Manipulacije cijenom dionica
-
-
-
Nisam ja 😄😁☺️ ja sam iz zg ☺️
Ali nije mi jasno.. zašto se ne možeš predomisliti ? Što znači prati ? Kaj ja da krenem zadavati i micati recimo stavim na prodaju cijena krene gore, maknem , povećan cijenu na asku, opet maknem ? Što ja kao manipuliram ?
-
E moja Hanfa.
Nek se veli da se radi..
Corava posla.
-
https://www.poslovni.hr/burze/krivac-z…u-hanfe-4282618
Da nije manipulirao sa Igom sad bio na 200,a Dddjh na 10 i Viro na 30.😊
Aha, ja bih prije rekla da bi te dionice bile na cijenama od prije godinu dana
Iskreno, ovo je bez veze. Od muhe rade slona a tamo gdje bi trebali reagirati nema ih nigdje. Rastjerali li su sve sa tržišta kapitala koje je postalo nelikvidno pa su na 90% dionica moguće ovakve stvari i to sa relativno malim kapitalom. A čini mi se da je i ovaj izmišljeni mini lov na vještice u funkciji potpunog rastjerivanja i ovo malo jada što je još ostalo. Najvjerojatnije se radi o frustriranom ulagatelju koji je samo protestirao na nedozvoljen način.
Ovo je otprilike kao 8m pravomoćno za krađu Vegete dok ukradene milijarde ostaju slobodne.
-
Krivac za manipulacije dionicama Vira, IGH i ĐĐ-a na ‘nišanu’ Hanfe
Neslužbeno doznajemo da se radi o muškarcu čije ime nije “poznato” u javnosti, dolazi s područja Dalmacije.
Jedan s područja Dalmacije upravo prelazi u trgovanje autima, bio je aktivan na sve 3 teme.
Viro je lani predvidio cijenu 100-125, a ove godine do 180 Kn, na Đuri se hvalio pump-and-dumpom, na IGH je bio guru.
Možda je slučajnost, a možda i nije.
-
Krivac za manipulacije dionicama Vira, IGH i ĐĐ-a na ‘nišanu’ Hanfe
Neslužbeno doznajemo da se radi o muškarcu čije ime nije “poznato” u javnosti, dolazi s područja Dalmacije.
Jedan s područja Dalmacije upravo prelazi u trgovanje autima, bio je aktivan na sve 3 teme.
Viro je lani predvidio cijenu 100-125, a ove godine do 180 Kn, na Đuri se hvalio pump-and-dumpom, na IGH je bio guru.
Možda je slučajnost, a možda i nije.
ma dajte, ov je smiješno, jel to stvarno najbolje kaj HANFA može?
izdati opomenu čovjeku koji je 'manipulirao' zadavanjem i otkazivanjem naloga, pa koliko to puta i na koliko dionica vidimo?
na VLEN sam to uočio stotinu puta kao i na nekim drugim slabije likvidnim dionicama, kao da netko želi malo pogurati tržište prema gore (ili dolje) kako mu tad paše, da se ukrca ili iskrca dionicama
a na OPTE tek? ima vas najviše na tom topicu, sigurno znate da je i tamo toga bilo
dakle sinekura u HANFA-i se nastavlja, pos'o je dobar a para laka
a MM na dionicama? što oni rade? istu stvar, guraju dionicu u nekom smjeru i biraju raspon u kojem će se trgovati
i za to bivaju još i plaćeni
lud zbunjenog
jedini je Samodol onomad pokušao nešto konkretno napraviti s Beljem, ali je dobio od faraona Todorića po prstima, a ubrzo je i smijenjen
proguglajte Jonathan Lebed:
Between September 1999 and February 2000, his smallest one-day gain was US$12,000 while his biggest was $74,000.[4] Lebed became the first minor prosecuted by the SEC.[5][6] In 2001, Lebed and the SEC negotiated an out-of-court settlement in which Lebed forfeited $285,000 in profit and interest he had made on 11 trades without admitting any wrongdoing, allowing him to keep close to half a million dollars.
dakle čak nije ni priznao krivnju, zašto i bi?
-
Klasičan primjer pljačke na koji neće reagirati:
Probajte postaviti veći sell market nalog na nekoj likvidnijoj dionici. Broker će na trenutak zaustaviti vaš nalog i podvaliti svoj prije vašeg, pokupiti bid kojeg ste ciljali a vaš će skliznuti po značajno nižim nalozima koji još mogu biti i od istog brokera.
-
Hm, to mi nije nikad palo na pamet, znači ne možeš sam sebi prodati? Platiš naknadu brokeru i ćao. To je kao manipulacija? To se odmah blokira od Brokera?
A što ako imaš 2 brokeraja, pa sa jednog staviš na prodaju -10% i onda ga poklopiš sa drugim. Na brdo dionica ima tako malo naloga da bez beda i velikog troška to možeš raditi. To kontroliraju onda u SKDDu ručno, tj. gledajući promjene ili softver automatizmom blokira ? A i kako bi gledali možeš prodati u 9, pa kupit ponovo u 9,10. jer si se zahebao pa želiš ući nazad, jel to manipulacija?
Što ako onda sa 2 različita računa to isto radiš, recimo od žene, djece, roditelja ili u dogovoru sa 2-3 frenda... jer je ista stvar napravljena, kako to kontroliraju?
Ili radiš u nekom fondu, brokeraju.. pa identičnu stvar radiš sa dogovorom šogora, kuma, par frendova, gdje poslje podjelite dobit, a imaš sigurnu situaciju :))
-
Aha, ja bih prije rekla da bi te dionice bile na cijenama od prije godinu dana
Iskreno, ovo je bez veze. Od muhe rade slona a tamo gdje bi trebali reagirati nema ih nigdje. Rastjerali li su sve sa tržišta kapitala koje je postalo nelikvidno pa su na 90% dionica moguće ovakve stvari i to sa relativno malim kapitalom. A čini mi se da je i ovaj izmišljeni mini lov na vještice u funkciji potpunog rastjerivanja i ovo malo jada što je još ostalo. Najvjerojatnije se radi o frustriranom ulagatelju koji je samo protestirao na nedozvoljen način.
Ovo je otprilike kao 8m pravomoćno za krađu Vegete dok ukradene milijarde ostaju slobodne.
Sve potpisujem.
Prave manipulacije rade mirovinski fondovi. Rastjerali su sve male dionicare sa Agrokorom i lopovlukom. Naravno da na stecajusama koje imaju dnevni promet par tisuca kuna mozes sa 50k kuna napraviti cudo. Ovakvi spekulanti rade kakve takve promete. Mislim da nas male stvarno zele potpuno otjerati sa ZSE.
-
Hm, to mi nije nikad palo na pamet, znači ne možeš sam sebi prodati? Platiš naknadu brokeru i ćao. To je kao manipulacija? To se odmah blokira od Brokera?
A što ako imaš 2 brokeraja, pa sa jednog staviš na prodaju -10% i onda ga poklopiš sa drugim. Na brdo dionica ima tako malo naloga da bez beda i velikog troška to možeš raditi. To kontroliraju onda u SKDDu ručno, tj. gledajući promjene ili softver automatizmom blokira ? A i kako bi gledali možeš prodati u 9, pa kupit ponovo u 9,10. jer si se zahebao pa želiš ući nazad, jel to manipulacija?
Što ako onda sa 2 različita računa to isto radiš, recimo od žene, djece, roditelja ili u dogovoru sa 2-3 frenda... jer je ista stvar napravljena, kako to kontroliraju?
Ili radiš u nekom fondu, brokeraju.. pa identičnu stvar radiš sa dogovorom šogora, kuma, par frendova, gdje poslje podjelite dobit, a imaš sigurnu situaciju :))
Da, pa ja svako jutro preslagujem naloge. Od kada je to manipulacija?
-
-
Uglavnom smo kolateralne žrtve manipulatora, ali bude nekad i suprotno. Ja sam jučer kupila dionice po manjoj cijeni nego sam imala postavljen nalog. Maknuli su me jer sam bila smetalo njihovom velikom nalogu na nižoj cijeni.
Operacija ipak nije uspjela jer su pred njih stalno iskakala razna smetala sa višom cijenom.😀
-
hoćeli sad navedene dionice rasti il ce vratit na cjenu dionice odakle je krenula manipulacija
-
hoćeli sad navedene dionice rasti il ce vratit na cjenu dionice odakle je krenula manipulacija
On još nije uspio manipulirati cijenom. Hanfa samo sumnja da je imao namjeru manipulirati zbog postavljanja i povlačenja naloga. Da su nalozi preživjeli vaganje i prošli sve bi prema njima bilo u redu bez obzira što bi tada možda i stvarno izmanipulirao cijenu.
-
Vec su pale od onih razina na kojima ih je "manipulator" pokusao podici😂
Doduse, cini mi se da je jedini profiter te "manipulacije" Anna Marus. Zena ni kriva ni duzna.
-
ljudi moji ja osoobno vidim i gledam pljačku preko zse od 2008 g
čemu sad glumatanje o nekom poštenju
svi baš svi koji prate zse znaju da je to organizirana pljačka ulagača za koju niko nikad neće odgovarat
crobex 5400 bod i nikad više unazad 13 god nije dostigao 30% od svog ATH a svi indexi svijeta svaki dan pišu novi vrh
evo i danas recimo isto
ovo prodavanje muda pod bubrege sa nekom manipulacijom to vam dođje kao pitanje o bosancima koliko ima viceva o njima
narod tj ulagači su opljačkani i bit će i dalje
nema tu sreće takva država odnosno ljudi govna lopovska koja 30 god pljačkaju i otimaju sa rukom na srcu
-
Ne možeš, probao sam, ne prolazi.
-
-
sve manipulacije će Anto žigmanisat osim
-
E moja Hanfa.
Nek se veli da se radi..
Corava posla.
je, je.... samo se ti zahebavaj!! a tvoje neki dan priznate manipulacije kuipnje i prodaje na optimi!!! kaj naš došla i ti pod povečalo!!
-
Kolege to vam ovako ide. Imali smo prošle godine primjere da su neke dionice bile u samo par dana iz podruma lansirane kroz dimnjak u 5 orbitu, pa su opet malo kopale u podrumu i tako dalje, dakle npr skok u par dana 100% pa zaron 40% i tako par valova. I sada nešto čvoknete u prvom valu, pa propustite drugi i smjestite se vrlo nisko sa nalogićem, niš posebno recimo 6.000 kn jer vam Trader dozvoljava postavljanje naloga +-50% od trenutne cijene. I tako čekate treći val koji nikako da dođe i dionica se stabilizira negdje iznad cijene 60-70% iznad one na kojoj ste priželjkivali da vas ponovno poklopi u padu. Malo dižete, spuštate cijenu, mijenjate količine ali nema propadanja. Dosadi vam i nakon 10tak izmjena u mjesec dana otkažete nalog i oslobodite sredstva. ALI!!!! Otkazali ste nalog u trenutku kada je cijena vašeg naloga na razini recimo 55% ispod trenutne tržne. Ako svaki dan buljite u gledalicu sigurno mrdate naloge, zadajete, otkazujete svakodnevno par takvih naloga, uglavnom ubijate vrijeme na ovoj smijuriji od kladionice pompozno nazvane ZSE. To je barem stotinjak sumnjivih radnji u tijeku godine, minimalus. I eto vam razloga da vam CSI Hanfa pošalje ljubavno pismo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun