Mene taj porez toliko revoltira da sam prestao ulagat
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Neka ukinu porez na kd do 100k eura kapitalne dobiti godišnje ili nešto tako da bi mi mali bili toga oslobođeni.
Te porez na dividendu također do 100k eura dividende godišnje.
To bi bilo najidealnije za nas.
-
100 000€ dividende?
Dovoljno bi bilo, za početak, do 20 000 € dividende jer bi to bio signal da se pogoduje onim skroz sitnim i manjim ulagačima.
Navodno je najčešća uplata za obveznice bila 10 000€. I to su ulagači na koje burza treba "ciljati". Od 5 000-10 000 pa do cca 100 000€ kupnje vrijednosti dionica.
-
Uh ti bas sad nabio iznos 🤣, mislim ako imas godisnje 100k eura dobiti da platis porez, onda je najmanji problem platit taj porez 😅
Poanta je da se za ove sitne iznose do ajmo reci 1-2k eura dobiti ekipa ne zahebava sa zbrajanjem, izracunavanjem i da se ekipa nauci trgovati i pristupiti trzistu kapitala od straha za placanje poreza i na par desetaka eura dobiti, jer ti samo radi tlaku i ovima u poreznoj, a koristi nikakve za drzavu i proracun
-
Možda do zarade u visini prosječne plaće?
-
Da, nesto kao 13. Placa 😉😀
-
A da ostane porez na kapitalni dobitak , a zauzvrat nek podijele 20-30 000 otkaza u raznim drzavnim tvrtkama, institucijama?
Drage volje bi potpisao taj scenarij.
-
Da, nesto kao 13. Placa 😉😀
Mislia san na godišnjoj razini ali može se ubaciti 13-ta, božičnica,uskrs ali bez putnih troškova 🤗
-
Bacila sam pogled na naloge prije otvaranja.
U tijeku je tzv. " krcanje rođaka" , tako smo to nekada zvali na ikba i lrhc.
IMHO.
Na Mdka bi netko papir, a ne bi pare iz džepa
Na zapadu ništa novog , odoh se dakle mirno baviti nečim drugim.
Imam navedene papire, pozicija long
-
Prvo: da bi platio porez moraš prvo zaradit, 🤣🤣🤣🤣🤣, najmanji problem je porez platit.
Drugo: porez na kapitalnu dobit je najpravedniji porez koji postoji (ne ljutite se na mene zbog moje brutalne iskrenosti), najnepravedniji porez je porez na rad, a porez na dividendu i nekretnine su mi nekak u sredini.
-
-
Prvo: da bi platio porez moraš prvo zaradit, 🤣🤣🤣🤣🤣, najmanji problem je porez platit.
Drugo: porez na kapitalnu dobit je najpravedniji porez koji postoji (ne ljutite se na mene zbog moje brutalne iskrenosti), najnepravedniji porez je porez na rad, a porez na dividendu i nekretnine su mi nekak u sredini.
Nije najpravedniji jer se gubitci ne mogu prenosit, realno mozes placat porez i bit u gubitku i onda nekome to ispada porez na gubitak, a ne na dobit.
-
Nije najpravedniji jer se gubitci ne mogu prenosit, realno mozes placat porez i bit u gubitku i onda nekome to ispada porez na gubitak, a ne na dobit.
Da, recimo 3 godine si u gubitku i nikome ništa, a 4. godine nešto zaradiš i na to trebaš platiti porez, pa mi to nije baš pravedno, a sav rizik je na tebi.
Druga situacija je recimo platiš porez na kapitalnu dobit za prošlu godine i ove godine izgubiš više nego si zaradio protekle godine i opet nikome
ništa, težak je to posao, a svatko tko misli da je investiranje lagana para neka se okani toga posla
-
Da, to je problematično i jako manjkavo kod ovog zakona, da možeš prenositi u sljedeću godinu dobit ili gubitak, onda OK
-
U Italiji mogu prenositi gubitak 4 godine...kod nas se putem tvrtke može 5 godina, ali za fizičku osobu su baš zafrkali.
-
taj porez bi se trebao obračunavati kao porez na kapitaliziranu dobit odnosno na razliku uplate i isplate sa brokerskog računa u obračunskom razdoblju...e sada, koje bi to bilo obračunsko razdoblje, to je stvar za raspravu, to je i najveći problem aktualne metode obračuna jer ne prizna gubitke prethodnih razdoblja ...
-
biden zeli oporezivati nerealiziranu kapitalnu dobit, pa ak mu to uspije mozemo se pozdravit sa investiranjem
-
biden zeli oporezivati nerealiziranu kapitalnu dobit, pa ak mu to uspije mozemo se pozdravit sa investiranjem
Bidenu je prošlo pola mandata i uskoro je bivši, ne bih se brinuo oko ovoga. Uostalom pa neće oporezovati svoju prijateljicu Nensi Pelosi koja je zaradila stotine milijuna dolara na povlaštenim informacijama.
-
Tamo svi, ali svi imaju dionice(tamo u mirovinskim fondovima, sam biraš u koju dionicu od ponuđenih možeš uložiti do nekog iznosa)...nema od toga ništa, pogotovo jer nema vlast u Donjem domu Kongresa. GOP dobije napadaj na sam spomen povećanja poreza.
-
vidjet cemo, uskoro ce izaci sa svojim proposalom i ovo mu je jedna od bitnijih stavaka
nensi je svoje zaradila, a vjerujem da donesu tako nesto prodala bi na vrijeme kao sto je uvijek i do sada radila
da musk/bezos/buffet moraju prodati svoje dionice da bi namirili svoj unrealised tax gains, doslovce bi sve palo 30/40%
i nikad se nebi oporavilo nikome nije u interesu da stock ide gore, posto moras platiti porez na nesto sto nemas
debilizam na vrhuncu, ali uz trenutacnu vlast...nebih se cudio da prodje
Tamo svi, ali svi imaju dionice(tamo u mirovinskim fondovima, sam biraš u koju dionicu od ponuđenih možeš uložiti do nekog iznosa)...nema od toga ništa, pogotovo jer nema vlast u Donjem domu Kongresa. GOP dobije napadaj na sam spomen povećanja poreza.
poanta je da zeli to uvesti samo bogatima koji imaju 100 miliona vise u svojem net worthu
-
poanta je da zeli to uvesti samo bogatima koji imaju 100 miliona vise u svojem net worthu
Onda je to populizam pred izbore, dobit će poene na tome, Donji dom Kongresa će to blokirati. I onda će sva krivnja ići na GOP.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun