Blok prodaja na 191 € HPB ., 2500 dionica...vjerojatno OTP index.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
I tako smo u revijalnom tonu, nakon revizije, roknuli 1,37%
Vidim mudrijaše na par papira koje imam
Na ikba prodajni nalog od 198 komada na 372
Na HT nalog od 11 tisuća na 27 eura
Nikada se nije tako prodavalo.
Uvijek je išla jedna pravo, jedna krivo
Malo kupiš, više prodaš
Ovo je skroz neuljudno
A i ovu rivijeru kao da cijede na osobnoj razini...neki mrzitelji turista namjerno ruše.
Neeeeeego, ne znam zašto gospon na IKBI ne stavi nalog barem na 340-350. Evo ja obećajem da ću zagrist
-
Novi CROBEX izgleda sjajno!
Zna li netko kako ove neke top komponente već sad imaju preko 10,0 %
Na temelju tržišne kapitalizacije i free float-a....
Da, nego mislim na ono kako formula ograničava maksimalnu težinu na 10 % za početak (kasnije drifta slobodno) pa me zanimalo kako dođe do tih malih odstupanja i prije početaka prvog trgovanja. Valjda neki “numerički” razlog (način računanja, zaokruživanje, broj decimala…).
-
Takav dan 😀 Cijela Europa roka, da ja danas za sada nemam ni jednu dionicu u plusu (dok USA ne otvori pretpostavljam, ali i tamo futures okrenuli u crveno…).
Što bolja kompanija to više roka danas!, npr. KODT2 -2,82 %, NOVO-B -3,05 % u ovom trenutku.
-
Malo kupiš, više prodaš
Ovo je skroz neuljudno
ma pravi bezobrazluk, ne možeš više trgovati po ustaljenom modelu na koji su mnogi navikli, očito je red mijenjati poze da se unese malo živosti
-
Ostalo na skrivenom ERNT još 440 dionica...
-
Malo kupiš, više prodaš
Ovo je skroz neuljudno
A i ovu rivijeru kao da cijede na osobnoj razini...neki mrzitelji turista namjerno ruše.
Neeeeeego, ne znam zašto gospon na IKBI ne stavi nalog barem na 340-350. Evo ja obećajem da ću zagrist
od danas važi i za nas
-
Malo kupiš, više prodaš
Ovo je skroz neuljudno
A ja ću zagristi odmah iza vas, ili prije vas😁
-
Nowhere to hide.
Vjerovali ili ne lakše je trgovati vani, nego na zse
Ovdje se nigdje zakloniti od mrtvih mora i padalina.
MM se povukao na rezervne pozicije, otp indeksni i pbz mirovinac već podulje izlaze iz mnogih papira, az se na končaru bavi dobrotvornim radom, span nije više ni mistetij
Papiri rastu i zbog razloga nečijeg izlaska, i to je gospodski, svi imamo priliku izaći.
Ali i padaju papiri zbog nečijeg ulaska, e to već nije lijepo
U svakom nas slučaju miniraju vlastita pohlepa, i strah..a uz malu likvidnost nowhere to hide da si i hladan ko' špricer.
Tko je za pecivo zaradio ovog mjeseca , njemu respect 🙂
-
Nowhere to hide.
Vjerovali ili ne lakše je trgovati vani, nego na zse
Ovdje se nigdje zakloniti od mrtvih mora i padalina.
MM se povukao na rezervne pozicije, otp indeksni i pbz mirovinac već podulje izlaze iz mnogih papira, az se na končaru bavi dobrotvornim radom, span nije više ni mistetij
Papiri rastu i zbog razloga nečijeg izlaska, i to je gospodski, svi imamo priliku izaći.
Ali i padaju papiri zbog nečijeg ulaska, e to već nije lijepo
U svakom nas slučaju miniraju vlastita pohlepa, i strah..a uz malu likvidnost nowhere to hide da si i hladan ko' špricer.
Tko je za pecivo zaradio ovog mjeseca , njemu respect 🙂
nema više ni vlakića, ni najbržeg prsta, tko je jamio u ovih godinu dana što, vrijeme je da to polako kapitalizira, ovo ništa ne izgleda na rast u bilo kojem sektoru, mislim da smo i crobija izmorili, stalno uspon, uspon, uspon,
uspuhao se
ja nisam izgubio
-
-
Što ste svi defetistički raspoloženi( razmazili ste se konstantnih rastom cijena dionica), OTP prodaje zbog revizije CROBEX-a, a institucionalni zbog regulatornih ograničenja...nije smak svita, dapače...
-
Što ste svi defetistički raspoloženi( razmazili ste se konstantnih rastom cijena dionica), OTP prodaje zbog revizije CROBEX-a, a institucionalni zbog regulatornih ograničenja...nije smak svita, dapače...
CROBEX outperforma glavne svjetske indekse (npr. S&P 500) već tri godine! To može malo razmaziti..., možda je i vrijeme da se malo "ohladi".
No, neke njegove nove članice rastu danas! Nije sve tako crveno
-
Dosta dionica se ove godine i "ohladilo" i to puno više da bi to nazvali samo korekcijom. Recimo cjelokupni turistički sektor se ohladio, brodari također, dio prehrambene industrije, IT itd...taj pad od 50 i nešto posto, što pojedinci čekaju, to da odmah razjasnimo, nećete dočekati.
Banke imaju ogorman potencijal rasta, s obzirom na P/E koji će u sljedeća dva Fi implodirati.
-
Dosta dionica se ove godine i "ohladilo" i to puno više da bi to nazvali samo korekcijom. Recimo cjelokupni turistički sektor se ohladio, brodari također, dio prehrambene industrije, IT itd...taj pad od 50 i nešto posto, što pojedinci čekaju, to da odmah razjasnimo, nećete dočekati.
Banke imaju ogorman potencijal rasta, s obzirom na P/E koji će u sljedeća dva Fi implodirati.
Po mojoj pretpostavki će banke iduće godine zaraditi isto ko i ove. Njihovo redovno poslovanje će vjerojatno opasti zbog visoke kamate ali baš zbog te kamate će i sljedeće godine zaraditi hrpu para zbog čuvanja depozita u centralnim bankama. Čisto sumnjam da će ECB naglo početi spuštati kamatnu stopu sa 4%.
-
Ovo je godina općeg rasta, ali ne može nikad baš sve istovremeno i jednako snažno. To niti ne bi bilo opravdano, fundamentima i cijenama obzirom na njih, koje situacije se razlikuju od dionice do dionice.
Neke će dionice i za 10 godina biti tu negdje gdje su i danas (neke i gore od toga), dok će neke 5 i više puta narasti kroz to vrijeme.
Ni ja ne vjerujem u pad tržišta od 50 %. Gdje si to uopće čuo da netko špekulira, za ovu godinu?! Ja kod sebe ne vidim niti jednu dionicu koja je kandidat za pad 50 % 😀 Moje su hrvatske dionice ove godine rasle u prosjeku 50 %. Od -16,58 % do +118,60 % (s dividendama).
-
Smatram da je danas previse ljudi u kesu i ocekuju nekakav pad velikih razmjera, po svoj logici on se nece dogoditi bas zato sto ga mnogi ocekuju🤘🤘💪 pomor je uvjek kad se ne nadas na tiha vrata a ne sada kad svi bruje vec godinu dana o tome..
-
Zadnjih mjeseci imali smo priliku dozivjeti kako otprilike funkcioniraju prave, ozbiljne, burze...bilo je znatno vise likvidnosti nego inace (sjetite se PODR, ZABA, SPAN, HPB ovo ljeto) i to uz lijepi rast cijena dionica...a osim samog rasta gledali smo i prave skolske pump &dump sheme i to na najlikvidnijim izadnjima (PODR je divljala i gore i dolje, SPAN, ADRS, ATGR, KOEI)...hocu reci da je zadnjih par mjeseci ovo bila neka druga burza od one koju poznajem i koja je vladala zadnjih 10 godina... promjene sentimenta po pojednoj dionici bile su znatno brze i neocekivane u odnosu na zadnjih 10g...stoga ovaj pad zadnjih dana promatram u kontekstu novog ruha nase burze i uskoro ocekujem ponovno pumpanje indeksa jer indeks se zalaufao i ne vjerujem da ce se trend promjeniti preko noci...za promjenu trenda potrebno je ipak neko vrijeme i neki znacajni poremecaji, a koje ne vidim u sjedecih nekoliko mjeseci...a onda oko NG krece pozicioniranje za divke tako da kroz sljedecih 6 mjeseci ocekujem nastavak rasta...sljedom svega navedenog iskoristio sam ovaj mini pad za dokup svega i svacega (ATGR, KOEI, RIVP, ADRS2)...i dalje imam 25% keša...vrijeme ce pokazat jesam li bio u pravu...
-
Ne mislim da će burza pasti, al' je grdo kada se mrcvari.
Istina je da institucionalni ulagači kolo vode, retaila kod nas jedva da ima
-
mislim da vece pomake burze mozemo ocekivat kada se zalaufaju americki izbori, ili ako osude trumpa tamo kad vec u 2/3 mjesecu
i onda kad amerika pocne ici gore dole, to bude se prelilo i kod nas u manjim kolicinama
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k