1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 188
  • 189
  • 190
  • 840
  • mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • July 21, 2020 at 11:59 AM
    • #3,761

Najtrgovanija dionica 205 tisuća kuna prometa, iliti 25 tisuća eura...

Quote from StatusQuo
    Quote from st-brajo

polako, ljudi.

ne znamo nikakve detalje još.

koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.

izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,

a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.

Mislim kad gledas pola tog iznosa je nesto sta smo vec imali i do sada jer je dio redovnog proracuna, a druga polovica kad podijelis na 7 godina koliko se dobije po godini negdi oko 10 miljardi kuna po godini to nije neka lova koja ce nesto puno pokrenit vise samo stabilizirat stvari, samo zdravstvo ima kratkorocni dug od 4 mlrd

Display More

Tih "samo" 10 milijardi kuna godišnje je bio redovni proračunski deficit do prije koju godinu. Po meni je to sve, ali nije "samo".

Kad bi se "samo" pokrio dug zdravstva ili "samo" sredilo zemljišne knjige, to bi bilo fantastično

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 21, 2020 at 1:06 PM
    • #3,762

ko cw dati impuls burzi kad nema ulagača , dobro je da je i ovo malo prometa danas u pozitivi . A sto se tiče građevinara, tu bi mogao bit impuls zakon o obnovi za koji dan , bum vidjeli, sad sve ide ko po loju

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 21, 2020 at 1:16 PM
    • #3,763
    Quote from Mrcash

ko cw dati impuls burzi kad nema ulagača , dobro je da je i ovo malo prometa danas u pozitivi . A sto se tiče građevinara, tu bi mogao bit impuls zakon o obnovi za koji dan , bum vidjeli, sad sve ide ko po loju

Napisao sam post o tome zašto nema ulagača na Zagy berzanu.

Zato što su SVI veliki i mali ulagači koji su imali dionice na ZSE od 2008.

naovamo osiromašeni i tko je bio pametan i čuvao novce u banci ili ulagao

u nekretnine ima kudikamo više nego da je "ulagao" u ovu nelikvidnu

rupu bez dna. Ljudi mi se smiju u lice kada im spomenem ZSE i svi

kažu da ovdje možeš samo dobro izgubiti, što je živa istina. Bolje otići u

kladionicu ili kockarnicu ili zaigrati loto i veće su šanse da nešto zaradiš

nego ovdje i što prije to ljudi shvate prije će se otrijezniti.

Pametna ekipa (nažalost nikam takav) od 2009. ulaže vani i već je utrostručila

svoj uloženi novac samo na indeksima, da ne kažem da je na nekim dionicama

i udeseterostručila, a ovaj jad i bijeda od berzana je točno tamo (Crobex 1600)

gdje je bio 2004. godine.

Pa zar je to burza koja će privući nove ulagače, željne zarade i 'lake' love?

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited 4 times, last by BudFox (July 21, 2020 at 1:28 PM).

• barbosa
    Guest
    • July 21, 2020 at 1:32 PM
    • #3,764
    Quote from rambo_5

Hmmm, na vijest da je striko Plenki donio pare sam očekivao nekakvu reakciju burze, bar na građevincima, ali ništa. Očito je da svi očekuju da će se te pare ili pokrasti ili će ih pojesti uhljebi ili oboje, ali sigurno da ništa neće kapnuti do ekonomije, posebno burze. Hebote gdje mi ovo živimo... <X

ima tu podosta para, sigurno će nešto kapnuti i na zse, bar indirektno na način da fodovi neće biti toliko izloženi pritisku da moraju kupovati drž. obveznice pa se da više angažiraju na tk....

Quote from st-brajo

polako, ljudi.

ne znamo nikakve detalje još.

koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.

izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,

a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.

slušao sada na radiju u autu, izgleda da je lapo nepovratno i lapo kredita a uhljebi će svakako pokušati zagrist dio samo ne vjerujem da će to biti neki značajniji dio...

Edited once, last by barbosa: Merged a post created by barbosa into this post. (July 21, 2020 at 1:36 PM).

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • July 21, 2020 at 1:40 PM
    • #3,765

bolje da ovaj nepovratni dio novaca (ukoliko je istina) bace inkubatorima, startup-ima i ponekom institutu

da svaki deseti projekt upali, dobro!

uhljeb je uhljeb, od njega nikakav povrat ne možeš očekivati

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 21, 2020 at 2:23 PM
    • #3,766
    Quote from BudFox
    Quote from Mrcash

Display More

kolega, pa Vi ste toliko dugo na burzi da ste od BudFox-a postali GordonGekko ^^

ne treba biti toliko pesimističan.

vidimo da se tržište upravljanja fondovima isto konsolidira, a nitko ovdje ni ne poklanja puno vjere u mirovince, već u ove treće.

kolege Mrcash i Sheriff su u pravu.

građevinci su u uzlaznoj putanji i nisu jedini.

ima i ovdje firmi koje većinu proizvoda izvoze ili rade vani, i proizvode proizvode s visokom dodanom vrijednošću, ili imaju obećavajući management.

samo strpljivo.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • July 21, 2020 at 2:29 PM
    • #3,767
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

Display More

kolega, pa Vi ste toliko dugo na burzi da ste od BudFox-a postali GordonGekko ^^

ne treba biti toliko pesimističan.

vidimo da se tržište upravljanja fondovima isto konsolidira, a nitko ovdje ni ne poklanja puno vjere u mirovince, već u ove treće.

kolege Mrcash i Sheriff su u pravu.

građevinci su u uzlaznoj putanji i nisu jedini.

ima i ovdje firmi koje većinu proizvoda izvoze ili rade vani, i proizvode proizvode s visokom dodanom vrijednošću, ili imaju obećavajući management.

samo strpljivo.

Display More

A tek kad legnu svi silni milioni od Optike! Pa neće nam biti kraja!

^^^^^^

^^^^^^

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • July 21, 2020 at 2:29 PM
    • #3,768
    Quote from BudFox
    Quote from Mrcash

Display More

Kolega nemam ništa osobno protiv vas, baš naprotiv, volim pročitati vaše postove kao i većinu ostalih na forumu ali eo iskreno već mi je muka kad vidim ovakav post a dosta se često ponavljaju na našem forumu "zse je bara, rupa bez dna, samo pada, svi pametni su otišli na američke burze i slično". Pa dajte ljudi, ako vam se toliko gadi zse i ove kompanije, pa bježte van, nitko vam ne brani. Ja nebi ni lud išao kupovat na američke burze kad su na ath. Taj njihov balon mi se uopce ne sviđa. Treba gledat sadašnjost i budućnost. Gledanje u prošlost i plakanje za tim je waste of time. Prilika na zseu ima, možda nema za trejdere koji zazivaju rast, ali ako zse pada pa onda dividenduše postaju još bolje. Od kukanja i ponavljanja da je zse bara nema ničeg dobrog, ili drukate na pad i jeftin ulaz ili ne kužite da stalnim ponavljanjem da je zse smeće ona u našim očima postaje sve gora i gora. Ja sam spiskao svu lovu u 3. mjesecu kad je sve bilo na rasprodaji i neke sam stvari jako dobro pogodio. Da imam još love kupovao bi uskoro nakon rezultata za Q2 jer će opet biti rasprodaja ali i ove današnje cijene su jako zanimljive. Ernt, ht, adpl i slični su i dalje jako povoljni. I hoću, kupovati ću ako mi se oslobodi nekog kapitala...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 21, 2020 at 2:48 PM
    • #3,769
    Quote from Roki
    Quote from BudFox

Display More

Kolega nemam ništa osobno protiv vas, baš naprotiv, volim pročitati vaše postove kao i većinu ostalih na forumu ali eo iskreno već mi je muka kad vidim ovakav post a dosta se često ponavljaju na našem forumu "zse je bara, rupa bez dna, samo pada, svi pametni su otišli na američke burze i slično". Pa dajte ljudi, ako vam se toliko gadi zse i ove kompanije, pa bježte van, nitko vam ne brani. Ja nebi ni lud išao kupovat na američke burze kad su na ath. Taj njihov balon mi se uopce ne sviđa. Treba gledat sadašnjost i budućnost. Gledanje u prošlost i plakanje za tim je waste of time. Prilika na zseu ima, možda nema za trejdere koji zazivaju rast, ali ako zse pada pa onda dividenduše postaju još bolje. Od kukanja i ponavljanja da je zse bara nema ničeg dobrog, ili drukate na pad i jeftin ulaz ili ne kužite da stalnim ponavljanjem da je zse smeće ona u našim očima postaje sve gora i gora. Ja sam spiskao svu lovu u 3. mjesecu kad je sve bilo na rasprodaji i neke sam stvari jako dobro pogodio. Da imam još love kupovao bi uskoro nakon rezultata za Q2 jer će opet biti rasprodaja ali i ove današnje cijene su jako zanimljive. Ernt, ht, adpl i slični su i dalje jako povoljni. I hoću, kupovati ću ako mi se oslobodi nekog kapitala...

Display More

ja nemam protiv nikoga ništa, ali naša burza nije bara, to je točno, ovo je umjetno kopana tvorevina u obliku rupe iliti jame, a nekima je valjda i akumulacijsko jezero, to mislim jer se ovdje toliko svega lošega izdogađalo da ne mogu vjerovati da se to događalo slučajno, od odluka Hanfe, Aztn, lexova i ostalih .eksova, pa do ovoga zadnjega da Fina kupi dionice ZB, sve su to loše poruke za tržište kapitala i dok tu ne dođe netko sposoban i oslobodi i omogući sve moguće vrste trgovanja, možemo samo čekati da se i ovo malo izdanja pogasi, a neka nevidljiva ruka kao da tome i teži, naši fondovi su kao mrtvi magarac, imaju kažu 5-6mlrd. kn za uložiti ali nemaju u čega, zato i imamo ulagače tipa Pivac,Marica, Anica, Janica, Franjica i istočnih susjeda

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 21, 2020 at 3:13 PM
    • #3,770
    Quote from Moller

ja nemam protiv nikoga ništa, ali naša burza nije bara, to je točno, ovo je umjetno kopana tvorevina u obliku rupe iliti jame, a nekima je valjda i akumulacijsko jezero, to mislim jer se ovdje toliko svega lošega izdogađalo da ne mogu vjerovati da se to događalo slučajno, od odluka Hanfe, Aztn, lexova i ostalih .eksova, pa do ovoga zadnjega da Fina kupi dionice ZB, sve su to loše poruke za tržište kapitala i dok tu ne dođe netko sposoban i oslobodi i omogući sve moguće vrste trgovanja, možemo samo čekati da se i ovo malo izdanja pogasi, a neka nevidljiva ruka kao da tome i teži, naši fondovi su kao mrtvi magarac, imaju kažu 5-6mlrd. kn za uložiti ali nemaju u čega, zato i imamo ulagače tipa Pivac,Marica, Anica, Janica, Franjica i istočnih susjeda

sve je stvar tajminga.

Jim Rogers (inače bivši Sorošev kolega) je među prvima počeo ulagati po Singapuru i Rusiji, jer je prepoznao da okolnosti više nisu kakve su bile, iako su ga svi smatrali ćaknutim.

mi smo prvo ušli u EU, pa je neke stvari tipa Agrokor (koji je postao problem na razini EU-a u trenutku kad je kupio Mercator) trebalo razriješiti, jer je njegov poslovni model kršio sve moguće propise vezano za zaštitu tržišnog natjecanja i pravnu stečevinu EU-a.

sad smo dobili ova sredstva da transformiramo našu ekonomiju, a vidimo i da EU više ne gleda tako blagonaklono na vječno spašavanje gubitaša (npr. škverovi su dobili jednu šansu, neki su iskoristili, neki nisu, ali drugu šansu nisu dobili).

ljudi koji se bave povlačenjem EU fondova su mi rekli da firme koje se u to upuste moraju imati savršene poslovne knjige, kontrole su rigorozne i morate dostavljati dokaze da su sredstva iskorištena namjenski.

stvari ne idu preko noći, a mislim da je i ovo sa Meggle-om napokon do kraja otvorilo oči koliko su reforme nužne i da se nešto treba mijenjati kako bi se ovaj novac maksimalno iskoristio.

a mislim da bi i jesen i zima mogle biti burne, jer su ljudima u ZG porušene kuće, neki se nemaju di vratiti, a vide da se još ništa ne događa, kreće se ponovno sa ovrhama, vjerojatno i otkazima, tako da se na bilo kakvo trošenje novaca od strane uhljeba neće više gledati tako blagonaklono.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Edited 2 times, last by st-brajo (July 21, 2020 at 3:20 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 21, 2020 at 3:22 PM
    • #3,771

Nije sve crno.

Moglo se zaraditi, i zaradilo se.

Bilo je sjajnih prilika, Hupz, Maestrali, Vern, Opte, Vlen

Kodt kojem je cijena popratila sjajno poslovanje

To sam sve odradila , i zaradila, a sada šmrcko, moramo čekati dobru priliku

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 21, 2020 at 3:32 PM
    • #3,772

Zaboravila sam Kraš, Liburniju i prvi snažan reli na Atlantskoj

Moglo se zaraditi, i neka se ponovi.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • July 21, 2020 at 3:32 PM
    • #3,773
    Quote from zlocesti

Nije sve crno.

Zarađujete zapravo na klasicnom rentijerskom poslu. Ovo je sasvim druga prica. Zezancija za kratit vrieme, da ne kazem Zaje...cija.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 21, 2020 at 3:33 PM
    • #3,774
    Quote from zlocesti

Zaboravila sam Kraš, Liburniju i prvi snažan reli na Atlantskoj

Moglo se zaraditi, i neka se ponovi.

Iz vaših usta u Božje uši. Znate da ste mi omiljena Zloćkica na forumu ;):saint:

Quote from Moller
    Quote from Roki

Kolega my moon najbolje može objasniti što je zagrebačka burza u svom narativu...skup socioantropoloških čimbenika koji utječu na dnevno i tjedno kretanje cijene dionice uz interne i eksterne faktore koji ditiraju trendove....uh ne mogu više :D....

...evo još ovo otorinolaringologija....prsti zabole 8o

Quote from zlocesti

Nije sve crno.

A ako radimo na crno... :)

P.S. Čovječe spojilo mi 3 posta, pa ovaj forum je space shuttle. Čestitke kreatoru :!:

Edited 5 times, last by BudFox: Merged a post created by BudFox into this post. (July 21, 2020 at 3:40 PM).

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 21, 2020 at 3:48 PM
    • #3,775

najbolji su mi ovi plačimačci koji već barem g dana lupaju drvljem i kamenjem po zse, a dnevno osam sati bulje u monitor i pišu dvadesetak postova na forumu.

probao sam prije nekih desetak g igrati i na eu burzama, ali sam brzo odustao. iziskuje puno vremena i moraš biti all in. zse je za mene najbolja burza! zašto? jer uvijek imaš barem dva-tri dana vremena za reakciju nakon bilo dobrih bilo loših vijesti. i da, itekako se lijepo dalo zaraditi u ovih desetak g bez dnevnog buljenja u ekran, čak i pasivnim praćenjem. nažalost, istina je da nakon svega lošeg corona zabija posljednji čavao u lijes.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 21, 2020 at 4:06 PM
    • #3,776

Burza nam je katastrofa, to se slazem, ali uvijek ce bit prilika.

Prezivio sam 2008, gdje je izgubljen jedan lijepi auto, pa se nisam predavao, nego pokusao ucit i pratit neke trendove koliko sam znao i mogao.

Uglavnom valjda sam bio 90 posto vremena u dionicama.

Od onog soka koji sam pretrpio 2008 nesto je ostalo novaca i krenuo sam dalje.

Ne da se hvalim, ali zarada do sada je ne u postocima nego u puta 16-18 tu negdje, nisam racunao.

Mislim da se ne treba zamarat nekim malim minusima tipa 10 ili vise posto nego pokusat sagledat cjelu sliku koliko firma vrijedi i onda ako se ima da oproste kolegice muda , uci sa velikim dijelom portfelja a ne ga rasipat na xxxx dionica.

Iskreno uzeo par puta po 10-20-30-40 posto, ali mi vjetar u ledja uvijek bile dionice koje nitko nije htio u nekom trenutku ( naravno imao sam i srece ali mislim da je i neko znanje presudilo. Tipa hmst na 130 cini mi se kuna ,arnt valjda 80, adpl 100, rivp ni ne znam, auhr cini mi se cca 450-500 opte prosjek nekih 2,30 a prodaja kud i kamo veca.

Hocu reci da koliko god katastrofa ova nasa zse bila da ce prilika bit, pitanje dal cemo iskoristit ili ne i koliko cemo imat strpljenja cekat.

Po meni ne treba niti puno trejdat, nego jednostavno pustit neko vrijeme pa jbg mozda upali. Tipa dionica je 100 kuna a mi mislim da je mozda u nekom preuzimanju ili i bez toga realna cijena 200-300 , treba ju kupit pa jednostavno cekat par mjeseci godinu , zasto ne , a sad dal padne na 90-85 jbg , valjda ce se vratit :)

Naravno imao sam i pushinga da se razumijemo , nije sve tako bajno.ali i srece kaj nisam ulagao u Agrokor jer nisam vjerovao vlasniku i politici, kao ni Petrokemiju ili Djuru .

Naravno ne mora se samo na zse ulagat.

Druga stvar koja mi se mota po glavi je kaj sa lovom koju imamo ? ako stoji u banci ona realno svake godine vrijedi sve manje i manje , koliko je isplativo imat xx nekretnina ? pa se gnjavit sa podstanarima ?

Bas se raspisao =O

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 21, 2020 at 4:14 PM
    • #3,777

kolega havi

zar niste krajem prošle g napisali da ste gotovo sve rasprodali? po pisanju sada mi ne izgleda tako. ili vrag nije dao mira?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 21, 2020 at 4:15 PM
    • #3,778

Ma gle, bio ja pussycat (plačimačak) ili katastrofičar u crnom, prava istina je da nam je burza banana split...

Tko se sjeća o čemu pričam pogledajte malo promete tamo negdje 2005 - 2009 od 50 do 100 milijuna kuna

DNEVNO...e to je bila burza...ja da sam na mjestu Uprave ovakve burze pod hitno bih tražio kupca da nas

kupi neka Nemačka ili Kurc Austrijska burza, pa možda dođu kod nas na more, pa usput kupe koju dijonicu.

Neću više pisati...uh...zen....;).....odo na kupanje...prestala bura...8)

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 21, 2020 at 4:19 PM
    • #3,779
    Quote from tollway

kolega havi

zar niste krajem prošle g napisali da ste gotovo sve rasprodali? po pisanju sada mi ne izgleda tako. ili vrag nije dao mira?

Dobro pamtite kolega, jesam i bio sam u cashu cca mjesec , dva , ovisnost je to ;)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 21, 2020 at 4:25 PM
    • #3,780
    Quote from havi
    Quote from tollway

kolega havi

Dobro pamtite kolega, jesam i bio sam u cashu cca mjesec , dva , ovisnost je to ;)

kolega havi je naš Ray "cash is trash" Dalio ^^

• 1
    • 188
    • 189
    • 190
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      822k
      1.9k
    3. All

May 10, 2025 at 10:16 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      182k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 10, 2025 at 10:16 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

jurexx May 6, 2025 at 9:22 PM

Popularne Teme