I dalje distribucija na djelu na ERNT.
323 komada na bidu kao salung ali tek na 1100. Prodavatelj ceka da se popuni bid iznad salunga i onda poklopi po bidu.
I dalje distribucija na djelu na ERNT.
323 komada na bidu kao salung ali tek na 1100. Prodavatelj ceka da se popuni bid iznad salunga i onda poklopi po bidu.
Pritisak i na PODR. S obzirom da je ex dividend za tjedan dana ekipa zeli izaci na ovim cijenama i vratiti se kada padne za iznos dividende. Nisam siguran da ce im ta strategija uspjeti. Fodnovi su jednostavno gladni za kompanijom sa
bull market na HHLD, JDRN i LURA
Imat će se što komentirati na ovoj temi ukoliko ga ukinu, mada je to samo maleni tračak svjetla u jako dugom tamnom tunelu.
prometi su takvi da i na njih uvedu 12% ne bi im bilo dovoljno, danas bi imali oko 300k k kn, a to uhljebi sataru za doručak,
prometi su već zabrinjavajući, nešto ozbiljnija potreba za novcem i moraš ići barem 10% niže
Vanjski analitičari ( koji nisu do koljena unutarnjim), kažu da slijedi junska korekcija, koju pravi investitori dočekuju otvorenih ruku. Radi se o famoznoj i izlizanoj ovdanjoj uzrečici "prelazak iz drhtavih u čvrste ručice".
Naime predviđa se pad od najmanje 10% jer će loša izvješća u kombinaciji sa nasitno crnim vijestima polako ispirati tržište prema dolje.
Upozorava se i na još jedan fenomen, koji kod nas nije zaigrao ( viđao sam ga u popularnoj kulturi tj filmovima i serijama) a to je da "domaćice" igraju nasitno sa dionicama, al ono doslovno za sir i vrhnje ( tj prije za weekend zakucavanje hm...)
Kažu da je podosta korona stimulativnih poticaja (90%!!!) završio na taj način u dijonicama.
https://www.cnbc.com/2020/05/21/man…ade-stocks.html
Eto, vani se diše, skakuće, puše, grize, lomi, kupuje, prodaje, analizara, diskvalificira, tweeta, puši, žari, pali, plače....
a kod nas...... Lagano umiranje. Uskoro očekujem Zazivače Hanfe, to bi bio signal da će tržište živnut.
Šta je ovo? 27 transakcija i 200tkn.. jel dobro radi moja gledalica?
svi uspavani... ponedjeljak je. bial pijanka za vikend. radi radi.
Povecao se promet , 28 transakcija i 241.710,61 kn prometa .
Nemres vjerovat. Nebi se kupovalo a nebi se ni prodavalo.
Ok, hvala, znači radi.. A s druge strane, možda bolje da ne radi, pa bi investitori bili željni lupit koju kad dobiju priliku..
Just another manic monday
to kako se tko probudi, da ne ide u kladionicu, kupi nešto ne bil malo vratio potrošeno preko vikenda
Otkud ovakav astronomski promet? Više je mali onog lokalnog hadezeovca podijelio svojim prijateljima nego što iznosi promet na burzi. Sramota!
Otkud ovakav astronomski promet? Više je mali onog hadezeovca podijelio svojim prijateljima nego što iznosi promet na burzi. Sramota!
- činjenica je da su HR investitori najsiromašniji investitori u EU.
- zbog te činjenice ne možete ni očekivati neki veći promet na burzi.
- šteta što se u burzovno trgovanje ne uključi i 200 bogatih HR obitelji.
- ali njima su puno draže nekretnine i vlasništvo 1/1.
- dosta uhljeba bi moglo trgovati na burzi (imaju s čime) ali kod nas imate dosta zločestih novinara koji bi odmah počeli negativno pisati kada bi doznali za neku transakciju.
- evo np. niti jednog novinara u RH ne zanima koliki je porez i prirez na tim dionicama i dividendama ali kad neki uhljeb od dva stana napravi jedan to je udarna vijest.
- i još je nezgodno u RH što većinsko biračko tijelo je uvjereno kako se samo kriminalci bave s tim dionicama.
Otkud ovakav astronomski promet? Više je mali onog lokalnog hadezeovca podijelio svojim prijateljima nego što iznosi promet na burzi. Sramota!
mali uopće nije na tatu, sušta suprotnost, a to nije nikakva sramota, biti dobrotvor
ovo danas bi mogao biti rekordan promet.
Evo, možda čak i probijemo granicu od 1.000.000
Display MoreOtkud ovakav astronomski promet? Više je mali onog hadezeovca podijelio svojim prijateljima nego što iznosi promet na burzi. Sramota!
- činjenica je da su HR investitori najsiromašniji investitori u EU.
- zbog te činjenice ne možete ni očekivati neki veći promet na burzi.
- šteta što se u burzovno trgovanje ne uključi i 200 bogatih HR obitelji.
- ali njima su puno draže nekretnine i vlasništvo 1/1.
- dosta uhljeba bi moglo trgovati na burzi (imaju s čime) ali kod nas imate dosta zločestih novinara koji bi odmah počeli negativno pisati kada bi doznali za neku transakciju.
- evo np. niti jednog novinara u RH ne zanima koliki je porez i prirez na tim dionicama i dividendama ali kad neki uhljeb od dva stana napravi jedan to je udarna vijest.
- i još je nezgodno u RH što većinsko biračko tijelo je uvjereno kako se samo kriminalci bave s tim dionicama.
Gledanje ovog trgovanja postaje depresivno, jos malo kad zavruci mogli bi imat 200 000 kn prometa taman postena meditacija
Gledam malo ove hr obveznice vidim da je u ovoj krizi skocio yield za skoro 1% na 1,45%, nek jos malo skoci za 1% bar povise 2% tesko ce se veca lova privuci u dionice.
promet ma burzi nam je "krepao"......i sad pitanje svih pitanja......hoče li se vani burze ipak početi oporavljati a mi ostat krepavati u nelikvidnosti ili če bit još i gore pa da vani u sljedečim mjesecima sve klizne prema dole a mi doživimo potop "epskih razmjera".......neznam šta mislit.....izbori, pa trgovina nakon njih, pa sezona od koje več ni nema velikih nadanja, pa dugovi, zaduženja, reformi za koje nikad nije pravo vrijeme ali sad je vjerovatno idealna prilika.....pa onda se sjetim ovih svih naših ljudi vani koji šalju ili zarađuju lovu vani pa ovdje troše a i to je sve stalo ......neznam i ne vidim ništa dobro nažalost osim možda da u čarapama ima dovoljo za pregurat ovo.......al opet "dovoljno čarapa" ima samo mali broj ljudi a sve ostalo je kredit pa opet kredit....
ajd nek neko nabaci nešto dobro što ima realne osnove pa da svi zajedno promislimo o tome?
Bit ce kruha i igara dok je ljeta kakvog takvog a onda zimska realnost
Budućnosnice USA u plusu, trgovanje u Evropi i svijetu u lijepim plusovima, vidi Daxa, cvijeće naše milo preko 2 posto.
Brazilski Bovespa preko 4%!. Prošlo me imponiranje što našu, hrvatsku zbilju gledam tzv Roentgen očima i vidim je kakva je, to me zlurado veselilo i izvrsno mi je pomagalo da trgujem na burzi. Sad me sve to prošlo, umara me, gadi mi se, otuđujem se i gubim apetit.
Što sam tio reć, nije topla voda, al recimo Bovespa; točno su rekli da će rast, i što će rast, i kako i zašto.
Tko je reko?
Pratim tri sajta i imam jednu aplikaciju. Vrlo razumljivo, kratko, jasno, dapače po postupniku; od jednostavnijih sms formata recenzija, do eseja.
Kod nas prvo nema prometa, zapravo prema tim standardima nema burze, drugo "poslovne" novine su pamfletići za politička prepucavanja i farbanja ega meneđerčićima.
Samo me malo sofverskih prepreka dijeli od trgovanja vani, napominjem da je to veliki korak za Homo sapiensa, jer kao pripadnik njegove podvrste Homo zsensis odlazak van mi se činio nepotrebnom gnjavažom i pothvatom poput kolonizacije Mjeseca