20% pad? Ajmeee koji optimizam. Kuhaju nas ko žabu.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Možda nekim čudom ovog puta budu u pravu jer smo u post-kovid vremenu u kojem nas se stalno gleda namagarčiti na sve moguće i nemoguće načine. A i market je puno rastao zadnjih par mjeseci pa bi puno ekipe uhvatili na krivoj nozi.
Gojko je poznati pesimist, pa njegove članke ne treba uvijek shvatiti baš doslovno...ali tko zna, sve je moguće...
Clanak je jos donekle dobar, nije da Gojko ne razumije o cemu se tu radi. Problem su senzacionalisticki naslovi i prekrajanje teksta da bi ga i moron razumio, a majmun otvorio poveznicu, cime se gubi bilo kakav smisao cijelog clanka. No Gojko jos to ipak pise sam, za razliku od vecine "auto AI prevoditelj" clanaka koji se objavljuju u zadnje vrijeme na Jutarnjem. Osobno vise to ni ne mogu citati, a jedini nacin da ipak razumijem te novokomponovane rvatskogleske rijeci i tvorevine je da si u glavi pokusam prevesti recenicu nazad na engleski i onda donekle uspijem shvatiti sto je AI htjeo reci.
Silovanje jezika na kojem pises. A nepotrebno, jer pisi onda na engleskom "pa da te ceo svet razume."
Ipak da se vratim na temu.
Svi znamo da Amerika nece bankrotirati. Imaju oni stotine alata za iskoristiti prije, od gasenja dijela institucija do neisplate odredjenih obveza prema gradjanima. Naravno, postovanje vlastitih zakona i procedura je nesto u sto bi se vecina vlada svijeta i dalje trebala ugledati.
Problem lezi u drugom grmu. Sto ce se desiti sa likvidnoscu na trzistima kada podignu granicu zaduzivanja? Kada vlada opet krene puniti riznicu novcima i pokrivati dospjele obveze. Da li ce to utjecati na likvidnost na trzistima, a trebalo bi, ili ce se to prebroditi novim injekcijama preko FEDa kao sto je napravljeno nedavno sa bankama?
USA marketi su u tehnickom biku, samo sto makroekonomski pokazatelji i dalje pokazuju donji smjer. Na drugu stranu, zaposlenost ne pada ni malo i dalje je na rekordnim razinama. Postoje cak naznake mogucnosti preskoka ikakve osjetne recesije. Tako da je jako tesko davati ikakve dugorocnije prognoze, narocito ove od 20%.
-
Navikli smo na desetke ovakvih članaka godišnje još od 2008.
Možda nekim čudom ovog puta budu u pravu jer smo u post-kovid vremenu u kojem nas se stalno gleda namagarčiti na sve moguće i nemoguće načine. A i market je puno rastao zadnjih par mjeseci pa bi puno ekipe uhvatili na krivoj nozi.
Gojko je poznati pesimist, pa njegove članke ne treba uvijek shvatiti baš doslovno...ali tko zna, sve je moguće...
Gojko zvani jedna apokalipsa tjedno
-
Prije godinu dana kad si pisao o dedolarizaciji to je bilo bogohuljenje. Danas je to normalno. Sad nam treba nešto jače. Da bude sejzmički potres. Da li je to dan X ? Uskoro će mi vidjeti. Odbrojava se. Administrativnim odlaganjem neizbježnog to se ne može spriječiti.
-
Jel bi moglo biti ovih dana jeftinog dokupa i na ZSE na temelju ovih sr@anja?
SAD sve bliže ekonomskoj katastrofi koju je sam izazvaoAMERIKA se približava samoizazvanoj ekonomskoj katastrofi jer Zastupnički dom Kongresa, u kojem republikanci imaju većinu, odbija platiti nacionalne dugove ako…www.index.hr -
Uh da, vidim po trgovanju burze u Sad-u, bas ocekuju krah.
-
A 20% pada bi nas vratilo u jesen 2022. Ili možda malo niže.
-
kako ne, samo krenes zestoko prodavat sve sto imas i netko ce imati priliku jeftino dokupiti nesto 🤣🤣🤣
-
danas sam kupio americke obveznice
mogucnost bankrota amerike upravo se podigla na 95%
eto, da znate tko je kriv kad sve zvizne
-
Samo ako Amerika bankrotira šta ti te obveznice neće automatski postati bezvrijedne? 🤔 Ili će zabilježit pad od nekoliko desetaka posto? 🤔
-
-
Samo ako Amerika bankrotira šta ti te obveznice neće automatski postati bezvrijedne? 🤔 Ili će zabilježit pad od nekoliko desetaka posto? 🤔
Nije ni meni jasno.
Ako bankrotiraju, obveznice bezvrijedne.
Ako ne bankrotiraju, nikome ništa jer su to svi i očekivali.
Risk reward nikakav.
-
Samo ako Amerika bankrotira šta ti te obveznice neće automatski postati bezvrijedne? 🤔 Ili će zabilježit pad od nekoliko desetaka posto?
Risk reward nikakav.
-
po izvedbi na našoj burzi, reklo bi se da je Bajden imao oročenje u HPB, nuklearni napad otpadom u tijeku
-
po izvedbi na našoj burzi, reklo bi se da je Bajden imao oročenje u HPB, nuklearni napad otpadom u tijeku
Kod ovakvih propada na HPB, uvijek se moglo lijepo zaradit.
-
Na nekim dionicama koje pratim sam danas uočio znatan pritisak na desnoj strani, tj. puno više je prodavatelja od kupaca. To su redom HT, ZABA, SPAN i RIVP. Logika nalaže čekat ih niže samo koliko? Šta misle kolege?
-
Na nekim dionicama koje pratim sam danas uočio znatan pritisak na desnoj strani, tj. puno više je prodavatelja od kupaca. To su redom HT, ZABA, SPAN i RIVP. Logika nalaže čekat ih niže samo koliko? Šta misle kolege?
Najbolje ti da uopće ne čekaš
-
Šta bi to značilo, da ih kupim odma ili da ih ni ne kupim?
-
Šta bi to značilo, da ih kupim odma ili da ih ni ne kupim?
najgore je dok mi čekamo niže, na drugoj strani netko i naše čeka niže i tako mi "valjamo" ovaj naš insexić već desetljeće za 500 bodova gore dolje
-
Osim Fi i sličnih tehnikalija, nije na odmet promisliti prije ulaska u papir, pozicija long, kakve ruke drže papir.
Čvrste ili drhtave ?
Pa je otprilike i takvo stanje danas na marketu
U ovakve se dane sve svede na to tko drži papire
-
Ako papir valja ruke nisu toliko drhtave.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun