1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 30, 2020 at 11:14 AM
    • #2,121
    Quote from Manu

Sada imamo potpuno inverznu poziciju u odnosu na vrijeme prije krize. Agrokor ulazi u poziciju turizma nekada a turizam postaje novi Agrokor.

Uh mislim da si se s ovim oko Agrokora jako zeznuo, jer je Agrokor dobar dio robe plasirao kroz turizam dok sad kud će istu plasirati?(tako je sa svima, ne samo oni)

U svim FMCG kompanijama se zna da je 1.6.-15.8. berba(+ po jedan tjedan za Uskrs i Božić) ovo ostalo je životarenje osim Zagreba.(čak i on 11,1,2 mj)

Sad zamisli sve te kompanije bez ljudi koji se šeću okolo?

sladoled, voda, sokovi, vino,Tisak?

Sve ove stvari koje idu kroz retail su OK, ali novac je u profitabilnim stvarima, a to je turizam koji je radio po modelu samo donesi cijena nije bitna.

To su kompanije čiji imače dobar rezultat na kraju godine ovisi o vremenu, sad zamisli situaciju gdje svi sjede doma.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 30, 2020 at 11:21 AM
    • #2,122
    Quote from accountant
    Quote from hugh

da je ministar gosppdarstva katastrofa i da ga nigdje nema to je istina......no zato nam je ministar zdravstva na niviou, zapravo i puno iznad nivoa na koji smo navikli......

a što se mjera tiće mislim da se tu bar za sada ne slažemo......je npr. ne bi htio da dodjem u bolnicu pa moram ležati na dekici na podu jel slobodnih krevata nema.....a isto tako me bi htio ni da dodjem u bolnicu zbog neke stvari nevezane za coronu i da mi treba hitna operacija a oni kažu da me nema tko opetirati jel jednostavno nema doktora....

ma kreveta nema zato jer je proglašena epidemija, dobar dio doktora su povukli u samoizolaciju a ljudi su u strahu. punkt.

vodio sam oca na pregled u bolnicu: na porti mi tvrde jedno, na glavnom ulazu drugo, trijaža me nije htjela ni pogledati jer kao pratnja ne bih ni smio ulaziti u bolnicu, a doktor me na kraju uz ispunjeni obrazac pustio unutra jer nema dovoljno osoblja, pa sam mu došao nešto kao med. sestra

jel to vama sliči na sustav koji funkcionira?

dakle nema jednakog stava i postupanja (govorim o istoj bolnici gdje mi svi govore drugačije jer nisu informirani)

kod vađenja propusnice da vam ne govorim koja nebuloza, dva doktora se nisu mogla složiti tko meni kao pratnji izdaje propusnicu?! i onda policijski punkt prođem bez pokazivanja papira?! pa tko je tu lud?

ovo je sve jedna najobičnija opstrukcija, gripa iz koje se napravio slon

evo vam primjer Švedske i Danske, prvi labavo drugi čvrsto, omjer zaraženih i umrlih podjednak obzirom da je Švedska mnogoljudnija zemlja

švedski epidemiolog kaže da su mjere dovoljne a za druge europske zemlje koje poduzimaju oštrije protumjere kaže da su 'politička odluka'

i tu se potpuno slažem!

Display More

Da se pusti u jednom trenutku da se svi zaraze zbog brzine sirenja, pitanje je da li bi bilo kreveta dovoljno, pitanje je koji doktori bi uopce radili jer bi i sami bili zarazeni, koje medicinske sestre, gdje bi puklo u lancu dobave kada bi se ljudi zarazili u velikom broju odjedanput i kakva bi bila proizvodnja hrane, oni koji bi ostali radit zbog pritiska bi oboljevali na drugaciji nacin i pucali jer ih je manje na nekoliko puta veci pritisak (inflacija, razbojnistvo zbog hrane se povecava, poremecaju upravljanja s osnovnim dobavnim lancima), koliko bi ih radilo u sigurnosnom sustavu da iskontroliraju anarhiju zbog poremecaja na trzistu jer bi se ljudi ponasali kao predatori kad su ugrozeni jer to je u ljudima kada ih dovedes do ruba i u nekontroliranom sustavu, znaci nekontrolirano pustanje virusa je uvod u anarhiju sustava i slom sustava u kratkom roku, tu se ne radi o broju mrtvih itd vec o kontroli sustava, razlika izmedju takve procijene da moze do toga doc i nekog drugog prihvacanja rizika je ta da koliko god mali rizik ti ne smijes dopustit riskirat s tim rizikom da krdo postane nekontrolirano

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 30, 2020 at 11:21 AM
    • #2,123
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Manu

Sada imamo potpuno inverznu poziciju u odnosu na vrijeme prije krize. Agrokor ulazi u poziciju turizma nekada a turizam postaje novi Agrokor.

Uh mislim da si se s ovim oko Agrokora jako zeznuo, jer je Agrokor dobar dio robe plasirao kroz turizam dok sad kud će istu plasirati?(tako je sa svima, ne samo oni)

U svim FMCG kompanijama se zna da je 1.6.-15.8. berba(+ po jedan tjedan za Uskrs i Božić) ovo ostalo je životarenje osim Zagreba.(čak i on 11,1,2 mj)

Sve ove stvari koje idu kroz retail su OK, ali novac je u profitabilnim stvarima, a to je turizam koji je radio po modelu samo donesi cijena nije bitna.

To su kompanije čiji imače dobar rezultat na kraju godine ovisi o vremenu, sad zamisli situaciju gdje svi sjede doma.

Display More

Ogromna je razlika sada pada li se 5% ili možda 30% ili 70%. Onaj tko pada samo 5% zapravo je u dobiti u odnosu na druge. Kamate na dug Fortenove su možda 5x veći nego onih u turizmu a stvarni rizik je sada možda i 10x manji. Zato i traže moratorije na otplate. A osim toga dobar dio nadoknadit će prodajom vani jer je sada svugdje potražnja za trajnim i smrznutim proizvodima

Edited once, last by Manu (March 30, 2020 at 11:31 AM).

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 30, 2020 at 11:35 AM
    • #2,124
    Quote from Manu
    Quote from ZSEZSE

Display More

Ogromna je razlika sada pada li se 5% ili možda 30% ili 70%. Onaj tko pada samo 5% zapravo je u dobiti u odnosu na druge. Kamate na dug Fortenove su možda 5x veći nego onih u turizmu a stvarni rizik je sada možda i 10x manji. Zato i traže moratorije na otplate.

Display More

Osobno vjerujem da je pad u 4 mjesecu barem 30-40% ako se ovako nastavi...

Nadam se da trend neće potrajati...

Onaj tko pada 5% je isto u problemu samo manjem.

Ukoliko se u potresu mom susjedu sruši pola kuće, a meni samo potkrovlje-da li bi rekao da sam ja u dobiti?8o

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • March 30, 2020 at 11:44 AM
    • #2,125

Da se pita naše vrsne liječnike, posebno epidemiologe, čim netko kihne oni bi zatvorili cijelu državu na par mjeseci, oni uopće ne razmišljaju koliko će ovo kataklizmu izazvati u ekonomiji, totalni zastoj gospodarske aktivnosti, pad produktivnosti jer ljudi moraju raditi iz kuće dok im djeca luduju okolo, sretno ti s tim. Ako ovo još malo potraje imat ćemo nestašice robe u dućanima, sad se prodaju zalihe, ali one nisu vječne. A što kad se to dogodi? Kriminal, crna ekonomija, juriš na banke, prosvjedi...

Ovi dr. nisu normalni, napravit će 100x veću štetu nego će eventualno spasiti, ali najgore od svega, oni su i dalje uvjereni da su u pravu i da spašavaju živote s ovim. Zato i kažem da im ne bi dao ni da upravljaju kokošinjcem, a ne državom, jednostavno nisu u stanju razmišljati multidimenzionalno jer su uvjereni da to što oni rade je najvažniji posao na svijetu i najsvetiji u isto vrijeme. Skoro su poremećeni ko svećenici...

PS: neki od mojih najdražih ljudi su liječnici, neki među njima su i na ovom forumu. Jako dobri i plemeniti ljudi. Ali nisu za managere, jebiga... :)

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 30, 2020 at 11:47 AM
    • #2,126
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Manu

Ogromna je razlika sada pada li se 5% ili možda 30% ili 70%. Onaj tko pada samo 5% zapravo je u dobiti u odnosu na druge. Kamate na dug Fortenove su možda 5x veći nego onih u turizmu a stvarni rizik je sada možda i 10x manji. Zato i traže moratorije na otplate.

Ukoliko se u potresu mom susjedu sruši pola kuće, a meni samo potkrovlje-da li bi rekao da sam ja u dobiti?8o

Evo odgovora ovdje jer financijska logika je ipak nešto drugo.

Svi portfelji su crveni ali su neki puno bolji od crobex-a

https://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNa…i.aspx?god=2020

Razlika -5% i -30-40% može značiti opstanak ili likvidaciju tvrtke i za shvatiti to treba ipak malo mozga dok za isplaziti jezik bez razloga ne treba.

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • March 30, 2020 at 11:54 AM
    • #2,127
    Quote from StatusQuo
    Quote from accountant

ma kreveta nema zato jer je proglašena epidemija, dobar dio doktora su povukli u samoizolaciju a ljudi su u strahu. punkt.

vodio sam oca na pregled u bolnicu: na porti mi tvrde jedno, na glavnom ulazu drugo, trijaža me nije htjela ni pogledati jer kao pratnja ne bih ni smio ulaziti u bolnicu, a doktor me na kraju uz ispunjeni obrazac pustio unutra jer nema dovoljno osoblja, pa sam mu došao nešto kao med. sestra

jel to vama sliči na sustav koji funkcionira?

dakle nema jednakog stava i postupanja (govorim o istoj bolnici gdje mi svi govore drugačije jer nisu informirani)

kod vađenja propusnice da vam ne govorim koja nebuloza, dva doktora se nisu mogla složiti tko meni kao pratnji izdaje propusnicu?! i onda policijski punkt prođem bez pokazivanja papira?! pa tko je tu lud?

ovo je sve jedna najobičnija opstrukcija, gripa iz koje se napravio slon

evo vam primjer Švedske i Danske, prvi labavo drugi čvrsto, omjer zaraženih i umrlih podjednak obzirom da je Švedska mnogoljudnija zemlja

švedski epidemiolog kaže da su mjere dovoljne a za druge europske zemlje koje poduzimaju oštrije protumjere kaže da su 'politička odluka'

i tu se potpuno slažem!

Display More

Da se pusti u jednom trenutku da se svi zaraze zbog brzine sirenja, pitanje je da li bi bilo kreveta dovoljno, pitanje je koji doktori bi uopce radili jer bi i sami bili zarazeni, koje medicinske sestre, gdje bi puklo u lancu dobave kada bi se ljudi zarazili u velikom broju odjedanput i kakva bi bila proizvodnja hrane, oni koji bi ostali radit zbog pritiska bi oboljevali na drugaciji nacin i pucali jer ih je manje na nekoliko puta veci pritisak (inflacija, razbojnistvo zbog hrane se povecava, poremecaju upravljanja s osnovnim dobavnim lancima), koliko bi ih radilo u sigurnosnom sustavu da iskontroliraju anarhiju zbog poremecaja na trzistu jer bi se ljudi ponasali kao predatori kad su ugrozeni jer to je u ljudima kada ih dovedes do ruba i u nekontroliranom sustavu, znaci nekontrolirano pustanje virusa je uvod u anarhiju sustava i slom sustava u kratkom roku, tu se ne radi o broju mrtvih itd vec o kontroli sustava, razlika izmedju takve procijene da moze do toga doc i nekog drugog prihvacanja rizika je ta da koliko god mali rizik ti ne smijes dopustit riskirat s tim rizikom da krdo postane nekontrolirano

Display More

Moć medija je ogromna, pogotovo ako dvaput dnevno izvještavaš o stanju bolesnih i umrlih od koronavirusa. Ostalih vijesti uopće nema, samo o tome se priča.

Zamislite da tako izvještavaju o gripi svaki dan, imali bi karantenu cijele godine.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 30, 2020 at 11:57 AM
    • #2,128

Danas ujutro su na vijestima na radiju u 7 h rekli konkretno iz Podravke da imaju sve potrebne sirovine da mogu raditi i proizvoditi bez problema do kraja godine i dulje. Jedino zapinje sa kvascem. Također je rečeno da su na razini države zalihe žitarica dovoljne i da ni tu nema brige. Nema mjesta bilo kakvoj panici. Usto i zaštitna oprema protiv virusa je sve dobavljivija i pristiže u Hrvatsku. Izdurat i nadat se da ovo neće predugo potrajat.

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • March 30, 2020 at 12:09 PM
    • #2,129

Stručno i optimističnom. Nema veze sa komentarima trgovanja.

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/p…-simptome-video

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 30, 2020 at 12:10 PM
    • #2,130
    Quote from Manu
    Quote from ZSEZSE

Evo odgovora ovdje jer financijska logika je ipak nešto drugo.

Svi portfelji su crveni ali su neki puno bolji od crobex-a

https://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNa…i.aspx?god=2020

Razlika -5% i -30-40% može značiti opstanak ili likvidaciju tvrtke i za shvatiti to treba ipak malo mozga dok za isplaziti jezik bez razloga ne treba.

Display More

Manu krivo si shvatio jezik nije išo tebi nego na cijelu situaciju oko svega.(jedino to čovjek i može)

Svatko ima svoje mišljenje, poštujem tuđe imam svoje.

Financijsku logiku na ZSE, sam davno prestao pratiti.

Evo ti RIVP danas, jučer Vili kaže do kraja lipnja, a cijena ne pada...

Još jednom nemoj zamjeriti, nije bio cilj nikoga uvrijediti!

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 30, 2020 at 12:18 PM
    • #2,131

Očito je da stožer" jednostavno neželi radit poteze za koje će se sutra njih optuživat da su uzrokovali smrt ljudi i rastezat po novinama...

To je za očekivat od bilo kojeg ljekara i/ili javnog djelatnika. Ono što bode oči je sve veći izostanak Plenkovića u ovoj priči i mislim već nesnalaženje u ovoj situaciji. Premijer neka bira suradnike koje god hoće, ali on treba vodit krizne situacije, zato je plaćen.

Gospodin se sakriva iza stožera, sutra nekog povjerenstva xy, i taktizira što dalje....

A u međuvremenu ZSE? A što je to ZSE?

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• barbosa
    Guest
    • March 30, 2020 at 12:20 PM
    • #2,132
    Quote from ZSEZSE

Financijsku logiku na ZSE, sam davno prestao pratiti.

Evo ti RIVP danas, jučer Vili kaže do kraja lipnja, a cijena ne pada...

u rivp se preselili svi trejderi zeeseja, pa vidiš da na opte ima tek 4k kn prometa:whistling:

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 30, 2020 at 12:31 PM
    • #2,133

možda bude gotovo do 06 mj. ali će ostati karantena 14 dana za sve koji dolaze iz vani kao sada u kini i onda tko će putovati ako ne mora

bez ocjena molim

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 30, 2020 at 12:42 PM
    • #2,134

Nažalost, nitko ne zna kako će se ponašati i koliko će mutirati. Može postati sezonalan. Povuče se sad u lipnju, ali se ponovo nacrta početkom slijedeće godine, sa svim ovim nedačama koja sada imamo, ukoliko se do tada ne pronađe kakvo učinkovito cijepivo. Ali jedno je sigurno, ova godina nam je za uspješno dioničarenje najvjerojatnije otišla u vjetar.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 30, 2020 at 12:42 PM
    • #2,135

Autor navodi sličnost u ponašanju marketa 2008. i danas

https://finance.yahoo.com/news/dows-best…-195103747.html

• barbosa
    Guest
    • March 30, 2020 at 1:26 PM
    • #2,136
    Quote from harpun

možda bude gotovo do 06 mj. ali će ostati karantena 14 dana za sve koji dolaze iz vani kao sada u kini i onda tko će putovati ako ne mora

jednostavna računica... u najboljem slučaju još mjesec dana ćemo imati novozaražene + mjesec dana dok ti zadnji ne ozdrave + mjesec dana prelaznog razdoblja i karantena da se ne uveze...dakle oko 01. 06. očekujem ublažavanje mjera zabrane kretanja i uvjetovani prestanak zabrane za ugostiteljsku, uslužnu trg. djelatnost a od početka 07. polako i potpunu normalizaciju...tur. sezona je izgubljena i to će ostaviti velike ožiljke po bdp i proračun i to je mislim svima jasno

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 30, 2020 at 1:27 PM
    • #2,137

čekamo Italiju danas...

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 30, 2020 at 1:42 PM
    • #2,138
    Quote from ZSEZSE

čekamo Italiju danas...

zašto ?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • March 30, 2020 at 1:43 PM
    • #2,139
    Quote from trial

Danas ujutro su na vijestima na radiju u 7 h rekli konkretno iz Podravke da imaju sve potrebne sirovine da mogu raditi i proizvoditi bez problema do kraja godine i dulje. Jedino zapinje sa kvascem. Također je rečeno da su na razini države zalihe žitarica dovoljne i da ni tu nema brige. Nema mjesta bilo kakvoj panici. Usto i zaštitna oprema protiv virusa je sve dobavljivija i pristiže u Hrvatsku. Izdurat i nadat se da ovo neće predugo potrajat.

proizvodnja radi u tri smjene već mjesec dana, repromaterijala ima dovoljno, skladišta rade i vikendom. zalihe se smanjuju, narudžbi nikad više. ukinute sve akcije, roba ide van po redovnim cijenama.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 30, 2020 at 1:46 PM
    • #2,140

mohamed el-erian kaže da će javiti kada kriza bude gotova a bio je jedan od rijetkih koji je ispravno najavio krizu

bez ocjena molim

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:10 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 2:10 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 11:55 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:55 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 22, 2025 at 2:10 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,803 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago