Marić "istrejdao" 4,8mil. a svi ostali još malo preko 3mil.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
danas zatišje.
svi rallies neslavno propali.
-
danas zatišje.
Na burzi vjetric pirka, na forumu pticice cvrkucu. Lijepi dan za odmor.
-
Obzirom na crvenilo vani i bolje da je zatišje, jer ako krene može krenuti samo dolje.
-
danas zatišje.
Na burzi vjetric pirka, na forumu pticice cvrkucu. Lijepi dan za odmor.
naš mali bičić odolijeva jučer i danas europskim crvenim krpama, eeeeee kad krenemo, ako krenemo ............
-
Koji to egzibicionist skida Đuru s aska
-
mislim da ovdje fondovi pumpaju da se lakše istresu.
-
Ha,ha..sigurno ulazak "strateskog partnera".🙃
-
Dow f se nećka, dokle god se drži iznad 23 000 dobro je. Čeka se info o nezaposlenosti u usa pa opet da proradi twitter ekonomija.
-
Dow f se nećka, dokle god se drži iznad 23 000 dobro je. Čeka se info o nezaposlenosti u usa pa opet da proradi twitter ekonomija
a našoj burzi nedostaje Neo, zbunjena je, eeeee što je taj znao kud će, kada i do kuda
treba se on kandidirati za predsjednika i onda twitterom tjera di oće
-
-
Vani minus, crobex u plusu. To te ja pitam.
-
Vani minus, crobex u plusu. To te ja pitam.
Cekamo da plenki objavi da smo u banani
-
Ceka vas vecina novi pad. Tko kaze da ce bit. Triba samo navrijeme uci u vlakic.
Primjer Valamar je pao cca 40%,jos bi trebao.
-
Tako je, odmah se vidi tko je stari igrač i doživio 2008/2009.
Mali prometi, umjetno održavanja iluzije - crobex ne pada, a onda teško otrežnjenje.
Iluzije se podupiru s tankim pricama, ljudi stedite svoje pare, ja sam humanist. Zapamtite, kod nas uvijek sve ide sa zadrškom, teško shvaćamo, očito smo taki narod.
-
Mali prometi, umjetno održavanja iluzije - crobex ne pada, a onda teško otrežnjenje.
Iluzije se podupiru s tankim pricama, ljudi stedite svoje pare, ja sam humanist. Zapamtite, kod nas uvijek sve ide sa zadrškom, teško shvaćamo, očito smo taki narod.
pa mi već toliko dugo stojimo na mjestu da ne možemo više ni pasti, korijenje nas drži, gotovo sve europske i svjetske burze su izbujale kao čarobni grah i trebaju malo hlađenja, a mi ako krenemo dolje, možemo se samo smrznuti, što ne znači da se stvarno i nećemo solidarizirati s velikim burzama, možemo mi samo kada hoćemo,
u ovoj corona krizi za sada dobro prolazimo i nije nemoguće da ovo bude vrijeme našeg zaokreta, pa majkumu nije ni ta Švicarka tako daleko, samo treba krenuti, možda nam je Kolinda već otišla, nema je nigdje
-
pa mi već toliko dugo stojimo na mjestu da ne možemo više ni pasti, korijenje nas drži, gotovo sve europske i svjetske burze su izbujale kao čarobni grah i trebaju malo hlađenja, a mi ako krenemo dolje, možemo se samo smrznuti, što ne znači da se stvarno i nećemo solidarizirati s velikim burzama, možemo mi samo kada hoćemo,
u ovoj corona krizi za sada dobro prolazimo i nije nemoguće da ovo bude vrijeme našeg zaokreta, pa majkumu nije ni ta Švicarka tako daleko, samo treba krenuti, možda nam je Kolinda već otišla, nema je nigdje
Bas se pitam kako kad 50% populacije prima prihode iz proracuna, dobro kazes korjenje vidjet cemo na kraj godine koliko je zilavo korjenje.
-
Moguc je taj scenarij, ali s obzirom na situaciju u Hrvatskoj i njenu ovisnost o turizmu (tu ne pricam samo o krevetima nego i o distribuciji hr prozivoda, trosarinama od goriva koji natoce stranci... itd itd), vjerujem da jos nismo vidjeli dno. Ovo je samo rezultat ispuhanosti trejdera i neaktivnosti mirovinaca i OIF (koji u svakom trenutku mogu poceti lupati po bidu)
sretno
-
na temu usporedbe sa zapadnim burzama treba znati da su njihovi indeksi pali 10-15% od maksimalnih vrijednosti (ili ATH) , a naš Crobi je na na cca 15% od najnižih povijesnih vrijednosti.. i vrijeme je da "malo stanemo sa padom" jer mi smo prilično zastali u drugom vremenu vrijednosti indexa..
-
na temu usporedbe sa zapadnim burzama treba znati da su njihovi indeksi pali 10-15% od maksimalnih vrijednosti (ili ATH) , a naš Crobi je na na cca 15% od najnižih povijesnih vrijednosti.. i vrijeme je da "malo stanemo sa padom" jer mi smo prilično zastali u drugom vremenu vrijednosti indexa..
Upravo tako kolega. Dok su ostale burze u 2020. godini, mi smo još uvijek u 2009. godini ili čak i ispod te vrijednosti.
S obzirom da se desio i Agrokor 2017. godine, te su Ledo i još neke Todex dionice izbačene iz Cro indeksa,
Crobex se vuče po dnu već dulje vrijeme, a konstantno zazivanje pada je i uzrok tome stanju.
Ljudima u Hrvatskoj je očito draže da manje izgube od svog susjeda (a svi dugoročno gube),
nego da svi skupa zarade, ali šta ćeš, takav nam je valjda mentalitet, bar većini.
To vidim i po komentarima na forumu, da svi zazivaju neki pad (Poznati Padajući trokut by @Neo),
a krava tj. burza je mrtva od posljednjeg pada iz 2009. godine, uz povremene skokove, što se sve
vidi dolje u grafu Crobexa.
Pa pogledajte i usporedite grafove ZSE i regionalne burze (Makedonija) i svijetskih burzi (USA, Njemačka) i bit će vam sve jasno.
Zagrebački berzan zvani Crobex
Makedonski berzan
Američki NASDAQ
Njemački DAX
-
Vremena su sigurno teska i prvi puta vidimo ovako nesto, mislim na coronu, kaj se tice vanjskih indexa oni su prije korone sigurno bili veliki, sada su se iskorigirali recimo 20-30 posto, kako koji.
Znaci petina ili trecina , recimo.
Nesto je sigurno skupo , preskupo, a nesto opet povoljno, ako gledamo recimo P/E, u detaljnije analize nisam ulazio.
Iskustvo mi govori, da kada vecina zaziva pad kao recimo sada od toga nece biti nista ( mislim na velike padove indexa , ne posto, dva tri i slicno )
a kada vecina govori da ide to u nebo e onda treba bit oprezan i pazit jer je vrh jako blizu.
Lako filozofirat, ali evo radi situacije koju nisam dozivio u ovih destljece i nesto , ja sam nesto u dionicama nesto u cashu.
Nije mi trenutno za bit full u dionicama ali niti full u cashu .
Luda vremena
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
IPO Studenac 14