I fakulteti prestaju s nastavom
Zar i ekonomski? Tko će nam sad u budućnosti mešetarit fondovima i dionicama !!??
I fakulteti prestaju s nastavom
Zar i ekonomski? Tko će nam sad u budućnosti mešetarit fondovima i dionicama !!??
Ja vjerujem da su svi najcrnji scenariji uključeni u ove trenutne cijene i da sad ide ili stagnacija ili polagani rast. Znamo da će broj oboljelih rasti kako u RH tako i u svijetu. Znamo da će bit i smrtnih ishoda. Ali to je nešto na što su sad nakon Kine i Italije svi spremni. Najteže je bilo Kinezima jer su bili prvi. Talijani su pokazali kakve se mjere moraju pravovremeno donositi da se ne dogodi što se njima dogodilo. Sad smo tu gdje jesmo. To će zasigurno potrajati 2-3 mjeseca.
Evo ja nisam uopče siguran da je to prošlo.
Američka ekonomija je već počela s otpuštanjima. S obzirom da tamo je "at will employment" i "gig economy" kad nestane posla jednostavno dobiješ otkaz. I onda svi ti part-timeri koji rade po stadijonima, aerodromima, hotelima itd. odjednom nemaju posla a da ne pričamo o zdravstvenom. Borederline poverty.
A itekako se dobro svi sjećamo što se desi kad ljudi jednostavno nemaju novaca za vraćati svoje kredite od drage nam 2007 / 2008 godine.
FED je utukao 1.5T možda pomogne. Nadokupujem jako malo blue chipove na ZSE dok čekam rasplet OPTE.
Šta znači ako Italija karantenom suzbije virus i za mjesec dana ukine mjere, i virus se ponovo vrati iz neke druge države gdje nije nestao? Opet karantena u Italiji? Nije mi jasno kako će se ovaj virus suzbiti, osim karantenom cijelog svijeta do potpunog nestajanja virusa? Ili učinkovitim cjepivom, koje ćemo vjerojatno čekati još godinu dana?
Šta znači ako Italija karantenom suzbije virus i za mjesec dana ukine mjere, i virus se ponovo vrati iz neke druge države gdje nije nestao? Opet karantena u Italiji? Nije mi jasno kako će se ovaj virus suzbiti, osim karantenom cijelog svijeta do potpunog nestajanja virusa? Ili učinkovitim cjepivom, koje ćemo vjerojatno čekati još godinu dana?
Rješit će se tako da ćemo prihvatit novu bolest i krenut živjeti normalno kao i do sada. Stariji i bolesni će se morati bolje čuvati, a kad se otkrije cjepivo, ovčice će lagano na cjepljenje jer je panika baš lijepo napravljena...
Lijepo se danas trži, vjerujem da je dno odrađeno, a sad he who dares wins!
Nekako mi se čini s obzirom na promete i cijene da su se na arnt, ht, podr i rivp uključili fondovi. Njima je durogočni horizont ulaganja. A za ovo su im analitičari valjda izračunali da su sada povoljne cijene. Naravno da imaju gomilu love i za nižu kupnju, bude li potrebe. Tako izgleda. Možda se i varam, ali ne znam tko bi drugi s nešto više prometa kupovao, a da cijena raste.
Bit će još puno povoljnije cijene od ovih, pogotovo na turistima, jer tek je krenulo zatvaranje hotela.
Kada krenu otkazi radnicima, onda će tek biti naslovnice o neizvjesnosti i propaloj pred/sezoni.
Krenuli su članci o otkazima radnicima u turizmu
meni ovo trgovanje danas slici na zamku.
nije se strpio niti jedan dan da se trguje uz lagani oporavak nego odmah euforija.
kod nasih trgovinskih partnera (osim Italije) cirkus tek slijedi.
neka me kolege tehnicari demantiru, al koliko sam mogao vidjeti, truguje negdje izmedju nekih tehnickih linija, ni vamo ni tamo.
+ ovo se iz aviona vidi da su fondovi shortali jer oni danas kupuju i navlace male da ulete.
ovo je tek sad prava kockarnica
Hm
Ne znam što bih rekla
Nisam crtala. Izašla sam na " nos"
Meni liči na bull trap
Kockarnica teska... sjedim na kesu i cekam bolje dane...
Lijepo se danas trži, vjerujem da je dno odrađeno, a sad he who dares wins!
Moje mišljenje je da je dno blizu. Ovaj tjedan smo jako padali zbog korone ali i zbog situacije s naftom i trumpovog i merkelicinog blebetanja. Što se tiče korone mislim da je slijedeći tjedan presudan jer vjerujem da će situacija u italiji stagnirati ali ostatku europe tek slijedi najgore s tim da ameri kasne za europom cca 5 do 8 dana tako da uskoro slijede još drastičnije mjere kao zatvaranje granica, karantene i slično. Vjerujem da američke, europske i naša burza slijedeći tjedan još padaju i da onda malo oru po dnu tjedan dva i onda ide bum prema gore čim se situacija počne smirivati.
Da sumiram, dno je blizu, slijedeći tjedan je ključan (ne toliko sitacija s koronom koliko situacija s burzom) i tu ćemo zaorati dno a onda svi u lov.
čisti tehnički odbijanac, dobro sam na tome zarađivao 2008 ali imao sam pravilo preko vikenda u keš i to pravilo mi je dosta para sačuvalo...nešto malo zavrtio, ostatak kad ameri otvore...
To tako lijepo izgleda kad pogledaš danas burzu, a znaš kakva je situacija bila jučer. Mislim da panika tek slijedi i da su fondovi danas umjetno podigli cijene, da bi imalo šta idući tjedan padati.
Vrijeme je za spavanac i čekanje idućeg tjedna...
Dno se tek bude testiralo. Tek nakon fi za treći kvartal ćemo vidjeti što je i kako. Firme sa burze i njihove projekcije ...
https://www.index.hr/vijesti/clanak…sa/2164771.aspx
Saponija valjda prodaje sapuna ko nikad prije.
Za one koji kažu da je ovo pitanje života i smrti, OBAVEZNO štivo:
Ovi hoteli neće imati manji promet, nego nula.
Mislim da bi HANFA trebala zaustaviti trgovanje na burzi ukoliko CROBEX naraste više od 10%!
Ja vjerujem da su svi najcrnji scenariji uključeni u ove trenutne cijene i da sad ide ili stagnacija ili polagani rast. Znamo da će broj oboljelih rasti kako u RH tako i u svijetu. Znamo da će bit i smrtnih ishoda. Ali to je nešto na što su sad nakon Kine i Italije svi spremni. Najteže je bilo Kinezima jer su bili prvi. Talijani su pokazali kakve se mjere moraju pravovremeno donositi da se ne dogodi što se njima dogodilo. Sad smo tu gdje jesmo. To će zasigurno potrajati 2-3 mjeseca.
Evo ja nisam uopče siguran da je to prošlo.
Američka ekonomija je već počela s otpuštanjima. S obzirom da tamo je "at will employment" i "gig economy" kad nestane posla jednostavno dobiješ otkaz. I onda svi ti part-timeri koji rade po stadijonima, aerodromima, hotelima itd. odjednom nemaju posla a da ne pričamo o zdravstvenom. Borederline poverty.
A itekako se dobro svi sjećamo što se desi kad ljudi jednostavno nemaju novaca za vraćati svoje kredite od drage nam 2007 / 2008 godine.
FED je utukao 1.5T možda pomogne. Nadokupujem jako malo blue chipove na ZSE dok čekam rasplet OPTE.
Kolega, vrijeme će pokazati. Ja apsolutno mislim da smo dno dna na ZSE vidjeli. Slijedi stagnacija i polagani rast. Svi crni scenariji su već uračunati.
Mislim da ćemo se iznenaditi koliko još radi Korone možemo pasti, ali daleko je ponedjeljak.... Da ne bi bio crni...
čisti tehnički odbijanac, dobro sam na tome zarađivao 2008 ali imao sam pravilo preko vikenda u keš i to pravilo mi je dosta para sačuvalo...nešto malo zavrtio, ostatak kad ameri otvore...
Sjećaš li se možda tadašnjih prometa na tim tehničkim odbijanicima (mali volumen, veliki) ? Danas imamo već 43 milijuna prometa što govori da su se institucionalci uključili u kupovinu.
Izgleda da se promijenila psihologija prema virusu.
Omraženi uljez postaje općeprihvaćen.
A neki će i dobro zaraditi na njemu o čemu svjedoče prometi nezapamćeni na ZSE.