vidim da je još jedan visoko likvidan dan pred nama....
baš i ja gledam jel kakva greška u pitanju, kad ono, piše otvoreno
Eto brajo uspio si, nisi tražio, a ni dao likvidnost i gotovo je, nema više prometa, gasi internet, motaj kablove
Display MoreEto brajo uspio si, nisi tražio, a ni dao likvidnost i gotovo je, gasi internet, motaj kablove
kako nisam?
pa barem sam danas dao likvidnosti, jer sam promijenio mirovinski fond.
da više ljudi financijski pismenije i češće mijenja mirovinski fond, onda bi bilo i likvidnosti.
mislim, sada ga možeš mijenjati svakih 15 dana, a znam ljude koji su godinama "začahureni" u istom fondu ili u istoj kategoriji, a neki ni ne znaju koliko tu uopće novaca i imaju.
o detaljnjoj strukturi ulaganja (koliko točno čega) da ni ne pričam, to rijetko prate čak i profesori ekonomije (znam, jer sam s istima nešto i pričao na tu temu).
btw., ako imate novu osobnu, onda čak ne morate ni ići na Finu (Regos), nego se može preko čitača karti
Hvala na poticaju. Morat ću i ja nakon 20-tak godina malo pobrisat paučinu.
Već pomalo zaboravljena obveznica je narasla na 100,5 i jučer je, čini mi se bilo 500 000 ojra prometa
dobar dio stvari koje se dešavaju liče na ludilo ali se između redova može razaznati da je ono upravljano. malo se tu i tamo izađe iz zadanih okvira. evo samo jedan primjer npr. australija koja je prebogati raj na zemlji. rude, sirovine, hrana nema šta nema. njima u nedostatku realnih problema sad guraju 5. dozu. koga normalnog još zanima taj oblik maltretiranja vlastitog stanovništva.
Display MoreUgase se 2 banke u SAD i vi gledate bankovni sektor.. to se još ništa ne zna i gdje će se preliti dalje.. Siguran sam kao da će u budućnosti padati kiša, tako sam siguran da će još koja banka domino efekt osjetiti gašenjem poslovanja. Evo i zašto... Kad predsjednik kaže da je sve u redu sa štednim polozima, odma znaš da nije u redu, jer nije uopće njegov red da priča o tome.. imaju oni tko se treba obratiti naciji po tom pitanju, a Đo je tu zbog mase i sljedećih izbora, a takva mu je retorika, za prosječnog glupog amerikanca, ili prosječnog glupog evropljana koji gleda u naprijed, u Ameriku..
Ti vaši konzervativni postoci 6% divka, 3.65% kta na koje ste ponosni su prizemno primamljivi, pa taktika tu neka.. kćer, mama i ostala rodbina je već uzela dio dok vi dođete na red..
Iz mog kuta gledišta ste smiješni, al stvarno, opisao sam otvoreno sve, nedostaje hrabrosti za sljedeći level i uzeti pravu lovu..
ne znam sto to znaci "prava lova" ?
vrlo lako se igrati i riskirati sa manjom svotom novaca, kako ti se portfelj povecava, sve je teze i gluplje riskirati i ulagati u nesto nestabilno
to ti je kao kladionica, kada uplatis tiket od 10 kuna, onda stavis 32 para pa ako prodje prodje
sigurno neces staviti 32 para i ulozit 10 tisuca kuna svaki tjedan
Imate pravo, svatko ima svoj pogled na "pravu lovu" i koliko je to..
Iz mog kuta gledališta, prava lova su 6 znamenkaste cifre.. tu se već nekretnine kupuju i osjetno mijenjaju životi, to je prava lova, a Dollar ili Euro je tom slučaju svejedan
I ovo nije KAO kladionica, to JE kladionica, oće li gore ili će dole, isto kao i dionice, derivati, obveznice, kladara teška, sve ima svoje razloge za gore ili dole, a desi se često suprotno, jer je jako manipulirano. Nemojte poricati, prihvatite činjenicu. Nemojte se "ženiti" za firme, dionice, papire, obveznice, coine, nego za profite koje ćete realizirati u realnom svijetu. Ruku na srce, u HR su to, nepremičnine na morju.
Nisam tu zbog tehnologije, ne zanima me nijedna, zanima me profit da si uredim 7 zvjezdica svoj mali svijet i balončić, ne preblizu ljudima i ne preblizu grada, voda na zemlji i državna granica prema trećim zemljama, obavezno (za sada sam na 7Ha, nije u komadu)
Ja i bolja polovica nakon 7 godina ulaganja izišli iz 3.stupa, a odluka je vrlo jednostavna samo stambena nekretnina dionice i keš.
A što nam je uopće ta prava lova? Kartušina ili brojke na računu koje su izgubile u 2021. 15% svoje vrijednosti i u 2022 dodatnih 20% prema košarici roba i usluga koju trebamo. Ajde nekako su tu eroziju vrijednosti uspjeli umanjiti zadnja 2-3 mjeseca.
Nekom erozija vrijednosti, a nekom profiti na uloženo.. pogledaj grafove zadnja 2-3 mjeseca, ja sam uspio x3 na cryptu, (ocean i rose) ako bi pogledali unazad, vidjeli bi i čudili se "kako je glupan uzeo tako malo", jbg nisam tu zbog tehnologije
Vodim strogu evidenciju o 805$ investirano u kripto, da vam mogu za 2 godine utrljat HR obveznice i 34€ profita..
A ću se smijat..
slab promet danas ulagači ćekaju odluku feda veceras?
slab promet danas ulagači ćekaju odluku feda veceras'
Ne brine naše ulagatelje previše fed. Više ih brine Kutlešina najava osnivanja registra kućanstava ( a zapravo registra imovine). Od kad je to najavio nismo se sastali sa zelenilom iako je vani cijeli tjedan zelen.
Manu
"Više ih brine Kutlešina najava osnivanja registra kućanstava ( a zapravo registra imovine). "
Tko je taj Kutleša? neki rođo od onoga klasičnog bjegunca a zove se Kutle?
Ma nije valjda!
Manu
"Više ih brine Kutlešina najava osnivanja registra kućanstava ( a zapravo registra imovine). "
Ma nije valjda!
Ravnatelj Porezne uprave. A rođo od zagrebačkog nadbiskupa.
Treba što prije napraviti taj registar kućanstava.
I uskladiti ga s popisom birača
Manu
Ma nije valjda!
A kombinacije
lol
gle, nije lijepo ni pristojno prozivati nekoga sto se tice novaca, ljudi ulazu koliko imaju, i to je sasvim ok, svatko ima svoje mogucnosti
ali ovdje se smijati i prozivati nekoga jer ulaze u obveznice i dionice, a cijeli tvoj portfelj je 805 dolara...
ne znam sto da kazem na to
Gruba vrimena... nema više "sell in may and go away"... sad je "sell in march and never come back from brunch"
Manu
Ma nije valjda!
Bože me sačuvaj demokracije.
Pa zar bi trebali žaliti za Titom!!!!
A što nam je uopće ta prava lova? Kartušina ili brojke na računu koje su izgubile u 2021. 15% svoje vrijednosti i u 2022 dodatnih 20% prema košarici roba i usluga koju trebamo. Ajde nekako su tu eroziju vrijednosti uspjeli umanjiti zadnja 2-3 mjeseca.
Nekom erozija vrijednosti, a nekom profiti na uloženo.. pogledaj grafove zadnja 2-3 mjeseca, ja sam uspio x3 na cryptu, (ocean i rose) ako bi pogledali unazad, vidjeli bi i čudili se "kako je glupan uzeo tako malo", jbg nisam tu zbog tehnologije
Vodim strogu evidenciju o 805$ investirano u kripto, da vam mogu za 2 godine utrljat HR obveznice i 34€ profita..
A ću se smijat..
usporedivati obveznice i kripto.... Lako s 850 eura, to mogu i u kladionici spizditi, ali da li bi stavili 1 milijun eura u kripto ili obveznice?
Ovo danas je totalno dno.
Samo za mazohiste.
Mišovi digli za 0,25 uz najavu da je kraj blizu..mogli bi ameri nastaviti rast, nas se to ne tice, samo kad je nesto lose onda reagiramo. A tako smo dobro krenili od nove, likvidnost, rast..zadnjih par dana trgovanje zanimljivo kao bodulu plodovi zemlje.