1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Miro
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • September 29, 2021 at 4:42 PM
    • #8,861
    Quote from Paulie

Pa zato jer su davali građevinske dozvole nelegalno na mjestima gdje ponajprije hoteli nisu smjeli nicati. U tim kriminalnim radnjama se gotovo uvijek radilo o luksuznim hotelima. To je pitanje korumpiranosti države i kriminala, ne cijene nekretnina.

Ja sam apsolutno za URBANIZAM i PLANIRANU GRADNJU.

Ma dajte stvarno?

To je priča za javnost. Zato sto se želi prikazati da se nešto radi na polju suzbijanja korupcije i da se javnost okrene u stranu kontra od one na kojoj se rade puno vece malverzacije al pod patronatom ekipe slizane s vlašću.

Pokušajte ishoditi bilo kakvu dozvolu u Splitu za izgradnju bilo čega. Nemoguc posao. Nitko vise ne želi potpisati uvjete građenja po postojećem GUP-u. Dakle, represivni aparat u rukama nekiolicine odabranih pod značkom trobojnice je postao prostorno-planski instrument i odobravatelj zahtjeva. Ako niste njihovi nema gradnje. U suprotnom možete se zaliti Miistarstvu zbog ogluhe administracije i čekati i do nekoliko godina da se riješi vas slucaj.

Jeste li pogledali i provjerili za sto su konkretno ljudi u ST optuživani u nedavnim aferama? To je lakrdija i drzavni terorizam odabrane manjine nad marginaliziranom i (pre)poslušnom većinom.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 29, 2021 at 4:45 PM
    • #8,862

Dobro, i da li to ima veze sa zakonima, kriminalom i uređenom državom ili cijenom nekretnina ?

Državu treba urediti tako da se provode zakoni, i da se kažnjavaju kriminalci. Pokušaj da se država miješa u tržište će uvijek biti promašaj.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 29, 2021 at 4:51 PM
    • #8,863
    Quote from Paulie

Pa zato jer su davali građevinske dozvole nelegalno na mjestima gdje ponajprije hoteli nisu smjeli nicati. U tim kriminalnim radnjama se gotovo uvijek radilo o luksuznim hotelima. To je pitanje korumpiranosti države i kriminala, ne cijene nekretnina.

Ja sam apsolutno za URBANIZAM i PLANIRANU GRADNJU.

Upravo je to uzrok visoke cijene nekretnina...broj građevinskih dozvola na godišnjoj razini se namjerno drži vrlo malim, ako nisi sa njima uvezan postavljaju ti takve uvjete da ti se uopće ne isplati graditi. Gotovo do jedna stambena zgrada je predimenzonirana, kako po pitanju katnosti, tako i po pitanju izgrađenosti parcele.

Quote from Miro

Ma dajte stvarno?

To je priča za javnost. Zato sto se želi prikazati da se nešto radi na polju suzbijanja korupcije i da se javnost okrene u stranu kontra od one na kojoj se rade puno vece malverzacije al pod patronatom ekipe slizane s vlašću.

Pokušajte ishoditi bilo kakvu dozvolu u Splitu za izgradnju bilo čega. Nemoguc posao. Nitko vise ne želi potpisati uvjete građenja po postojećem GUP-u. Dakle, represivni aparat u rukama nekiolicine odabranih pod značkom trobojnice je postao prostorno-planski instrument i odobravatelj zahtjeva. Ako niste njihovi nema gradnje. U suprotnom možete se zaliti Miistarstvu zbog ogluhe administracije i čekati i do nekoliko godina da se riješi vas slucaj.

Jeste li pogledali i provjerili za sto su konkretno ljudi u ST optuživani u nedavnim aferama? To je lakrdija i drzavni terorizam odabrane manjine nad marginaliziranom i (pre)poslušnom većinom.

Hvala kolega, pokušavam im objasniti ,ali ne ide nikako.

Edited once, last by Marin83: Merged a post created by Marin83 into this post. (September 29, 2021 at 4:53 PM).

• Miro
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • September 29, 2021 at 4:59 PM
    • #8,864

Oni igraju na izmjene GUP-a i UP-u da bi oteli tudju imovinu i gurnuli svoju u 1. plan. Sve je to dio sire strategije. Ništa bez trobojne značke na reveru. Mi znamo najbolje, a vi ako ne mislite kao “mi”, možete tražiti bolje mjesto pod suncem i pridruziti se vojsci “konobara i sobarica” u zemlji i inozemstvu.

Pa zašto nikako da krene sanacija potresom pogođenih područja? Osim opće besparice upravo iz razloga jer treba pripremiti “odabrane” za novu rundu uzimanja.

Bitno da se javnosti svakodnevno plasiraju navodni uspjesi politike i vlasti aka ulazak RH u Europodručje i uvođenje Eura i ukidanje viza za SAD. A koga to zapravo trenutno zanima? Koji postotak građana?

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 29, 2021 at 6:01 PM
    • #8,865
    Quote from Paulie
    Quote from Marin83

Zato, jer je površina države svega 1,95 četvornih kilometara, radi se o poreznoj oazi, gdje je država politika privući bogate strance da tamo žive, a ne da imaju špekulativne nekretnine i da stoje prazne.

Zašto politika Splita, Dubrovnika ili Zadra također ne bi bila privući bogate strance ? Ne vidim po čemu su ti gradovi ružniji od Monte Carla, dapače moramo privlačiti imućne i sposobne ljude koji će trošiti i investirati.

A tko to brani? A ne stanove drzati praznim.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 29, 2021 at 6:29 PM
    • #8,866

I to je legitimno, a gazde ionako plaćaju komunaliju, čistoću, održavanje zgrade, itd. Ne može vam netko diktirati dekretom kako ćete koristiti vlastitu imovinu koju ste već platili. Ima i jedrilica po marinama koje se upogone tjedan dana godišnje i slično jer je gazda ne želi dat u charter da mu se netko drugi mota po njoj i uništi nešto, ukoliko je to volja vlasnika tko mu brani.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 29, 2021 at 6:37 PM
    • #8,867

Pa tko vam brani da svoju imovinu koristite kako zelite. Drzati prazan stan ima smisla kao i drzati stednju u banci sa 0% kamata. Nitko vam to ne brani. Samo to je financijska nepismenost.

Pitanje je bilo zasto Split ne moze biti Monte Carlo. Zato jer nema potrebnu infrastrukturu. Zato i privlaci turiste kao sto su ultrasi, mladi partijaneri slabe kupovne moci.

Dubrovnik ima "potencijal" postati nova Venecija. Grad duhova u kojem nitko ustvari ne zivi, a turisti ga posjecuju na par sati da razgledaju grad.

Ako su nekretnine precijenjene, balon ce puknuti prije ili kasnije kao Evergrande u Kini. To su cari nekontroliranog slobodnog trzista.

Ja nemam bas nista protiv toga :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 29, 2021 at 6:46 PM
    • #8,868

Admin će dobiti slom žifaca :S

Tema je Komentari trgovanja.

Glede mede......... nerado pišem jer još imam papira koje bih vam rado prepustila po pristojnoj cijeni , al' ima tu i mlađe ekipe.... ovaj poveliki promet proteklih dana, a znatno je veći od uobičajenog, bez rasta cijene je distribucija

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • September 29, 2021 at 7:09 PM
    • #8,869

Poštovana zločkice što u ovom slučaju koji navodite znači distribucija Na što se misli i što će to proizvesti

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • September 29, 2021 at 7:52 PM
    • #8,870
    Quote from Marielena

Pa tko vam brani da svoju imovinu koristite kako zelite. Drzati prazan stan ima smisla kao i drzati stednju u banci sa 0% kamata. Nitko vam to ne brani. Samo to je financijska nepismenost.

Pitanje je bilo zasto Split ne moze biti Monte Carlo. Zato jer nema potrebnu infrastrukturu. Zato i privlaci turiste kao sto su ultrasi, mladi partijaneri slabe kupovne moci.

Dubrovnik ima "potencijal" postati nova Venecija. Grad duhova u kojem nitko ustvari ne zivi, a turisti ga posjecuju na par sati da razgledaju grad.

Ako su nekretnine precijenjene, balon ce puknuti prije ili kasnije kao Evergrande u Kini. To su cari nekontroliranog slobodnog trzista.

Pa za sada mi nitko ne brani da svoju imovinu koristim kako želim, naravno uz mala ograničenja kao sto je porez na kuću/ stan za odmor,ali postoje i oni koji o raznim dodatnim ograničenjima ozbiljno razmišljaju.

Financijska nepismenost ako stan/ kuću ne rentaš?

Ja bih rekla da je u pitanju financijska komocija.

Evo, kad ste već spomenuli Dubrovnik i tamo imam stan od 130m2 koji po vama kao financijski nepismena osoba ne iznajmljujem jer kad mi se čefne sjednem u avion i odem malo u gruad i prošetam Stradunom ili se kupam na Lokrumu.

Za stan sam uredno platila porez na promet nekretnina, plaćam porez na nekretninu za odmor, komunalnu naknadu po m2 površine stana koji je također neka vrsta parafiskalnog nameta, odvoz otpada za cijelu godinu , vodnu naknadu, boravišnu pristojbu Itd. Moja stvar je ako je stan 10 mjeseci prazan jer se grozim pomisli da u mojim krevetima netko nepoznat spava, iz mojih tanjura jede, u mojoj kadi se kupa Itd.

Usporedba Dubrovnika i Venecije ? Grad duhova ?

Kad ste zadnji put bili u Dubrovniku ?

Dubrovnik je puuuno vise od prekrasnog Starog grada koji je mamac za turiste. Dubrovčani žive negdje drugdje. Ako prošećete Šetnicom na Lapadu bit će te fascinirani koliko mladih parova ili samo mama predvečer gura kolica ili za ruku vodi dječicu, mislim da Dubrovnik zivi punim plućima i nema problema s padom nataliteta kao kontinentalni dio zemlje.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 29, 2021 at 8:49 PM
    • #8,871

Poštovani plavac i ostali štrumfovi.

Zloćka nije pametna, al' je načitana :S

----------The law of effort versus result provides an early warning of a possible change in trend in the near future. Divergences between volume and price often signal a change in the direction of a price trend. For example, when there are several high-volume (large effort) but narrow-range price bars after a substantial rally, with the price failing to make a new high (little or no result), this suggests that big interests are unloading shares in anticipation of a change in trend.

-------schoolchart.com

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 29, 2021 at 8:56 PM
    • #8,872

Izbij iz prometa zadnjih dana ludovanje Pivaca na Podravci i blokove na Turisthotelu i eto nas na standardnih 2-3 milijuna kuna. Čisto da brokeri zarade za režije

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 29, 2021 at 8:58 PM
    • #8,873
    Quote from Ledica
    Quote from Marielena

Pa za sada mi nitko ne brani da svoju imovinu koristim kako želim, naravno uz mala ograničenja kao sto je porez na kuću/ stan za odmor,ali postoje i oni koji o raznim dodatnim ograničenjima ozbiljno razmišljaju.

Financijska nepismenost ako stan/ kuću ne rentaš?

Ja bih rekla da je u pitanju financijska komocija.

Evo, kad ste već spomenuli Dubrovnik i tamo imam stan od 130m2 koji po vama kao financijski nepismena osoba ne iznajmljujem jer kad mi se čefne sjednem u avion i odem malo u gruad i prošetam Stradunom ili se kupam na Lokrumu.

Za stan sam uredno platila porez na promet nekretnina, plaćam porez na nekretninu za odmor, komunalnu naknadu po m2 površine stana koji je također neka vrsta parafiskalnog nameta, odvoz otpada za cijelu godinu , vodnu naknadu, boravišnu pristojbu Itd. Moja stvar je ako je stan 10 mjeseci prazan jer se grozim pomisli da u mojim krevetima netko nepoznat spava, iz mojih tanjura jede, u mojoj kadi se kupa Itd.

Usporedba Dubrovnika i Venecije ? Grad duhova ?

Kad ste zadnji put bili u Dubrovniku ?

Dubrovnik je puuuno vise od prekrasnog Starog grada koji je mamac za turiste. Dubrovčani žive negdje drugdje. Ako prošećete Šetnicom na Lapadu bit će te fascinirani koliko mladih parova ili samo mama predvečer gura kolica ili za ruku vodi dječicu, mislim da Dubrovnik zivi punim plućima i nema problema s padom nataliteta kao kontinentalni dio zemlje.

Display More

To je drugo. Ako imate novce mozete ih uloziti u kucu za odmor ili u skupi auto. To nije financijska nepismenost nego gust.

Ja sam pricala o ekipi koja "investira" u nekretnine a ne koristi ih za nista. Ali nikome ja ne dociram pa ni ovima sto ih drze u banci.

Nisam ja pricala o tome kakav je sada Dubrovnik, nego gdje vodi ideja da se zivi samo od turizma i ulaganja u nekretnine. Ti mladi ljudi sa djecom valjda moraju negdje biti i zaposleni, negdje i stanovati itd.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • September 29, 2021 at 9:08 PM
    • #8,874
    Quote from Nevera

Cijene novih i poslovnih će rasti ne zbog potražnje nego ulaznih inputa.

apsolutno točno i to se upravo događa. i nikako ne zaboraviti uvođenje eura. slovenci masovno kupuju apartmane po sjevernom jadranu i u istri. znaju što ih je snašlo. stanovi u iole značajnijem gradu u zadnjih deset g doživjele enorman rast. pogotovo mali i manji stanovi. ingo iz prve ruke: stan star 17 g u mariboru kupljen prije 11 g., prodao poznanik prošli mjesec skoro za duplu cijenu.

u sz hr cijene novogranji neprestano rastu. ispod 1550 eura gotovo nemoguće kupiti novogradnju (eventualno velike stanove iznad 100 m2), a u vž cijene već ližu i 2000!!

u čk poznati lokalni investitor još nije zapičio lopatu, a svih 28 stanova manjih od 80 m2 prodano!! ostala 3 velika stana od 120 m2 i dva poslovna prostora.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • September 29, 2021 at 9:13 PM
    • #8,875

marielena

zašto ne kupnja kvalitetne nekretnine kao investicija? stan kupljen prije 13 g sada vrijedi 20-25% više. i kroz te godine uprihodovana neto najamnina nešto iznad 50% investicije. puno? malo? premalo? odlučite sami.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 29, 2021 at 9:21 PM
    • #8,876

21.09 23,6 M

22.09 6,4 M

23.09 12,1M

24.09 7,9M

27.09 8,1 M

28.09 11,5 M

29.09 13,3 M

A Crobex ni makac :/

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • September 29, 2021 at 9:24 PM
    • #8,877

Plavi štrumf moli za prijevod distribucije.

Bio bih zahvalan kolegice jer vidim da ne volite kad Vam ozrazujem poštovanje

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 29, 2021 at 9:25 PM
    • #8,878
    Quote from tollway
    Quote from Nevera

Cijene novih i poslovnih će rasti ne zbog potražnje nego ulaznih inputa.

apsolutno točno i to se upravo događa. i nikako ne zaboraviti uvođenje eura. slovenci masovno kupuju apartmane po sjevernom jadranu i u istri. znaju što ih je snašlo. stanovi u iole značajnijem gradu u zadnjih deset g doživjele enorman rast. pogotovo mali i manji stanovi. ingo iz prve ruke: stan star 17 g u mariboru kupljen prije 11 g., prodao poznanik prošli mjesec skoro za duplu cijenu.

u sz hr cijene novogranji neprestano rastu. ispod 1550 eura gotovo nemoguće kupiti novogradnju (eventualno velike stanove iznad 100 m2), a u vž cijene već ližu i 2000!!

u čk poznati lokalni investitor još nije zapičio lopatu, a svih 28 stanova manjih od 80 m2 prodano!! ostala 3 velika stana od 120 m2 i dva poslovna prostora.

Pa cijene nekretnina se kod nas odavno trze u eurima?

Naravno da ce cijene rasti zbog inflacije. To nije realni rast.

Quote from tollway

marielena

zašto ne kupnja kvalitetne nekretnine kao investicija? stan kupljen prije 13 g sada vrijedi 20-25% više. i kroz te godine uprihodovana neto najamnina nešto iznad 50% investicije. puno? malo? premalo? odlučite sami.

Je. Samo od kada je kupnja kvalitetne nekretnine kupnja lose novogradnje u Zagrebu izvan tramvajske zone ili stana iz socijalizma u Splitu?

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (September 29, 2021 at 9:27 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 29, 2021 at 9:37 PM
    • #8,879

--------The law of effort versus result

Zakon napora / effort/ naspram rezultata / ishod/-- Wyckhoff

Pruža upozorenje o mogućoj promjeni trenda u bliskoj budućnosti.

Na primjer, kada nakon znatnog uloženog napora / veliki volumeni/ a poslije značajnijeg rasta cijene , cijena ne uspijeva postići višu razinu / mali ili nikakav rezultat/, to sugerira da veliki interesi iskrcavaju papire u očekivanju promjene trenda

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • September 30, 2021 at 6:28 AM
    • #8,880

Zločkica onda bi Vas zamolio za novi graf kako bi to moglo izgledati.

Zahvaljujem sa pusom.

Plavi gargamel.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 10:08 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. sitnariba

June 5, 2025 at 10:08 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

sitnariba June 5, 2025 at 10:08 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago