Sell in may and go away?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Hrvatski BDP u prvom tromjesečju pao 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine
Ovo je po meni ok rezultat s obzirom da smo lani u 1Q imali rast BDP, te da je cijeli 1Q 2021 bio na snazi lockdown. Ispada da smo već na pred korona razinama.
Maloprodaja u travnju se snažno oporavila za 34.4% YoY https://tradingeconomics.com/croatia/retail-sales-annual
-
Vuk Vuković na SA:
https://seekingalpha.com/article/443192…-interest-rates
- Higher inflationary expectations have been pushing yields up ever since January 2021.
- The rising prices of commodities and agricultural products are a result of a mismatch between supply and demand due to COVID, not a product of the Fed's "money printing".
- I argue that the Fed should not yet raise interest rates as the inflationary expectations effect is only temporary.
- Regardless, if you feel worried, take out some profits from your tech holdings and hedge a small part of your portfolio against further yield hikes.
-
Vuk Vuković na SA:
https://seekingalpha.com/article/443192…-interest-rates
- Higher inflationary expectations have been pushing yields up ever since January 2021.
- The rising prices of commodities and agricultural products are a result of a mismatch between supply and demand due to COVID, not a product of the Fed's "money printing".
- I argue that the Fed should not yet raise interest rates as the inflationary expectations effect is only temporary.
- Regardless, if you feel worried, take out some profits from your tech holdings and hedge a small part of your portfolio against further yield hikes.
On the other hand, allocate more money into the recovery sectors or banking stocks. This trend of relocating from tech into banking and reopening sectors has been present for a while now.
-
On the other hand, allocate more money into the recovery sectors or banking stocks. This trend of relocating from tech into banking and reopening sectors has been present for a while now.
znači, ako ćemo trgovati "po Vuku" onda treba čim prije, najbolje odmah u ponedjeljak, po bidu "raspaliti" po ERNT, a po bankama po asku.
a ako ste baš hazarderi, onda možete i po turistima i CRAL.
i to najbolje s Magnum .44 market nalogom, onim Harry-a Callahan-a, čisto da ne bi bilo zabune
-
Čekaj, VV je već u par navrata spomeno da je njegov "model" pogodio da će Trump dobiti izbore. Jel to kao bila neka nauka tada? Nakon Obame?
Ovo mi je novost sa je njegov "model" prediktirao i Brexit. Bogara mu, pa ni sam Nigel nije vjerovao da će uspjeti. Ali Vuk je znao. Vuk sa vol strita.
Edit: za one koji plaćaju tu Seeking Alphu, bolje ne. 😂
-
Čekaj, VV je već u par navrata spomeno da je njegov "model" pogodio da će Trump dobiti izbore. Jel to kao bila neka nauka tada? Nakon Obame?
Ovo mi je novost sa je njegov "model" prediktirao i Brexit. Bogara mu, pa ni sam Nigel nije vjerovao da će uspjeti. Ali Vuk je znao. Vuk sa vol strita.
Edit: za one koji plaćaju tu Seeking Alphu, bolje ne. 😂
ma ja se s Vukom slažem u 99% onoga što inače navodi i na čemu inzistira i ne mislim da je šarlatan, ali u ovoj analizi jednostavno nije "kopao" dovoljno duboko, jer su problemi negdje puno dublje (na drugoj temi sam napisao i gdje).
lik je dobio priliku da napiše članak i neka je, al mogao se malo više potruditi, a ne napisati analizu koja izgleda kao dan gledanja CNBC-a s grafovima.
npr. on ili ovi njegovi su konkretno long TBT (bez opcija, barem koliko u članku piše), a ovako trenutno izgleda portfelj Dr. Burry-a
znači, Dr. Burry je short s opcijama, a to je puno bolji scenarij, jer ako teza ne bude išla kako je planirao, jednostavno može pustiti da mu opcije isteknu i ne iskoristiti ih, a može ih i prodati za premiju.
ovdi je vrlo izgledan scenarij da Burry bude u pravu s Teslom i TLT-om, a u krivu sa ova TBT-om, a to mu opet čini samo 4% portfelja, jer očito ni on nije baš siguran u "Vukov" scenarij.
mene samo zanima kako će na sve ovo reagirati i naš Čkobi i jesam li dobar "crtač" koji uočava patterne ili nisam.
kad show krene, budem stavio update onog svog "bearish" grafa koji nitko od kolega tehničara nije htio komentirati
-
Joj Brajo, Vrag odnio i Bearse
Rano je još za pad.
Ogromno se tiska novaca koji mora nekud, inflacija na mala vrata je već tu. , Obzirom da nemaju svi za nekretnine , a vani i nisu u modi kao kod nas.. valjda smo nsigurni do duljnjeg. Nadam se.
Idući tjedan se očekuje izvješće o broju novozaposlenih i sastanak FED-a sredinom mjeseca
Ja taman mjerkam HT, long
To bi doduše bio snažan indikator da ode mast u propast
-
Sell in may and go away?
Maj je skoro prošao, al bilo bi dobro barem postaviti stop loss-eve, kad već kod nas nema hedge-anja protiv (mogućeg) pada.
druga opcija je zazivanje HANFA-e, koja nam je onako "detaljno i transparentno" objasnila zašto smo u ožujku lani baš toliko krahirali
-
Vuk dobro kaže samo naša burza reagira slow
-
-
Naša burza postoji formalno. Poput Ustava. Uz dužno postovanje.
-
Kasica prasica.
Ako me ovo jednog dana ostave bez mirovine, na koncu se ne bih ni začudila
Pogledajte strukturu ulaganja, ja sam se priznajem, sve ovako pametna, ipak zblesnula
Eto razloga zbog kojeg nam je TK ovakvo kakvo je
-
Kasica prasica.
Ako me ovo jednog dana ostave bez mirovine, na koncu se ne bih ni začudila
Pogledajte strukturu ulaganja, ja sam se priznajem, sve ovako pametna, ipak zblesnula
Eto razloga zbog kojeg nam je TK ovakvo kakvo je
Vidim da ulažu u Zagrebacki Holding... 😓
Od toga ce stvarno profitirati...
-
znači, Dr. Burry je short s opcijama, a to je puno bolji scenarij, jer ako teza ne bude išla kako je planirao, jednostavno može pustiti da mu opcije isteknu i ne iskoristiti ih, a može ih i prodati za premiju.
ovdi je vrlo izgledan scenarij da Burry bude u pravu s Teslom i TLT-om, a u krivu sa ova TBT-om, a to mu opet čini samo 4% portfelja, jer očito ni on nije baš siguran u "Vukov" scenarij.
Mene vise tu zanima koja budala stavlja GOOG i FB pod "COMMUNICATIONS" kad im to nije ni primarni ni sekundarni business. Ocito se ne razumijem u to sto su telekomunikacije.
No treba primjetiti da je Burry short samo sa opcijama na TLSA i TLT, a na ostalom je long. Iako su short opcije dvostruko veca pozicija.
-
U Raiff dobrovoljnom sam od njihova prvog dana. Nakupilo se ali su prinosi tuga. Da nema poticaja odavno bi odustao. Mislim za 1-2 g. prekinut mazanje vrata guski. Stvarno se nimalo ne trude a portfelj im je koma. Trebali bi naknadu za upravljanje donirat jer je nisu ničim zaradili.
-
ameri ne rade danas, mi u četvrtak a i danas kao da nismo ni otvorili pa što drugo reći osim ugodan vikend svima.......
-
ameri ne rade danas, mi u četvrtak a i danas kao da nismo ni otvorili pa što drugo reći osim ugodan vikend svima.......
ne da nema trgovanja, nitko niti ne postavlja ili barem mijenja naloge, danas su mnogi spojili doručak i marendu s ručkom
-
U razdoblju od početka do sredine lipnja najavljena je čak 61 linija čak 30 avioprijevoznika, Split će imati direktne letove prema 20 država, uključujući i letove unutar Hrvatske.
Najavljeno je osam redovnih linija prema Njemačkoj, sedam prema Francuskoj, pet prema Poljskoj, četiri prema Velikoj Britaniji, tri prema Švicarskoj, po dvije prema Španjolskoj, Švedskoj i Nizozemskoj te jedna prema Srbiji, Luksemburgu, Belgiji, Rusiji, Austriji, Italiji, Češkoj, Irskoj, Ukrajini, Latviji i Danskoj.
Počelo je...
-
ne da nema trgovanja, nitko niti ne postavlja ili barem mijenja naloge, danas su mnogi spojili doručak i marendu s ručkom
Kad ovo neće zaživjet.
-
Pa prijedlog vrijedan pažnje... ZSE radi nešto jer vidi da prometi trgovine grebu po dnu
Al čime bi se to točno trgovalo, s ovih par dionica koje su danas prekoračile 100k kuna dnevnog prometa? Jer prema prijedlogu, radi se o onome čime se može trgovati na domaćem tržištu, dakle nedovoljno za moju pažnju
Znakovit je muk institucija koje bi trebale prijedlog razmotriti. I onda, hoćeš-nećeš, preostaje 'ulaganje' u ciglu i mort.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun