Fuckic, i banke idu u stecaj ??
Nidam se ni okrenula, postala sam dugorocni
Nidam se ni okrenula, postala sam dugorocni
Ma ne idu. Možda su samo malo Ozempic'ed kao i pola svega? 😀 https://markets.businessinsider.com/news/stocks/st…vesting-2023-10
Zatvorite lijepo tu burzu.
Očito se nikome nakon 12:00 ne trguje, sto je zapravo blesavo.
Bolje krenuti od 12:00h i zavrsiti za nekih sat vremena.
Vidim HHLD jos jedna javna opomena.
Koliko ih treba dobiti za isključenje sa burze ?
svi su pozvani na konferenciju i sada nema tko trgovati,
znadne li se jel precjednica služila pečenu papriku i jesul kolege makedonci poslali il su osobno u vrećama donijeli
Više od 500 sudionika regionalne financijske konferencije Izazov promjene
Je li to blagi optimizam glede izvješća ili jugo pred buru?
Je li to blagi optimizam glede izvješća ili jugo pred buru?
Sve po malo!
Gažić: Ima prostora da se porez na kapitalnu dobit ukine https://hr.bloombergadria.com/ekonomija/hrva…bit-ukine/news/
Gažić: Ima prostora da se porez na kapitalnu dobit ukine https://hr.bloombergadria.com/ekonomija/hrva…bit-ukine/news/
Ono, koji portal, samo reklame a nis konkretno.. a od teksta…
Predsjednica uprave Zagrebačke burze (ZSE) Ivana Gažić se za Bloomberg Adriju osvrnula na poslovanje mirovinskih fondova u Hrvatskoj, kazavši kako su njihova ulaganja u nacionalne kompanije dala velike rezultate
??? Koji to mirovinski fondovi? U sto su ulozili da imaju velike 🤣🤣🤣 rezultate 🫣😅😅😅
Ovo je bolje od stand up komicara i pricanja viceva 👏🤟😎
Predsjednica uprave Zagrebačke burze (ZSE) Ivana Gažić se za Bloomberg Adriju osvrnula na poslovanje mirovinskih fondova u Hrvatskoj, kazavši kako su njihova ulaganja u nacionalne kompanije dala velike rezultate
??? Koji to mirovinski fondovi? U sto su ulozili da imaju velike 🤣🤣🤣 rezultate 🫣😅😅😅Ovo je bolje od stand up komicara i pricanja viceva 👏🤟😎
kaže da nije njih možda ne bi sjedili u hotelu, pa jel to nije dovoljno veliki rezultat
pored toga uočio sam zanimljiv detalj i signal za ulaganje, moramo se svi prebaciti u zlato, precjednica okačila zlatnu medalju za spravljanje ajvara od makedonske paprike i poluGica na uvu
Trebaš se prijaviti....... Imaš i video sa Gažičkom..
??? Koji to mirovinski fondovi? U sto su ulozili da imaju velike 🤣🤣🤣 rezultate 🫣😅😅😅Ovo je bolje od stand up komicara i pricanja viceva 👏🤟😎
kaže da nije njih možda ne bi sjedili u hotelu, pa jel to nije dovoljno veliki rezultat
pored toga uočio sam zanimljiv detalj i signal za ulaganje, moramo se svi prebaciti u zlato, precjednica okačila zlatnu medalju za spravljanje ajvara od makedonske paprike i poluGica na uvu
Ajde, ajde, mogao si biti i malo manje kritičan. Bespotrebno plašimo narod da iz kontejnera izađe na burzu.
Market u kujcu, 🤫
A nije ni vani bolje.
Sto tisuća eura prometa na ernt, bez rasta cijene. Pametnome dosta
Na zabi ni izvrsno izvješće ne može pokolebati beskinačnu prodaju.
Vlen se zubima drži, čekam ga niže
Sve skupa štrumfovi moji, Brundo. Medo stigao.
Display MoreMarket u kujcu, 🤫
A nije ni vani bolje.
Sto tisuća eura prometa na ernt, bez rasta cijene. Pametnome dosta
Na zabi ni izvrsno izvješće ne može pokolebati beskinačnu prodaju.
Vlen se zubima drži, čekam ga niže
biće da su ovo tek mali neposlušni mladunci malo odlutali od mame
Ne znam, a nije mi ni važno, silly girl
Dokopala se dividende i kruha bi bez motike.
Ako jako zvekne dokupiti ću, ako ne isto dobro.
Kad dođeš u fazu da ti je sve dobro, to znači da si stvarno duuugo na marketu🙊
Ma burza je od sredine ili negdje kraja 07. mjeseca na samrti, tko se izvukao na vrhuncu i na vrijeme dobro je napravio, a tko nije utekao taj bilježi sve veće i veće gubitke...pogledajte Span koja banana od dijone, sa 75 cijena pala na 45 ojra, a kupovalo se za milje ojra iznad 70 kao to će samo rasti, hrvatska Tesla...ATPL samo Tankerska drži iznad 50 ojra, jer su izbacili katastrofa izvješće i cijena bi potonula na 40 ili ispod da se ovi nisu odlučili na dokap i kupnju....na Vlen sam pisao da je na vrhuncu iznad 4 ojra i sada potonuo na 3... Najbolje se još drži 7BET, jer Rumunji samo rastu, dok je kod nas došla kriza sa Bliskog Istoka, a stanovi se i dalje prodaju po duplo višoj cijeni od prije 2 godine...stigla neka luda vremena...Amerima BDP sve brže raste, a dijonice sve brže padaju..jučer Google -10%...krivulja prinosa se izravnala...majketi ni Baba Vanga ne bi trenutno znala što raditi na ovakvom divljem tržištu...Tko je u plusu treba biti sretan sa zaradom i čekati bolja vremena....
Nije kolegice medo tek stigao, medo još malo i ide na zimski san. Masu ZSE dionica je medo oglođao do kosti.
Nije kolegice medo tek stigao, medo još malo i ide na zimski san. Masu ZSE dionica je medo oglođao do kosti.
kad je medo gladan ni njemu ni kost mrska, ako naglo zahladi mogli bi čuti kako krckaju kosti
Ma burza je od sredine ili negdje kraja 07. mjeseca na samrti, tko se izvukao na vrhuncu i na vrijeme dobro je napravio, a tko nije utekao taj bilježi sve veće i veće gubitke...pogledajte Span koja banana od dijone, sa 75 cijena pala na 45 ojra, a kupovalo se za milje ojra iznad 70 kao to će samo rasti, hrvatska Tesla...ATPL samo Tankerska drži iznad 50 ojra, jer su izbacili katastrofa izvješće i cijena bi potonula na 40 ili ispod da se ovi nisu odlučili na dokap i kupnju....na Vlen sam pisao da je na vrhuncu iznad 4 ojra i sada potonuo na 3... Najbolje se još drži 7BET, jer Rumunji samo rastu, dok je kod nas došla kriza sa Bliskog Istoka, a stanovi se i dalje prodaju po duplo višoj cijeni od prije 2 godine...stigla neka luda vremena...Amerima BDP sve brže raste, a dijonice sve brže padaju..jučer Google -10%...krivulja prinosa se izravnala...majketi ni Baba Vanga ne bi trenutno znala što raditi na ovakvom divljem tržištu...Tko je u plusu treba biti sretan sa zaradom i čekati bolja vremena....
Da u kešu ce se bas usrecit svaki mjesec za taj kes mozes manje kupit, OK mozes kupit tu i tamo koju dionicu jeftinije, al i to samo po par komada koliki su prometi ludnica, ako te poklopi
A to da tankerska drzi atpl iznad 50 , mislio si da neda da ode dalje od 50 usprkos NAVu skoro duplo, zbog svega poznatog da ne pisemo bzvz...
U Wall Street Journalu kažu kako je YTD return S&P500 (do 23.10.2023.) nešto malo manje od 11%, a ako se izuzmu top 7 dionica, povrat iznosi 0.6%!
Pa evo, mene je zanimalo kakva je situacija kod nas, s obzirom da je YTD prinos za CROBEX10tr velikih 25.0%. Kaže kolega Junius neke dionice je medo već dobrano zahvatio (posebno izvan CROBEX10) i nekako se slažem s njim, ali sam se odlučio poigrati s brojevima. U analizi je korišten proxy za CROBEX10tr iz 7CRO mjesečnih izvještaja, a za svaki mjesec su zadnje cijene dionica preuzete s investing.com (za SPAN je išlo manualno preko ZSE), tako da sami izračun nije skroz precizan, ali gotovo da je.
Uglavnom, od tog prinosa 25%, PODR i KOEI su zaslužni za čak 68.5% (preko 2/3) prinosa, odnosno 16.2% od tih 25%. Znači ako izuzemo znate-već-koga na PODR i efektivno KODT, koji je najveći driver za KOEI po mom mišljenju, imamo tek nešto blago iznadprosječni povrat (s dividendama).
Čini mi se da nismo mi daleko od Amera u tom pogledu