Pozdrav Kolegice i Kolege!
Je li netko od vas trguje izravno na Ljubljanskoj burzi, i koje su mogućnosti?
Strana tržišta jučer i danas rastu, njemački Dax je danas u plusu 1,17%, jedino je Crobex u minusu, ali i ovdje na ZSE uskoro slijedi porast jer tehnički tako izgleda na Crobex grafu, te je Crobex još uvijek značajno fundamentalno podcijenjen sa svojim sastavnicama.
Crobex je podcijenjen zadnjih 15 godina pa nikom ništa. 😁
Za roman "U iščekivanju Godota", Becket je vjeovatno inspiraciju dobio prateći Crobex. 🙄
Display Moreevo ga, ponovno neshvacanje ljudi koji imaju novaca i kako se ulaze
ne ulaze se ILI , ILI
ljudi ulazu u SVE, da bi imali balansiran portelj
oni koju ulazu ili u dionice ili stednju ili stan, nemaju novaca ili imaju malo
ljudi koji imaju novaca imaju all the above
razmisljas potpuno krivo i nelogicno i financijski nepismeno
ponovno da se ponovim, ali necu triput:
hrvati na STEDNJI imaju 35 miljardi eura. samo na stednji.
ti isti hrvati imaju i nekretnine, i dionice, i obveznice, i zlato, i kripto i ulazu u biznise itd itdovo sto je na stednji je CASH koji nemaju vise di upucat
da zele potrosit sav taj novac na nekretnine, NEMA IH DOVOLJNOprodalo se 22 tisuce stanova ukupno u hrvatskoj, imaju casha za njih 175 tisuca
cista matematika
prestani razmisljat o stanu kao jedinicnoj kolicini gdje jedan hrvat kupuje jedan stan da bi zaradio pet posto, ali nece jer ce dionica porasla 10 pa mu se ne isplati
kupuje se SVE
uf, ufff... 35 mlrd. da, samo kako raspoređeno?
Kao da kažeš da skoro 8.000 dioničara ATPL imaju 1.395.000 dionica kompanije što je točno, jedino njih 50 ima više od 50% tih dionica
Vjerovatno je slično i sa tih 35 mlrd......
pa novac/bogatstvo je svugdje na svijetu rasporedjeno priblizno isto , 1%
kako u americi, kini, njemackoj tako i kod nas, a tako i globalno u svijetu
problem je sto hrvati misle da nema ni tih 1%, nego ih ima njih petero iz HDZa koji su sve pokrali
uzmi si obveznice kao jedan primjer, gdje ako si gledao komentare na indexu, facebooku itd, konstanto su tupili kako nitko za te gluposti nema novaca, i to ce kupit samo plenkovic i to je prevara da hdz opere novac
medjutim njih 40 tisuca je kupilo, s time da je njih polovica uplatilo vise od 10 tisuca eura, mislim da je median bio 12 tisuca tako nes
ali opcenito, hrvati imaju vise para nego sto se konstantno tupi
svake godine za skijanje isto, nitko nema para za kupit krompir, pa je njih 100 tisuca otislo na skijanje
nije da vecina hrvata ima para, pa to nema nigdje, ali ogroman broj hrvata zivi jako dobro
kolko god vecina na fejsu i indexu trubi suprotno
ali ogroman broj hrvata zivi jako dobro
poslušajmo što kaže izbornik, a on valjda zna
i uzmimo u obzir da kod nas ima nešto ispod 3mil. izbornika kada krene prvenstvo
Kako se čini kod nas je danas došla jedna čudna životinjica, a koja se zove...
Cija...Cija...
Šta Cija....Korek Cija...
...možda se samo radi o Matrix glitchu, tko zna...ili mi se čini samo da svi s bida pobjegoše...
...e da nam je sada Neo ovdje, taj bi znao izbjegnuti metke i padajuće noževe...
...Sjećam se njegovih grafova o padu u 5 faza...e da sam ga onomad bar slušati znao...
Grahozborci, kuda dalje?
Friška figa, umjesto zbora. Bez pogovora.
Rekao mi je nedavno dobronamjerni prijatelj da sam predmet podsmjeha čitavog foruma
Pa sam se odlučila uozbiljiti.
Jer volim se smijati, al' nisam smiješna
U Zagrebu predavanje s Nevenom i Jackom Schwagerom koga zanima
Rekao mi je nedavno dobronamjerni prijatelj da sam predmet podsmjeha čitavog foruma
"U teška vremena treba imati..."
"Ne daj se Zloćka, nedaj se podsjmesima..."
...Rekao mi je nedavno dobronamjerni prijatelj da sam predmet podsmjeha čitavog foruma...
to naprosto nije istina
Zloćka, mi te volimo!
šala je šala normalno... ali tvoji grafovi su vrlo često i uvidi, što nije lako jer kako volim reći teh. analiza je pogled u retrovizor
nešto se na grafu može činiti da slijedi ali to znamo za sigurno tek kad se do kraja i odvrti, pa kako bude - bude
ja to znam najbolje: crtkaram al' 90% bezuspješno, ode u drugom smjeru
Kolegice, mi te volimo
Naravno kolegijalno i prijateljski, da ne bi bilo
Puno je dobrica, ali samo je jedna i jedina Zloćka
Možda čak u budućnosti nabavim sličnu pudlicu
kakvu imate na slici, baš mi je cakana
Ajmo ozbiljno, tehnička analiza je igra vjerojatnosti, a stvar se uvijek
može nagnuti u ovu ili onu stranu, ovisi koja strana broda je teža...
...prodaja ili kupnja...ponuda ili potražnja...
Cija...Cija...
Šta Cija....Korek Cija...
Da, da korekcija.
Evo bas gledam da mi se SPAN kojeg imam najvise u portfelju iskorigirao s 58,00 na 58,60
PBZ Investor sluzbeni sat azuriran umjesto u 12:00:00 u drazbi u 12:01:43.......znaci kasnjenje za sluzbenom drazbom samo minuta i 43 sekunde.......i nikog to očito ne smeta.......
Jel to dovoljan znak tko jos uopce aktivno trguje ?
Cija...Cija...
Šta Cija....Korek Cija...Da, da korekcija.
Evo bas gledam da mi se SPAN kojeg imam najvise u portfelju iskorigirao s 58,00 na 58,60
To je zato što se SpanCoin ponaša više kao crypto valuta nego kao dijonica i equity valuacije u njegovom slučaju jednostavno ne vrijede...već neke druge crypto ElonMusk valuacije tipa DogeCoin i slično...SpanCoin dijonica je u zadnjih pola godine porasla ni manje ni više ne +66,6%, pa je na razočaravajuće Q1 izvješće pala 10% u milju ojra prometa i poslije se nastavila ponašati kao klasičan Coin i nastavila je rasti...poslovanje koje ne opravdava taj rast ovdje uopće nije ni bitno...kao ni val otkaza koji se upravo događa u IT sektoru u Hrvatskoj...valjda zbog nečijeg hira, a ne očekivanog pada dobiti i nadolazeće krize....
...ostale 'obične' dijonice koje pratim se danas lagano korigiraju bilo zbog južine, vlage u zraku ili jednostavno zato što ekipa prodaje i skuplja lovu za otići na neku plažu ili pojesti nešto u konobi na Jadranu po +50% cijeni u odnosu na prošlu godinu...ali nije ni bitan razlog...ovdje komentiramo trgovanje na burzi, a uzroci tog trgovanja mogu biti raznorazni...
Da, da korekcija.
To je zato što se SpanCoin ponaša više kao crypto valuta nego kao dijonica i equity valuacije u njegovom slučaju jednostavno ne vrijede...već neke druge crypto ElonMusk valuacije tipa DogeCoin i slično...SpanCoin dijonica je u zadnjih pola godine porasla ni manje ni više ne +66,6%, pa je na razočaravajuće Q1 izvješće pala 10% u milju ojra prometa i poslije se nastavila ponašati kao klasičan Coin i nastavila je rasti...poslovanje koje ne opravdava taj rast ovdje uopće nije ni bitno...kao ni val otkaza koji se upravo događa u IT sektoru u Hrvatskoj...valjda zbog nečijeg hira, a ne očekivanog pada dobiti i nadolazeće krize....
...ostale 'obične' dijonice koje pratim se danas lagano korigiraju bilo zbog južine, vlage u zraku ili jednostavno zato što ekipa prodaje i skuplja lovu za otići na neku plažu ili pojesti nešto u konobi na Jadranu po +50% cijeni u odnosu na prošlu godinu...ali nije ni bitan razlog...ovdje komentiramo trgovanje na burzi, a uzroci tog trgovanja mogu biti raznorazni...
Ne razumijem da li je to dobro ili loše, to kako se " ponaša " SPAN .
Ne znam jel ovo za podsmjeh šala ili za ozbiljno... i nadam se da je šala.
Iako moram priznati da se ja ponekad upravo tako osjećam, pa odustanem od pisanja. Bude mi i žao, jer mi predviđanje bude točno. Evo najsvježije je Podravka... o kako je krasno cijena testirala potporu i vidjelo se da leti gore. Al nisam htio ispast glupan. 🥴
Display MoreFriška figa, umjesto zbora. Bez pogovora.
Ne znam jel ovo za podsmjeh šala ili za ozbiljno... i nadam se da je šala.
Iako moram priznati da se ja ponekad upravo tako osjećam, pa odustanem od pisanja. Bude mi i žao, jer mi predviđanje bude točno. Evo najsvježije je Podravka... o kako je krasno cijena testirala potporu i vidjelo se da leti gore. Al nisam htio ispast glupan. 🥴
Zašto bi ispali glupan???kad može "vrhunski ZSE guru" od 5 prognoza pogoditi jednu i to iz drugog pokušaja, onda i vi možete falit...
i vidjelo se da leti gore. Al nisam htio ispast glupan. 🥴
a ingra
Ja,preko InterCapital platforme