ZSE za pocetak treba promijeniti naziv u HDZSE.
Nakon toga ubaciti logo sa zastavom i eventualno covjeculjka koji drzi ruku na srcu.
Ocekujem najmanje 200 000 novih investitora nakon toga
Nakon toga ubaciti logo sa zastavom i eventualno covjeculjka koji drzi ruku na srcu.
Na koji nacin mozemo upravljati svojim novcem iz mirovinskih? Na nikakav, ovo je paradržava i zakoni su doneseni da i dalje sisaju već posisane mirovine kroz njihove eksperimentalne projekte i spalionice novca.Fikcija "NOVINE" od Matanića zapravo nije fikcija. Neka plemena su osuđena na porobljavanje i asimiliranje, a neka na propast. Iskreno, ne zasluzujemo baštiniti ovakvu lijepu zemlju. Ustvari, mi smo ovce. Prvo muznja i šišanje a na kraju klanje...donekle osvješteni ljudi odavno više ne žive u ovoj močvari.
Pa da, ZSE se moze uvrstiti na ponudu Revoluta. Glavno pitanje bi bilo kod nas kako popularizirati ZSE jer ne bi ovako niti preko Revoluta kupovali. Ja znam da kada nekome kazem da trgujem dionicama, svi se okolo mene uhvate za glavu. Bolje da kazem da pijem i kockam. Ljudi kod nas imaju predrasude prema tome.
P.S. pa meni osobno je stanje na ZSE odlicno za trejd. Toliko dobrih firmi na diskontu.
Jos dodati HDZSDPZSE
Koliko se sjecam sdp uveo porez na kapitalnu dobit, predstecajne nagodbe, hdz nije ukinuo, isto sr..... drugo pakiranje .
Trgovanje dionicama je za većinu ljudi nešto "mistično".
Pa da, ZSE se moze uvrstiti na ponudu Revoluta. Glavno pitanje bi bilo kod nas kako popularizirati ZSE jer ne bi ovako niti preko Revoluta kupovali. Ja znam da kada nekome kazem da trgujem dionicama, svi se okolo mene uhvate za glavu. Bolje da kazem da pijem i kockam. Ljudi kod nas imaju predrasude prema tome.
P.S. pa meni osobno je stanje na ZSE odlicno za trejd. Toliko dobrih firmi na diskontu.
Polako, još ste mladi, trenutno se kockate....a za alkoholiziranje još ima vremena..., to dođe kasnije s vremenom i iskustvom
Kod nas se trgovati na burzi moze jedino posredstvom brokera. Nismo mi bas USA. U pravo se ja ne razumijem bas.
https://zse.hr/default.aspx?id=33481
O tome kako popularizirati ZSE dosta razmisljam. Otvaranjem nekih sajtova ili slicno.
Uvrstiti ZSE na ponudu Revoluta...
Al opet, i ovo stanje na burzi mi savršeno odgovara, dobre firme sa P/E ispod 10...
ako kamate na obveznice ostanu na razini 1%, a gledajući kroz povijest mogle bi idućih bar 5 godina, a burza na ovim razinama, ne piše nam se dobro.
skrivena inflacija ovih 1% prinosa začas pojede.
nisam ni programer ni financijaš, ali neka kombinacija aplikacije za trgovanje i malo veći angažman alternativnih fondova, mogao bi ovo dignuti na neke normalne razine.
svaka inicijativa je dobrodošla, jer su to sutra penzije za mlađe generacije.
Polako, još ste mladi, trenutno se kockate....a za alkoholiziranje još ima vremena..., to dođe kasnije s vremenom i iskustvom
Nakon sto sve pogubim na Tpng i Atpl, mozda se i propijem😂
E kolega moj, ne znam koliko si dugo na ZSE, ali u vrijeme HDZ-a je bilo zlatno vrijeme. Privatizacije HT-a, Ina, izlazak na burzu Atgr...
Iza Sdp-a je ostala spaljena zemlja i porez na kapitalnu dobit.
E kolega moj, ne znam koliko si dugo na ZSE, ali u vrijeme HDZ-a je bilo zlatno vrijeme. Privatizacije HT-a, Ina, izlazak na burzu Atgr...
Iza Sdp-a je ostala spaljena zemlja i porez na kapitalnu dobit.
Dovoljno dugo da znam da su i jedni i drugi unistili sve.
burzu kao prvo treba preuzeti netko tko razumije posao i uvede neke nove mogućnosti trgovanja, a ne tamo neka socijalistička Fina, koja se evo pojavila kao značajniji novi kupac, onda bi taj obradio sve ovo o čemu priča Brajo, jer bi mu bilo u interesu da privuče klijente i ostvari nekoliko desetaka mil. kn dobiti, a ne kao što je sada na nivou bolje ćevabdžinice na dobroj lokaciji, nije ni čudno da onda trgujemo za dnevni burek i buljimo dnevno nas stotine u 3-4 mil. prometa, da su samo ostavili certifikate Erstea ili uveli neke druge, već bi imali daleko veće promete, a mi veće mogućnosti trgovanja, ovako u ponudi imamo svaki dan sve manje izlistanih, koje su ostale, a mnoge među njima niti su za trgovanje niti burzu i samo se čeka kada će biti delistirane ili propasti same od sebe
Nakon sto sve pogubim na Tpng i Atpl, mozda se i propijem😂
Šta niste rekli da nemate ATPL? Ako ne kupite ne možete izgubiti, ali ni dobiti .
Vi ste ionako trejder programer i samo zarađujete, što je jednostavno ako slijediš
algoritam: Kupi jeftinije i prodaj skuplje
Ne znam zašto onda neki, kao naši mirovinski fondovi, rade suprotno da kupuju
jako skupo i prodaju u bescijenje. Nešto mi u tom algoritmu ne valja ili su to viši
interesi...
Rekla sam odavno kolega da trejdam sa Atpl. Valjda se ne sjecate
Star sam valjda, već me alzhajmer hvata, samo pratim da li hvalite ili kudite dionicu i odmah znam da li ste unutra ili vani, slično kao Neo koji se više ne javlja ovdje, već samo na poslovnom forumu. Ne znam da li su mu zabranili pristup na ovaj forum, ali sam vidio da se potpisuje neka peticija da ga se vrati, pa i ja potpisujem da ga ponovno puste ovdje da svi ponovno zarađujemo, a ne samo vas dvoje . Idem pročitati analizu na 24 stranice od Cleaves Security-a za GOGL (ne Google ), pa napuštam vas i našu malu prepisku, jer je zanimljivija prepiska od trgovanja zadnjih dana
Star sam valjda, već me alzhajmer hvata, samo pratim da li hvalite ili kudite dionicu i odmah znam da li ste unutra ili vani, slično kao Neo koji se više ne javlja ovdje, već samo na poslovnom forumu. Ne znam da li su mu zabranili pristup na ovaj forum, ali sam vidio da se potpisuje neka peticija da ga se vrati, pa i ja potpisujem da ga ponovno puste ovdje da svi ponovno zarađujemo, a ne samo vas dvoje . Idem pročitati analizu na 24 stranice od Cleaves Security-a za GOGL (ne Google ), pa napuštam vas i našu malu prepisku, jer je zanimljivija prepiska od trgovanja zadnjih dana
Samo uzivajte.
Ja idem uciti statistiku😪
Neo je banan
Ja se isto zalazem da ga se vrati.
P.S. ja ne drukam jer mislim da to sto ja lupetam na forumu ne utjece na cijenu nikako. Trenutno sam out. Rekla sam da cekam malu korekciju, pa da panamaxi krenu up pa sam na kupnji.
za ulaganje u dionice je ipak najvažnija pravna sigurnost, dobra regulativa te dividenda...sve ostalo, je više-manje, sekundarno
Čitam i vidim da su mnogi out ili većim dijelom cash... Kako su to jedini ulagači, oni su izlazeći i rušili croby, pa će ga vjerojatno i ti isti dići, ulazeći... jer novih ulagača nema te se sve vrti oko iste ekipe.
Ne bih se složio ni s kim po pitanju komentara kvalitete i kvantitete trgovanja na ZSE. Evo zašto: Revenues boost in Covid-19 times (cnbc.com)
Ako pažljivo pročitate, zbog platformi ala Robinhood brokeri su srezali naknade klijentima na '0' ali su rastom prihoda nadoknadili to na drugim stavkama i vrstama prihoda. Drugo, imaju silu kvalitetnih društava za ulaganje da ne nabrajam od tech-a, medicine, pa čak i tradicionalnih naftnih i NGL/LNG kompanija (samo se sjetite da je Buffett nedavno kešnuo 10 mlrd $ na čisti pipeline). Treće izmislili su genijalnu stvar fractional trading, možeš kupiti samo djelić dionice i, začudo, nikog nije briga što nisi vlasnik tog fragmenta dionice sve dok se na tome može zaraditi!
Četvrto, za svu silu dionica imaš po 10-12 analitičara banaka i specijalista koji daju iz kvartala u kvartal objave tek. poslovanja i prognoze za do godinu, dvije unaprijed. I još te savjetuju kupi, drži ili prodaj.
Sve transparento, dostupno i vrlo vrlo user oriented .
Jednostavno sam dojma da smo mi još uvijek mlada država, blijedih i slabih institucija pro forma, moramo puno učiti od drugih i, iako imamo sjajnih stručnjaka, ako se ne trgnemo iz sna (a to je ulaganje u zgrade, turizam i bitcoin) ne piše nam se dobro.
Ne bih se složio ni s kim po pitanju komentara kvalitete i kvantitete trgovanja na ZSE. Evo zašto: Revenues boost in Covid-19 times (cnbc.com)
Ako pažljivo pročitate, zbog platformi ala Robinhood brokeri su srezali naknade klijentima na '0' ali su rastom prihoda nadoknadili to na drugim stavkama i vrstama prihoda. Drugo, imaju silu kvalitetnih društava za ulaganje da ne nabrajam od tech-a, medicine, pa čak i tradicionalnih naftnih i NGL/LNG kompanija (samo se sjetite da je Buffett nedavno kešnuo 10 mlrd $ na čisti pipeline). Treće izmislili su genijalnu stvar fractional trading, možeš kupiti samo djelić dionice i, začudo, nikog nije briga što nisi vlasnik tog fragmenta dionice sve dok se na tome može zaraditi!
Četvrto, za svu silu dionica imaš po 10-12 analitičara banaka i specijalista koji daju iz kvartala u kvartal objave tek. poslovanja i prognoze za do godinu, dvije unaprijed. I još te savjetuju kupi, drži ili prodaj.
Sve transparento, dostupno i vrlo vrlo user oriented .
Drugi riječima, sustav je postao samoodrživ, pravi perpetuum mobile
Winter's coming
Ovo se sigurno neće dobro odraziti na marketu.