ići na bolje

Onda ako padne još prilično, kupiti. Nema valjda i ovdje netko tko sada prodaja takve povlaštene informacije koje bi bile razlog prodaje, kao u DLKV.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • June 20, 2022 at 6:23 PM
    • #1,923
    Quote from Moller
    Quote from SOUR

Točno. S time da potencijalna recesija ni sad ni ikad nije uračunata u cijenu. Kompanija kao takva će opstati. Dapače, ima solidnu dugoročnu perspektivu. Međutim, nema tako mali dug, troškovi proizvodnje su dosta porasli... Pa gle koliko samo struja košta u zadnje vrijeme, pogotovo za poslovne korisnike?

Fundamentalno, ADPL godinama ima taj quick ratio ispod 1,00. Nije nešto što valja ignorirati u nezahvalnoj gospodarskoj situaciji.

Dobit manje od 2 kune po dionici, a dionica skoro 90 kuna? Tko ju kupuje na toj cijeni kao investiciju, mora biti prilični optimist i očekivati veliki rast dobiti. Samo kad pogledamo kolike su te dobiti bile 2017, '18 i '19, a koliki je tada bio EPS, a BVPS tu negdje, 180-207kn kroz te tri godine.

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • June 20, 2022 at 9:20 PM
    • #1,924
    Quote from Yieldchaser

Tko ju kupuje na toj cijeni kao investiciju, mora biti prilični optimist i očekivati veliki rast dobiti.

Da bi opet zarađivali kao 2020. prije potopa,kada je dionica bila na 200 kn, što moraju napraviti? Investirati, izgurati konkurenciju, usvojiti nove vještine?

Apsolutno ništa, samo dočekati da se čipovi koji su najprije išli u elektoniku, pa u luksuzne automobile (VW i Porsche su lani zaradili više nego ikada) počnu ugrađivati u "neluksuzne" autombile za koje oni rade dijelove.

Barem si dosljedan, druk kao i na Podravci.

• whiteking
    Student
    Reakcija primljeno
    196
    • June 23, 2022 at 1:58 PM
    • #1,925

Obavijesti izdavatelja - EHO

Novi poslovi - 85,9m EUR u narednih 9 godina sa Stellantisom

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2022 at 2:05 PM
    • #1,926
    Quote from whiteking

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/44282

Novi poslovi - 85,9 milijuna EUR u narednih 9 godina sa Stellantisom

eto prilike za dugoročne, ne vidim baš da se otimaju sukladno hvalospjevima kakve se može pročitati, ali firmi sva sreća i uspjeh, trebati će im u ova čupava vremena

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • June 23, 2022 at 2:08 PM
    • #1,927
    Quote from Moller
    Quote from whiteking

eto prilike za dugoročne, ne vidim baš da se otimaju sukladno hvalospjevima kakve se može pročitati, ali firmi sva sreća i uspjeh, trebati će im u ova čupava vremena

Ovo vam je kolega 70 milijuna kuna prihoda godišnje...

darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • June 23, 2022 at 7:07 PM
    • #1,928
    Quote from Moller
    Quote from whiteking

Mi dugoročni smo se već natovarili😉

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 24, 2022 at 8:15 AM
    • #1,929

Mene jako zanima jesu li ovi novi dogovoreni poslovi samo dodatak onima iz 3. mjeseca od 71,5 mil E pa da sad posao ukupno iznosi 85,9 mil E ili je to potpuno novi posao pa ispada da su ugovorili 71,5+85,9=157,4 mil E sa Stellantis grupom u zadnja 3 mjeseca. Obje varijante su realno dobre ali druga je ipak puno bolja i ak je to istina, onda je sklopljen brutalan posao. Jel itko zna nešto više od mene? Ja nekako ipak mislim da je trik, da su prvo ugovorili 71,5 mil a sad samo dodatnih 14,4 mil E, ali naprave objavu ovako kao da su dva odvojena posla.

Objavljeno u 3. mjesecu:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Objavljeno jučer:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    488
    • June 27, 2022 at 8:44 AM
    • #1,930
    Quote from Roki

Mene jako zanima jesu li ovi novi dogovoreni poslovi samo dodatak onima iz 3. mjeseca od 71,5 mil E pa da sad posao ukupno iznosi 85,9 mil E ili je to potpuno novi posao pa ispada da su ugovorili 71,5+85,9=157,4 mil E sa Stellantis grupom u zadnja 3 mjeseca. Obje varijante su realno dobre ali druga je ipak puno bolja i ak je to istina, onda je sklopljen brutalan posao. Jel itko zna nešto više od mene? Ja nekako ipak mislim da je trik, da su prvo ugovorili 71,5 mil a sad samo dodatnih 14,4 mil E, ali naprave objavu ovako kao da su dva odvojena posla.

Objavljeno u 3. mjesecu:

Objavljeno jučer:

IMAM ODLIČNE VIJESTI!!!

Potaknut upitom kolege Rokija i mene je zanimao odgovor na njegovo postavljeno pitanje.

Stoga sam se s ovim upitom obratio direktno AD Plastiku.
    I dobio ekspesni odgovor.

Evo što su mi rekli (cititram dobiveni mail):

Poštovani,

Prije svega hvala na javljanju i interesu za AD Plastik.

Svaka objava novih poslova odnosi se isključivo na poslove koji ranije nisu objavljeni. To u ovom slučaju znači kako smo tijekom ove godine ugovorili sveukupno 157,4 milijuna eura vrijednosti novih poslova za Stellantis Grupu.

Hvala na lijepim željama.

Sve najbolje i srdačan pozdrav,

Josip Divić

Direktor financija

Dakle, sve je jasno. Ako bi ukipne prihode ravnomjerno podijelili na 9 godina to iznosi cca 131 milijun kuna godišnje prihoda za AD Plastik.

Da, prihod nije dobit, ali je ovo vrhunski!

Zvijezda je rođena!

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 27, 2022 at 8:59 AM
    • #1,931
    Quote from Zvjezdani
    Quote from Roki

Objavljeno u 3. mjesecu:

Objavljeno jučer:

IMAM ODLIČNE VIJESTI!!!

Potaknut upitom kolege Rokija i mene je zanimao odgovor na njegovo postavljeno pitanje.

Stoga sam se s ovim upitom obratio direktno AD Plastiku.
    I dobio ekspesni odgovor.

Evo što su mi rekli (cititram dobiveni mail):

Poštovani,

Prije svega hvala na javljanju i interesu za AD Plastik.

Svaka objava novih poslova odnosi se isključivo na poslove koji ranije nisu objavljeni. To u ovom slučaju znači kako smo tijekom ove godine ugovorili sveukupno 157,4 milijuna eura vrijednosti novih poslova za Stellantis Grupu.

Hvala na lijepim željama.

Sve najbolje i srdačan pozdrav,

Josip Divić

Direktor financija

Dakle, sve je jasno. Ako bi ukipni prihod ravnomjerno podijelili na 9 godina to iznosi cca 131 milijun kuna godišnje prihoda za AD Plastik.

Da, prihod nije dobit, ali je ovo vrhunski!

Display More

Svaka vam čast, a ovo su stvarno sjajne vijesti.

Što se tiče ugovaranja novih poslova, ajde da tu priču opet ponovimo. Pošto nemamo uvid u detalje ugovorenih poslova, možemo si pojednostaviti perspektivu. Znači ako ADPL treba godišnje 1,3 do 1,5 milijardi kn prihoda da bi imao solidnu godinu, potrebno mu je svake godine ugovoriti otprilike i toliko novih poslova da održava taj kontinuitet tako da se ne treba zamarati vremenskim rokom ugovorenog posla i onda svaki posao dijeliti sa brojem godina na koliko je ugovoren jer svi njihovi pravi poslovi se ugovaraju dugoročno i preklapaju se jedni preko drugih tako da nema smisla svaki puta dijeliti iznos novog posla s brojem godina, jednostavno treba pojednostaviti stvari i vidjeti hoće li ADPL svake godine ugovoriti tih cca 1,3 do 1,5 milijardi kn novih poslova. Prosto ko pasulj.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • June 30, 2022 at 3:09 PM
    • #1,932

Vjerojatno da razmišljaju o kupnji Vlastitih dionica kada im je to na dnevnom redu Glavne skupštine, a sada ih prema SKDD imaju 50.353 kom.

Prema prijedlogu odluke pod Ad. 7. Dnevnog reda Glavne skupštine AD Plastik d.d sazvane za dan 14. srpnja 2022. godine;

"Daje se ovlaštenje Upravi AD PLASTIK, d.d. da u ime tvrtke AD PLASTIK, d.d. može stjecati dionice ove tvrtke kao izdavatelja, oznake ADPL (dalje; Vlastite dionice), uz ove uvjete:

1. Uprava AD PLASTIK, d.d. može steći Vlastite dionice u granicama propisanih rezervi za te dionice sukladno stavku 2. članka 222a Zakona o trgovačkim društvima uz daljnji uvjet da, zajedno sa Vlastitim dionicama koje Društvo već drži, ukupan broj Vlastitih dionica može biti najviše 400.000 (slovima: četristotisuća);.."

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/GS-ADPL-c8f2bf175df3f7627d8f11faab1d1f22.pdf

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 1, 2022 at 8:40 AM
    • #1,933
    Quote from SOUR

Vjerojatno da razmišljaju o kupnji Vlastitih dionica kada im je to na dnevnom redu Glavne skupštine, a sada ih prema SKDD imaju 50.353 kom.

Prema prijedlogu odluke pod Ad. 7. Dnevnog reda Glavne skupštine AD Plastik d.d sazvane za dan 14. srpnja 2022. godine;

"Daje se ovlaštenje Upravi AD PLASTIK, d.d. da u ime tvrtke AD PLASTIK, d.d. može stjecati dionice ove tvrtke kao izdavatelja, oznake ADPL (dalje; Vlastite dionice), uz ove uvjete:

1. Uprava AD PLASTIK, d.d. može steći Vlastite dionice u granicama propisanih rezervi za te dionice sukladno stavku 2. članka 222a Zakona o trgovačkim društvima uz daljnji uvjet da, zajedno sa Vlastitim dionicama koje Društvo već drži, ukupan broj Vlastitih dionica može biti najviše 400.000 (slovima: četristotisuća);.."

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…1faab1d1f22.pdf

Možda kupe od Rusa onaj udjel od 30%, odnosno čenđaju za tvornice u Rusiji.

Nije problem onda te dionice koje u trezoru nadmašuju limit od 10% poništiti ili u nekom razmjeru podijeliti postojećim dioničarima .

Zakonski rok da se riješe trezorskih dionica ukoliko su probili limit ( nije određeno koliko mogu imati iznad limita ) je 3 godine, dakle ima se vremena za donošenje odluke.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • July 1, 2022 at 9:14 AM
    • #1,934

Dividende vjerojatno da ove godine neće biti iako je prošle bila odlična od 8,00 kn. Ako im Q2 i bude ne baš nešto Q3 s obzirom na novosklopljene poslove očekujem u plusu, pa novce od neisplaćene dividende zadrže u firmi.

• miljenka5
    Student
    Reakcija primljeno
    179
    • July 7, 2022 at 9:43 AM
    • #1,935
    UK Jun.2022 UK: Sales of Passenger cars in June decline 24.3% to 141 thousand
    Germany Jun. 2022 Germany: Sales of Passenger cars in June decline 18.1% to 224.6 thousand
    Spain Jun. 2022 Spain: Sales of Passenger cars in June decline 7.8% to 89.3 thousand
    France Jun. 2022 France: Sales of Passenger cars in June decline 14.2% to 171.1 thousand
    Italy Jun. 2022 Italy: Sales of Passenger cars in June decline 15.0% to 127.2 thousand
  • SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • July 7, 2022 at 1:17 PM
    • #1,936

Da ne dupliciram sve linkove iznad. Samo ovako bi dodao da su to sasvim male razlike u odnosu koliko je cijena dionica ADPL manja u odnosu na 160 kn ili više.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • July 7, 2022 at 1:46 PM
    • #1,937
    Quote from miljenka5
    UK Jun.2022 UK: Sales of Passenger cars in June decline 24.3% to 141 thousand
    Germany Jun. 2022 Germany: Sales of Passenger cars in June decline 18.1% to 224.6 thousand
    Spain Jun. 2022 Spain: Sales of Passenger cars in June decline 7.8% to 89.3 thousand
    France Jun. 2022 France: Sales of Passenger cars in June decline 14.2% to 171.1 thousand
    Italy Jun. 2022 Italy: Sales of Passenger cars in June decline 15.0% to 127.2 thousand

Malo sam analizirao dijagrame sa svakog linka. Vidljiv je trend povećanja prodaje putničkih automobila u zadnja 3 mjeseca u svih 5 zemalja.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 7, 2022 at 1:51 PM
    • #1,938
    Quote from SOUR

Da ne dupliciram sve linkove iznad. Samo ovako bi dodao da su to sasvim male razlike u odnosu koliko je cijena dionica ADPL manja u odnosu na 160 kn ili više.

Nije dionica ovoliko pala zbog pada prodaje koji nije beznačajan, nego zbog rata u Ukrajini i moguće konfiskacije ruskih tvornica. Također je rusko tržište koje je donosilo preko 25% prihoda totalno potonulo. Dioničar sam, ali ovo je realnost.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • July 7, 2022 at 4:43 PM
    • #1,939
    Quote from Paulie
    Quote from SOUR

Nije dionica ovoliko pala zbog pada prodaje koji nije beznačajan, nego zbog rata u Ukrajini i moguće konfiskacije ruskih tvornica. Također je rusko tržište koje je donosilo preko 25% prihoda totalno potonulo. Dioničar sam, ali ovo je realnost.

Pa potonulo je za one koji su napustili Rusiju, a ADPL nije, iako ako ne bude nekih izvanrednih vijesti tek ćemo u Q3 vidjeti gdje je u svemu tome ADPL. ADPL si stalno nalazi neke nove poslove. Imali ste lijepih objava u postovima prije o sklapanju poslova. Iz prve ruke čak.

• enes.razman
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • July 7, 2022 at 8:16 PM
    • #1,940

a mozda bi MF-oi vanka a ako krenu prodaati na burzi ode dionica u bezdan, ovako ako prodaju trezoru mozda sacuvaju nesto kapitala

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      399
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago