1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 28, 2023 at 3:17 PM
    • #14,641
    Quote from hugh
    Quote from BudFox

Jesam napisao jučer da mi smrdi na korekciju...Molim

ne trebate mi se zahvaljivati...čim forum utihne obično

uvijek znamo što slijedi...

Onaj tko misli da moje piskaranje na ovom ili drugom forumu

na bilo što može utjecati, taj tek griješi...ja samo pišem ono što

vidim...svidjelo se to nekome ili ne...

Display More

ma šta napiso......ja ti rek'o🍻🤣......ima tesle i u r'vata.....proš'o sentiment halucinogenih očekivanja a i šaćica divke sve manje znaći pred hard time........

Display More

Kolega, nije ni važno da li je prvo bila koka ili jaje...vi ste

inače prvi bili rekli prije koji dan da bi se mogao dogoditi

pad, priznajem...ali nije ni bitno....bitno je pokušati unaprijed

nešto predvidjeti, pa bar pokušati izbjeći padajuće noževe...

...jer kada krenu... =O :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • April 28, 2023 at 3:23 PM
    • #14,642
    Quote from BudFox

Jesam napisao jučer da mi smrdi na korekciju...

Predvidjeli ste Japan policy statement, german CPI, EUR BDP kao i lošije izvješće SPAN-a uz manju dividendu, podjelu ATGR dionica zaposlenicima kao i prodaju iste... pa vi ste genijalac. Toliko toga znati. Čestitam.

Ja nemam ni približno IQ 2754632 da bih uspješno svladao takve stvari.

A još brodari grobari kad dođu na red....

Mene sve skupa to veseli da se krećem rješavati keša na brokeroskom. Rado ću hvatati padajuće noževe na nekim perjanicama.

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • April 28, 2023 at 3:25 PM
    • #14,643
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from BudFox

Predvidjeli ste Japan policy statement, german CPI, EUR BDP kao i lošije izvješće SPAN-a uz manju dividendu, podjelu ATGR dionica zaposlenicima kao i ...

Dividenda SPANa je dvostruka obzirom na proslu godinu.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 28, 2023 at 3:26 PM
    • #14,644
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from BudFox

Predvidjeli ste Japan policy statement, german CPI, EUR BDP kao i lošije izvješće SPAN-a uz manju dividendu, podjelu ATGR dionica zaposlenicima kao i prodaju iste... pa vi ste genijalac. Toliko toga znati. Čestitam.

Ja nemam ni približno IQ 2754632 da bih uspješno svladao takve stvari.

A još brodari grobari kad dođu na red....

Mene sve skupa to veseli da se krećem rješavati keša na brokeroskom. Rado ću hvatati padajuće noževe na nekim perjanicama.

Doktore, ovaj put ste zamalo pogodili dijagnozu....ali ipak kada bolje razmislim...možda i niste..nisam ja baš toliko pametan...

...ako uopće jesam bar malo pametan... ili sam samo malo duže na ZSE...ali mi ni IQ (bar se nadam) nije dvoznamenkasti.....

..tražit ću mišljenje još jednog doktora...bez ljutnje...svi mi griješimo..

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 28, 2023 at 3:54 PM
    • #14,645

Dobre su sve dionice koje nemaju book i koje prodaju znanje ili trguju istim.

I to je jako dobro za vremena koja dolaze. Njemačka autoindustrija seli u SAD. Tehnološki se napušta Taiwan. Fuzija se razvija na obalama Atantika, U Francuskoj i Španjolskoj i USA. Istovremeno se zatvaraju sve atomske elektrane u u Njemačkoj. Japan se naoružava.

Sve to sluti na " godine i godine " koje dolaze....

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • April 28, 2023 at 4:08 PM
    • #14,646
    Quote from renchi

I to je jako dobro za vremena koja dolaze. Njemačka autoindustrija seli u SAD. Tehnološki se napušta Taiwan. Fuzija se razvija na obalama Atantika, U Francuskoj i Španjolskoj i USA. Istovremeno se zatvaraju sve atomske elektrane u u Njemačkoj. Japan se naoružava.

Cek, nista ne razumijem. Jel sad atomska energija dobra ili losa? Jel to sto se Japan naoruzava dobro ili lose? Jel to sto se Europa osiromasuje dobro ili lose? Jel to sto elektronika postaje skuplja dobro ili lose?

Jedino sto sam shvatio da treba kupovati firme sa sto manjom knjigovodstvenom vrijednoscu. Valjda!?

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 28, 2023 at 4:38 PM
    • #14,647
    Quote from LodeRunner
    Quote from renchi

Cek, nista ne razumijem. Jel sad atomska energija dobra ili losa? Jel to sto se Japan naoruzava dobro ili lose? Jel to sto se Europa osiromasuje dobro ili lose? Jel to sto elektronika postaje skuplja dobro ili lose?

Jedino sto sam shvatio da treba kupovati firme sa sto manjom knjigovodstvenom vrijednoscu. Valjda!?

Mali book i znanje je ono što je na cijeni. Fuzija nije potencijalno opasna za okolinu, a nuklearke jesu. Nuklearke su potencijalno oružje tj prijetnja uništavanjem nuklearnih elektrana. Zašto bi Europa osiromašila i zašto bi elektronika poskupila ?

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 28, 2023 at 5:04 PM
    • #14,648

Netko je spomenuo vremena Jože Manolića. Taj koji je to spomenuo niti ne zna koliko je u pravu.

Glede cybersecurity ok, on je odradio. Za sada. Tržište će mu rasti zbog vremena koji dolaze. Ali što će nam još rasti ? Koje dionice bi mogle zasjati u bliskoj budućnosti ?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 29, 2023 at 1:04 AM
    • #14,649

Neznam za vas ostale, ali, za mene su ovo najgora kvartalna izvjesca od vremena Agrokora kad su svi radili brutalne otpise...necu ici u detalje...

1. Turisti podbacili (mislim na RIVP, ADRS)...gledam ono izvjesce RIVP i trljam oci jeli dobro vidim...hvala Bogu da je Q1 nebitan kvartal i da se tu stvarno kupuje buducnost Q2 i Q3 koji odredjuju smjer dionice i vrijednost drustva...pun sam ADRS2 i RIVP i ne mislim prodavat, ali da sam sretan s Q1 nisam

2. Brodari, obzirom na ocekivan dolazak recesije, trenutne vozarine i cijene dionica nije mi do nekog shopinga...a i ino brodari se muce, puno vise od nasih...tako da za sad samo gledam...s druge strane to su brodari, i sve okrene u 2 dana...

3. "Vruce" dionice zadnjih mjesec dana su podbacile u odnosu na kretanje cijene dionice, ma razocarale su, Q1 im je losiji od proslogodisnjeg, a cijena 3x veca...lani su bile džabe sad sigurno vise nisu...jedna je radila s punim kapacitetom i nedovoljno dobro je odradila, sto ce bit kad se smanji obim posla i kad ciklus posustane...druga povecava market share u RH, dok trzista gdje ima love (i marzi) lagano posustaju, a i organski rast je posustao...nemam nista vruce robe, danas sam se "zaigrao" s jednom i izginuo 400 EUR i dobro sam i prosao jer sam u jednom trenu bio zaledjen na -1.200 EUR

3. ATGR, PODR, ocekivano bezveze, nikakvog pozitivnog (ni negativnog) iznenadjenja...bar meni, ali ipak vise lose nego dobro...KOEI isto bezveze, i poslovanje i cijena mu ide na pogon od KODT-a...

4. KTJV, CKML, ocito je lanjska godina bila Top...sad mrcvarenje...KTJV nakon izvjesca nemam vise, CKML imam pola, drzim dok se ne raspetlja ovo s preuzimanjem i(li) divkom...

5. ADPL, napokon stabilizacija, clean start bez Rusije...po meni ocekivano izvjesce... dokupio sam nakon izvjesca jer to je dionica koja divlja i raste dok su visoke valuacije, a kad dodje na P/E ispod 10 tad krece mucenje....tad ne mrda..a i imam osjecaj da je netko skuplja i jako vjerujem menadzmentu, oni su glavni ralog zasto sam unutra (slicno mi je i sa ATGR)...a i nije mi skupa, ocekujem oko 4mil EUR dobiti nakon oporezivanja ovu godimu sto znaci da kupujem forward P/E 15 i jos bolju 2024...

6. HT, dobar q1, divka, danas kupio...imao viska para, racunam da bi do divke mogao uzet +1%-2%, meni dosta kad je u pitanju dosadni HT...

7. ERNT, obzirom na kretanje cijelog trzista i cijene ove dionice, meni je izvjesce sasvim ok,dobit i prihodi kao lani...nakon izvjesca krenuo u lagano skupljanje...do divke...a onda sto bude..

8. MDKA solidno izvjesce, dionica uvijek jeftina, ali trenutno manje jeftina nego inace...

Banke, luke i KODT su razvalili...i AUHR..i to je to... nedovoljno...

Nisu izvjesca, sama po sebi, toliko losa koliko je rast trzista bio brutalan...jednostavno ne vidim goriva za daljnji rast marketa...a mozda samo nadoknadjujemo dosadasnju jeftinocu trzista, nemam pojma...

Kako god, u dionicama sam s 75% portfelja, ali vec gledam kako bi rado povecao kes na 40% koliko sam jutros i imao😁😁😁, ali sam se pocastio sa ERNT i HT i vec mi je zao😁😁

Ovo je samo brzinski osvrt na izvjesca koja sam vecinom gledao u exel formatu, tako da postoji velika vjerojatnost i da grijesim oko nekog pojedinog izvjesca...

Ugodan produženi vikend svima🙋‍♂️

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • April 29, 2023 at 1:54 AM
    • #14,650
    Quote from Parica

1. Turisti podbacili (mislim na RIVP, ADRS)...gledam ono izvjesce RIVP i trljam oci jeli dobro vidim...hvala Bogu da je Q1 nebitan kvartal i da se tu stvarno kupuje buducnost Q2 i Q3 koji odredjuju smjer dionice i vrijednost drustva...pun sam ADRS2 i RIVP i ne mislim prodavat, ali da sam sretan s Q1 nisam

Sjećam se, negdje u Q4_2022, vijesti kada je Valamar objavio kako su preko zime zatvorili većinu hotela. Naravno da nemaš odgovarajuće prihode ako 5 mjeseci odnosno cijeli Q1_2023 držiš hotele tj. većinu hotela zatvorene te ih otvoriš tek 1. travnja. U međuvremenu se, na sveopće iznenađenje, od početka godine dogodio osjetni tj. povijesno rekordni rast dolazaka i noćenja turista u RH. Možete o tome pročitati i pratiti na temi o turizmu.

Ja mislim da u Valamaru nisu očekivali tako dobre brojke u inače slabom kvartalu. Tako mnogobrojan dolazak turista odnosno takvo osjetno povećanje je bilo i još uvijek jest iznenađenje. Pisao sam o tome kako smataram da bi zatvaranje hotela moglo djelovati aniti-marketinški te sam smatrao da bi se gosti silom prilika mogli preusmjeriti na konkurentske ponude i destinacije. Doista velikodušno kada svoje goste prepustiš drugima. Po mojem mišljenju su propustili iskoristiti veliki rast dolazaka i noćenja u Q1_2023 u RH te time možda propustili ublažiti poslovični minus.

Sada u izvješću navode kako je booking za proljeće-ljeto odličan. Točno, ali vi ipak niste bili u veselom vlakiću od početka godine...

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • April 29, 2023 at 3:58 PM
    • #14,651
    Quote from Parica

Neznam za vas ostale, ali, za mene su ovo najgora kvartalna izvjesca od vremena Agrokora kad su svi radili brutalne otpise...necu ici u detalje...

2. Brodari, obzirom na ocekivan dolazak recesije, trenutne vozarine i cijene dionica nije mi do nekog shopinga...a i ino brodari se muce, puno vise od nasih...tako da za sad samo gledam...s druge strane to su brodari, i sve okrene u 2 dana...

3. "Vruce" dionice zadnjih mjesec dana su podbacile u odnosu na kretanje cijene dionice, ma razocarale su, Q1 im je losiji od proslogodisnjeg, a cijena 3x veca...lani su bile džabe sad sigurno vise nisu...jedna je radila s punim kapacitetom i nedovoljno dobro je odradila, sto ce bit kad se smanji obim posla i kad ciklus posustane...druga povecava market share u RH, dok trzista gdje ima love (i marzi) lagano posustaju, a i organski rast je posustao...nemam nista vruce robe, danas sam se "zaigrao" s jednom i izginuo 400 EUR i dobro sam i prosao jer sam u jednom trenu bio zaledjen na -1.200 EUR

3. ATGR, PODR, ocekivano bezveze, nikakvog pozitivnog (ni negativnog) iznenadjenja...bar meni, ali ipak vise lose nego dobro...KOEI isto bezveze, i poslovanje i cijena mu ide na pogon od KODT-a...

4. KTJV, CKML, ocito je lanjska godina bila Top...sad mrcvarenje...KTJV nakon izvjesca nemam vise, CKML imam pola, drzim dok se ne raspetlja ovo s preuzimanjem i(li) divkom...

5. ADPL, napokon stabilizacija, clean start bez Rusije...po meni ocekivano izvjesce... dokupio sam nakon izvjesca jer to je dionica koja divlja i raste dok su visoke valuacije, a kad dodje na P/E ispod 10 tad krece mucenje....tad ne mrda..a i imam osjecaj da je netko skuplja i jako vjerujem menadzmentu, oni su glavni ralog zasto sam unutra (slicno mi je i sa ATGR)...a i nije mi skupa, ocekujem oko 4mil EUR dobiti nakon oporezivanja ovu godimu sto znaci da kupujem forward P/E 15 i jos bolju 2024...

6. HT, dobar q1, divka, danas kupio...imao viska para, racunam da bi do divke mogao uzet +1%-2%, meni dosta kad je u pitanju dosadni HT...

7. ERNT, obzirom na kretanje cijelog trzista i cijene ove dionice, meni je izvjesce sasvim ok,dobit i prihodi kao lani...nakon izvjesca krenuo u lagano skupljanje...do divke...a onda sto bude..

8. MDKA solidno izvjesce, dionica uvijek jeftina, ali trenutno manje jeftina nego inace...

Banke, luke i KODT su razvalili...i AUHR..i to je to... nedovoljno...

Nisu izvjesca, sama po sebi, toliko losa koliko je rast trzista bio brutalan...jednostavno ne vidim goriva za daljnji rast marketa...a mozda samo nadoknadjujemo dosadasnju jeftinocu trzista, nemam pojma...

Kako god, u dionicama sam s 75% portfelja, ali vec gledam kako bi rado povecao kes na 40% koliko sam jutros i imao😁😁😁, ali sam se pocastio sa ERNT i HT i vec mi je zao😁😁

Ovo je samo brzinski osvrt na izvjesca koja sam vecinom gledao u exel formatu, tako da postoji velika vjerojatnost i da grijesim oko nekog pojedinog izvjesca...

Ugodan produženi vikend svima🙋‍♂️

Display More

Brodare nemam, vruče dionice nemam, PODR, CKLM, KTJV i luke nemam, a ove ostale koje ste nabrojili imam😁, i zato mi je portfeljij porastao odprilike za 20% od nove godine😁, i da opet ću probiti ATH sa primljenim divdendama😁

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • May 1, 2023 at 4:47 PM
    • #14,652

Propala još jedna velika američka banka

Propala još jedna velika američka banka
    BANKROTIRALA JE treća američka banka u dva mjeseca i to je druga najveća propast neke banke u Americi. Probala je banka First Republic čiju će imovinu sada…
    www.index.hr
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 2, 2023 at 8:19 AM
    • #14,653

Danas očekujemo crvenilo na osnovu podbačaja izvještaja ? Bit će zanimljiv dan.

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 2, 2023 at 8:46 AM
    • #14,654

Nije bitno jel crvenilo ili zelenilo, bitno da junkieji dobiju svoj šus. I samo da nije sideway. 🤣

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 2, 2023 at 9:57 AM
    • #14,655

Na kraju dana će još burza okrenuti u plus 🤣

• Chai
    Student
    Reakcija primljeno
    132
    • May 2, 2023 at 10:13 AM
    • #14,656

Trailing P/E za CROBEX iznosi 17.92, a za CROBEX10 iznosi 19.63.

Nismo baš na razini USA, no "jači" smo od Europe (STOXX 600: 13.05, FTSE 100: 13.88, DAX: 12.50).

Pridružujem se kolegama koji očekuju (ali ne nužno i priželjkuju) korekciju.

Izvori: investiramo.com, siblisresearch.com

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 2, 2023 at 11:32 AM
    • #14,657

A je ovaj crnjači više nego ijedan forumaš ovdje. Ne sjećam se da je ikad napisao neki optimističan tekst. Sva sreća da uglavnom ne bude u pravu.

Americi za točno 30 dana prijeti apokalipsa, patit će cijeli svijet: ‘Najveća greška u povijesti!‘
    Dan kad će Sjedinjene Države ostati bez novca ako se ne digne limit zaduživanja ove godine dolazi brže zbog pada poreznih prihoda tijekom ožujka
    novac.jutarnji.hr

Ako već za nekoliko tjedana Sjedinjene Države ne isplate vlasnike obveznica, slijedi nešto što bi se moglo nazvati financijskom apokalipsom.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 2, 2023 at 11:54 AM
    • #14,658

Ne damo svoje dionice.

Tako bi se moglo opisati današnje trgovanje.

Na LRHC nekome valjda za kruh treba. Da mi je pisao poslala bih mu, umjesto da se na marketu sramoti.

Na Mdka nema bida, nema dakle dividende 🤔

Ufff. Kubansku sam spušila.

ECB navodno diže kamatnu stopu, mudrijaši. Nakon što nas cijede desetljeće.

Problem će, kažu znalci, nastupiti kada prestanu.

Svi će trčati u bondove, a mi ćemo u prijaznom razdoblju na prazne jasle.

Sve skupa, neće biti sreće do Volckerovog recepta. Al' za to treba imati cojones. Idućih deset godina business as usual, dakle

Preplavljeni smo novcem koji gubi na vrijednosti. Pa je na djelu TINA.

There is no alternative.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 2, 2023 at 12:05 PM
    • #14,659
    Quote from Manu

A je ovaj crnjači više nego ijedan forumaš ovdje. Ne sjećam se da je ikad napisao neki optimističan tekst. Sva sreća da uglavnom ne bude u pravu.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ijesti-15331582

Ako već za nekoliko tjedana Sjedinjene Države ne isplate vlasnike obveznica, slijedi nešto što bi se moglo nazvati financijskom apokalipsom.

crnjačio on ili ne ali ovo ako nije najvažniji događaja onda je barem 2. po redu bliskoj budućnosti. dogovora nikakvog nema, a potencijal za razna tumačenja je ogroman.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 2, 2023 at 12:12 PM
    • #14,660
    Quote from verdi
    Quote from Manu

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ijesti-15331582

crnjačio on ili ne ali ovo ako nije najvažniji događaja onda je barem 2. po redu bliskoj budućnosti. dogovora nikakvog nema, a potencijal za razna tumačenja je ogroman.

Uopće nije upitno hoće li ga izglasati. Pitanje je jedino koliko će tko dobiti od novog limita. Ta priča se stalno ponavlja i uvijek ga odobre minutu do ponoći.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      430
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago