1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 7, 2021 at 3:55 PM
    • #6,181

pa tko se nije prilagodio ce jedva docekat da kaze .. a jesam vam ja rekao da je sve balon i sve ce u ponor.

ostali ce na na tom balonu zaradjivat dokle god ide i pazit da ne ostanu u papiru preko vikenda pa kad dodje dan da netko povice car je gol i krene crvenilo oni ce ipak s smjeskom docekat da opet kupe nesto jeftino...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 7, 2021 at 4:10 PM
    • #6,182
    Quote from emil

pa tko se nije prilagodio ce jedva docekat da kaze .. a jesam vam ja rekao da je sve balon i sve ce u ponor.

ostali ce na na tom balonu zaradjivat dokle god ide i pazit da ne ostanu u papiru preko vikenda pa kad dodje dan da netko povice car je gol i krene crvenilo oni ce ipak s smjeskom docekat da opet kupe nesto jeftino...

Eh nije to tako jednostavno. Mi koji smo bili u papirima prosle veljace, znamo da ne mozes samo tako bezbolno izaci.

A onaj koji vidi u buducnost pa zna da je korekcija za 2 dana, jos se nije rodio.

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • January 7, 2021 at 4:13 PM
    • #6,183
    Quote from emil

Da, moramo se prilagoditi.Dolazi nova era ili dekada,pravi naziv neznam.

Neka nova pravila dolaze,kažu do sad nije zapisano u užbenicima nešto ovako .Dakako misli se na financiski sustav.

Valjda neki novi početak nakon restarta.

Najbolje potražiti lijek kod financiskog savjetnika.on znašto je iza kulise.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 7, 2021 at 4:24 PM
    • #6,184
    Quote from Marielena
    Quote from emil

Eh nije to tako jednostavno. Mi koji smo bili u papirima prosle veljace, znamo da ne mozes samo tako bezbolno izaci.

A onaj koji vidi u buducnost pa zna da je korekcija za 2 dana, jos se nije rodio.

pa s tim se slazem jer evo i dans sam izaso iz papaira s 20% minusa al mi je nekako bilo lakse jer sam na drugom papiru jucer ulovio 60% plusa pa sam danas pocistio smeca koja nisu otisla putem koji sam si zacrtao...

Ne drzim dionice dugorocno pa neznam kak je nekom tko gleda crveno godinu dana na nekoj dionici. al eto zato neznam ni kak je nekom ko gleda zelenilo godinu dana na jednoj dionici. Al dalko vise bi zaradio da ne izlazim iz dionice van kao sto izlazim . al zato i puno mirnije spavam jer radje izadjem s malim plusom nego velikim minusom. Al svatko ima svoj nacin trgovanja ....

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • January 7, 2021 at 4:57 PM
    • #6,185

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Mislim da je prilično jasno što će se dogoditi kroz godinu / dvije, a mi smo to prošli već 1988 / 89 u vrijeme Ante Markovića - inflacija.

Na grafu se jako lijepo vidi da je samo u 2020 naštampano dolara kao u razdoblju 1980 - 2007, a toj lovi treba vremena da se spusti do Malog Mate, bar godinu - dvije. U tom razdoblju oni do kojih prvih ta lova dođe kreću u shopping po još niskim cijenama, zato divljaju burze, nekretnine i crypto. Problem nastaje kad se lova spusti do raje, tada troškovi života podivljaju, a kad se to poveže sa Corona recesijom, dobijete najgori makroekonomski užas: STAGFLACIJU. Iz toga se skoro nemoguće izvući bez gadnih rezova i povezanih društvenih nereda i nestabilnosti.

Problem je što ovdje nemamo više disfunkcionalnu Jugoslaviju sa 800 tenkova, 500 aviona, 1500 topova i par razarača - ovdje imamo Imperij sa 4.000 nuklearnih bojnih glava, 50.000 tenkova i BMP-ova, najjačom avijacijom i mornaricom. Kod nas je gadno završilo, a ako kod ovih krene, neće nitko ostati pošteđen...

Mali tip za ulaganje sljedećih godinu-dvije: NAFTA I ZEMNI PLIN.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • January 7, 2021 at 5:09 PM
    • #6,186

ne brinite za USA tamo država jako dobro funkcionira imamo mi prečih problema, a dobro ulaganje idućih 5 godina je autoplin, jeftino i ekološko i isplativo. Očito budi se i ZSE, jer smo srećom u EU pa će ući milijarde novaca od EU i fantastičan geografski položaj koji će unaprijediti turizam. Sve u svemu odlično u odnosu da nismo u EU. Bilo bi dobro da hr firme polako krenu u šoping prema istoku što se polako i događa. Kako se upravljalo umjesto da smo propali u Hrvatskoj sve bolji standard, kupovna moć, veće plaće i niži porezi.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 7, 2021 at 6:05 PM
    • #6,187
    Quote from rambo_5

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Mislim da je prilično jasno što će se dogoditi kroz godinu / dvije, a mi smo to prošli već 1988 / 89 u vrijeme Ante Markovića - inflacija.

Na grafu se jako lijepo vidi da je samo u 2020 naštampano dolara kao u razdoblju 1980 - 2007, a toj lovi treba vremena da se spusti do Malog Mate, bar godinu - dvije. U tom razdoblju oni do kojih prvih ta lova dođe kreću u shopping po još niskim cijenama, zato divljaju burze, nekretnine i crypto. Problem nastaje kad se lova spusti do raje, tada troškovi života podivljaju, a kad se to poveže sa Corona recesijom, dobijete najgori makroekonomski užas: STAGFLACIJU. Iz toga se skoro nemoguće izvući bez gadnih rezova i povezanih društvenih nereda i nestabilnosti.

Problem je što ovdje nemamo više disfunkcionalnu Jugoslaviju sa 800 tenkova, 500 aviona, 1500 topova i par razarača - ovdje imamo Imperij sa 4.000 nuklearnih bojnih glava, 50.000 tenkova i BMP-ova, najjačom avijacijom i mornaricom. Kod nas je gadno završilo, a ako kod ovih krene, neće nitko ostati pošteđen...

Tpng i Ptkm mozda?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 7, 2021 at 6:11 PM
    • #6,188

Flight

pošto si ti dobro involviran u bankarski sektor, jel možda znaš kad Vujčić planira novu rundu QE-a ili Marić novo zaduženje?

to bi nam moglo dati odgovor na mnoga pitanja koja nas muče.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • January 7, 2021 at 6:12 PM
    • #6,189
    Quote from rambo_5

IZVLAŠTENJE možda jedno od najvećih u novije doba.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 7, 2021 at 6:18 PM
    • #6,190
    Quote from Marielena
    Quote from rambo_5

Tpng i Ptkm mozda?

ma kakva nafta.

ako cijena ode preko 60$ barel, opet se pali shale industrija u USA, a to ni Arapi ni Rusi trenutno ne žele.

ono što će igrati je zemni plin, jer Rusi razvijaju elektrane na kombinaciji zemnog plina i vodika.

btw., čim se Arapi ponovno mire s Katarom, vidite koliko je sati.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 7, 2021 at 9:16 PM
    • #6,191

samo neka ovaj tulum na brodu luđaka (nas na burzi u dionicama) još potraje bar neko vrijeme a onda kuda koji mili moji....nisam bio optimist za siječanj ali ako se ovako nastavi......dobro je što najviše promete imaju fundamentalno jake dionice tako da je rizik puno manji i one bi mogle puno više od razina prije krize a tamo su (na puno višim razinama) trebale ( mogle, bez problema) biti......ako u ovom valu rasta i purani počnu letjeti bit će to dobar znak za izlazak.....opčenito ludo vrijeme koje u mnogome, ne opravdava cijene u odnosu na trenutno stanje ali i buduća predviđanja sporog oporavka ali šta češ mora se čovjek prilagoditi......bolje da raste nego da pada ali kad gledaš američke indexe i vrijednost koju su ostvarili u prošloj "katastrofalnoj" godini , ima da se smrzneš......burze su totalno lude a na nama ostaje da budemo pametni, ili bar to pukušamo......al kak ostat pametan kad tu pameti nema....naš problem i dalje osraje relativno slaba likvidnost ( koja koliko god se povečava) ne dopušta puno prostora za pogreške.......

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 7, 2021 at 9:33 PM
    • #6,192
    Quote from hugh

samo neka ovaj tulum na brodu luđaka (nas na burzi u dionicama) još potraje bar neko vrijeme a onda kuda koji mili moji....nisam bio optimist za siječanj ali ako se ovako nastavi......dobro je što najviše promete imaju fundamentalno jake dionice tako da je rizik puno manji i one bi mogle puno više od razina prije krize a tamo su (na puno višim razinama) trebale ( mogle, bez problema) biti......ako u ovom valu rasta i purani počnu letjeti bit će to dobar znak za izlazak.....opčenito ludo vrijeme koje u mnogome, ne opravdava cijene u odnosu na trenutno stanje ali i buduća predviđanja sporog oporavka ali šta češ mora se čovjek prilagoditi......bolje da raste nego da pada ali kad gledaš američke indexe i vrijednost koju su ostvarili u prošloj "katastrofalnoj" godini , ima da se smrzneš......burze su totalno lude a na nama ostaje da budemo pametni, ili bar to pukušamo......al kak ostat pametan kad tu pameti nema....naš problem i dalje osraje relativno slaba likvidnost ( koja koliko god se povečava) ne dopušta puno prostora za pogreške.......

Ne znam. Ja sam jos uvijek oprezna. Kada sam bila "mladi" ulagac obicno me netko na ovakve dane nakitio dionicama koje bi onda pale. Ne cini mi se da se sada raste s razlogom. Mozda sam u krivu ali sam oprezna.

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • January 7, 2021 at 10:32 PM
    • #6,193

Zašto uopće ulažete na TK... Kod pojedinaca stvarno ne mogu dokučiti zašto ulažu i brigu vode po forumima, uvijek i zauvijek crnjaci.

Složili smo se da se budućnost kupuje... Ja je recimo vidim svijetlu

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • January 7, 2021 at 11:06 PM
    • #6,194

cijene dionica na nasojburzi su jos uvijek jeftine u odnosu na USA ili Europu samo mi smo bara a oni ocean

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • January 7, 2021 at 11:19 PM
    • #6,195
    Quote from titulus

Zašto uopće ulažete na TK... Kod pojedinaca stvarno ne mogu dokučiti zašto ulažu i brigu vode po forumima, uvijek i zauvijek crnjaci.

Kolegica vam je post gore upravo mudro odgovorila.

Istina je da se kupuje budućnost.......samo kod nas ta "budućnost" moze trajati kratko, srednje, dugoročno i ono najčešće - ultra-kratkoročno.

To znaci ono - dignes se ujutro prije 09:30 (sto većina vas pretpostavljam i radi), nanjusis prema spiki na forumu ili friskim vijestima gdje bi to jutro mogao biti moving i onda dotično kupis prvi u 09:30 i izadjes najkasnije do 10:00 sa plusom koji je u tom času na raspologanju.

Druga opcija je naravno pratiti mirovince i njihove kupovine koje nekad - kao recimo zadnjih dana ADRS (nisam iskoristio) - mogu biti čisti poklon (damn.....nisam iskoristio) - i onda se istresti 5 minuta prije nego što procijenis da je njima u ovom valu bilo dosta pumpanja.

Sve ostalo ti garantira dugoročni gastritis (kao meni) i besane noci (totalno nepotrebno).

Uostalom, kao što kaze kolega gore:

".....al zato i puno mirnije spavam jer radje izadjem s malim plusom nego velikim minusom. Al svatko ima svoj nacin trgovanja ...."

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 7, 2021 at 11:26 PM
    • #6,196

Po meni, pesimisti uvijek najbolje prođu kod ulaganja jer i kad izgube lovu, u pravu su.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • January 8, 2021 at 10:09 AM
    • #6,197

Pesimisti nikada ništa ne kupuju, nikada ne gube, ali nažalost niti ne zarade. Ne učestvuju u ničemu, osim u pretjeranom crnjačenju i besmislenom piskaranju po forumu.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,516
    • January 8, 2021 at 10:18 AM
    • #6,198
    Quote from trial

Pesimisti nikada ništa ne kupuju, nikada ne gube, ali nažalost niti ne zarade. Ne učestvuju u ničemu, osim u pretjeranom crnjačenju i besmislenom piskaranju po forumu.

I optimisti i pesimisti su dali doprinos društvu.

Optimisti su smislili avion, a pesimisti padobran.

Od koga bi jeftino kupili da nema pesimista?

Kome bi skupo prodali da nema optimista?

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 8, 2021 at 10:49 AM
    • #6,199
    Quote from mikromakrto

I optimisti i pesimisti su dali doprinos društvu.

Optimisti su smislili avion, a pesimisti padobran.

Ha, pesimisti su onda puno napredniji!

Padobran je izmisljen puno prije aviona.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 8, 2021 at 11:44 AM
    • #6,200
    Quote from kvart99
    Quote from titulus

Kolegica vam je post gore upravo mudro odgovorila.

Istina je da se kupuje budućnost.......samo kod nas ta "budućnost" moze trajati kratko, srednje, dugoročno i ono najčešće - ultra-kratkoročno.

To znaci ono - dignes se ujutro prije 09:30 (sto većina vas pretpostavljam i radi), nanjusis prema spiki na forumu ili friskim vijestima gdje bi to jutro mogao biti moving i onda dotično kupis prvi u 09:30 i izadjes najkasnije do 10:00 sa plusom koji je u tom času na raspologanju.

Druga opcija je naravno pratiti mirovince i njihove kupovine koje nekad - kao recimo zadnjih dana ADRS (nisam iskoristio) - mogu biti čisti poklon (damn.....nisam iskoristio) - i onda se istresti 5 minuta prije nego što procijenis da je njima u ovom valu bilo dosta pumpanja.

Sve ostalo ti garantira dugoročni gastritis (kao meni) i besane noci (totalno nepotrebno).

Uostalom, kao što kaze kolega gore:

".....al zato i puno mirnije spavam jer radje izadjem s malim plusom nego velikim minusom. Al svatko ima svoj nacin trgovanja ...."

Display More

Stvar s tim buducnostima je da je kod nas buducnost drukcija nego vani. Vani imaju i rast i pad, ali uvijek vise rasta nego pada. Kod nas je siguran pad, a rasta uglavnom nema. Imas napucavanje pojedinih izdanja kad je kome u interesu i to je to.

Kod nas je glavno ulaganje i dalje beton.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 5:56 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 27, 2025 at 5:56 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. All

May 27, 2025 at 4:34 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 68

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 1:02 PM
    2. Odgovora
      68
      Pregleda
      31k
      68
    3. marinac

May 27, 2025 at 1:02 PM
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 27, 2025 at 12:54 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      792k
      1.4k
    3. All

May 27, 2025 at 12:54 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 12:45 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      836k
      1.9k
    3. All

May 27, 2025 at 12:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 27, 2025 at 5:56 PM
  • Što smo danas tržili

All May 27, 2025 at 4:34 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 27, 2025 at 12:45 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina May 27, 2025 at 11:31 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 26, 2025 at 11:34 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

fantom May 26, 2025 at 10:42 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 26, 2025 at 10:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

All May 26, 2025 at 9:40 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago