1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Oskar
    Početnik
    Reakcija primljeno
    31
    • May 28, 2021 at 10:50 AM
    • #7,961

Sell in may and go away?

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 28, 2021 at 1:13 PM
    • #7,962

Hrvatski BDP u prvom tromjesečju pao 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine

Ovo je po meni ok rezultat s obzirom da smo lani u 1Q imali rast BDP, te da je cijeli 1Q 2021 bio na snazi lockdown. Ispada da smo već na pred korona razinama.

Maloprodaja u travnju se snažno oporavila za 34.4% YoY https://tradingeconomics.com/croatia/retail-sales-annual

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 29, 2021 at 11:41 AM
    • #7,963

Vuk Vuković na SA:

https://seekingalpha.com/article/443192…-interest-rates

• Higher inflationary expectations have been pushing yields up ever since January 2021.
    • The rising prices of commodities and agricultural products are a result of a mismatch between supply and demand due to COVID, not a product of the Fed's "money printing".
    • I argue that the Fed should not yet raise interest rates as the inflationary expectations effect is only temporary.
    • Regardless, if you feel worried, take out some profits from your tech holdings and hedge a small part of your portfolio against further yield hikes.
  • Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 29, 2021 at 11:57 AM
    • #7,964
    Quote from Manu

Vuk Vuković na SA:

https://seekingalpha.com/article/443192…-interest-rates

• Higher inflationary expectations have been pushing yields up ever since January 2021.
    • The rising prices of commodities and agricultural products are a result of a mismatch between supply and demand due to COVID, not a product of the Fed's "money printing".
    • I argue that the Fed should not yet raise interest rates as the inflationary expectations effect is only temporary.
    • Regardless, if you feel worried, take out some profits from your tech holdings and hedge a small part of your portfolio against further yield hikes.

On the other hand, allocate more money into the recovery sectors or banking stocks. This trend of relocating from tech into banking and reopening sectors has been present for a while now.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 29, 2021 at 12:29 PM
    • #7,965
    Quote from Manu

On the other hand, allocate more money into the recovery sectors or banking stocks. This trend of relocating from tech into banking and reopening sectors has been present for a while now.

znači, ako ćemo trgovati "po Vuku" onda treba čim prije, najbolje odmah u ponedjeljak, po bidu "raspaliti" po ERNT, a po bankama po asku.

a ako ste baš hazarderi, onda možete i po turistima i CRAL.

i to najbolje s Magnum .44 market nalogom, onim Harry-a Callahan-a, čisto da ne bi bilo zabune :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • May 29, 2021 at 4:11 PM
    • #7,966

Čekaj, VV je već u par navrata spomeno da je njegov "model" pogodio da će Trump dobiti izbore. Jel to kao bila neka nauka tada? Nakon Obame?

Ovo mi je novost sa je njegov "model" prediktirao i Brexit. Bogara mu, pa ni sam Nigel nije vjerovao da će uspjeti. Ali Vuk je znao. Vuk sa vol strita.

Edit: za one koji plaćaju tu Seeking Alphu, bolje ne. 😂

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 29, 2021 at 5:51 PM
    • #7,967
    Quote from BSOD

Čekaj, VV je već u par navrata spomeno da je njegov "model" pogodio da će Trump dobiti izbore. Jel to kao bila neka nauka tada? Nakon Obame?

Ovo mi je novost sa je njegov "model" prediktirao i Brexit. Bogara mu, pa ni sam Nigel nije vjerovao da će uspjeti. Ali Vuk je znao. Vuk sa vol strita.

Edit: za one koji plaćaju tu Seeking Alphu, bolje ne. 😂

ma ja se s Vukom slažem u 99% onoga što inače navodi i na čemu inzistira i ne mislim da je šarlatan, ali u ovoj analizi jednostavno nije "kopao" dovoljno duboko, jer su problemi negdje puno dublje (na drugoj temi sam napisao i gdje).

lik je dobio priliku da napiše članak i neka je, al mogao se malo više potruditi, a ne napisati analizu koja izgleda kao dan gledanja CNBC-a s grafovima.

npr. on ili ovi njegovi su konkretno long TBT (bez opcija, barem koliko u članku piše), a ovako trenutno izgleda portfelj Dr. Burry-a

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

znači, Dr. Burry je short s opcijama, a to je puno bolji scenarij, jer ako teza ne bude išla kako je planirao, jednostavno može pustiti da mu opcije isteknu i ne iskoristiti ih, a može ih i prodati za premiju.

ovdi je vrlo izgledan scenarij da Burry bude u pravu s Teslom i TLT-om, a u krivu sa ova TBT-om, a to mu opet čini samo 4% portfelja, jer očito ni on nije baš siguran u "Vukov" scenarij.

mene samo zanima kako će na sve ovo reagirati i naš Čkobi i jesam li dobar "crtač" koji uočava patterne ili nisam.

kad show krene, budem stavio update onog svog "bearish" grafa koji nitko od kolega tehničara nije htio komentirati :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 29, 2021 at 6:25 PM
    • #7,968

Joj Brajo, Vrag odnio i Bearse

Rano je još za pad.

Ogromno se tiska novaca koji mora nekud, inflacija na mala vrata je već tu. , Obzirom da nemaju svi za nekretnine , a vani i nisu u modi kao kod nas.. valjda smo nsigurni do duljnjeg. Nadam se.

Idući tjedan se očekuje izvješće o broju novozaposlenih i sastanak FED-a sredinom mjeseca

Ja taman mjerkam HT, long :S

To bi doduše bio snažan indikator da ode mast u propast

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 29, 2021 at 6:52 PM
    • #7,969
    Quote from Oskar

Sell in may and go away?

Maj je skoro prošao, al bilo bi dobro barem postaviti stop loss-eve, kad već kod nas nema hedge-anja protiv (mogućeg) pada.

druga opcija je zazivanje HANFA-e, koja nam je onako "detaljno i transparentno" objasnila zašto smo u ožujku lani baš toliko krahirali :S

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • May 30, 2021 at 11:34 AM
    • #7,970

Vuk dobro kaže samo naša burza reagira slow

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 30, 2021 at 12:03 PM
    • #7,971

Naša burza postoji formalno. Poput Ustava. Uz dužno postovanje.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 31, 2021 at 8:48 AM
    • #7,972

Kasica prasica.

Ako me ovo jednog dana ostave bez mirovine, na koncu se ne bih ni začudila :/

Pogledajte strukturu ulaganja, ja sam se priznajem, sve ovako pametna, ipak zblesnula

Eto razloga zbog kojeg nam je TK ovakvo kakvo je

https://www.rmf.hr/raiffeisen-otv…vinski-fond/365

• todor
    Student
    Reakcija primljeno
    89
    • May 31, 2021 at 8:53 AM
    • #7,973
    Quote from zlocesti

Kasica prasica.

Ako me ovo jednog dana ostave bez mirovine, na koncu se ne bih ni začudila :/

Pogledajte strukturu ulaganja, ja sam se priznajem, sve ovako pametna, ipak zblesnula

Eto razloga zbog kojeg nam je TK ovakvo kakvo je

https://www.rmf.hr/raiffeisen-otv…vinski-fond/365

Vidim da ulažu u Zagrebacki Holding... 😓

Od toga ce stvarno profitirati...

Ne poštuju te dok si na dnu, ignoriraju dok si prosječan, a mrze te kad dođeš na vrh..

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • May 31, 2021 at 10:36 AM
    • #7,974
    Quote from st-brajo

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

znači, Dr. Burry je short s opcijama, a to je puno bolji scenarij, jer ako teza ne bude išla kako je planirao, jednostavno može pustiti da mu opcije isteknu i ne iskoristiti ih, a može ih i prodati za premiju.

ovdi je vrlo izgledan scenarij da Burry bude u pravu s Teslom i TLT-om, a u krivu sa ova TBT-om, a to mu opet čini samo 4% portfelja, jer očito ni on nije baš siguran u "Vukov" scenarij.

Mene vise tu zanima koja budala stavlja GOOG i FB pod "COMMUNICATIONS" kad im to nije ni primarni ni sekundarni business. Ocito se ne razumijem u to sto su telekomunikacije.

No treba primjetiti da je Burry short samo sa opcijama na TLSA i TLT, a na ostalom je long. Iako su short opcije dvostruko veca pozicija.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • May 31, 2021 at 11:23 AM
    • #7,975

U Raiff dobrovoljnom sam od njihova prvog dana. Nakupilo se ali su prinosi tuga. Da nema poticaja odavno bi odustao. Mislim za 1-2 g. prekinut mazanje vrata guski. Stvarno se nimalo ne trude a portfelj im je koma. Trebali bi naknadu za upravljanje donirat jer je nisu ničim zaradili.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 31, 2021 at 2:32 PM
    • #7,976

ameri ne rade danas, mi u četvrtak a i danas kao da nismo ni otvorili pa što drugo reći osim ugodan vikend svima.......

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2021 at 3:40 PM
    • #7,977
    Quote from hugh

ameri ne rade danas, mi u četvrtak a i danas kao da nismo ni otvorili pa što drugo reći osim ugodan vikend svima.......

ne da nema trgovanja, nitko niti ne postavlja ili barem mijenja naloge, danas su mnogi spojili doručak i marendu s ručkom

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 31, 2021 at 4:13 PM
    • #7,978

U razdoblju od početka do sredine lipnja najavljena je čak 61 linija čak 30 avioprijevoznika, Split će imati direktne letove prema 20 država, uključujući i letove unutar Hrvatske.

Najavljeno je osam redovnih linija prema Njemačkoj, sedam prema Francuskoj, pet prema Poljskoj, četiri prema Velikoj Britaniji, tri prema Švicarskoj, po dvije prema Španjolskoj, Švedskoj i Nizozemskoj te jedna prema Srbiji, Luksemburgu, Belgiji, Rusiji, Austriji, Italiji, Češkoj, Irskoj, Ukrajini, Latviji i Danskoj.

Počelo je...

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 31, 2021 at 4:54 PM
    • #7,979
    Quote from Moller
    Quote from hugh

ne da nema trgovanja, nitko niti ne postavlja ili barem mijenja naloge, danas su mnogi spojili doručak i marendu s ručkom

Kad ovo neće zaživjet.

https://www.poslovni.hr/burze/jos-nist…iva-zse-4289428

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • May 31, 2021 at 5:18 PM
    • #7,980

Pa prijedlog vrijedan pažnje... ZSE radi nešto jer vidi da prometi trgovine grebu po dnu

Al čime bi se to točno trgovalo, s ovih par dionica koje su danas prekoračile 100k kuna dnevnog prometa? Jer prema prijedlogu, radi se o onome čime se može trgovati na domaćem tržištu, dakle nedovoljno za moju pažnju :(

Znakovit je muk institucija koje bi trebale prijedlog razmotriti. I onda, hoćeš-nećeš, preostaje 'ulaganje' u ciglu i mort.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago