1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • April 9, 2024 at 3:22 PM
    • #16,401
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Bid je naglo omršavio na brojnim dionica koje pratim, toliko da ga gotovo i nema...ne znam što da mislim...

misli lokalno :)

već par dana nailazim na ovakve članke,

ajde ovima se i ne čudim da ga stavljaju na svoju stranicu

https://www.centarzlata.com/sad-bankrot/

Jesi vidio da je to reklama za Centar zlata. Oni žele zaraditi na prodaji zlata.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 10, 2024 at 10:01 AM
    • #16,402

Mislim da je ovo zvanični rekord

6200 eura prometa, u prvih pola sata trgovanja

Whoops 8|

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • April 10, 2024 at 11:00 AM
    • #16,403

Do izbora nema kruha, sama mogućnost da na vlast dođu crveni koji se ne libe ni državnog udara i revolucionarnih metoda ko nekad, drugararica iz radničke fronte ili ovi skojevci iz možemo paralizirala je burzu.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 10, 2024 at 11:22 AM
    • #16,404
    Quote from Sokolic

Do izbora nema kruha, sama mogućnost da na vlast dođu crveni koji se ne libe ni državnog udara i revolucionarnih metoda ko nekad, drugararica iz radničke fronte ili ovi skojevci iz možemo paralizirala je burzu.

nemoj tako, evo kao i sve dobro Reke pravde stižu s istoka nošene južnim vetrom, bit će love svima koji vole sakupljati plastiku

a viđe šuma i gora okolo

sada će valjda objasniti svim poduzetnicima, kako je dobro za državu prijaviti što manju plaću, jer onda ne plaćaš obveze preko 50% nego samo 12 % poreza na dobit,

sada se ipak nasilno kandidira za premijera i mora biti društveno odgovoran svojoj partiji

Milanović kao privatnik: Isplaćivao si je minimalac, što znači i najmanje doprinose
    Predsjednički kandidat Zoran Milanović bio je gost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Nije puno htio otkriti o poslu kojim se bavio van politike, ali je…
    www.mirovina.hr
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 10, 2024 at 11:38 AM
    • #16,405

osigurao si je on povlaštenu mirovinu kao i svi u saboru, tak da :S

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • April 10, 2024 at 6:30 PM
    • #16,406
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Bid je naglo omršavio na brojnim dionica koje pratim, toliko da ga gotovo i nema...ne znam što da mislim...

Quote from Moller
    Quote from Junius

Quote from Moller
    Quote from Junius

nije to ništa novoga zadnjih desetak godina.... samo kaj postoci svake godine rastu!

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • April 10, 2024 at 9:03 PM
    • #16,407

Na osnovi nekih špekulacija i poratasta i jačanja inflacije najverovtnije ništa od Fed snižavanja.

Sutra ECB donosi probnozu za EU, opcije lapo /lapo. Nekima super a nekima joj.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • April 10, 2024 at 9:06 PM
    • #16,408
    Quote from Nevera

Na osnovi nekih špekulacija i poratasta i jačanja inflacije najverovtnije ništa od Fed snižavanja.

Ako sutra ostave kamate kakvima jesu, onda smo dva miseca mirni( do lipnja), te možemo reći da će i 2Q za banke biti izvrstan....

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 10, 2024 at 9:44 PM
    • #16,409

Pa i da smanje i dalje ce biti izvrsno, kapic manje ali i dalje top 👌

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • April 10, 2024 at 9:45 PM
    • #16,410
    Quote from Junius
    Quote from Nevera

Ako sutra ostave kamate kakvima jesu, onda smo dva miseca mirni( do lipnja), te možemo reći da će i 2Q za banke biti izvrstan....

Ako pričamo o bankama najvjerojatnije si u pravu.

Tržište nisu samo banke a svi znamo šta znači za sve ostale, a kada se tone teško je doći do zraka.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • April 10, 2024 at 9:49 PM
    • #16,411
    Quote from Nevera
    Quote from Junius

Ako pričamo o bankama najvjerojatnije si u pravu.

Tržište nisu samo banke a svi znamo šta znači za sve ostale, a kada se tone teško je doći do zraka.

Mislim da se i sada novoizdani krediti za pravne osobe u Rh kreću oko 3% kamate, pogotovo kad je inflacija 4%, to je kredit sa negativnom kamatnom stopom, u najgorem slučaju sa 0%......ako im je to problem, onda sistemski ne valjaju...

Što bi banke trebale plasirati imovinu ispod stope inflacije, pa to je suludo.

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • April 10, 2024 at 10:18 PM
    • #16,412

A imaš pravo, ali niti Fed i ECB ne drže ovakve visoke kamatne stope koje pogoduju bankovskom sektoru bez veze.

Jasno je da baš ne mogu spustiti inflaciju na planirani nivo od 2%,činjenica je da društva prijavljuju u Fi više nego dobre rezultate.

Ili će obe agencije odustati i zadovoljiti se inflacijom od 3 - 3,5% ili sljedi podizanje kamatnjaka.

Ah taj target, kako njima tako i nama.

Analze za Hr je porast inflacije.

A jbga

• DonDada
    Student
    Reakcija primljeno
    100
    • April 11, 2024 at 8:08 AM
    • #16,413

Nova analiza pokazuje da bi globalno zatopljenje moglo uzrokovati povećanje cijena hrane za između 0,9 i 3,2 postotna boda godišnje do 2035

Hrana bi konstantno mogla poskupljivati, evo i zašto
    www.poslovni.hr
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • April 11, 2024 at 10:30 AM
    • #16,414

Divno je kako nam ekipa, pod tim mislim na USA/EU, odnosno FED i ECB, koji su zadnjih 15 godina napravili neviđenu svinjariju, posebno za vrijeme Covida, sada serviraju "klimatske promjene" kao uzrok inflacije. Naštampali su dolara i eura u količini većoj nego je do tada bila u optjecaju, i to sve u nekoliko godina, a sad su kao klimatske promjene krive za inflaciju. Pa to mogu servirati samo djeci u vrtiću.

I prije Covida su bile 3-4 serije QE-a, gdje se nemilice printalo. Kad tad se to moralo spustiti u realnu ekonomiju. Čak i sada USA sprječava recesiju tako da radi QE kroz komercijalne banke, zato i ne može zaustaviti inflaciju. Naravno oni to službeno ne zovu QE, jer sad nije pogodno da se koristi taj izraz.

Uz sve to, USA i EU su se rekordno zadužili, proračuni i perspektiva u budućnosti je uništena. Sad stvarno dolazimo do Sinčića i Pernara i njihove tvrdnje da je dugove nemoguće otplatiti, ne znam kako USA može vratiti svoj dug bez hiperinflacije dolara. Trenutno se svaki treći dolar koji je uzet porezima koristi da bi se pokrile kamate na dug.

I onda nam idu prodavati "klimatske promjene" kao uzrok, valjda smo svi glupi pa ne vidimo da je ta pokvarena i zla ekipa na vlasti kriva za sve. I nitko me ne može razuvjeriti da se ovo namjerno ne radi.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • April 11, 2024 at 10:35 AM
    • #16,415
    Quote from DonDada

Nova analiza pokazuje da bi globalno zatopljenje moglo uzrokovati povećanje cijena hrane za između 0,9 i 3,2 postotna boda godišnje do 2035

https://www.poslovni.hr/svijet/hrana-b…i-zasto-4436447

Dobro za CROBEX, jer PODR je s 10% težinom u njemu.

S jedne strane KODT/KOEI sa svojim elektro mega trendom i velikim udjelom u indeksu, s druge PODR kao specijalist za hranu, s treće RIVP kao glavni primjer naše jake grane u kojoj imamo kompetetivne prednosti. A tu je i ATGR, ADRS koji isto rade s hranom i turizmom, i neće HT baš puno biti uteg…

Stvarno kad se kaže da je CROBEX boljeg sastava i perspektiva nego ikad prije, ne pretjeruje se uopće.

Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 11, 2024 at 10:36 AM
    • #16,416
    Quote from Paulie

Divno je kako nam ekipa, pod tim mislim na USA/EU, odnosno FED i ECB, koji su zadnjih 15 godina napravili neviđenu svinjariju, posebno za vrijeme Covida, sada serviraju "klimatske promjene" kao uzrok inflacije. Naštampali su dolara i eura u količini većoj nego je do tada bila u optjecaju, i to sve u nekoliko godina, a sad su kao klimatske promjene krive za inflaciju. Pa to mogu servirati samo djeci u vrtiću.

I prije Covida su bile 3-4 serije QE-a, gdje se nemilice printalo. Kad tad se to moralo spustiti u realnu ekonomiju. Čak i sada USA sprječava recesiju tako da radi QE kroz komercijalne banke, zato i ne može zaustaviti inflaciju. Naravno oni to službeno ne zovu QE, jer sad nije pogodno da se koristi taj izraz.

Uz sve to, USA i EU su se rekordno zadužili, proračuni i perspektiva u budućnosti je uništena. Sad stvarno dolazimo do Sinčića i Pernara i njihove tvrdnje da je dugove nemoguće otplatiti, ne znam kako USA može vratiti svoj dug bez hiperinflacije dolara. Trenutno se svaki treći dolar koji je uzet porezima koristi da bi se pokrile kamate na dug.

I onda nam idu prodavati "klimatske promjene" kao uzrok, valjda smo svi glupi pa ne vidimo da je ta pokvarena i zla ekipa na vlasti kriva za sve. I nitko me ne može razuvjeriti da se ovo namjerno ne radi.

Display More

Najveće pitanje je koliko ima smisla pratiti ekonomiju kroz brojke kad je politika isprid svega.Imamo digitron i zavezane ruke.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 11, 2024 at 10:37 AM
    • #16,417
    Quote from Paulie

Display More

rekao bi ti sportski direktor Hajduka #BitĆeTogaJoš :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 11, 2024 at 11:14 AM
    • #16,418
    Quote from Infinity
    Quote from Paulie

Display More

Najveće pitanje je koliko ima smisla pratiti ekonomiju kroz brojke kad je politika isprid svega.Imamo digitron i zavezane ruke.

Display More

pa naravno da nema smisla.

globalno preslagivanje se događa u realnom vremenu.

problem baš i jest u tome što kad to preslagivanje završi, nitko sa sigurnošću ne zna tko i što će biti "ugašeno".

drugi problem je što države, zbog svojih potreba, "isisavaju zrak" sa tržišta privatnog duga.

a uvijek država, a ne privatni sektor, ima neograničenu moć.

samo što su to neki naši LinkedIn "stručnjaci" voljni zaboraviti kako bi vas navukli na neki proizvod za budale i fukare.

matematika je tu neumoljiva, pogotovo za valuacije na strani equity-a, bilo da scenarij bude inflacijski, bilo da bude deflacijski.

situacija s američkim financijama će samo cijelu stvar ubrzati, bilo kroz interne, bilo kroz eksterne nemire.

jedino što je sigurno da će centralne banke kupovati su državni trezorci, jer će tek kad samo oni budu na bilanci i efektivno moći kontolirati money supply (izvor je Waller iz FED-a).

ja sam cijelu stvar povezao kad su naši svoju emisiju trezoraca išli raditi preko budućeg digitalnog novčanika, a ne preko burze.

iako je sasvim logično da ideš preko burze, osim ako se nešto drugo "iza brda" ne valja...

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 11, 2024 at 11:23 AM
    • #16,419

HPB se akumulira, na Mediki ruski rulet. Hoće li biti dividende ili neće ?

Ikba je buy, drugo nisam gledala.

Prometi mršavi

Sva je sreća da sam kupila Ether, pa mi ipak nije dosadno

Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 11, 2024 at 11:34 AM
    • #16,420
    Quote from st-brajo
    Quote from Infinity

pa naravno da nema smisla.

globalno preslagivanje se događa u realnom vremenu.

problem baš i jest u tome što kad to preslagivanje završi, nitko sa sigurnošću ne zna tko i što će biti "ugašeno".

drugi problem je što države, zbog svojih potreba, "isisavaju zrak" sa tržišta privatnog duga.

a uvijek država, a ne privatni sektor, ima neograničenu moć.

samo što su to neki naši LinkedIn "stručnjaci" voljni zaboraviti kako bi vas navukli na neki proizvod za budale i fukare.

matematika je tu neumoljiva, pogotovo za valuacije na strani equity-a, bilo da scenarij bude inflacijski, bilo da bude deflacijski.

situacija s američkim financijama će samo cijelu stvar ubrzati, bilo kroz interne, bilo kroz eksterne nemire.

jedino što je sigurno da će centralne banke kupovati su državni trezorci, jer će tek kad samo oni budu na bilanci i efektivno moći kontolirati money supply (izvor je Waller iz FED-a).

ja sam cijelu stvar povezao kad su naši svoju emisiju trezoraca išli raditi preko budućeg digitalnog novčanika, a ne preko burze.

iako je sasvim logično da ideš preko burze, osim ako se nešto drugo "iza brda" ne valja...

Display More

Ako je drugom lošije onda je nama dobro,to bi bia neki moto sadašnjice po mom osjećaju.

...nema veze da su nam vide labave ako će drugom popadati djelovi.

Usporediš stanje na Zapadu sa Rusijom pa ti bude lakše,žalosno.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 18, 2025 at 4:55 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Bull_over_Bear

May 18, 2025 at 4:55 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      907k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Bull_over_Bear May 18, 2025 at 4:55 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago