U USA neizvjesnost oko predsjednickih izbora. Novog predsjednika mozda necemo znati jos par dana. Kako predvidjate da ce se ponasati svjetske burze?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Samo da još jednom čujem pritužbe na nelikvidnost Zagrebačke burze i ostale pamflete koji se ovdje ponavljaju.
U duplo većoj istočnoj državi, danas promet na burzi 383,8 tisuća dinara odnosno 3,3 tisuće eura. 25 tisuća kuna. To su dva i pol nova iPhonea
Od tog nezapamćenog prometa, strani investitori su ostvarili 20% - simpatično je da oni imaju ovu statitstiku.
Uglavnom, od Vardara pa do Triglava, tržišta kapitala prolaze ko krme u Teheranu.
To je prava burza.....tamo sigurno nitko danas nije izgubio veliku lovu......🤣
-
U USA neizvjesnost oko predsjednickih izbora. Novog predsjednika mozda necemo znati jos par dana. Kako predvidjate da ce se ponasati svjetske burze?
Stock futuresi u zelenom.
-
Vani je pozitivno ozračje , futuresi se zelene.
Osnovni poticaj su izbori, drugo potpisiju se ugovori za isporuke cijepiva što prekida začarani krug apatije zbog lockdowna.
Lijepo se dalo pazariti vani ( 😭 ja kasnim sa trgovanjem u inozemstvu).
Tako stvari stoje momentakno.
"
Markets are reacting very positively to the fact that a great deal of the election uncertainty has passed. Not all of it, but at least the worst outcomes seem to have been avoided. Markets hate uncertainty, and this is likely to be a tailwind for a while.
"
"Despite No Clear U.S Election Winner, Investors Are In A Better Position Now"
http://www.investing.com/analysis/despi…n-now-200543509
Zna li netko kako tržište stoji kod nas?
moj je dojam da su izvješća prošla dobro. Neka su očekivano loša, a nekorona sektor nije podbacio.
Imam dojam da su katastrofičari bili debelo u krivu u ovoj rundi.
Sama Zse je sirota i očito je da može samo padati, tako da je sadašnje stanje životarenja oko nule tj oko 1580 Crobexa sasvim dobra opcija.
Nažalost, mobikiziranje masa koje smo zadnji put vidjeli prije tri godine mislim, kada se mobiliziralo za Bitcoin, je izostalo.
Tako da je sadašnje stanje rezultat osipanja investitora.
-
ujko Džef ponovno prodaje
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2227731
zadnji put je prodavao prije kraha u ožujku
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2169829
zašto ujko nije optimist, pa da kupuje na vrhu?
-
Vani je pozitivno ozračje , futuresi se zelene.
Osnovni poticaj su izbori, drugo potpisiju se ugovori za isporuke cijepiva što prekida začarani krug apatije zbog lockdowna.
Lijepo se dalo pazariti vani ( 😭 ja kasnim sa trgovanjem u inozemstvu).
Tako stvari stoje momentakno.
"
Markets are reacting very positively to the fact that a great deal of the election uncertainty has passed. Not all of it, but at least the worst outcomes seem to have been avoided. Markets hate uncertainty, and this is likely to be a tailwind for a while.
"
"Despite No Clear U.S Election Winner, Investors Are In A Better Position Now"
http://www.investing.com/analysis/despi…n-now-200543509
Zna li netko kako tržište stoji kod nas?
moj je dojam da su izvješća prošla dobro. Neka su očekivano loša, a nekorona sektor nije podbacio.
Imam dojam da su katastrofičari bili debelo u krivu u ovoj rundi.
Sama Zse je sirota i očito je da može samo padati, tako da je sadašnje stanje životarenja oko nule tj oko 1580 Crobexa sasvim dobra opcija.
Nažalost, mobikiziranje masa koje smo zadnji put vidjeli prije tri godine mislim, kada se mobiliziralo za Bitcoin, je izostalo.
Tako da je sadašnje stanje rezultat osipanja investitora.
Ja znam kako tržište stoji kod nas . Stoji 😂
-
E pulsi move...
-
kod nas se tržište kapitala nikada nije oporavilo od sloma 2008 a ne vidim ni da hoće u skorije vrijeme.
sljedećih par godina očekujem trgovanja na razini tih iz nama istočne duplo veće države.
očekujem daljnje osipanje kvalitetnih kompanija te potencijalno i delistiranje određenih.
sve u svemu, jako loše..
no i dalje postoji par dobrih kompanija čije dionice vrijedi dugoročno imati.
biti trejder na našem tržištu kapitala je ravno samoubojstvu. naravno, pritom mislim na iole ozbiljnije trejdere na ne tzv. burekđžije.
-
kod nas se tržište kapitala nikada nije oporavilo od sloma 2008 a ne vidim ni da hoće u skorije vrijeme.
sljedećih par godina očekujem trgovanja na razini tih iz nama istočne duplo veće države.
očekujem daljnje osipanje kvalitetnih kompanija te potencijalno i delistiranje određenih.
sve u svemu, jako loše..
biti trejder na našem tržištu kapitala je ravno samoubojstvu. naravno, pritom mislim na iole ozbiljnije trejdere na ne tzv. burekđžije.
Sa svime se slažem, pametno i svrhovito sročeno, samo bih dodao mali dodatak:
1) ABC - Anything but Croatia, nakon kraha Agrokora ZSE je GROB!
Jednostavno ne možeš oživjeti mrtvo tržište i to je fizički zakon prirode!
Nakon uvođenja nepravednog poreza na kapitalnu dobit (kad u godini imaš
dobit plaćaš porez, kad u godini imaš gubitak nikom ništa) i nakon krađe na
Agrokoru od strane interesnih skupina (primjer Ledo) i nakaradnog zakona za
Agrokor od strane Države stranci više neće ni prismrditi ovdje i otuda tolika
nelikvidnost na ZSE. Deseci tisuća malih dioničara su oštećeni tim zakonom i
izgubili su SVE, a Todorić i dalje mirno šeće Zagrebom i nikom ništa, pojeo vuk
magare.
2) "biti trejder/investitor/promatrač/slučajan prolaznik na našem tržištu kapitala je ravno
samoubojstvu. naravno, pritom mislim na iole ozbiljnije trejdere na ne tzv. burekđžije."
-
sve u svemu, jako loše..
držati dionice na našem TK je ravna samoubojstvu. Koliki su prinosi dugoročnih? Ako i jesu nekakvi, nisu viši od dvadesetak posto godišnje. Ove godine su u minusu pa će im trebati minimum dvije godine da se vrate na staro. Moj plus je samo ove godine 42% a prošlu bolje da i ne spominjem da me ne proglase ratnim profiterom.
-
-
Europska unija trzista kapitala
Ovo je zanimljiva inicijativa zapoceta jos 2015. Ako bi se doista uspjela napraviti nekakva integracija trzista kapitala mozda bi i neke nase zvjezidice zasjale u punom sjaju.
-
Bit će to za 100 godina, možda i prije.
-
Posebno mi pripadnici malih naroda u EU ili će mo se zajednički boriti za EU i potpuni globalizam u svijetu ili će mo nestati pod čizmom velikih.
-
držati dionice na našem TK je ravna samoubojstvu. Koliki su prinosi dugoročnih? Ako i jesu nekakvi, nisu viši od dvadesetak posto godišnje.
- Splićo, zašto misliš da je 20% godišnjeg prinosa malo ???
p.s. ovaj put si izabrao stvarno lijepo ime, poželimo dugi forumski život ovome novom nicku.
-
petak k'o petak, izdržimo još malo pa ćemo Odmoriti preko vikenda
-
Prekratak ce mi vikend biti i da zbrojim koliko ništa nisam tržio ovaj tjedan unatoč "iznimno velikoj likvidnosti burze" a kamoli da se stignem i odmorit....
-
bilo bi smijesno, da nije zaista tragično - poznavajući stvarno stanje stvari.
-
uvijek nam ostaje mogućnost da trgovanje na ZSE smatramo tragikomedijom
neki prođu tragično, a oni drugi se smiju
-
uvijek nam ostaje mogućnost da trgovanje na ZSE smatramo tragikomedijom
neki prođu tragično, a oni drugi se smiju
Ja obično prođem tragično, ali se i dalje smijem, e sad je....ga
-
Na ZSE je svaki petak Black Friday
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor