Na koju foru je HPB dionica s najvecim porastom?
https://zse.hr/hr/nagrade-zagrebacke-burze-2023/2750
Koliko vidim vrijednost dionice se udvostrucila a imamo primjer KODT gdje se vrijednost utrostrucila! Zba li netko?
Gleda se CROBEX10
Koliko vidim vrijednost dionice se udvostrucila a imamo primjer KODT gdje se vrijednost utrostrucila! Zba li netko?
Gleda se CROBEX10
Gleda se CROBEX10
Mogu dogodine i CROBEX5 nagradjivati da bude teze izabrati, koja sprdacina od nagrade od cijele drzave i burze samo 10 ih ima pravo biti na listi za nagradu i onda jos to nazovu kao nagrada medju cilom konkurencijom, a u startu su eliminirali 99% konkurencije. Ispravno bi bilo najbolji u crobex10 konkurenciji, a ne na cijeloj burzi.
Sve je to ona lijepo objasnila i iz njenih usta to sve zvuči jako ružičasto. Meni se ne čini da je sve baš tako za pet, ali ajde, ona zna bolje.
Opet nerada dan na ZSE, osim dežurni službi.
Ma kolege ne možemo ovako naprijed
gažićki plaća ide radila ne radila. toliko se udebljala da sam ju jedva prepoznao. naravno da članak nisam ni pokušao čitati.
Sve je to ona lijepo objasnila i iz njenih usta to sve zvuči jako ružičasto. Meni se ne čini da je sve baš tako za pet, ali ajde, ona zna bolje.
Što je to ona napravila da ohrabri kompanije da dođu na burzu? Koliko mogu vidjeti, jedno veliko ništa.
Što je to ona napravila da ohrabri kompanije da dođu na burzu? Koliko mogu vidjeti, jedno veliko ništa.
Nemojte tako, zato je ohrabrila da odu. I za to je potrebno uložiti napor.
koliko je uopce ostalo kompanija na burzi nakon odlaska Sukca i sa kolko se kompanija uopce trguje
Nakon najave odlaska Varteksa nemam snage niti upalite gledalicu.
Čekati ću IPO od Vuje jer jedino kvalitetne kompanije mogu razbuktati tržište
koliko je uopce ostalo kompanija na burzi nakon odlaska Sukca i sa kolko se kompanija uopce trguje
U zadnja 2 mjeseca trgovalo se sa 81 dionicom. U prosincu se trgovalo sa 72 dionice. Ovo je bez obveznica i investicijskih fondova izlistanih na burzi.
Rješenje je spajanje sa Ljubljanskom burzom i privlačenje firmi sa područja CEFTA-e, da izlistaju svoje dionice kod nas.
što je moj portfelj dionica na ZSE manji, proporcionalno me njeno trkeljanje manje smeta, zanimljivo, ali djeluje
Rješenje je spajanje sa Ljubljanskom burzom i privlačenje firmi sa područja CEFTA-e, da izlistaju svoje dionice kod nas.
kolega, siguran sam da znate koliko je dionica listano na lse. kaj bi time dobili? ako je već xsetra sustav, neka se omoguči trgovanje svim dionicama na toj platformi. naravno da se to može i danas jer mislim da gotovo sve brokerske kuće to omogučuju, samo su troškovi veći.
kolega, siguran sam da znate koliko je dionica listano na lse. kaj bi time dobili? ako je već xsetra sustav, neka se omoguči trgovanje svim dionicama na toj platformi. naravno da se to može i danas jer mislim da gotovo sve brokerske kuće to omogučuju, samo su troškovi veći.
Brokeri neće ni obveznice izlistane na ZSE da omoguće trgovanje njima, kamoli da krenu poslovati na drugim burzama. Neambiciozne lijenčine...
neznam sa kime radiš, a nije ni bitno. ja sa hitom i ic. možeš trgovati i u burkini faso.
možeš trgovati i obveznicama, ali postoji minimum koji i nije tako mali. osobno me to niti ne zanima.
Problem je što oba imaju provizije od kojih boli glava.
ovisi o više faktora. ponajviše o veličini portfelja i prometu koji radiš. dugogodišnji sam korisnik (dvadesetak godina), a to ima i neke ajmo reći pogodnosti.
znam da puno trguješ i za početak ti ta varijanta nikako ne odgovara, ali bi ti brzo došao na male provizije. pogotovo kod hite.
ovisi o više faktora. ponajviše o veličini portfelja i prometu koji radiš. dugogodišnji sam korisnik (dvadesetak godina), a to ima i neke ajmo reći pogodnosti.
znam da puno trguješ i za početak ti ta varijanta nikako ne odgovara, ali bi ti brzo došao na male provizije. pogotovo kod hite.
ma gledaj? Junius i ostale kolege investitori/trejderi govore o tome da, kod očito svih osim Agram brokera, su nemale naknade
za te naknade ne isplati se trgovati često i s možda manjim iznosima što većina vjerojatno želi
zauzvrat za te relativno visoke naknade imamo nefunkcionalne, neosvježene, ne baš user-friendly platforme na kojima nije neki gušt trgovati, da ne kažem da se osim cijene i količina ništa drugo ni ne dobije, dakle za neki ljepši graf koristimo se drugim sučeljima
i sad se vraćamo na Gažićku i famozni ZSE koja živi u nekom svom oblaku i tvrdi kako su ovlaš puno napravili za 'regionalne burze', što osim vlasničkog spajanja (korist za ZSE kao trg. društvo) nema baš ama nikakav utjecaj/korist za nas investitore
HANFA/ZSE/brokerska društva bi svi zajedno trebali raditi na boljitku 'doživljaja investiranja' u Hrvatskoj, razumiješ? što misliš jel jedan Nike prodaje tenisice ili uzbuđenje? naravno, ovo drugo
slično je i vani s brokerskim društvima i platformama: frakcijsko trgovanje dionicama, mjesečno reinvestiranje, reinvestiranje dividende, lakoća zadavanja naloga, užitak rada i preglednosti sučelja, integracija vijesti i forumaške zajednice, ETF-ovi i 'indeksno' investiranje ili ako hoćeš stock-picking
ja znam da smo mi mlada kako država tako i tržište kapitala ali nadležne institucije za svoje debele naknade i bonuse ne rade NIŠTA! ni na zakonskom okviru niti na tom 'doživljaju'
Prema mom iskustvu na ZSE (cca 20 godina), kad izgubim interes i ne pratim nekih pola godine (to mi se sad dešava), nakon još pola godine shvatim da sam u toj letargiji zapravo trebao kupovati najjednostavnije, ta naša triipol blue chipa, i prodati kad se povećaju prometi. I to je to.
Još to nisam napravio, uvijek hvatam neke rizičnije investicije, višemanje uspiješno, ali puno stresnije.
Baš sam glup.
Eto ga, to je bilo to za ovu godinu.
gotovo za ovu 2023!
nova godina novi izazovi, svim članovima sretna NG. poslovno i privatno