1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 270
  • 271
  • 272
  • 840
  • Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 28, 2020 at 1:19 PM
    • #5,401
    Quote from Moller
    Quote from verdi

igh mi je isto adut strašni. preživio sam krizu 2008 i smatram da su firme danas puno zdravije a cijene hohoho niže. problem je u likvidnosti ,a zna se tko ju na našem tržištu kapitala generira. ono malih što su imali dobre volje su sasjekli u todexu i sad čekamo naše milenijalce da se uključe. :)

ja ima dva svoja milenijca i moram ih samo nagovoriti da im prodam ^^ i izvučem se na vrijeme, jedino što ću im izgleda morati posuditi lovu^^

Kolega @ Moller , vi ste veliki zajebant i definitivno najduhovitiji lik na ovom forumu 😀

Sto se tiče milenijalaca i ja imam dva koji su se taman uklopili po godinama u tu generaciju i mogu vam reči da vam ideja nije losa pa razmislite malo o darovnom ugovoru , barem djelomično ... moj milejinijalac otišao s poklonom preko bare prije pet godina i sto reči nego da je učenik daleko nadmašio učitelja , jedino sam se osjećala malo povrijeđenom kad me pitao čime se ti to mama zabavljaš , što ti je to Optima ?😂😂😂

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • October 28, 2020 at 1:23 PM
    • #5,402
    Quote from komot

Zanimljivo je da se naša zse za promjenu puno bolje drži od svjetskih burzi nego inaće. Je li to samo malo kašnjenje ili smo stvarno postali jeftini pa zato ne ronimo toliko. Zanimljlivo je da pojedine firme izbacuju rekordne izvještaje, evo kotr danas, tshc, sapn. Imam desetak dionica tog kotr i da je bilo likvidnosti prodao bih ga proljetos kad ono dobit u prvih 6 mjeseci 3x u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljiva je ova kriza jer su razlike po sektorima drastične, negdje je kataklizma a negdje rekordni rezultati. Avio prijevoz, turizam, kulturne matifestacije itd., nije dobro za one koji kruh zarađuju u tim sektorima.

Kako to misliš - puno se bolje drži? Pa mi se niti ne mičemo od 7.4.

U US-u barem trguju naveliko.

https://invst.ly/smbib

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • October 28, 2020 at 1:42 PM
    • #5,403
    Quote from crveni
    Quote from komot

Zanimljivo je da se naša zse za promjenu puno bolje drži od svjetskih burzi nego inaće. Je li to samo malo kašnjenje ili smo stvarno postali jeftini pa zato ne ronimo toliko. Zanimljlivo je da pojedine firme izbacuju rekordne izvještaje, evo kotr danas, tshc, sapn. Imam desetak dionica tog kotr i da je bilo likvidnosti prodao bih ga proljetos kad ono dobit u prvih 6 mjeseci 3x u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljiva je ova kriza jer su razlike po sektorima drastične, negdje je kataklizma a negdje rekordni rezultati. Avio prijevoz, turizam, kulturne matifestacije itd., nije dobro za one koji kruh zarađuju u tim sektorima.

Kako to misliš - puno se bolje drži? Pa mi se niti ne mičemo od 7.4.

U US-u barem trguju naveliko.

https://invst.ly/smbib

u US-u su se već vratili na razine od prije korone. a mi smo još uvijek 15-20%posto ispod razine na kojoj smo bili prije 3mj 2020.. i dax je imao popriličan odbijanac..

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • October 28, 2020 at 2:27 PM
    • #5,404
    Quote from st-brajo
    Quote from denobeno

Prati li netko guvernerovo izlaganje na HRT 4?

Ne izgleda sve tako loše ...

naravno da ne izgleda.

ovo su one rektalno alpinističke medijske konferencije na kojima je sve divno i krasno ;)

Koliko čujem, bitno da je zeleno i održivo

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 28, 2020 at 2:46 PM
    • #5,405
    Quote from zm1
    Quote from st-brajo

naravno da ne izgleda.

ovo su one rektalno alpinističke medijske konferencije na kojima je sve divno i krasno ;)

Koliko čujem, bitno da je zeleno i održivo

Green is the new black, tako bar kazu u filmu Vrag nosi Pradu :D. Valjda to moraju pricati kako bi dobili novac iz EU ;). Pssst :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 28, 2020 at 2:53 PM
    • #5,406
    Quote from tin
    Quote from komot

Tu sad treba biti strpljiv kod kompanija koje imaju dobro izvješće ..uvijek ima dio onih koji prodaju odmah nakon dobrog izvješća i često to prodaju ispod realne vrijednosti....na kraju kompanije koje rastu odrade i rast na cijeni dionica.

sve je to istina ali budite sigurni da zse neče dugo ostati imuna ukoliko se pad vani nastavi.......slabo se kupuje, i prodaje istina, ali mali kamenčić je potreban da pokrene lavinu zato i mislim da mi zbog manjeg rasta možemo koji dan "žmiriti" na padove vani......koliko vidim Francuska i Njemačka najavljuju lockdown tako da nema razloga za radost......još je gore što prava zima nije ni došla a izgleda da sve polagano puca po šavovima....firme koje imaju ili će imati dobra izvješća padati će samo manje od onih sa lošim raziltatima ukoliko burze zahvati loš sentiment i napadaji panike.....

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 28, 2020 at 2:59 PM
    • #5,407

DAX trenutno na -3.85%.

Sta jest jest da smo vec zatuceni, ali kao sto vic kaze, Fata je Fata, ali dvaput je dvaput!

P.S. Ne da mi se vise mijenjati decimale kad stalno plese gore dolje

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 28, 2020 at 3:00 PM
    • #5,408

izgleda će zimski praznici ranije

https://www.bild.de/politik/2020/p…37620.bild.html

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • October 28, 2020 at 3:05 PM
    • #5,409

Znaci krecemo sa zatvaranjem po Europi. Sranje je doslo i do ventilatora.

Inace, Teletrader je zadnjih par sati vec u zimskom snu. Nije dobro kad tako nesto krene krepavati od posjeta.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • October 28, 2020 at 3:08 PM
    • #5,410
    Quote from Moller

izgleda će zimski praznici ranije

https://www.bild.de/politik/2020/p…37620.bild.html

koliko vidim na bloombergu zatvorit će restorane i kafiće na 1 mjesec

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 28, 2020 at 3:09 PM
    • #5,411
    Quote from Ledica
    Quote from Moller

ja ima dva svoja milenijca i moram ih samo nagovoriti da im prodam ^^ i izvučem se na vrijeme, jedino što ću im izgleda morati posuditi lovu^^

Kolega @ Moller , vi ste veliki zajebant i definitivno najduhovitiji lik na ovom forumu 😀

Sto se tiče milenijalaca i ja imam dva koji su se taman uklopili po godinama u tu generaciju i mogu vam reči da vam ideja nije losa pa razmislite malo o darovnom ugovoru , barem djelomično ... moj milejinijalac otišao s poklonom preko bare prije pet godina i sto reči nego da je učenik daleko nadmašio učitelja , jedino sam se osjećala malo povrijeđenom kad me pitao čime se ti to mama zabavljaš , što ti je to Optima ?😂😂😂

neka, neka, lijepo, mali će onda biti pravi Vuk s Wall Streeta, ako sam ja dobro to shvatio,

a ja ako se ovdje previše zadržim moglo bi im ostati u darovnom ugovoru za kamp kućice, a laptop imaju ovaj moj i mogu u digitalne nomade, sada je to popularno

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 28, 2020 at 3:15 PM
    • #5,412

glavno da se meni nabio na glavu tin foil hat kad sam govorio da se bude oprezan sa long pozicijom.

Quote from LodeRunner

Znaci krecemo sa zatvaranjem po Europi. Sranje je doslo i do ventilatora.

ako ovako nastavimo s brojem infetanih, i toga bi moglo zafaliti.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • October 28, 2020 at 3:15 PM
    • #5,413
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…index_tid=55507

Da li netko zna kako je završila Meggle priča ?

Fortenova grupa i Meggle Hrvatska postigle dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije osječke mljekare

Fortenova grupa i njemački Meggle postigli su dogovor o kupoprodaji pogona Megglea u Osijeku koji će od 1.siječnja iduće godine poslovati u sklopu kompanije Belje plus u sastavu Fortenove.

Belje plus, uz tvornicu mliječnih proizvoda s spomenutim sirevima, u svom sastavu ima mliječno govedarstvo s više od 4000 krava koje godišnje daju 35 milijuna litara mlijeka. Preuzimanjem Megglea, Belje će povećati svoj udio u otkupu mlijeka na hrvatskom tržištu s trenutačno 11 na 16 posto, ali će i dalje ostati treći po veličini sudionik na pripadajućem tržištu, gdje dvije trećine tržišta drže Dukat s 42 posto i Vindija s 29 posto.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 28, 2020 at 3:46 PM
    • #5,414

Istina da Angela zatvara kafice i restorane i da Dax pada. Iako je taj Dax od travnja narastao koliko? A mi se jos nismo oporavili od pada u ozujku. Ma mi se jos nismo oporavili od pada 2008. Koliko je Dax narastao od 2008? Ali ok, nismo rasli a valjda i sa dna se moze pasti.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 28, 2020 at 3:58 PM
    • #5,415
    Quote from Marielena

Istina da Angela zatvara kafice i restorane i da Dax pada. Iako je taj Dax od travnja narastao koliko? A mi se jos nismo oporavili od pada u ozujku. Ma mi se jos nismo oporavili od pada 2008. Koliko je Dax narastao od 2008? Ali ok, nismo rasli a valjda i sa dna se moze pasti.

izgleda da nam Crobi baš i nije nešto impresioniran usta moja hvalite me konferencijom Žigmana i ekipe

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Kraljica
    Reakcija primljeno
    4
    • October 28, 2020 at 4:03 PM
    • #5,416

Zadnjih 15 minuta se desila ista stvar kao što se desila sredinom ožujka i najave lockdowna... još su u igri izvješča pa je tu još neka kočnica ali narednih tjedana ništa lijepog nažalost.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • October 28, 2020 at 4:03 PM
    • #5,417

jedan od slajdova te prezentacije je jasno pokazao da su najveći sudionici tržišta kapitala u RH - mirovinski fondovi, daleko više nego u bilo kojoj drugoj državi EU. koliko je to dobro ili loše, neka svatko elaborira za sebe.

ali je jako loše što je udio "civila" na tržištu kapitala užasno nizak. s druge strane, to je prilika za veliki rast, ovisno kako si tko gleda...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 28, 2020 at 4:15 PM
    • #5,418
    Quote from mikromakrto

jedan od slajdova te prezentacije je jasno pokazao da su najveći sudionici tržišta kapitala u RH - mirovinski fondovi, daleko više nego u bilo kojoj drugoj državi EU. koliko je to dobro ili loše, neka svatko elaborira za sebe.

ali je jako loše što je udio "civila" na tržištu kapitala užasno nizak. s druge strane, to je prilika za veliki rast, ovisno kako si tko gleda...

meni to govori samo jedno.

ako vanka junački grune (nije to još uvijek to), bid bi mogao presušiti.

a onda je prilika da se i mi mali fino ukrcamo.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,312
    • October 28, 2020 at 4:20 PM
    • #5,419

Vani danas nije lijepo započelo

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 28, 2020 at 4:22 PM
    • #5,420
    Quote from st-brajo
    Quote from Marielena

izgleda da nam Crobi baš i nije nešto impresioniran usta moja hvalite me konferencijom Žigmana i ekipe

stigao je POZIV iz Njemačke da se hitno jave i održe konferenciju radi smirivanja DAXa, jer se počeo keziti kao REX,

jutros sam napisao da je Švaba prebacio 30% futurese koliko su bili u minusu, ali ne bi Švaba bio Švaba da do kraja ne prebaci preko 100% normu, idu danas do kraja dana preko 5% u minus , za njega je lockdown gore nego grob, jer jedino tamo može mirovati

• 1
    • 270
    • 271
    • 272
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 7:22 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      822k
      1.9k
    3. All

May 9, 2025 at 7:22 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      182k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 278

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 9, 2025 at 8:04 AM
    2. Odgovora
      278
      Pregleda
      106k
      278
    3. darac11

May 9, 2025 at 8:04 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 9, 2025 at 7:22 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

darac11 May 9, 2025 at 8:04 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

jurexx May 6, 2025 at 9:22 PM

Popularne Teme