Ameri u plusu danas haha ..EU DAX kaze me too, kao Jelena Veljaca ....naprosto sam iznenadjen i uvredjen ....a sada Ameri idu u novi ATH, jer je Korona one time event, sto mnogi ne razumiju... cjepivo je utrka na 100m, tko ce prije pokupiti par milijardica $.... to se ne odnosi na nas, bez obzira sto je na Jadranu tolika guzva da nemas gdje staviti rucnik i drzati se razmaka 2m ...mi nastavljamo taljigati na 1600 bodova jer cekamo slijedecu recesiju, a zadnja je tek prosla haha...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ameri zavrsili u plusu, haha ...naprosto sam iznenadjen i uvredjen ....a sada u novi ATH, jer je Korona one time event, sto mnogi ne razumiju.... to se ne odnosi na nas, bez obzira sto je na jadranu tolika guzva da nemas gdje staviti rucnik i drzati se razmaka 2m
Mi nastavljamo taljigati na 1600 bodova jer cekamo slijedecu recesiju, a zadnja je tek prosla haha...
da bar naš FED krene printati kunu.
ionako bi naprintali manje kuna nego ECB Eura.
blokiranima bi se izbrisao dug, a ostalo bi nešto i za burzu
-
Ameri zavrsili u plusu, haha ...naprosto sam iznenadjen i uvredjen ....a sada u novi ATH, jer je Korona one time event, sto mnogi ne razumiju.... to se ne odnosi na nas, bez obzira sto je na jadranu tolika guzva da nemas gdje staviti rucnik i drzati se razmaka 2m
Mi nastavljamo taljigati na 1600 bodova jer cekamo slijedecu recesiju, a zadnja je tek prosla haha...
Kad udjemo u Euro zonu bit ce bolje, privuci cemo nove Investitore, jer ne vole sumske zivotinje Kune, pa nas sada izbjegavaju
-
Trgovanje na ZSE mogu komotno pogledati jednom tjedno. Toliko je dinamicno.
-
https://www.poslovni.hr/strane/poslova…kivanja-4243986
Eto ti ga na, šta će mo sad, ja mislio koliko ih se tarazi svaki dan, kad naši izvještavaju, da će propast
-
Nemaju oni za tonere.
Trgovanje na ZSE mogu komotno pogledati jednom tjedno. Toliko je dinamicno.
Ja pogledam jednom do dva puta na dan i to je to. Dobro je za oči i psihu. Za psihu manje dobro.
-
Skočila cijena KOKA-e - možda vatrogasci iz Vrgorca kupuju zalihe
-
https://novac.jutarnji.hr/rasprave-i-rje…azvoj/10439590/
Pa kažu : Naime, menadžeri u One Equity Partnersima, fondu koji je investirao u Infobip 200 milijuna dolara, hrvatski su sportaši. Veslač Ante Kušurin, koji je završio Oxford, danas je potpredsjednik One Equity Partnersa. Mario Ančić, vrlo poznati tenisač, također je menadžer u One Equity Partnersu od 2018. godine, koji je diplomirao u Splitu ali potom završio obrazovanje na sveučilištu Columbia.
Zar nije bilo govora o izlasku na burzu (ipo)!? Ili se ni oni ne mogu maknut od "naši našima"
https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…sad-a/10439584/
Dobro je, ipak ide u tom smjeru izlaska na burzu, već sam mislio...
-
Počeo i IGH, zadnja dva dana nije dosadno.
-
https://novac.jutarnji.hr/rasprave-i-rje…azvoj/10439590/
Pa kažu : Naime, menadžeri u One Equity Partnersima, fondu koji je investirao u Infobip 200 milijuna dolara, hrvatski su sportaši. Veslač Ante Kušurin, koji je završio Oxford, danas je potpredsjednik One Equity Partnersa. Mario Ančić, vrlo poznati tenisač, također je menadžer u One Equity Partnersu od 2018. godine, koji je diplomirao u Splitu ali potom završio obrazovanje na sveučilištu Columbia.
Zar nije bilo govora o izlasku na burzu (ipo)!? Ili se ni oni ne mogu maknut od "naši našima"
https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…sad-a/10439584/
Dobro je, ipak ide u tom smjeru izlaska na burzu, već sam mislio...
"Uz samo još nekoliko ovakvih kao što je Infobip, Hrvatska bi postala puno bogatija i uspješnija zemlja, a ne bi bila postala poput zadnjih godina uspješnije Mađarske gdje velikim biznisima manipuliraju tamo neki Viktori i Orbani, ljudi koji će relativno brzo postati relikti prošlosti."
ne znam tko kome ovdje kupuje banke, energetske kompanije i slično.
al dobro.
budućnost naše ekonomije je u growth kompanijama koje žive od dobre ideje i nadaju se da će ih jednom preuzeti Google, Microsoft, Amazon, Facebook ili netko takav.
nisam primijetio da su bivše gazde takvih firmi nakon toga pokrenuli neki novi projekt, nego se otišlo u prijevremenu mirovinu, iako sad imaju sredstva o kojima su na početku karijere mogli samo sanjati.
to Vam je inače mindset svih ovih softveraša/programera.
ako netko misli da cijela ekonomija jednog društva može počivati samo na takvima, onda mu nije dobro.
-
-
https://www.poslovni.hr/sci-tech/vodnj…vatskoj-4243903
Eh kad bi oni izašli sa IPO na ZSE a ne na NYSE. Šteta...
-
https://www.poslovni.hr/sci-tech/vodnj…vatskoj-4243903
Eh kad bi oni izašli sa IPO na ZSE a ne na NYSE. Šteta...
Brzo bi ovdje poceli pljuvati po njima i rekli da fingiraju izvjesca, pa bi vrijednost kompanije pala sa 1 mlrd $, na 100 milja $... Bolje da odu na NYSE na IPO, pa ce mozda vrijediti 10 mlrd $ u buducnosti, jer tamo znaju prepoznati vrijednost i buducnost. Isto vrijedi za Rimac, pa pogledajte Teslu koliko vrijedi, a kod nas bi se sprdali s takvima i zvali ga prevarant.
Koliko je Pevec npr. vrijedio na burzi, a koliko vrijedi sada kad vise ne kotira na ZSE?
Pa Optima da nije na ZSE lakse bi se i za vise prodala nego ovako, jer uvijek se netko tko daje pare moze uhvatiti ove niske burzovne cijene. Pogledajte Metronet, oni nisu htjeli uvrstiti dionice na ZSE prije prodaje jer bi tako srozali cijenu na ovom unistenom trzistu.
-
Ja ne znam je li netko jučer pratio uzivo objave FI za Amazon, Facebook, Apple na CNBC......
Ja sam slučajno gledao ih pola sata od objave rezultata dok su im tickeri bili na ekranu.
Amazon ode od 3050 do 3260 US$ kao od šale, Facebook istih takav raspon (cca 7-8% plusa)......
I to nije naravno pravocrtno, kao kod nas - ili dolje ili gore - nego cijena stalno fluktuira i tko je spretan moze xx puta uci / izaci,
a na samo čekati zacrtani target......
Naravno, to nije zanimacija za svakoga, ali u svakom slučaju - nije dosadno......
-
P/E Amazona 145
Stvarno nije dosadno
-
osobno, više bi na burzi volio vidjeti Gideon Brothers, firmu malog Gajšaka, pa čak i da Bakić izađe sa svojim Croatia Makersima.
treba nam ekipa koja se bavi robotizacijom i automatizacijom, jer oni na sebe vežu i masu drugih malih firmi koje mogu ovdje za njih odraditi neke komponente, tj. software + hardware.
-
Mark my words, nema ovdje pomaka na burzi dok politika ne odluci malo pogurati burzu, pa pogledajte drzavne subvencije i cijene nekretnina... IPO HEP-a ili nekog drzavnog teskasa would do a thing, a ostalo je samo mucenje... Naravno IPO-u bi prethodio marketing na drzavnoj dalekovidnici, kako kao gradjani domoljubi kupujemo domacu kompaniju HEP, kako bi drzava kupila drugu domacu kompaniju INA-u od zlocestih Ugara sa sjevera, a ne mogu se ne sloziti da je cijena INA-e poprilicno pala u ovoj naftnoj krizi, pa ce i Lazard morati spustiti svoju procjenu vrijednosti.
-
Akademija Zagrebačke burze poziva Vas na online seminare u rujnu
25. rujna - Osnove tržišta kapitala - online
Većina ljudi zainteresira se za dionice kad i svi drugi. Trebate se interesirati za dionice kad nitko drugi nije zainteresiran.
Riječi su to Warrena Buffeta, najpoznatijeg i najuspješnijeg investitora današnjice. Vrijeme da se zainteresirate za tržište kapitala definitivno je došlo.
-
Mark my words, nema ovdje pomaka na burzi dok politika ne odluci malo pogurati burzu, pa pogledajte drzavne subvencije i cijene nekretnina. IPO HEP-a ili nekog drzavnog teskasa would do a thing, a ostalo je samo mucenje... Naravno IPO-u bi prethodio marketing na drzavnoj dalekovidnici, kako kupujemo domacu kompaniju HEP, kako bi kupili drugu domacu kompaniju INA-u od zloceatih Ugara sa sjevera, a ne mogu se ne sloziti da je cijena INA-e poprilicno pala u ovoj naftnoj krizi, pa ce i Lazard morati spustiti svoju procjenu vrijednosti.
kolega, sve bi bilo drukčije da mirovinci svake godine moraju isporučiti rast od 7% (kao u USA, npr.), inače da nemaju pravo na naknadu za upravljanje.
kako je prinos na obveznice sve manji, onda bi se i oni morali ovdje aktivirati.
kako ih zakon na to ne sili, a vlast očito nije briga za naše penzije, onda imamo to što imamo.
hoće li se to i kada promijeniti, nitko ne zna.
ja samo znam da ne uplaćujem novce u nikakve treće stupove ili bilo što drugo, jer ih ništa ne prisiljava da se to potrude oploditi, tako da...
-
Mark my words, nema ovdje pomaka na burzi dok politika ne odluci malo pogurati burzu, pa pogledajte drzavne subvencije i cijene nekretnina. IPO HEP-a ili nekog drzavnog teskasa would do a thing, a ostalo je samo mucenje... Naravno IPO-u bi prethodio marketing na drzavnoj dalekovidnici, kako kupujemo domacu kompaniju HEP, kako bi kupili drugu domacu kompaniju INA-u od zloceatih Ugara sa sjevera, a ne mogu se ne sloziti da je cijena INA-e poprilicno pala u ovoj naftnoj krizi, pa ce i Lazard morati spustiti svoju procjenu vrijednosti.
kolega, sve bi bilo drukčije da mirovinci svake godine moraju isporučiti rast od 7% (kao u USA, npr.), inače da nemaju pravo na naknadu za upravljanje.
kako je prinos na obveznice sve manji, onda bi se i oni morali ovdje aktivirati.
kako ih zakon na to ne sili, a vlast očito nije briga za naše penzije, onda imamo to što imamo.
hoće li se to i kada promijeniti, nitko ne zna.
ja samo znam da ne uplaćujem novce u nikakve treće stupove ili bilo što drugo, jer ih ništa ne prisiljava da se to potrude oploditi, tako da...
Ima kod nas firmi što ti uplačuju u 3 stup, više im nije to oporezivo. Nije problem doći do 5000kn godišnje uplate i dobiti DPS od 15% na to.
Moj 3 stup ima prosječni prinos od osnutka 7% a radi dosta dugo. I ulaže u zse bombone hahaha.
-
Ima kod nas firmi što ti uplačuju u 3 stup, više im nije to oporezivo. Nije problem doći do 5000kn godišnje uplate i dobiti DPS od 15% na to.
Moj 3 stup ima prosječni prinos od osnutka 7% a radi dosta dugo. I ulaže u zse bombone hahaha.
koji je to?
ja takvoga ovdje ne vidim.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-