Kakva odvratna godina dosad, ovi u Opte neka prvo (sa) čuvaju zdravlje.
ja se držim pravila br.1- kupuj kada se prodaje, prodaj kada se kupuje i ja sam i više nego zadovoljan ovom godinom
ja se držim pravila br.1- kupuj kada se prodaje, prodaj kada se kupuje i ja sam i više nego zadovoljan ovom godinom
To je to.
Ja ujutro htio kukati kako nema prometa...
Recite to ekipi iz Todomora
optima sentiment na zse promijenila, loše loše
kolega
bojim se da si prokleto u pravu. sve dosadašnje zvijezde ZSE debelo u padu nakon loše vijesti na opte! bojim se da nam u ponedjeljak tek slijedi drama na opte, igh, dlkv, ingra, petrica ,đuro......
da.
bacaju se papiri SUKC i KABA iako se priča o preuzimanju, Lenca i PTKM koji su imali rekordna izvješća, IGH i DLKV iako su im knjige poslova krcate,
a navedeni nemaju ama baš nikakve veze s Optimom.
jako zanimljivo.
Zanimljivo kako je vijest oko optime utjecala na prodaju vecine dionica ehhhh
da.
bacaju se papiri SUKC i KABA iako se priča o preuzimanju, Lenca i PTKM koji su imali rekordna izvješća, IGH i DLKV iako su im knjige poslova krcate,
jako zanimljivo.
a netko prodaje ostale pozicije da iskoristi ovih -20%.. friškog keša nema ili ima jako malo
Bome slijedi potop, opeklo se dosta ekipe.
Treba ZSE u karantenu na 14 dana.
nekom neprilika-nekome prilika...evo odlikašica igh srokana 5% na 115kn da bi se ulovilo pad na opte...
👏👏👏👏👏😂😂😂😂😂😂
jesu ovi danas prodavali ili kupovali?
https://www.seebiz.eu/trzista/korona…-stednje/238535
mogu li i ja tako stvarati minuse, a da mi netko plaća naknadu za "upravljanje" neovisno o rezultatima kojima ostvarujem?
di se može prijaviti za ovaj vrhunski posao?
dobit moja, gubitci vaši.
za neke je ova država kao izmišljena.
Display Morejesu ovi danas prodavali ili kupovali?
https://www.seebiz.eu/trzista/korona…-stednje/238535
mogu li i ja tako stvarati minuse, a da mi netko plaća naknadu za "upravljanje" neovisno o rezultatima kojima ostvarujem?
di se može prijaviti za ovaj vrhunski posao?
dobit moja, gubitci vaši.
za neke je ova država kao izmišljena.
Na kraju prve polovine godine obvezni mirovinski fondovi u Hrvatskoj imali su ušteđevinu od 112,9 milijardi kuna, prema izvješću Hanfe za lipanj, koja navodi da je u prvih šest mjeseci Mirex kategorije B porastao 1,68 posto. Gubitke nisu zabilježili samo obvezni fondovi u drugom stupu. Prema Hrportofoliju, svi dobrovoljni mirovinski fondovi u trećem stupu, koji su otvoreni za sve građane – u Hrvatskoj takvih ima osam – od početka godine zabilježili su minuse u rasponu od 0,66 do 7,3 posto, a najčešće od oko četiri posto. Dobrovoljna štednja za mirovinu nije u Hrvatskoj jako popularna, pa je ukupna ušteđevina u otvorenim dobrovoljnim fondovima na kraju lipnja iznosila 5,07 milijardi kuna.
pošto u dionicama imaju tek 17% portfelja, da li je ne realno očekivati poveću akciju istih, npr mlijardicu kn, 1% imovine u hr dionice radi anuliranja gubitaka umjesto da rasprodaju kao na dlkv
Na kraju prve polovine godine obvezni mirovinski fondovi u Hrvatskoj imali su ušteđevinu od 112,9 milijardi kuna, prema izvješću Hanfe za lipanj, koja navodi da je u prvih šest mjeseci Mirex kategorije B porastao 1,68 posto. Gubitke nisu zabilježili samo obvezni fondovi u drugom stupu. Prema Hrportofoliju, svi dobrovoljni mirovinski fondovi u trećem stupu, koji su otvoreni za sve građane – u Hrvatskoj takvih ima osam – od početka godine zabilježili su minuse u rasponu od 0,66 do 7,3 posto, a najčešće od oko četiri posto. Dobrovoljna štednja za mirovinu nije u Hrvatskoj jako popularna, pa je ukupna ušteđevina u otvorenim dobrovoljnim fondovima na kraju lipnja iznosila 5,07 milijardi kuna.
pošto u dionicama imaju tek 17% portfelja, da li je ne realno očekivati poveću akciju istih, npr mlijardicu kn, 1% imovine u hr dionice radi anuliranja gubitaka umjesto da rasprodaju kao na dlkv
još ih novinari hvale, umjesto da izračunaju penzije prema prinosu obveznica.
o tempora, o mores
da.
jako zanimljivo.
a netko prodaje ostale pozicije da iskoristi ovih -20%.. friškog keša nema ili ima jako malo
bojim se da je upravo to razlog, a ne stanje u tvrtkama
znači da su svi prilično izloženi dionicama i sada vide priliku za brzu lovu na Opte
Srecom je burza usprkos krizi zadivljujuce likvidna. Lako je izaci iz bilo koje pozicije bez velikih gubitaka cak i s relativno nemalom kolicinom. Kad se sjetim onih olovnih godina 2012,2014 itd. Uzas... Znalo je proci po dva tri sata bez ijedne transakcije. Jedino si na Ingri mogao za burek zavrtiti.
Sve sam prespavala
Ovdje nekakva Hiroshima ?
Sve sam prespavala
Ovdje nekakva Hiroshima ?
Nisam jedini....😂😂😂
Malo prije 14.00 sati otišao na ručak sa plusom na gledalici od 10kkn....nakon ručka malo dremucnuo, pa u 16.00 gledam i ne vjerujem očima.....- 19kkn. Nikad me više fjaka nije koštala😭
Zanimljivo kako je vijest oko optime utjecala na prodaju vecine dionica ehhhh
Zanimljivo kako jedan mail AZTN-u u kojima ih se upozorava na njihovu obvezu transparentnosti u vođenju postupka te njihova dopuna priopćenja može baciti u bed cijelu forumsku zajednicu na Opte , uzdrmati burzu , pokvariti mnogima vikend , a sve iz dobrih namjera . Sorry.
Nemam pojma gdje ce cijena bilo koje dionice. To sigurno ne zna nitko, ali po toj logici treba u ponedjeljak u 9.00 odmah rasprodati cijeli svoj portfelj na ZSE jer ce padati opte i to na svoju realnu knjigovodstvenu vrijednost.
Pa cak i one dionice koje sa telekomunikacijama veze nemaju.
Nemam pojma gdje ce cijena bilo koje dionice. To sigurno ne zna nitko, ali po toj logici treba u ponedjeljak u 9.00 odmah rasprodati cijeli svoj portfelj na ZSE jer ce padati opte i to na svoju realnu knjigovodstvenu vrijednost.
Pa cak i one dionice koje sa telekomunikacijama veze nemaju.
u 9.00 ne možete ništa prodati, jer je od 9.00-9.30 pred trgovanje, nakon toga kreće redovno trgovanje ukoliko niste postavili takav nalog da pokrene dražbu uravnoteženja, moglo bi u ponedjeljak biti i takvih, ali ne na ovoj dionici