1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • January 24, 2022 at 2:12 PM
    • #1,381
    Quote from tiko1
    Quote from LeoNT

https://www.poslovni.hr/domace/poslovn…acitete-4321964

Pročitao danas u Poslovnom. Ukratko:

Revoz još smanjuje proizvodnju. Raditi će samo jedna smjena (trenutno radi 1.5 smjena). Kriza sa čipovima će se protegnuti u drugi dio godine. Poslovanje u Rusiji je spašavalo stvar u prva 3 kvartala. AD Plastik će morati također smanjiti broj radnika, ali vjeruju da će prebroditi krizu suradnjom sa partnerima, kao što su prebrodili i prethodne krize.

Za 2 sata se otključava članak pa pogledajte..

do sada su ih spašavali odlični rezulati iz rusije, a kako je rat Rusijai Ukrania nazalos sve izvjesniji, i kada dođu najžešće sankcije ikad mozda ih otkače sa swifta moglo bi bit jako loše, ne mogu se nađuti cijeni od preko 170 kn čekam je ispod 100

Ovaj rat je malo ozbiljnija stvar i ako se dogodi mislim da će vam dionice biti zadnja rupa na svirali.

• kornat
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • January 24, 2022 at 3:07 PM
    • #1,382

,,, ne znam zašto platiti 100 kn za dionicu , pa isplativije je platiti npr. 50 kn po dionici, dobijete duplo više dionica ???

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • January 24, 2022 at 3:35 PM
    • #1,383
    Quote from kornat

,,, ne znam zašto platiti 100 kn za dionicu , pa isplativije je platiti npr. 50 kn po dionici, dobijete duplo više dionica ???

Nemojte tako, kolega nije rekao da čeka na 100 nego ispod 100. Ja evo npr. čekam dividendu ispod 100 kn.

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • January 25, 2022 at 12:52 PM
    • #1,384

Pa što učiniste crni rasprodavači :) ? Sjećam se da sam i ja tako rasprodavao kako bi niže uhvatio i uvijek sam se zeznuo. Nadam se da sam naučio.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • January 25, 2022 at 5:48 PM
    • #1,385

nikaj neobičnoga! pesimisti prodaju, optimisti kupuju! osobno neznam kaj bi napravil. možda najpametnije pričekati da se voda malo ne razbistri. ne vjerujem da će doći do ozbiljnijeg sukoba (i ova sadašnja situacija se može tumačiti kao sukob!), ali je očito da većina investitora ne misli tako. dakle, status quo!

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • January 27, 2022 at 11:09 AM
    • #1,386

Neki dan u nekoj emisiji na HRT1, Hrvatska za 5, sjede predsjednici uprava Končara i ADPLa pa eo najzanimljivijeg za ADPL:

-na pitanje o ratu...2 ruska pogona rade punom parom 100% za rusko tržište znači bilo kakvo eventualno zatvaranje ili sankcije rusiji nebi trebalo poremetiti proizvodnju i plasman robe

-u zadnje dvije godine ugovoreno 350 mil eura novih poslova.

Sad malo moj osvrt na ugovorene poslove, ja na tu stavku gledam ovako, iako se poslovi ugovaraju na trajanje od nekoliko godina priča se može pojednostaviti, ako ti je godišnji prihod npr 200 mil eura onda svake godine težiš ugovoriti poslove od bar 200 mil eura te si tim tenpom u prosjeku stalno na istom nivou od 200 mil eura godisnje. Da ne bude zabuje, težnja je uvijek rast, to je i Došen ponovio nekoliko puta. 350 mil kroz 2 godine je prosječno175 mil eura godišnje što je na razini prihođa iz 2018. ili nesto iznad 2020. dok je rekordne 2019. bilo oko 200 mil eura prihoda. Ugovorenog posla, s obzirom ma okolnosti, očito ima solidno.

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • January 27, 2022 at 1:13 PM
    • #1,387
    Quote from Roki

Neki dan u nekoj emisiji na HRT1, Hrvatska za 5, sjede predsjednici uprava Končara i ADPLa pa eo najzanimljivijeg za ADPL:

-na pitanje o ratu...2 ruska pogona rade punom parom 100% za rusko tržište znači bilo kakvo eventualno zatvaranje ili sankcije rusiji nebi trebalo poremetiti proizvodnju i plasman robe

Sad malo moj osvrt na ugovorene poslove, ja na tu stavku gledam ovako, iako se poslovi ugovaraju na trajanje od nekoliko godina priča se može pojednostaviti, ako ti je godišnji prihod npr 200 mil eura onda svake godine težiš ugovoriti poslove od bar 200 mil eura te si tim tenpom u prosjeku stalno na istom nivou od 200 mil eura godisnje. Da ne bude zabuje, težnja je uvijek rast, to je i Došen ponovio nekoliko puta. 350 mil kroz 2 godine je prosječno175 mil eura godišnje što je na razini prihođa iz 2018. ili nesto iznad 2020. dok je rekordne 2019. bilo oko 200 mil eura prihoda. Ugovorenog posla, s obzirom ma okolnosti, očito ima solidno.

a jeli šta reka kako će se u slučaju sankcija ponašti tečaj rublje, pogledja malo kako je dionica prošla kod prvog Ukrainskog rata ili ako ih isključe sa SWIFTA kako će te prihode transverirati matici putem bitcoina?

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • January 27, 2022 at 1:59 PM
    • #1,388

Ne zazivam vraga, ali ideja da bi se ADPL opet mogao kupovati po 70-90 kn u meni budi vrela maštanja. 🙂

Zvijezda je rođena!

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • January 27, 2022 at 2:47 PM
    • #1,389
    Quote from tiko1
    Quote from Roki

a jeli šta reka kako će se u slučaju sankcija ponašti tečaj rublje, pogledja malo kako je dionica prošla kod prvog Ukrainskog rata ili ako ih isključe sa SWIFTA kako će te prihode transverirati matici putem bitcoina?

Kolega, jedan dobronamjeran savjet vezano uz ovu dionicu, na bazi iskustva od 15 godina na burzi. Na ovoj dionici se ne pogađa rast i pad. Kad imaš novaca kupuješ, kad jako padne još više kupuješ (i taj dio prodaješ kad naraste radi balansa portfelja) i ne pokušavaš prodati u nadi da će padati itd. Više puta sam prodavao i hvatao niže i uspio to napraviti puno puta, al kad se sve zbroji, da sam sav novac stavio u ovu dionicu i da sam rezerve ulagao u nju u jakom padu sada ne bi više uopće gledao u stanje na burzi.

• mgradicek
    Početnik
    Reakcija primljeno
    38
    • January 27, 2022 at 7:21 PM
    • #1,390
    Quote from Roki

Bio je jučer (26.01.2022.) u RTL Direktu, nisam bio skroz od početka ne znam točno ime, treba pogledati ponovno. Gdje objašnjava zašto neće NATO ući u Ukrajinu ako Rusija odnosno Ruska Federacija uđe u Ukrajinu. Glavni razlog je to što ipak NATO poštuje neko međunarodno pravo pa ipak neće ući u Ukrajinu jer ona nije članica NATO-a. Može samo pružiti pomoć u naoružanju. Naravno referencirao se i na sankcije koje očekuju Rusiju u slučaju da se to stvarno dogodi, ukoliko SAD uspije isporučiti plina u Europu da se pokrije zimsko grijanje ili ako će se dalje razvijati energetika na način da se smanji ovisnost o ruskom plinu onda će biti svejedno za sankcije, problem nastaje jer Europa i Rusija su međusobno ovisne, PLIN -- EURI (to je najjednostavnije) Europa nije ujedinjena u tome kako treba reagirati na napad i samim time vjerojatnost dogovora je veća.

Moje mišljenje je da je Rusija ekonomski preslaba i da će Kina tu odigrati ulogu nemješanja jer ako će se mješati moglo bi im se vratiti kao bumerang najprije na njihov izvoz jer su EU i SAD najveću uvoznici iz Kine odnosno Kina najviše izvozi upravo u EU i SAD. Kina je uništila SSSR jer ga je izmuzla do kraja (ima dokumentarac o tome) MAO je ekonomski uništio SSSR sasvim neizravno odnosno SSSR je puno pomagao Kini.

Ukoliko Rusija i uđe u Ukrajinu onih 120k vojnika na granici je sasvim malo da bi pokorili Ukrajinu, i JNA je bila brojčano nadmoćnija pa (još i više)(pričam o omjerima ne o apsolutnim brojkama) pa nisu uspjeli u HR, jako malo zemalja se nije obranilo od okupatora. Mislim da bi se Ukrajina čak i obranila u prvom drugom valu i da bi rat bio dosta dugotrajan i Rusiji to nikako ne odgovara. Oni moraju pregaziti Ukrajinu za 2-3 mjeseca da bi to bilo ekonomski održivo a to nemaju šanse i mislim da Putin to zna i da samo zvecka i prijeti, a u biti ne može puno. Pogotovo ako ostane bez dolara i eura, cijena nafte će opet pasti 40% da bi ih se dodatno oslabilo i njih i Iran odmah u isto vrijeme. Ne mogu izdrđati više od 3 mjeseca rata, ako do tada ne dođu Kijeva nema šanse da uspiju u svom naumu i kreće dugotrajni rat kao onaj u Siriji (samo nema 100 frakcija nego po jedna sa svake strane). I teško će se riješiti. Putin ne može financirati rat dugo, a NATO će pomagati Ukrajinu i teško da će tu Putin profitirati, čak štoviše mogao bi i napraviti i revoluciju u svom dvorištu.(ma da u to ne vjerujem). Europi to isto nije u cilju jer će se smrzavati pa smatram da će biti dogovor, a možda je već i dogovoreno samo se dnevno političke gluposti preko toga lome (da toga ima svugdje)

Toliko od mene ovo je moje mišljenje možda sam otišao od teme ali smatram da nema brige za ADPlastik i možda ćemo samo kupiti na popustu, nisu niti Francuzi ludi da gube.

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • January 28, 2022 at 8:40 AM
    • #1,391
    Quote from mgradicek
    Quote from Roki

Bio je jučer (26.01.2022.) u RTL Direktu, nisam bio skroz od početka ne znam točno ime, treba pogledati ponovno. Gdje objašnjava zašto neće NATO ući u Ukrajinu ako Rusija odnosno Ruska Federacija uđe u Ukrajinu. Glavni razlog je to što ipak NATO poštuje neko međunarodno pravo pa ipak neće ući u Ukrajinu jer ona nije članica NATO-a. Može samo pružiti pomoć u naoružanju. Naravno referencirao se i na sankcije koje očekuju Rusiju u slučaju da se to stvarno dogodi, ukoliko SAD uspije isporučiti plina u Europu da se pokrije zimsko grijanje ili ako će se dalje razvijati energetika na način da se smanji ovisnost o ruskom plinu onda će biti svejedno za sankcije, problem nastaje jer Europa i Rusija su međusobno ovisne, PLIN -- EURI (to je najjednostavnije) Europa nije ujedinjena u tome kako treba reagirati na napad i samim time vjerojatnost dogovora je veća.

Moje mišljenje je da je Rusija ekonomski preslaba i da će Kina tu odigrati ulogu nemješanja jer ako će se mješati moglo bi im se vratiti kao bumerang najprije na njihov izvoz jer su EU i SAD najveću uvoznici iz Kine odnosno Kina najviše izvozi upravo u EU i SAD. Kina je uništila SSSR jer ga je izmuzla do kraja (ima dokumentarac o tome) MAO je ekonomski uništio SSSR sasvim neizravno odnosno SSSR je puno pomagao Kini.

Ukoliko Rusija i uđe u Ukrajinu onih 120k vojnika na granici je sasvim malo da bi pokorili Ukrajinu, i JNA je bila brojčano nadmoćnija pa (još i više)(pričam o omjerima ne o apsolutnim brojkama) pa nisu uspjeli u HR, jako malo zemalja se nije obranilo od okupatora. Mislim da bi se Ukrajina čak i obranila u prvom drugom valu i da bi rat bio dosta dugotrajan i Rusiji to nikako ne odgovara. Oni moraju pregaziti Ukrajinu za 2-3 mjeseca da bi to bilo ekonomski održivo a to nemaju šanse i mislim da Putin to zna i da samo zvecka i prijeti, a u biti ne može puno. Pogotovo ako ostane bez dolara i eura, cijena nafte će opet pasti 40% da bi ih se dodatno oslabilo i njih i Iran odmah u isto vrijeme. Ne mogu izdrđati više od 3 mjeseca rata, ako do tada ne dođu Kijeva nema šanse da uspiju u svom naumu i kreće dugotrajni rat kao onaj u Siriji (samo nema 100 frakcija nego po jedna sa svake strane). I teško će se riješiti. Putin ne može financirati rat dugo, a NATO će pomagati Ukrajinu i teško da će tu Putin profitirati, čak štoviše mogao bi i napraviti i revoluciju u svom dvorištu.(ma da u to ne vjerujem). Europi to isto nije u cilju jer će se smrzavati pa smatram da će biti dogovor, a možda je već i dogovoreno samo se dnevno političke gluposti preko toga lome (da toga ima svugdje)

Toliko od mene ovo je moje mišljenje možda sam otišao od teme ali smatram da nema brige za ADPlastik i možda ćemo samo kupiti na popustu, nisu niti Francuzi ludi da gube.

Display More

Kolega pročitajte Chomskog. Naravno, odijelite ideologiju (tendencije Chomskog) od činjenica i dobit ćete širu sliku. Naravno, slažem se da nema brige za ADPL iako možda budemo opet kratkotrajno mogli kupovati niže :)

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • January 28, 2022 at 10:26 AM
    • #1,392

Ovo se potencijalno i nas u ADPL-u dotiče.

https://www.geopolitika.news/vijesti/bijela…0NbrLz84AzQxARA

Zvijezda je rođena!

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • January 28, 2022 at 2:45 PM
    • #1,393
    Quote from Zvjezdani

Ovo se potencijalno i nas u ADPL-u dotiče.

https://www.geopolitika.news/vijesti/bijela…0NbrLz84AzQxARA

I Rusi i Ameri koriste od 50-tih godina istu terminologiju. Pogledajte zadnje rečenice u članku. Ameri se uvijek zalažu za diplomatsko rješenje a cijelo vrijeme vrše pritisak. Rusi su napravili ustupke kod ulaza Njemačke u Nato da se Nato ne širi dalje prema njima i to je bio uvjet koji je sporazumno prihvaćen ali nije ispoštovan. Kad se poveže gdje ameri imaju svoje uporište i koji su mu saveznici vidimo da se cijelo vrijeme stišće obruč oko Rusije. Rusija ne smije ovdje popustiti. To je moje mišljenje. Kakve to veze ima s ADPL? Nadam se da će kao i do sada sve biti jedna velika igra moći i da će se cijena brzo vraćati natrag (ako uopće padne) i da će oni sa iskustvom kupovati jer su to već doživjeli više puta. Osim toga mislim da će nam dividenda biti iznad očekivanja. U protivnom, kao što sam rekao prije bit će nam dionice najmanja briga jer ovaj rat neće biti po mentalitetu 20.st. Više liči na prijetnju sa sredine prošlog stoljeća nuklearnim ratom. Ipak vjerujem da ni jedni ni drugi nisu tolike budale :)

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 28, 2022 at 5:17 PM
    • #1,394

Nevezano za rat, ako tržišta koja su napuhana, prvenstveno Amerika padnu. I ako stane dotok besplatnog novca, a stat će. Bojim se da će i kod nas biti rušenja prvenstveno onih dionica koja podbace u izvješćima, a tu bi adpl mogao biti kandidat. Čisto radi upozorenja pišem.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • January 31, 2022 at 5:38 PM
    • #1,395

Lijepo je nadati se sniženju, ali bojim se da će mnogi ostati kratkih rukava..

Tzv. "sukob u Ukrajini" je fingiran da cijene plina i energenata porastu preko zime. Kada zatopli, zatoplit će i odnosi a Sjev. tok 2 će biti otvoren.

Jednom kada se Sjev. tok 2 otvori, EU neće imati nikakvog interesa podržavati Ukrajinu, a onda su prepušteni na milost i nemilost Rusima.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • January 31, 2022 at 6:27 PM
    • #1,396

sve to stoji kolega i mogu reći da slično razmišljam, ali bi q4 i godišnji mogli biti nezgodni.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • February 18, 2022 at 8:41 AM
    • #1,397

Dobre vijesti iz Renaulta, najvećeg kupca ADPLa.

Renault 2021 Oper Pft EUR1.4B
    By Cristina Roca and Joshua Kirby Renault SA said Friday that it swung to a profit in 2021 and expects continued financial improvement ahead, but won't pay a...
    www.marketwatch.com
  • Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • February 19, 2022 at 3:53 PM
    • #1,398

gospodo ja mislim... ;) da ne pametujem... stradat ce naš ad-plastik ovako ili onako jer to USA tako kaze ...to se vidi iz aviona a sve ostalo je mirna bosna :)))

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • February 19, 2022 at 8:39 PM
    • #1,399

Zašto toliko malodušnosti pa AD Plastik je preživio i gore krize od ove današnje.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 19, 2022 at 8:46 PM
    • #1,400
    Quote from plavi05

Zašto toliko malodušnosti pa AD Plastik je preživio i gore krize od ove današnje.

Hahah pa kolega ne misli da AD Plastik neće preživit, već je zabrinut da cijena dionice ne bude preživila na ovoj razini...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 9:20 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. KitoLovac

May 24, 2025 at 9:20 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

KitoLovac May 24, 2025 at 9:20 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago