Display MoreJel možete vi nama opisati u rečenicu-dvije kako vi mislite da funkcionira to sa solarnim elektranama, s obzirom na postavljeno pitanje.
Vi ste rekli da bi imali besplatnu struju nakon 12 god
Ne znam koliki ste potrošač i kolika bi bila ušteda?
Možete li nam u rečenicu-dvije izbaciti grubu kalkulaciju
Osobno nisam ljubitelj tehnologije koja će za par godina biti prošlost, trenutno sam takvog mišljenja.
Isto vrijedi i za e-vozila.
p.s. To sa najbržim prstom je izvan svake pameti, osim ako se ne radi o načinu da se nekom napune džepovi.
Onda ima smisla.
Meni je usteda cca mjesecno malo preko 1.000 kn kad se razvuce ljeto/zima preko godine (i tako sljedecih 20-25 g.ako cijene struje i energenata ostanu ovakve)., nije nesto, ali kad jos ubacimo danas/sutra elektricni auto u tu racunicu bude jos malo bolje, ovisi koliko inace ode lokalno na gorivo mjesecno..
E sad dali ce za 5-10 godina nesto biti proslost ili ne? Budemo vidjeli. Recimo pred 15 godina ja nisam vjerovao da cemo imati mobitele i tablete sa takvom snagom i mogucnostima, a tehnicke sam struke.
Tako da nisam siguran da za 5-10 godina necemo cijeli vozni park imati na baterije, i da ces moci uzeti baterije onako na komade po par kW koliko ti treba za po doma za dnevnu, tjednu pohranu ili da ces recimo fasadu obloziti solarnim panelima. Sad to djeluje kao utopija, kao i meni mobiteli pred 15 godina sta su govori da cemo moci sa njima, a govorili su samo djelic ovoga sta danas imamo i mozemo sa njima.
Kad su se pojavili prvi auti, vjerovatno su se ovi sa konjima smijali, jer nisi mogao bas na puno lokacija ni ici sa njima.. jbga sjednes na konja i hop preko brda, prijevoja cas posla da obiđes polje, stoku 🤣🤣 a nije proslo ni 150 godina