1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 31, 2021 at 10:49 PM
    • #7,221
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Država treba izbacit ove drogerije iz postupka nabavke lijekova i sama obavljati kupnju od proizvođača, odma u startu će sve biti 30% jeftinije. Radi se o najobičnijim povlaštenim parazitima koji uzimaju proviziju na tuđom jadu i nevolji, a ponašaju se kao da su bogom dani. Vrijeme je da im netko kaže da su suvišni, što realno i jesu.!

mislim da je najprimjerenije da im to predsjednik Milanović obznani

I to FB objavom. ^^

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 31, 2021 at 10:55 PM
    • #7,222
    Quote from Marin83

Država treba izbacit ove drogerije iz postupka nabavke lijekova i sama obavljati kupnju od proizvođača, odma u startu će sve biti 30% jeftinije. Radi se o najobičnijim povlaštenim parazitima koji uzimaju proviziju na tuđom jadu i nevolji, a ponašaju se kao da su bogom dani. Vrijeme je da im netko kaže da su suvišni, što realno i jesu.!

Da i obavezno tu firmu izlistat na New york burzi. Hrvatske željeznice. Hrvatske šume. Hrvatske ceste. Hrvatske vode. Hrvatske Veledrogerije. 8o

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 31, 2021 at 10:59 PM
    • #7,223
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

"Dodao je kako on ne zna da je ikad ikome falilo lijekova."- a Sokol se već danima obrušava jer nije uzeo propisanu terapiju za let, baš je Nilski konj ovaj naš trećeešalonski premijer,

sve više mi se čini da su oni obojica u tom MVP bili zaljubljeni u Kolindu i onda ih je Jakov za.ebao kao i sebe također

e pa Orlu ili Sokolu, koji nije strvinar, definitivno fali, a Nilski Konj neće da plati.

a da Veledileri angažiraju Šavorića, barem da udari svoj pečat na šprancu, onda se možda napokon nađu sredstva, iz čarapice? :/

Mogu izgleda i kod Vujcica u HNB probati, neka kazu termin guverner ce se prilagoditi...

Prica se na N1 da je covjek susretljiv...

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 31, 2021 at 11:03 PM
    • #7,224
    Quote from KultLicnosti
    Quote from Marin83

Da i obavezno tu firmu izlistat na New york burzi. Hrvatske željeznice. Hrvatske šume. Hrvatske ceste. Hrvatske vode. Hrvatske Veledrogerije. 8o

Javna firma nema imperativ dobiti, dapače velika dobit nije ni poželjna. Javna firma tu potencijalnu dobit kanalizira kroz manje cijene i kvalitetnije usluge, i na taj način kreira korist(dobit) za sve stanovnike te države.

• Aruce
    Student
    Reakcija primljeno
    94
    • March 31, 2021 at 11:16 PM
    • #7,225
    Quote from Marin83
    Quote from KultLicnosti

Javna firma nema imperativ dobiti, dapače velika dobit nije ni poželjna. Javna firma tu potencijalnu dobit kanalizira kroz manje cijene i kvalitetnije usluge, i na taj način kreira korist(dobit) za sve stanovnike te države.

Lako je za tu malu dobit koju treba kanalizirati u kvalitetnije usluge (HR Željeznice to prednjače). Kaži ti nama zašto sve one trebaju naše novce da ih se spašava. I kako to da nisu tih famoznih 30% jeftinije od konkurencije kao što predviđaš da bi Hr Veledrogerija bila. Ali ajde i Marx je gubio novce na Londonskoj burzi nije čudo da komunista ima i na ZSE (samo što će biti kad saznaš tko je sve vlasnik njenih dionice :D ). Dok je Marina u Hrvatskoj, HDZ i budući Bandići nemaju straha :love:

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 31, 2021 at 11:34 PM
    • #7,226
    Quote from Marin83
    Quote from KultLicnosti

Eh dragi kolega, Kata iz Radnicke fronte vas je preduhitrila.

Jos jutros je predlozila osnivanje drzavne veledrogerije. Koliko bi se samo tu uhljeba i stranackih rodjaka moglo zaposliti :D

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 31, 2021 at 11:35 PM
    • #7,227

Tako je Aruce, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvariprolaze kod onih koji se lože na formu, a kod ovih kojima je bitan sadržaj ne.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 31, 2021 at 11:36 PM
    • #7,228
    Quote from Marin83

Tako je Aruce@, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvari kod nekoga prolaze i puše tu priču, drugi vide o čemu se radi.

nikada vi kolega nećete Teslu voziti ^^

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 31, 2021 at 11:41 PM
    • #7,229
    Quote from Marin83

Tako je Aruce, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvari kod nekoga prolaze i puše tu priču, drugi vide o čemu se radi.

Vi ste pogodili nesto kolega i jednim djelom ste u pravu.

Samo bi vas lijek bio gori od bolesti.

I nisu posrednici nesto nuzno lose. Zasto idete u trgovinu kada hranu mozete kupiti direktno od seljaka.

Problem je da se kod nas sve odvija pod okriljem drzave pa je tako i "poduzetnicima" glavni partner drzava.

Ravnatelji nasih bolnica su politicki postavljeni ljudi koji o managmentu zdravstva nemaju pojma.

Zasto mi nemamo vaucerizaciju u zdravstvu kao Svedska. Ajmo sve bolnice dati u privatnu koncesiju i neka njima upravlja privatnik, pa se onda nece uzeti u dzep od direktora veledrogerija koji nisu najbolji ponudjaci na trzistu.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 31, 2021 at 11:51 PM
    • #7,230
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Jos jutros je predlozila osnivanje drzavne veledrogerije. Koliko bi se samo tu uhljeba i stranackih rodjaka moglo zaposliti :D

Rim je postao velik tako da je uzimao od svakoga ono što je smatrao kvalitetnim ili korisnim te ga inkorporirao u svoj sustav. Ne postoji sustav koji je 100% u krivu, niti sustva koji je 100% u pravu.

Odbacivanje svega iz komunizma i prihvaćanje svega iz kapitalizma je malo reći glupost. Komunizam je propao, ali i američki neoliberalni kapitalizam je u silaznoj putanji...kao uspiješno društveno-ekonomsko uređenje zadnjih desetljeća pokazao se državni kapitalizam.

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 31, 2021 at 11:53 PM
    • #7,231

Zdravstveni sustav nam je kolabirao, postao je financijski neodrživ, a pošto imamo nekoliko vrhunskih stručnjaka za rješavanje problema u neodrživim sustavima ja mislim da bi najbolje rjesenje bilo imenovati Peruška da riješi ovu tešku situaciju jednim Lex Medika.( ionako je s provedbom Nagodbe pri kraju pa da ne ostane bez posla ). Kao prvo nuluje dionice Medike da ga prestanu maltretirati s nekakvim potraživanjima, onda Mediku proda američkoj Nomad Farma kompaniji, kasira nekoliko milijardi i implementira ih u posrnuli zdravstveni sustav i za jedno vrijeme problem riješen.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • April 1, 2021 at 12:02 AM
    • #7,232
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Tako je Aruce@, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvari kod nekoga prolaze i puše tu priču, drugi vide o čemu se radi.

nikada vi kolega nećete Teslu voziti ^^

To je ona firma koja je nastala državnom intervencijom, firma čiji se prizvodi prodaju državnom intervencijom,...ahhh mokrni san svakog krupnog kapitalista, komunizam za elitu, dobit ide samo njemu, a troškove plaćaju priprosti pučni. Andrew Carnegie se od muke okreće u grobu.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 1, 2021 at 7:19 AM
    • #7,233

Marin83

sve što si reka, mogu potpisat.

stvarno nema ama baš nikakvog smisla da državna firma (HZZO) preko privatnih firmi (Veledrogerije) naručuje potrepštine za državne firme (bolnice).

ovo je nešto kao da MORH od KingICT-a naruči borbene avione (nije da nisu pokušali tako nešto, pa je neslavno propalo).

ili kad odvjetnici lupaju ovrhe (druga je priča angažiranje za neke komplicirane pravne probleme) za račun javnih firmi (a objektivno, svaki polupriučeni pravnik to može raditi, pa i onaj zaposlen s diplomom iz Banje Luke).

to je čisto državna provizija privatnoj firmi za državni posao ili trpanje rodijacima paricu u džepove (ako ovaj poslije dio vrati u crnoj torbi, a vjerojatno se to zato i radi, onda tu ima i posla za DORH, koji Mamićev stick proučava pola godine 🤦, a goni Todorića i troši državne resurse po nalogu politike).

samo, jbg., većina bi pogazila principe i dala guzice tamo di država dijeli šakom i kapom i brzo zaboravili na borbu za kapitalizam slobodnog tržišta, a to je nešto što mi nikad ni nismo imali, a Ameri odavno nemaju.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 1, 2021 at 8:27 AM
    • #7,234
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Rim je postao velik tako da je uzimao od svakoga ono što je smatrao kvalitetnim ili korisnim te ga inkorporirao u svoj sustav. Ne postoji sustav koji je 100% u krivu, niti sustva koji je 100% u pravu.

Odbacivanje svega iz komunizma i prihvaćanje svega iz kapitalizma je malo reći glupost. Komunizam je propao, ali i američki neoliberalni kapitalizam je u silaznoj putanji...kao uspiješno društveno-ekonomsko uređenje zadnjih desetljeća pokazao se državni kapitalizam.

Da ce Amerika propasti je moja mama učila još u školi na marksizmu :)

Gdje je to državni kapitalizam uspio? Državni kapitalizam ima Republika Hrvatska već 30 godina, gdje su "uspješni" poduzetnici isključivo oni kojima je to stranka na vlasti omogućila. Todorić, Kutle...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 1, 2021 at 8:52 AM
    • #7,235

Ne ludujte.

HZZO je samo osiguravatelj.

Ponaša se kao velesila.

I uspjelo mu je da ga tako doživite.

Dok on ispuni formulare nitko ne bi lijeka dobio.

Sustav zdravstva nije na zdravim nogama, a veledrogerije nisu tome uzrok.

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • April 1, 2021 at 8:52 AM
    • #7,236

Ja sam isto imao marksizam kasnije preimenovan u tips (teorija i praksa samoupravnog socijalizma) i nisam učio da će amerika propasti. Jest bio malo obojan sjevernokorejskim štihom o trulom zapadu ali je predmet bio više manje ok. Ovo više navodim za mladce kojima je mozak ispran kako je prije bilo sve ajme.

Dobrih stvari na masu polja je bilo više nego sad u ajd recimo demokraciji. Npr. nije bilo zse, maje šuput, crkva je bila za stvarne vjernike, puna netržišna zaposlenost, stanogradnja, krediti kojih je inflacija pojela, brodogradnja 7. u svijetu, pliva, podravka, ina itd. To što je benzin bio koji put na par nepar dane, iz kuta ekologije i nije bilo baš bezveze.

O kulturi, knjigama, rnr i filmovima da ne govorim.

jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • April 1, 2021 at 9:02 AM
    • #7,237
    Quote from godo

Ja sam isto imao marksizam kasnije preimenovan u tips (teorija i praksa samoupravnog socijalizma) i nisam učio da će amerika propasti. Jest bio malo obojan sjevernokorejskim štihom o trulom zapadu ali je predmet bio više manje ok. Ovo više navodim za mladce kojima je mozak ispran kako je prije bilo sve ajme.

Dobrih stvari na masu polja je bilo više nego sad u ajd recimo demokraciji. Npr. nije bilo zse, maje šuput, crkva je bila za stvarne vjernike, puna netržišna zaposlenost, stanogradnja, krediti kojih je inflacija pojela, brodogradnja 7. u svijetu, pliva, podravka, ina itd. To što je benzin bio koji put na par nepar dane, iz kuta ekologije i nije bilo baš bezveze.

Mislim da ja spadam u te "mladce" koje ti spominješ. Na temelju svega šta sam pročito o tim prošlim vremenima uopće ne žalim što nisam živio u to vrijeme. Prvenstveno zato: jer nisam ljenčina, ne očekujem da mi država sve osigura, volim slobodu u smislu da mogu sa autom kada god želim i gdje god želim, trgocvne mi nude veći izbor čokolada, volim pričati otvoreno o svemu bez da završim u zatvoru, ušteđevina mi koliko toliko drži vrijednost, neuspješni biznisi koji su neefikasni ipak propdanu u nekom trenutku... mislim mogu o tome do sutra.

Ono što me šokira da netko tko se zna služiti internetom i još k tome čita ovaj forum, čezne za prošlim vremenima.... :)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 1, 2021 at 9:04 AM
    • #7,238

vidim da većina (čast iznimkama!) zagovara nekakvu državnu veledrogeriju?

ne znam jeste li bili u situaciji imat bolesnog člana obitelji i obilaziti s njime koji od KBC-ova?

dođeš autom, prvo se raspravljaš na rampi da te uopće pusti unutra

onda bolesnika izbaciš van da čeka u invalidskim kolicima na vjetru (ili kiši) dok odeš sparkirati auto (naravno, van kruga jer je sve zakrčeno autima, nerijetko i po nogostupu), i vraćam se u bolnicu uspuhan k'o da sam maraton upravo otrčao

jer sve su bolnice i KBC-ovi naravno na brijegu da budu što manje pristupačne za teške bolesnike i da se što više umore (neki i odustanu od dolaska?)

onda se moraš opravdati, zbog korone, da si pratnja i da moraš sa slabo pokretnom osobom unutra

termin dogovoren u 8.15h čekaš doktora da se pojavi oko 9.00h najranije, što je radio dotad nemam pojma, bio u viziti ili ispijao kave

onda odeš po auto i moliš boga da ti ga pauk nije digao jer si ga vjerojatno bio u žurbi primoran parkirati na nedozvoljenom mjestu

vraćam člana obitelji doma i idem svojoj kući jer sam radi ovog pothvata morao uzeti dan godišnjeg odmora

zašto, s druge strane, cijeli KBC zjapi prazan u popodnevnoj smjeni i skoro pa ni jedna pretraga se ne može obaviti u terminu nakon posla?!

totalno trošenje resursa jer danas je nerentabilno išta raditi u jednoj smjeni

eto to vam je državno upravljanje

u stvari, jedino što valja u tim bolnicama su kava aparati koje pune, vode i naplaćuju, gle vraga, privatnici!

i onda se sjetim da je problem s parkingom imao i Rimac u firmi i da je angažirao radnika da mu to sredi

projektni zadatak, tim ljudi i opreme (ako treba) i izvoli - riješi stvar!

a Vili bi prvo povećao doprinos a i slijepac vidi da se time ništa ne dobije, jer stvar nije uopće u tome

i sad si zamislite da za visinu plaćenog doprinosa uplaćuješ policu zdravstvenog osiguranja u recimo Sunce osiguranju, koje ima svoju polikliniku

crveni tepih i trbušne plesačice te dočekaju, u terminu koji tebi i tvojem članu obitelji odgovara

(naravno, ne nakon godine dana čekanja na termin) ;(

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • April 1, 2021 at 9:11 AM
    • #7,239
    Quote from jack_zg
    Quote from godo

Mislim da ja spadam u te "mladce" koje ti spominješ. Na temelju svega šta sam pročito o tim prošlim vremenima uopće ne žalim što nisam živio u to vrijeme. Prvenstveno zato: jer nisam ljenčina, ne očekujem da mi država sve osigura, volim slobodu u smislu da mogu sa autom kada god želim i gdje god želim, trgocvne mi nude veći izbor čokolada, volim pričati otvoreno o svemu bez da završim u zatvoru, ušteđevina mi koliko toliko drži vrijednost, neuspješni biznisi koji su neefikasni ipak propdanu u nekom trenutku... mislim mogu o tome do sutra.

Ono što me šokira da netko tko se zna služiti internetom i još k tome čita ovaj forum, čezne za prošlim vremenima.... :)

Da, stvarno si sretan. I još si na ovom forumu, a i autom možeš gdje hoćeš s čokoladom u ustima i vjerojatno raspizdiš neku stvar od škore. Ti si ko u filmu Goli u sedlu.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 1, 2021 at 9:18 AM
    • #7,240

Cromedika, državna veledrogerija.
    Raj za pedesetak partijskih top menadžera, raj za crno tržište jer bi svemirski brod jednostavno usisao ljekove sa paleta.

Država bi plaćala ljekove na vrijeme, a ne sa odgodom od 2354 dana...ali ne po nižoj cijeni jer treba se nekako još istunelarit za crne fondove.

Podržavam ideju.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 765

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 2:41 PM
    2. Odgovora
      765
      Pregleda
      419k
      765
    3. loto

June 6, 2025 at 2:41 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 2:41 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,574 Replies, 4 years ago