1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 307
  • 308
  • 309
  • 840
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • December 31, 2020 at 8:34 AM
    • #6,141

da se nadovežem na priču o trž. rada i to europskome, jer sad tu pripadamo:

• moji su roditelji radili od prvog do zadnjeg dana u jednom poduzeću (tad je bio aktualan zakon o poduzećima), jedan od roditelja je doduše promijenio i dva poduzeća, jer mu je bilo bliže kući, na dva kilometra; dakle, bilo je posla, koliko-toliko ujednačene plaće pa se gledala blizina poslu, neke sindikalne povlastice, kase uzajamne pomoći i ostali kerefeki, a da su bili članovi partije (što nisu) možda smo mogli i na skijanje, kuća se kupila uz sretnu okolnost da je glavnicu pojeo tečaj pa se sjećam kad je mama išla u banku i zadnju ratu-anuitet platila kovanicama, od štednje se sklepala i nekakva vikendica,
    • ja već nisam imao tu povlasticu jer je došlo tržišno poslovanje, poduzeća su postala društva (d.o.o., d.d.), a posla već nema za svakoga i treba se dobro birati, da se ne završi u raljama nekog tajkuna; rade se često po dva, tri posla sa strane uz osnovni, a osim ako nisi u uredu državne ili lokalne uprave, naradiš se k'o konj uz puno neplaćenih prekovremenih, stan sam uzeo pošteno na CHF i onda su me tobož hrvatske banke, osnovane po hrvatskom ZTD-u odrale k'o majmuna (malo je odredbi sklopljenih ugovora po principu 'uzmi ili ostavi' koje danas banke mogu braniti na sudu), štednju ulažem trenutno na US tržištu kapitala jer su me sa ZSE istjerali neprimjenjivanim i loše prepisanim zakonima (čitaj: pljačkom ranije stvorene vrijednosti za džepove nekolicine likova s vezom u politici i visokom društvu)
    • sad gledam sina koji raste i snimam tržište rada: industrijski poslovi odlaze put Kine (nije nužno loše, ovo što ostane po Europi bit će veliki pritisak na nadnice prema dolje); posla neće biti bilo kakvog, osobito ne za svakoga već će se trebati dobro potruditi da se steknu vještine i znanja (IT, jezici, robotika i sl.) za imalo bolju plaću; dobra trećina poslova će nestati (AI, automatizacija, digitalizacija i internet of things) a koliko će se otvoriti novih poglavito u našoj krnjoj tržišnoj ekonomiji, vrlo je vrlo upitno; o imovini stana se može samo sanjati a vidim da uz pomoć ride sharing aplikacija ne treba više niti auto, obrazovanje i zdravstvo će se plaćati iz kredita i polica osiguranja tako da je od 18 godine 'kugla i lanac na nozi'

eto, sretna vam Nova Godina i ne obistinilo se ovo iz zadnje točke, bila nam prosperitetna i poštena za sve, s jednakim mogućnostima, naša RH

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • December 31, 2020 at 10:03 AM
    • #6,142

Ne znam kako vi, ali ja ne vidim razliku između dana kada se trguje i dana kada se ne trguje... Ne znam kako će im ovi dani ući u plaću, vjerojatno isto kad je isto :)

Ekipi sretna Nova i da nam se samo burza nagodinu trese, ali bez rušenja :thumbup:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,312
    • December 31, 2020 at 10:14 AM
    • #6,143

Da mi se ponovno roditi, zadužila bih roditelje da odmah počnu gledati kako da me zaposle na Zagrebačkoj burzi.:S

Dream Team

Pa oni opet ne rade ??????'

Ekipa, ova je godina bila strašna. Neka svo zlo ostane iza nas.

Svako vam dobro svima u novoj. Novi početak.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 10:22 AM
    • #6,144
    Quote from accountant

da se nadovežem na priču o trž. rada i to europskome, jer sad tu pripadamo:

• sad gledam sina koji raste i snimam tržište rada: industrijski poslovi odlaze put Kine (nije nužno loše, ovo što ostane po Europi bit će veliki pritisak na nadnice prema dolje); posla neće biti bilo kakvog, osobito ne za svakoga već će se trebati dobro potruditi da se steknu vještine i znanja (IT, jezici, robotika i sl.) za imalo bolju plaću; dobra trećina poslova će nestati (AI, automatizacija, digitalizacija i internet of things) a koliko će se otvoriti novih poglavito u našoj krnjoj tržišnoj ekonomiji, vrlo je vrlo upitno; o imovini stana se može samo sanjati a vidim da uz pomoć ride sharing aplikacija ne treba više niti auto, obrazovanje i zdravstvo će se plaćati iz kredita i polica osiguranja tako da je od 18 godine 'kugla i lanac na nozi'

ja bi i ovu priču sa IT boom-om kod nas isto uzeo s rezervom.

poznajem par ljudi iz tog sektora, pa čisto da podijelim svoja razmišljanja:

priča broj 1: frend od curine sestre je dosta godina kao programer bio nezaposlen, dok se nije ukazao Bog iz stroja u vidu Amerikanca koji je ovdi otvorio firmu.

radi se odavde, a sa svakim putem u Ameriku radi edukacije plaća poraste za 1000 kn.

lik je trenutno na cca 10 k kuna.

priča broj 2: frend od prike, mlad dečko, rane 20-e, isto programer, radio kod nekog našeg "pajde" na nekom "projektu", "projekt" je propao prije nego je i započeo, plaće nije vidio.

opet iz nekog grma iskače neki Amer, dečko se tamo zapošljava, trenutno je na 3 k eura.

priča broj 3: kolegica iz moje srednje radi za našu firmu kojoj su Ameri outsource-ali da im radi software-e za zdravstveni sustav i slično.

kod njih Indijci rade masovno kucanje koda, a onda naši ispravljaju greške i šalju dalje gotov proizvod Amerima.

poanta priče je ta da će naši, koji već sad nisu puki kucatelji koda (takvi su kod nas trenutno na biro-u i ne rade nigdje niti će sudjelovati u IT digitalnoj "revoluciji") imat "prođu" dok Indijci i slični sami ne nauče ispravljati svoje greške.

a obzirom na brzinu razvoja IT-a, to bi moglo biti razmjerno brzo.

ono bez čega se neće moći su poslovi u kojima će uvijek trebati ljudska ruka, jer to robot ne može raditi ili je preskupo i neučinkovito da imaš takav stroj.

zato npr. Mate sa štemalicom i 3 razreda osnovne ima 10 k kuna i nikad ga stroj neće zamijenit, a nekih drugih uredskih struka ima ko pljeve, i iako stvaraju dodanu vrijednost, toliko ih se nakotilo da su sami sebi srušili cijenu rada na razini čistaćice.

ako sin misli radit negdi za dobru plaću i benefite, jedini izbor je medicina, a i ako će privatno je to odličan izbor, a ako misli biti poduzetnik građevina, i to ova sitna, renovacija stanova, kućanski popravci i to, nigdi nisam vidio tolike marže koje oni imaju, a to ni ovaj virus nije ubio.

veliki EU građevinski poslovi će ionako otić Kinezima.

čisto neko moje razmišljanje :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 31, 2020 at 10:40 AM
    • #6,145

Tako je. Problem sto se nitko ne zeli primiti stemalice i gletalice, prljav je to posao, a svi bi bili gospoda. Isto tako nikome se ne da biti kuhar, pariti se nad spaherom pa makar bila dobra lova.

Slicne price iz IT-a sam cuo i ja, ali i jako dobrih prica, ima svega. Problem s IT-em je sto mi laici to nazivamo tom jednom zbirnom imenicom mada je zapravo vrlo razgranat i specijaliziran. Jedan moj rodjak je vlasnik velike IT firme i citajuci njihov product portfolio na webu uz najbolju volju ja nikako da shvatim cime se oni zapravo bave. Nekakva poslovna rjesenja, nije ERP, nesto drugo je, ali sto, blage veze nemam. O tome se radi. Znaci, kad si u tome onda si ili up to date i vrlo duboko u necemu ili si out. Nema svastarenja, ono, ma to cemo mi, lako cemo itd.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • December 31, 2020 at 10:48 AM
    • #6,146

st-brajo

pa što ja mogu s tim napraviti? po kući ionako što mogu sam, napravim: od zamjene pipe i žarulja, gletanja i maleraja nakon potresa

al' parket ne mogu brusiti, treba mi brusilica koja se ne može unajmiti (bar mislim?)

problem je što dijete samo bulji u mob, kažem dođi i gledaj me i pomozi al' nula bodova

stalno visi doma a i frendovi mu, koš malo morat ću mu objašnjavati kako s curama pričati, a ne samo o igricama boli njih za igrice

nek' bude krovopokrivač umjesto IT'jevca nemam ništa protiv al' vidim da od toga ništa

fakat: tko će nam mijenjati plinske boilere, instalacije strujne, promijeniti ventile na centralnom ili pobrusiti parkete? hoće i to Kinezi :)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 10:52 AM
    • #6,147
    Quote from accountant

st-brajo

pa što ja mogu s tim napraviti? po kući ionako što mogu sam, napravim: od zamjene pipe i žarulja, gletanja i maleraja nakon potresa

al' parket ne mogu brusiti, treba mi brusilica koja se ne može unajmiti (bar mislim?)

problem je što dijete samo bulji u mob, kažem dođi i gledaj me i pomozi al' nula bodova

stalno visi doma a i frendovi mu, koš malo morat ću mu objašnjavati kako s curama pričati, a ne samo o igricama boli njih za igrice

nek' bude krovopokrivač umjesto IT'jevca nemam ništa protiv al' vidim da od toga ništa

fakat: tko će nam mijenjati plinske boilere, instalacije strujne, promijeniti ventile na centralnom ili pobrusiti parkete? hoće i to Kinezi :)

Display More

onda ga naučite trejdati.

kad već bulji u mobitel, neka bulji u svijećice, indikatore i oscilatore.

ako ništa, dobit ćete pomoćnika :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 31, 2020 at 10:57 AM
    • #6,148
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

st-brajo

Display More

onda ga naučite trejdati.

kad već bulji u mobitel, neka bulji u svijećice, indikatore i oscilatore.

ako ništa, dobit ćete pomoćnika :)

Display More

Ma da, al od trejda se rijetko tko obogati. Treba ga naučiti sve o investiranju i općenito poslovanju. Al to je za klince preradikalno i vjerojatno nezanimljivo.

Neka uči svirati neki instrument, klavir naprimjer i neka pokuša igrati društvene igre i šah osobito. To može razvijati neke vještine i osobit način razmišljanja za kasniji interes za osjećajem za rizik i nagradu. Strategiju i njezinu izvedbu.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 31, 2020 at 10:59 AM
    • #6,149
    Quote from accountant

st-brajo

Display More

ovaj post kao da sam ja napisao :)

identicna situacija

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 11:05 AM
    • #6,150
    Quote from Flight

Ma da, al od trejda se rijetko tko obogati. Treba ga naučiti sve o investiranju i općenito poslovanju. Al to je za klince preradikalno i vjerojatno nezanimljivo.

Neka uči svirati neki instrument, klavir naprimjer i neka pokuša igrati društvene igre i šah osobito. To može razvijati neke vještine i osobit način razmišljanja za kasniji interes za osjećajem za rizik i nagradu. Strategiju i njezinu izvedbu.

djeci treba prilagoditi ovo ovisno o njihovoj dobi.

npr. ja sam kao mali obožavao igrati Monopoly.

sada imate Cash Flow for kids, igru koju je osmislio Robert Kiyosaki.

ovo sa šahom je ok priča, ako znaš strateško razmišljanje primijeniti u praksi.

npr. moj stric je odličan šahist, završio 2 fakulteta, a radi kao zaštitar, jer jednostavno nema taj kliker.

i da počne sa trejdanjem je opet dobro.

glavno da se zainteresira, a onda je lako nadograđivati :)

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • December 31, 2020 at 11:18 AM
    • Official Post
    • #6,151
    Quote from accountant

st-brajo

Display More

E da :)

Ponekad u sklopu fakulteta odradimo radionice za djecu 1-4 razred gdje im se prezentira jedan zanimljivi koncept u smislu "kako napraviti ovo ili ono". Djeca generalno budu oduševljena i svake godine traže nastavak. Rješenje tiz problema se možda krije baš u tome, da se roditelji više angažiraju u pronalasku takvih aktivnosti samostalno ili kroz nekakve udruge koje organiziraju takve radionice za djecu. Kada dijete kroz godinu-dvije odradi takvih 10ak radionica/aktivnosti možda će na jednoj pronaći nešto što će sam dalje htjeti nastaviti.

• Previous Official Post
  • Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • December 31, 2020 at 11:19 AM
    • #6,152

Ja radim tri posla i ulažem... Imam dvoje djece, i ništa ih ne zanima osim mob...teško ih je nagovorit na bilo kakvu rađu.Mislim da je društvo skroz otišlo u krivom smjeru,mali ide u gimnaziju i dobro uči, ali nema pojma šta ce upisat...Zanati ga ne zanimaju.A vidi da sam napravija sve sa zanatom, i kuće i auti...Skupo će se plaćat svaki zanat, više od doktora....već se to osjeća, a u budućnosti će bit ajme...Mislim da ne možemo utjecat puno, pošto nikoga nije briga.U Njemačkoj daju subvencije odmah početkom srednje oko 800e, mjesečno, tako da dite vidi da ce se tu moć zaradit, a unas dite biži od zanata.Svi na fakultet..Niko ništa nebi radija...Žalosno, ali istinito....

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    901
    • December 31, 2020 at 11:28 AM
    • #6,153

Ja sam stolar (taj vaš zanat), i svim mladima bi preporučio: nediraj, okreni se i trči koliko god te noge nose, bježi i ni ne pomišljaj na zanat. Radit češ ko konj od jutra do mraka, svaka subota ti je radna, pravo na godišnji nemaš (ako ga i dobiješ nije plačeno), nikada nečeš imat para (osim ako si gazda), i banka će te gledat kao kreditno nesposobnog. To je nažalost moje iskustvo.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 11:30 AM
    • #6,154
    Quote from Admin

E da :)

Ponekad u sklopu fakulteta odradimo radionice za djecu 1-4 razred gdje im se prezentira jedan zanimljivi koncept u smislu "kako napraviti ovo ili ono". Djeca generalno budu oduševljena i svake godine traže nastavak. Rješenje tiz problema se možda krije baš u tome, da se roditelji više angažiraju u pronalasku takvih aktivnosti samostalno ili kroz nekakve udruge koje organiziraju takve radionice za djecu. Kada dijete kroz godinu-dvije odradi takvih 10ak radionica/aktivnosti možda će na jednoj pronaći nešto što će sam dalje htjeti nastaviti.

pa baš to.

problem je što većina profesora ne zna predavati predmet/vještinu na način da se dijete "zagrije".

npr. ja predajem kao vanjski i nastojim studentima to spustiti na neku razinu koja je njima shvatljiva, i uvijek im tupim neke ključne stvari i ukazujem na interkonekciju gradiva.

i dajem im primjere iz prakse.

i najdosadniji predmet se može učiniti donkle zanimljivim ako to znaš upakirati u finalni proizvod koji ljudi mogu shvatiti.

svaka čast :thumbup:

Quote from darac11

Ja sam stolar (taj vaš zanat), i svim mladima bi preporučio: nediraj, okreni se i trči koliko god te noge nose, bježi i ni ne pomišljaj na zanat. Radit češ ko konj od jutra do mraka, svaka subota ti je radna, pravo na godišnji nemaš (ako ga i dobiješ nije plačeno), nikada nečeš imat para (osim ako si gazda), i banka će te gledat kao kreditno nesposobnog. To je nažalost moje iskustvo.

pa zašto ne otvorite svoj paušalni obrt?

čovjek koji mi je radio knauf je tako radio za jednu firmu prvi put kad mi je nešto radio.

drugi put dolazi, vidim drugi kombi i radna roba.

pitam ga koja je šema?

kaže majstor, svi iz firme dali otkaz i otvorili svoje.

svi radimo sitne stvari, a kad je neki veći posao uskačemo jedan drugome.

i tako ti je njih 10-ak, pa ti sad vidi.

Edited once, last by st-brajo: Merged a post created by st-brajo into this post. (December 31, 2020 at 11:34 AM).

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 31, 2020 at 11:42 AM
    • #6,155

Al to je i sitna lova. Ima posla, može se pristojno živjeti dok god se radi, al nema tu osiguravanja dugoročne egzistencije. Barem ja tako mislim.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 11:50 AM
    • #6,156
    Quote from Flight

Al to je i sitna lova. Ima posla, može se pristojno živjeti dok god se radi, al nema tu osiguravanja dugoročne egzistencije. Barem ja tako mislim.

gledaj, svi hoće veliki projekt, rade mjesecima i na kraju ti pajdo ne plati.

a ovo je dosta manjih poslova, al je lova odma na ruke i ćao bao.

znam dosta njih šta ili prate neke veće, ali ozbiljnije firme, di je plaćanje sigurno, a ne odbijaju ni neke manje poslove, jer su se na velikima fino opržili.

al ono što je ključno je to šta su shvatili da u ovoj priči lova sjeda čim se usluga obavi, a ne moraš čekati da ovaj veliki prvo sebe namiri, a tebi šta ostane.

jer veliki otvori firmu d.o.o. za jedan projekt, pokupi vrhnje, a ti se slikaj i namiruj s ostalim ekipom iz stečajne mase.

znam iz prakse kako to sve izgleda, pa znam da ne pričam baljezgarije.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • December 31, 2020 at 11:57 AM
    • #6,157

Alu i pvc stolariju radim već 20g, 5g već radim struju, i 2h stolnog grožđa, kojeg prvi u Hrvatskoj berem pa je i cjena veća...to mi je hobi. I kažem, sve sam napravija bez kredita, više kuća i desetke automobila, i lip život uz ljetovane od 10dana i tako zimovanje.Radit treba, uvijk bez obzira koliko imamo, i pomagat drugima u nevolji....

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 12:07 PM
    • #6,158
    Quote from Milo

Alu i pvc stolariju radim već 20g, 5g već radim struju, i 2h stolnog grožđa, kojeg prvi u Hrvatskoj berem pa je i cjena veća...to mi je hobi. I kažem, sve sam napravija bez kredita, više kuća i desetke automobila, i lip život uz ljetovane od 10dana i tako zimovanje.Radit treba, uvijk bez obzira koliko imamo, i pomagat drugima u nevolji....

svaka čast :thumbup:

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 31, 2020 at 2:35 PM
    • #6,159
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

gledaj, svi hoće veliki projekt, rade mjesecima i na kraju ti pajdo ne plati.

a ovo je dosta manjih poslova, al je lova odma na ruke i ćao bao.

znam dosta njih šta ili prate neke veće, ali ozbiljnije firme, di je plaćanje sigurno, a ne odbijaju ni neke manje poslove, jer su se na velikima fino opržili.

al ono što je ključno je to šta su shvatili da u ovoj priči lova sjeda čim se usluga obavi, a ne moraš čekati da ovaj veliki prvo sebe namiri, a tebi šta ostane.

jer veliki otvori firmu d.o.o. za jedan projekt, pokupi vrhnje, a ti se slikaj i namiruj s ostalim ekipom iz stečajne mase.

znam iz prakse kako to sve izgleda, pa znam da ne pričam baljezgarije.

Display More

Ne znam, ali ti stalno polaziš od pretpostavke da obrtnici ne znaju upravljati poslovanjem i financijama. I da ne poznaju svoje kupce. Ja nisam bas siguran u to. Mali biznis je za život moguće zadovoljavajuć i dostatan, ali ne generira akumulaciju ni vrijednost koja se kasnije može unovčiti. Treba misliti na budućnost i starost, kao i na mladost koju treba potpomoći na putu u život.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 31, 2020 at 2:48 PM
    • #6,160
    Quote from Flight

Ne znam, ali ti stalno polaziš od pretpostavke da obrtnici ne znaju upravljati poslovanjem i financijama. I da ne poznaju svoje kupce. Ja nisam bas siguran u to. Mali biznis je za život moguće zadovoljavajuć i dostatan, ali ne generira akumulaciju ni vrijednost koja se kasnije može unovčiti. Treba misliti na budućnost i starost, kao i na mladost koju treba potpomoći na putu u život.

ne polazim ja od nikakve pretpostavke, ali znam za primjere iz moje okoline di je ekipa dala šefu srednji prst i pokrenula svoj biznis, i dobro im ide, kao i one koji će zazivati sindikate i radnička prava i stalno će im netko drugi biti kriv umjesto da se sami trgnu.

uostalom, imaš gore kolegu Milo koji je na taj način izgradio svoju priču i ne vidim baš da je siromah, al eto, neka on podijeli svoju priču s nama ako hoće.

na svakom tržištu ima neka niša di je konkurencija živi očaj.

samo to treba prepoznati i imati muda krenuti.

a to je uvijek najteži dio.

• 1
    • 307
    • 308
    • 309
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      822k
      1.9k
    3. All

May 10, 2025 at 10:16 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      182k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 10, 2025 at 10:16 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

jurexx May 6, 2025 at 9:22 PM

Popularne Teme