Turizam ce sigurno i nakon 3mj ostati pod donacijama drzave. Zasto to mislim? Kod knjigovođe sam saznao da jedino ja nisam dobio donaciju drzave jer nisam ni trazio. No dobili su građevinci, automehanicari itd kojima posao nije ni pao. I znate sta rade sada ti pametnjakovici? Kupuju auta i smiju se. Sto bi dalo naslutit da ce neki od njih i propasti, jer ce ovu lovu od drzave prokockati. No svi oni kojima je biznis zatvoren odlukom drzave bi trebali dobivati i dalje pomoc drzave. I tu su i turisti.
Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID - 19)
-
-
-
Turizam ce sigurno i nakon 3mj ostati pod donacijama drzave. Zasto to mislim? Kod knjigovođe sam saznao da jedino ja nisam dobio donaciju drzave jer nisam ni trazio. No dobili su građevinci, automehanicari itd kojima posao nije ni pao. I znate sta rade sada ti pametnjakovici? Kupuju auta i smiju se. Sto bi dalo naslutit da ce neki od njih i propasti, jer ce ovu lovu od drzave prokockati. No svi oni kojima je biznis zatvoren odlukom drzave bi trebali dobivati i dalje pomoc drzave. I tu su i turisti.
Dobar broj radnika moraš imati da s tim subvencijama kupiš auto, makar i polovni
-
Pa ajde onda napiši tko je to točno dobio da je kupio auto?? stvarno svašta se piše, kako si mogao dobiti ako nisi priložio pad prihoda u 3. mjesecu i projekciju sljedećih mjesec, dva uz krvivičnu odgovornost ? ali budući da sve znaš napiši imena firmi ili obrta HZZu, ne moraš ovdje
-
Kako se ne bi moglo muljati. Pa evo zamolite investitora da vam 2mj ne plati nista radi potpore drzave. I to ce vam svatko napraviti. A kako se kupi auto sa tim. Pa kupi se na nacin da vasa firma realno nema pad prihoda, ali cete vi to tako prikazati. 60 radnika x 5400kn potpore i po 3mj. I koliko se tu na kraju skupi? Nisam policajac da prokazujem one koji to rade, ali ih znam vise. Maric je rekao da on ima sisteme koji ce to otkriti. Ja mislim da nema. I steta sto svi upadaju u isti kos. I muljatori i oni koji su zatvoreni. Kazem ja imam pad od 25%, ali sam u odnosu na 2019 u plusu 30%, no moja firma je rasla za 50%, imam i 50% vise uposlenih. Dakle rasli su i troskovi u odnosu na 2019. Ako mi prihodi jos padnu, neke cu otpustiti na zavod, pa ih povuci kad budu trebali. Cujem da ima i takvih i da im daju punu placu umanjenu za ono sto im da zavod. Maric je koliko vidim u ovoj krizi ispao zec.
-
... Cujem da ima i takvih i da im daju punu placu umanjenu za ono sto im da zavod...
Ako sam dobro shvatio, poslodavac i radnik se 'dogovore' da oni odu na burzu rada, a poslodavac ih vraća kad kriza prođe. U međuvremenu im pokrije razliku do pune plaće od onog što im daju s burze.
Pitanje: po kojoj osnovi im isplaćuje 'razliku' kad to više nisu njegovi radnici? Prava iz radnog odnosa (plaća, naknade, razna materijalna prava...) sva proizlaze iz važećeg ugovora o radu, pravilnika o radu i sl.
Puno jednostavnije je zadržati radnike, dobiti ove subvencije (bilo samo neto, bilo bruto), pregovarati s radnicima o smanjenju plaća za neko vrijeme, staviti nekolicinu na GO, preraspodijeliti (ako je veće društvo) i sl.
Ne?
-
Ovo im je genijalno sa padom prometa.
-49,9 odgoda a -50,01 oprost.
Imam pad u 3. mjesecu -18,5% i nije da nisam mogao navući 20,01%.
-
https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/ozujak-2020/
evo ako je netko u samoizolaciji, može lagano u pregled, taman dok prođe virus i on bi mogao stići do 84tisućitog korisnika, tko je ovo složio ?
-
Majko isusova, ovo pokazuje koliko je idiotska ta mjera. Firma koja svake godine isplaćuje brutalnu dividendu, sad odjednom ima pravo na potporu kao neki jadni obrtnik koji ionako pleše na rubu. Gdje im je pamet bila
A da, to je tako kad se ne napravi dobro odluka i stavi klauzula da se na kraju godine gleda dobit.. pa ako si završio u gubitku onda ti ostaju poticaji i još ti se extra pomogne.. a ako nisi zaradio 100 nego samo 50.. jbga, vrati pare u proračun...
šta smo postali toliko bolesno kao društvo da svake godine mora biti veća i veća dobit jer ako dobit samo malo padne onda nevalja??? ali to je tako, kao i krivo posložena javna uprava, općine, županije, transparentnost trošenja javnog novca...... dok ide, ide
-
Jucer sam napisao na temi adpl kako je sramota što su za njih pišljivih 5 milja išli u ovo. Ovo je mjera koja je trebala pomoći ljudima koji ionako plesu po rubu života i smrti u normalnim okolnostima, ne svima. Kriterij pada prihoda od 20 posto se namjesti lagano, za to i ne treba biti kriza, posebno kod malih poduzetnika. Jednostavno fakture odgodis za par mjeseci, zamolis ljude posto se svi znaju. Vlada je isla na poštenje Hrvata, Al očito su previše po Brislu hodali pa ih ponijelo....
-
na ovaj problem isplata potpora svatko pristupa sa nekoga svog gledišta, bilo kako bilo, bolje da su novac podijelili onima od kojih ih uzimaju, jer su već dovoljno rasipali na one od kojih nisu vratili ništa ili vrlo malo, mnogi su već zaboravili kako je u Uljaniku rasipano preko 10mlrd. kn i nije dalo pozitivni rezultat, uzeli su samo neki, vjerojatno odabrani, a ovdje je za mjesec dana uplaćeno 1,5mlrd.kn i to na 84000 pravnih osoba i preko 0,5mil. radnika,
pa dobro razumijete li vi ovu državu ?
kada rasipaju taje to godinama, a kada malo pomognu poduzetništvu, onda na sva zvona objavljuju, probajte se samo sjetiti gdje su i kako sve nestajale naše milijarde i vidjeti ćete da je ovo simboličan iznos, kako kad djecu počastiš sladoledom na odmoru
-
-
Jucer sam napisao na temi adpl kako je sramota što su za njih pišljivih 5 milja išli u ovo. Ovo je mjera koja je trebala pomoći ljudima koji ionako plesu po rubu života i smrti u normalnim okolnostima, ne svima. Kriterij pada prihoda od 20 posto se namjesti lagano, za to i ne treba biti kriza, posebno kod malih poduzetnika. Jednostavno fakture odgodis za par mjeseci, zamolis ljude posto se svi znaju. Vlada je isla na poštenje Hrvata, Al očito su previše po Brislu hodali pa ih ponijelo....
Šta je tu sramota firma pošteno uzela pomoć, ne spominješ koliko je ista isplatila u državni proračun do sad od kojeg se hrane hrpa uhljeba i ostalih parazita.
-
na ovaj problem isplata potpora svatko pristupa sa nekoga svog gledišta, bilo kako bilo, bolje da su novac podijelili onima od kojih ih uzimaju, jer su već dovoljno rasipali na one od kojih nisu vratili ništa ili vrlo malo, mnogi su već zaboravili kako je u Uljaniku rasipano preko 10mlrd. kn i nije dalo pozitivni rezultat, uzeli su samo neki, vjerojatno odabrani, a ovdje je za mjesec dana uplaćeno 1,5mlrd.kn i to na 84000 pravnih osoba i preko 0,5mil. radnika,
kada rasipaju taje to godinama, a kada malo pomognu poduzetništvu, onda na sva zvona objavljuju, probajte se samo sjetiti gdje su i kako sve nestajale naše milijarde i vidjeti ćete da je ovo simboličan iznos, kako kad djecu počastiš sladoledom na odmoru
Relativizacijom nigdje nećemo doći. Ne mogu rasipanja od prije 20 ili 30g biti opravdanja za ono što se radi danas. Ovo je prije svega trebala biti socijalna mjera. Ukinuli su primjerice poticaje za samozapošljavanje a uveli naknadu za minimalne plaće koje koriste firme sa stotinama milijuna na računu. Mogli ste tako spomenuti još i subvencije i oproste Todoriću ili one u poljoprivredi koje su uništile taj sektor.
-
pa isplatiti dividendu u uvjetima u kojima uzimaš potporu od države bi bilo izvan svake pameti.. tako da ne znam o kakvoj se dividendi uopće ovdje može pričati
vi očito očekujete od poduzetnika da bi sada u ovoj situaciji trebali biti državni dobrotvori, pa da se odriču ove mogućnosti u korist koga ? uhljeba? ribiča, severa, njihovih košarica ili što ? mislim da taj film neće biti gledljiv u sezoni 2020/2021 a možda i dalje, jer nitko još ne zna što nas dalje očekuje
-
Ma sve to stoji... koliko su sve firme uplatile u proračun ovo su mrvice... ali ostaje gorak okus, jer iako imaš koristi, jbga dioničari smo nekih... vidiš iz aviona da se ne radi pametno i dobro..
Bolje da su ovdje napravili super i logičnu pomoć, uz praćenje i povrat ukoliko nije došlo do velikog pada dobiti za 2020. ili 2021. jer bi trebalo malo rastegnuti, da se ima nadzor bolji ...
Isto tako treba u javnoj upravi, nabavi.... i svemu sa rashodovne strane da se resetira i postavi na zdrave i logične temelje... uz transparentnost 100% i da se vidi koliko je plaćena bilo kakava usluga javnim novcem i tko ju je izvršio. Ako je to super napravio i nitko drugi nezna, jbga odlično.. ako je netko karikiram napravio web stranice nekoj općini za 300k, a ima ekipe koja bi napravila za 30k onda hbga... ili neka općina, agencija ..... platila laptop od 3k .... 8k samo zato jer može, da se odmah vidi. Da ne govorim o svim raznim obaveznim javnim komorama, koje financije skrivaju ko zmija noge.
-
Sigurno da se moze bolje, ali ako pogledas ameriku koja bi kao trebala bit primjer tih stvari vidjet ces da nema tu velike razlike, sustavi su skoro isti, kad se dijeli, dijeli se sakom i kapom
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…graju/10279996/
Nisu ni Nijemci cijepljeni od lova u mutnom u koronskim vremenima.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-firme-15031682
16.11.2020.
- Imam dobre vijesti za Hrvatsku. Od sutra će Hrvatskoj biti dostupno 500 mil. eura iz programa SURE. To su osobito dobre vijesti za zaposlene i tvrtke jer im programom SURE poručujemo: ne otpuštajte radnike, mi ćemo isplatiti dio njihovih plaća čak i ako ne rade dovoljno, izjavila je u ekskluzivnom razgovoru za HRT predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.
- Ne zadržite li radnike i njihovo znanje i vještine, nećete moći preuzeti nove narudžbe kada se oporavite, dodala je. Von der Leyen te naglasila je da je ovo mjera koja će zaštititi tvrtke i radnike tijekom pandemije, dok se ekonomija ne oporavi. Dodaje da će druga tranša Hrvatskoj biti isplaćena kasnije - ukupno milijardu eura iz SURE programa.
Von der Leyen smatra da gospodarstvu treba puno više od SURE programa, pa je Komisija predložila program za oporavak "Sljedeća generacija EU" iz kojeg će Hrvatskoj biti na raspolaganju 6 mlrd. eura. - Želimo to zajednički investirati u modernizaciju, u "novi zeleni dogovor", kako bi naše jedinstveno tržište postalo jače, rekla je Von der Leyen.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…to/2231010.aspx
Kako ih ukidaju, tako će ih jednog dana i uvesti, al' ovo ne izgleda dobro za iduću turističku sezonu
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner
May 26, 2021 at 12:21 PM - Dionice
- LodeRunner