1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
    noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • August 20, 2020 at 2:31 PM
    • #4,081

ZSE za pocetak treba promijeniti naziv u HDZSE.

Nakon toga ubaciti logo sa zastavom i eventualno covjeculjka koji drzi ruku na srcu.

Ocekujem najmanje 200 000 novih investitora nakon toga

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • August 20, 2020 at 2:35 PM
    • #4,082

Na koji nacin mozemo upravljati svojim novcem iz mirovinskih? Na nikakav, ovo je paradržava i zakoni su doneseni da i dalje sisaju već posisane mirovine kroz njihove eksperimentalne projekte i spalionice novca.Fikcija "NOVINE" od Matanića zapravo nije fikcija. Neka plemena su osuđena na porobljavanje i asimiliranje, a neka na propast. Iskreno, ne zasluzujemo baštiniti ovakvu lijepu zemlju. Ustvari, mi smo ovce. Prvo muznja i šišanje a na kraju klanje...donekle osvješteni ljudi odavno više ne žive u ovoj močvari.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 20, 2020 at 2:38 PM
    • #4,083

Pa da, ZSE se moze uvrstiti na ponudu Revoluta. Glavno pitanje bi bilo kod nas kako popularizirati ZSE jer ne bi ovako niti preko Revoluta kupovali. Ja znam da kada nekome kazem da trgujem dionicama, svi se okolo mene uhvate za glavu. Bolje da kazem da pijem i kockam. Ljudi kod nas imaju predrasude prema tome.

P.S. pa meni osobno je stanje na ZSE odlicno za trejd. Toliko dobrih firmi na diskontu.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • August 20, 2020 at 2:40 PM
    • #4,084
    Quote from noviulagac

Nakon toga ubaciti logo sa zastavom i eventualno covjeculjka koji drzi ruku na srcu.

Jos dodati HDZSDPZSE

Koliko se sjecam sdp uveo porez na kapitalnu dobit, predstecajne nagodbe, hdz nije ukinuo, isto sr..... drugo pakiranje .

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 20, 2020 at 2:40 PM
    • #4,085

Trgovanje dionicama je za većinu ljudi nešto "mistično".:)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 20, 2020 at 2:43 PM
    • #4,086
    Quote from Marielena

Pa da, ZSE se moze uvrstiti na ponudu Revoluta. Glavno pitanje bi bilo kod nas kako popularizirati ZSE jer ne bi ovako niti preko Revoluta kupovali. Ja znam da kada nekome kazem da trgujem dionicama, svi se okolo mene uhvate za glavu. Bolje da kazem da pijem i kockam. Ljudi kod nas imaju predrasude prema tome.

P.S. pa meni osobno je stanje na ZSE odlicno za trejd. Toliko dobrih firmi na diskontu.

Polako, još ste mladi, trenutno se kockate....a za alkoholiziranje još ima vremena..., to dođe kasnije s vremenom i iskustvom :sleeping::/=O

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 20, 2020 at 2:45 PM
    • #4,087
    Quote from Marielena

Kod nas se trgovati na burzi moze jedino posredstvom brokera. Nismo mi bas USA. U pravo se ja ne razumijem bas.

https://zse.hr/default.aspx?id=33481

O tome kako popularizirati ZSE dosta razmisljam. Otvaranjem nekih sajtova ili slicno.

Quote from Roki

Uvrstiti ZSE na ponudu Revoluta...

Al opet, i ovo stanje na burzi mi savršeno odgovara, dobre firme sa P/E ispod 10...

ako kamate na obveznice ostanu na razini 1%, a gledajući kroz povijest mogle bi idućih bar 5 godina, a burza na ovim razinama, ne piše nam se dobro.

skrivena inflacija ovih 1% prinosa začas pojede.

nisam ni programer ni financijaš, ali neka kombinacija aplikacije za trgovanje i malo veći angažman alternativnih fondova, mogao bi ovo dignuti na neke normalne razine.

svaka inicijativa je dobrodošla, jer su to sutra penzije za mlađe generacije.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 20, 2020 at 2:46 PM
    • #4,088
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Polako, još ste mladi, trenutno se kockate....a za alkoholiziranje još ima vremena..., to dođe kasnije s vremenom i iskustvom :sleeping::/=O

Nakon sto sve pogubim na Tpng i Atpl, mozda se i propijem😂

• JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • August 20, 2020 at 2:48 PM
    • #4,089
    Quote from noviulagac

E kolega moj, ne znam koliko si dugo na ZSE, ali u vrijeme HDZ-a je bilo zlatno vrijeme. Privatizacije HT-a, Ina, izlazak na burzu Atgr...

Iza Sdp-a je ostala spaljena zemlja i porez na kapitalnu dobit.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • August 20, 2020 at 2:51 PM
    • #4,090
    Quote from JosefBeuys
    Quote from noviulagac

E kolega moj, ne znam koliko si dugo na ZSE, ali u vrijeme HDZ-a je bilo zlatno vrijeme. Privatizacije HT-a, Ina, izlazak na burzu Atgr...

Iza Sdp-a je ostala spaljena zemlja i porez na kapitalnu dobit.

Dovoljno dugo da znam da su i jedni i drugi unistili sve.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 20, 2020 at 3:07 PM
    • #4,091

burzu kao prvo treba preuzeti netko tko razumije posao i uvede neke nove mogućnosti trgovanja, a ne tamo neka socijalistička Fina, koja se evo pojavila kao značajniji novi kupac, onda bi taj obradio sve ovo o čemu priča Brajo, jer bi mu bilo u interesu da privuče klijente i ostvari nekoliko desetaka mil. kn dobiti, a ne kao što je sada na nivou bolje ćevabdžinice na dobroj lokaciji, nije ni čudno da onda trgujemo za dnevni burek i buljimo dnevno nas stotine u 3-4 mil. prometa, da su samo ostavili certifikate Erstea ili uveli neke druge, već bi imali daleko veće promete, a mi veće mogućnosti trgovanja, ovako u ponudi imamo svaki dan sve manje izlistanih, koje su ostale, a mnoge među njima niti su za trgovanje niti burzu i samo se čeka kada će biti delistirane ili propasti same od sebe

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 20, 2020 at 3:07 PM
    • #4,092
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Nakon sto sve pogubim na Tpng i Atpl, mozda se i propijem😂

Šta niste rekli da nemate ATPL? Ako ne kupite ne možete izgubiti, ali ni dobiti ;).

Vi ste ionako trejder programer i samo zarađujete, što je jednostavno ako slijediš

algoritam: Kupi jeftinije i prodaj skuplje :)

Ne znam zašto onda neki, kao naši mirovinski fondovi, rade suprotno da kupuju

jako skupo i prodaju u bescijenje. Nešto mi u tom algoritmu ne valja ili su to viši

interesi...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 20, 2020 at 3:09 PM
    • #4,093

Rekla sam odavno kolega da trejdam sa Atpl. Valjda se ne sjecate ;)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 20, 2020 at 3:14 PM
    • #4,094
    Quote from Marielena

Star sam valjda, već me alzhajmer hvata, samo pratim da li hvalite ili kudite dionicu i odmah znam da li ste unutra ili vani, slično kao Neo koji se više ne javlja ovdje, već samo na poslovnom forumu. Ne znam da li su mu zabranili pristup na ovaj forum, ali sam vidio da se potpisuje neka peticija da ga se vrati, pa i ja potpisujem da ga ponovno puste ovdje da svi ponovno zarađujemo, a ne samo vas dvoje :). Idem pročitati analizu na 24 stranice od Cleaves Security-a za GOGL (ne Google :) ), pa napuštam vas i našu malu prepisku, jer je zanimljivija prepiska od trgovanja zadnjih dana :sleeping:

Edited 2 times, last by BudFox (August 20, 2020 at 3:19 PM).

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 20, 2020 at 3:24 PM
    • #4,095
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Star sam valjda, već me alzhajmer hvata, samo pratim da li hvalite ili kudite dionicu i odmah znam da li ste unutra ili vani, slično kao Neo koji se više ne javlja ovdje, već samo na poslovnom forumu. Ne znam da li su mu zabranili pristup na ovaj forum, ali sam vidio da se potpisuje neka peticija da ga se vrati, pa i ja potpisujem da ga ponovno puste ovdje da svi ponovno zarađujemo, a ne samo vas dvoje :). Idem pročitati analizu na 24 stranice od Cleaves Security-a za GOGL (ne Google :) ), pa napuštam vas i našu malu prepisku, jer je zanimljivija prepiska od trgovanja zadnjih dana :sleeping:

Samo uzivajte.

Ja idem uciti statistiku😪

Neo je banan :(

Ja se isto zalazem da ga se vrati.

P.S. ja ne drukam jer mislim da to sto ja lupetam na forumu ne utjece na cijenu nikako. Trenutno sam out. Rekla sam da cekam malu korekciju, pa da panamaxi krenu up pa sam na kupnji.

• barbosa
    Guest
    • August 20, 2020 at 5:21 PM
    • #4,096

za ulaganje u dionice je ipak najvažnija pravna sigurnost, dobra regulativa te dividenda...sve ostalo, je više-manje, sekundarno

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • August 20, 2020 at 5:45 PM
    • #4,097

Čitam i vidim da su mnogi out ili većim dijelom cash... Kako su to jedini ulagači, oni su izlazeći i rušili croby, pa će ga vjerojatno i ti isti dići, ulazeći... jer novih ulagača nema te se sve vrti oko iste ekipe.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • August 20, 2020 at 9:02 PM
    • #4,098

Ne bih se složio ni s kim po pitanju komentara kvalitete i kvantitete trgovanja na ZSE. Evo zašto: Revenues boost in Covid-19 times (cnbc.com)

Ako pažljivo pročitate, zbog platformi ala Robinhood brokeri su srezali naknade klijentima na '0' ali su rastom prihoda nadoknadili to na drugim stavkama i vrstama prihoda. Drugo, imaju silu kvalitetnih društava za ulaganje da ne nabrajam od tech-a, medicine, pa čak i tradicionalnih naftnih i NGL/LNG kompanija (samo se sjetite da je Buffett nedavno kešnuo 10 mlrd $ na čisti pipeline). Treće izmislili su genijalnu stvar fractional trading, možeš kupiti samo djelić dionice i, začudo, nikog nije briga što nisi vlasnik tog fragmenta dionice sve dok se na tome može zaraditi!

Četvrto, za svu silu dionica imaš po 10-12 analitičara banaka i specijalista koji daju iz kvartala u kvartal objave tek. poslovanja i prognoze za do godinu, dvije unaprijed. I još te savjetuju kupi, drži ili prodaj.

Sve transparento, dostupno i vrlo vrlo user oriented .

Jednostavno sam dojma da smo mi još uvijek mlada država, blijedih i slabih institucija pro forma, moramo puno učiti od drugih i, iako imamo sjajnih stručnjaka, ako se ne trgnemo iz sna (a to je ulaganje u zgrade, turizam i bitcoin) ne piše nam se dobro.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 20, 2020 at 9:04 PM
    • #4,099
    Quote from accountant

Ne bih se složio ni s kim po pitanju komentara kvalitete i kvantitete trgovanja na ZSE. Evo zašto: Revenues boost in Covid-19 times (cnbc.com)

Ako pažljivo pročitate, zbog platformi ala Robinhood brokeri su srezali naknade klijentima na '0' ali su rastom prihoda nadoknadili to na drugim stavkama i vrstama prihoda. Drugo, imaju silu kvalitetnih društava za ulaganje da ne nabrajam od tech-a, medicine, pa čak i tradicionalnih naftnih i NGL/LNG kompanija (samo se sjetite da je Buffett nedavno kešnuo 10 mlrd $ na čisti pipeline). Treće izmislili su genijalnu stvar fractional trading, možeš kupiti samo djelić dionice i, začudo, nikog nije briga što nisi vlasnik tog fragmenta dionice sve dok se na tome može zaraditi!

Četvrto, za svu silu dionica imaš po 10-12 analitičara banaka i specijalista koji daju iz kvartala u kvartal objave tek. poslovanja i prognoze za do godinu, dvije unaprijed. I još te savjetuju kupi, drži ili prodaj.

Sve transparento, dostupno i vrlo vrlo user oriented .

Drugi riječima, sustav je postao samoodrživ, pravi perpetuum mobile :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 21, 2020 at 8:02 AM
    • #4,100

Winter's coming

Ovo se sigurno neće dobro odraziti na marketu.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2206644.aspx

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 8:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 9, 2025 at 8:12 PM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 281

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • June 9, 2025 at 4:17 PM
    2. Odgovora
      281
      Pregleda
      108k
      281
    3. Alboreto

June 9, 2025 at 4:17 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.2k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 9, 2025 at 8:12 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Alboreto June 9, 2025 at 4:17 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM

Popularne Teme