nece biti isplata dobiti ni 2021.izgleda za one koji su koristili potpore
je li ovo još pod upitnikom ili je sigurno tako?
za sada nije ništa promijenjeno, a obuhvaća 2020 i 2021
dioničar,
https://www.lider.media/poslovna-scena…-do-2021-131635
"Uvest ćemo zabranu isplata dividendi i dobiti za sve srednje i velike tvrtke do kraja 2021. godine jer smatramo da nije oportuno nekoristiti zadržanu dobit i dobit iz prethodnih godina, a paralelno očekivati državnu pomoć. Ukoliko netko iskoristi mjeru, ostavit ćemo mu mogućnost da vrati potporu, a zatim isplati dobit i dividendu dioničarima", kazao je Aladrović. Objasnio je da poslodavci ako se odluče na isplatu dobiti, nemaju pravo na korištenje mjera za svibanj."
Pogledah maloprije stanje na burzi i čini se da su svi problemi riješeni, hoteli su puni, BDP raste, državna kasa se opet normalno puni porezima i nametima, a svijet je proglasio pobjedu nad korona virusom.
a, postoji taj reset, adrenalin dizanja iz pepela, nažalost nas je mimoišao od osamostaljenja, samo kukamo.
OK, treba redefinirati pad, neće biti u uskom kanalu 700 do 800 poena, već 1100 do 1300, nešto širem
Nadam se da su narikače zadovoljene
Gledam malo, rastu RIVP i ADPL gdje se ocekuje los 2Q i vjerojatno gori 3Q.
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
dalek je put do p/e= +beskonačno
struje ima, printer je uštekan, toner pun, papira ne fali.
svi uvjeti za rast su ispunjeni.
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
Ako ti gledaš kvartal unaprijed to ti je kao da u šahu gledaš 1 potez unaprijed. Moraš gledati na dulje pa će ti neke stvari postati jasne...
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
Ako ti gledaš kvartal unaprijed to ti je kao da u šahu gledaš 1 potez unaprijed. Moraš gledati na dulje pa će ti neke stvari postati jasne...
Evo jedan pogled unaprijed......mirovinci pale naše mirovine u rivp i adpl po cijenama koje neče tako skoro opravdavati poslovanje......i tako mi onda unaprijed znnamo da mirovina za nas neče biti ili ce biti manje jel su dokazano nesposobni.....
Evo jedan pogled unaprijed......mirovinci pale naše mirovine u rivp i adpl po cijenama koje neče tako skoro opravdavati poslovanje......i tako mi onda unaprijed znnamo da mirovina za nas neče biti ili ce biti manje jel su dokazano nesposobni.....
Haha, nažalost ništa nova. Spalili su oni čudo već.
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
Da li je vama bolje platiti skuplje ili jeftinije?
Da li je vama bolje platiti skuplje ili jeftinije?
Ja sam se nakupovao adpl po 100 kada su svi pričali da će biti po 50. Isto tako rivp po 22. Stanje keša mi je 0.004%. A vi čekajte u kešu tu korekciju. Doduše ja sam na burzi od 2001 pa imam i nešto iskustva i živim od dividendi. Isto tako sa portfeljem manjim od 5mil kn se nikada nebi time ni bavio.
počelo je, taj pad, jel.
Evropa otvara u minusima....
Čak ninive mjere nisu spriječile crvenilo
https://www.poslovni.hr/europska-unija…darstvu-4235616
Samo loše vijesti:
...Samo loše vijesti:
što reći na članak i sudbinu ovog trejdera?
kad nisi naučio prije iz knjiga i seminara, onda naučiš na teži i bolniji način
kaže lik da ima dva biznisa koje vodi, pretpostavljam da se prije toga educirao za njih i da je zato u njima i uspješan
dok je ovdje uletio grlom u jagode
čak i da je uložio u AAPL, ipak je to samo jedna klasa i samo jedna dionica, izostala je neka minimalna diverzifikacija
zato još jednom moj omiljeni citat:
For most people, this idea is counterintuitive: if they buy something, they hope that item will increase in price shortly after their purchase. The problem for these types of investors is their minds are bound by time. In order for value investing to work, you must remove the time element that often dictates impulsive decisions. The best way to remove this impulse is to increase your level of knowledge. As your knowledge increases, your confidence improves and your understanding of truth and facts becomes clear. Financial education removes the time and impulse element found in novice investors - Brodersen & Pysh - W. Buffet Accounting Book: Reading Financial Statements for Value Investing
Teško je zaraditi za kruh na Zagrebačkom berzanu, a lako ostaneš bez gaća
Još kada Kurz pusti turiste, ima sve da leti od sreće i blagostanja
Slabo je danas, jako slabo.
Kao da je kolega Neo baniran i na ZSE?
Slabo je danas, jako slabo.
Kao da je kolega Neo baniran i na ZSE?
ma nije to razlog, pare su u bankama i građani nemaju ideju kuda s njima, sada kada je malo uzdrmano i tržište iznajmljivanja, neće se ulagati ni u nekretnine, uglavnom, centralne banke daju novac da se pokrene gospodarstva, svi će nakon tih podjela imati prilično novca i građani ga opet vraćaju u banke za 0% kamate, onda će ovi opet dijeliti, nismo li već u začaranom krugu ?
Ionako ove godine skoro nitko neće dijeliti dividendu, a uz to je još tu i rizik krize nakon što se podvuče crta ispod ove korona gluparije, tako da tih 0% možda i nije tako glupo, bar za većinu naroda. Bar im je na sigurnom ako ništa...
nažalost, tih 0% izgleda odlično u situaciji dok gotovo svi očekuju/očekujemo pad dioničkih tržišta. samo je pitanje kada i da li će se to i dogoditi uskoro.