https://www.poslovni.hr/domace/od-tri-…-tvrtke-4286429
Sve bi oni radili i sa svim se bavili, u isto da se maknu i daju privatnim tvrtkama, da se bavi ovakvim stvarima! Pazite, čak su registrirani i za obavljanje djelatnosti putničkih agencija!
https://www.poslovni.hr/domace/od-tri-…-tvrtke-4286429
Sve bi oni radili i sa svim se bavili, u isto da se maknu i daju privatnim tvrtkama, da se bavi ovakvim stvarima! Pazite, čak su registrirani i za obavljanje djelatnosti putničkih agencija!
a jesemti, a zato je jedan moj poznanik, inače u poziciji u butkovićevom ministarstvu, otvorio tvrtku i zriktao si bagerić preko fondova koji mu se kiseli u dvorištu, znači kombinacije i praonice a ekipa koja se generacijama bavi niskogradnjom nema pristupa tenderima nego eventualno kao podizvođači za ovoga i slične
povlačenje love iz Fonda za "oporavak" starter pack
nije kod nas, al recimo da naši "teškaši" u financijskom sustavu trenutno rade slične stvari
Ako mislite da su nekretnine sigurne za razliku od dionica, evo vam primjer konfiskacije istih u Splitu od strane države (ove moderne i neovisne ne one stare) bez ikakve kompenzacije.
QuoteSve je tada izgledalo idilično, no problemi nastaju kada je država Ugrini, ali i drugima koji su uredno kupili prostore u zgradi, oduzela prostore bez ikakve naknade i sve to uz opravdanje kako se radi o pomorskom dobru. Nakon višegodišnje sudske borbe, 2010. godine splitski Županijski sud pravomoćno upisuje zgradu terminala kao pomorsko dobro, a privatnici koji su kupili prostore unutar nje, među kojima je bio i Ugrina, izbrisani su kao vlasnici.
Kako više nije bio vlasnik prostora, nije njime mogao raspolagati niti ga razvijati pa je došlo do problema u poslovanju.– Kad sam ja kupovao prostor, ni u katastru ni u zemljišniku zgrada nije bila upisana kao pomorsko dobro. Kao kupac tih 2000 kvadrata provjerio sam u zemljišnim knjigama i uvidio kako nema zabilježbe na nekretnini.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-k…ilijuna-1100847
Ovu državu stvarno treba zaobilaziti u najširem mogućem luku.
FOTO: Jumbo-plakatima protiv politike državne tvrtke i ministarstva
Eto je i ovo došlo na red. Neznam o ovom slučaju ništa. Ali.
Pratim na fejsu Zeleni odred i masovnu sječu šuma u režiji HŠ i pustošenje.
Koje oni zovu "prorjeđivanje". A inače ministar poljoprivrede je i jedini član Skupštine Hrvatskih šuma !
Nadam se da će neko konačno stat na kraj bandi...
Jako dobar govor. Ima li nade za hrvatsko pravosuđe???
Poštena država poštenih ljudi. Ne da mi se uopće pisati o ostalim uhićenim kokošarima. Daleko smo najgora rupčaga u EU. Čekam da počnu prava uhićenja za Agrokor, a doć će i to na red jednog dana.
Šef državne televizije kokošar nosi pare u kešu Banditosu.
HRT, režimska televizija koja u svim temama vladajućima ide niz dlaku ima direktora torbara koji prenosi pare kriminalcima.
Gdje je HRT bio kad se potkradao Agrokor ? Zašto nisu postavljali pitanja kako će proći mirovinski fondovi i dioničari ?
Umjesto toga ugošćavali su Ramljaka, Peruška i Dalićku.
Da ne kažem da je voditeljica centralnog HRT-ova dnevnika skoro zaplakala kad je Bandić umro.
HRT, režimska televizija koja u svim temama vladajućima ide niz dlaku ima direktora torbara koji prenosi pare kriminalcima.
Gdje je HRT bio kad se potkradao Agrokor ? Zašto nisu postavljali pitanja kako će proći mirovinski fondovi i dioničari ?
Umjesto toga ugošćavali su Ramljaka, Peruška i Dalićku.
Da ne kažem da je voditeljica centralnog HRT-ova dnevnika skoro zaplakala kad je Bandić umro.
A jesu li ikad spomenuli broj blokiranih zbog neplaćene TV pretplate? I ovršene iznose koji su bili višestruko veći od duga? Svaki put kad čujem moraliziranje s htv-a sjetim se toga. A ovaj je šampion licemjernog moraliziranja.
https://slobodnadalmacija.hr/split/usprkos-…stitora-1110436
Još par crtica iz svijeta "hrv pravosuđa",nema promjene, i dalje putem kom revolucije
ako sad ovi naši vladajući mymooni ne iskoriste priliku povući milijardu eura kao naknade za covid i potrese......
Od Austro Ugarske su ljudi morali skrivat i muljat da bi prezivjeli, dosla stara Juga opet ista stvar, Ndh, socijalusticka Juga opet podobni i jbg prodje 500 godina, da ne pricam nova Hr gdje opet kolo vode bivsi ck skh , na kraju tko su roditelji premijera ili predsjednika? nama je u genima nesto smuljat, snac se i sto varijacija na tu temu. A obican covjek se pita pa zasto da budem sve po pesu kad nema koristi od toga. Evo prvi ja.
I u prosjeku barem kaj ih ja znam zivimo bolje nego svabe ili neke uredjene zemlje.
Da je normalno nije, al da ce se promjenit nece.
Dok traje traje
Od Austro Ugarske su ljudi morali skrivat i muljat da bi prezivjeli, dosla stara Juga opet ista stvar, Ndh, socijalusticka Juga opet podobni i jbg prodje 500 godina, da ne pricam nova Hr gdje opet kolo vode bivsi ck skh , na kraju tko su roditelji premijera ili predsjednika? nama je u genima nesto smuljat, snac se i sto varijacija na tu temu. A obican covjek se pita pa zasto da budem sve po pesu kad nema koristi od toga. Evo prvi ja.
I u prosjeku barem kaj ih ja znam zivimo bolje nego svabe ili neke uredjene zemlje.
Da je normalno nije, al da ce se promjenit nece.
Dok traje traje
...
Nekako prebrzo ove vijesti miču s naslovnice, a nije on mala faca u Splitu.
Očekivanja? Mala i slaba, hvala na pitanju.
Čitam na nekom portalu da su ukinute naknade upravi, pa išao bacit oko.
Ovo stvarno postoji.
Centar za svemirsku i inovativnu tehnologiju Sisak – Wikipedija
Sudski registar - Podaci o poslovnom subjektu
Najbolja stvar je što je Županija osnivač. Musk, Bezos, sakrijte se!
QuoteBandićevom ostavinskom raspravom njegova imovina će prijeći na njegove nasljednike koji time imaju čistu pravnu osnovu za njeno stjecanje, pa ni Porezna uprava više ne može pitati odakle je. Bandić je dakle umro, kazneni postupak protiv njega je obustavljen jer tako mora biti, no imovina će po svemu sudeći biti silom zakona legalizirana.
Odavno smo na ovoj burzi osjetili kako to izgleda kad imamo posla s institucionalnim kriminalom. Jer svi sve jako dobro znaju što se i zašto događa i imaju dovoljno dokaza da to pravedno riješe, ali se to ne događa jer je važno samo pod svaku cijenu ostati na poziciji moći. I to tako ide dok negdje ne pukne. Mogu shvatiti to što je MB radio jer već dugo nije bio pri zdravoj pameti, ali ne kako njegovi "suradnici" nisu bili svjesni činjenice da će jednom kad ta grana pukne povući sve njih sa sobom u bezdan. Ali to je tako uvijek iznova i iznova se ponavlja samo s novim igračima, ali igra uvijek ostaje ista. Svjesni koja je cijena te igre i opet ne mogu odoljeti da je ne igraju.
Običnom čovjeku jedina zaštita (kao i do sada) ostaje da bude svjestan toga i postupa u skladu s time po vlastitom nahođenju unutar ili izvan "zakona". A od plakanja nad svojom sudbinom nema koristi.
Realno pravde ni pravice još dugo nitko neće vidjeti jer je to praktično svuda slično na ovoj planeti. To je izgleda prirodan doseg ove forme "civilizacije" koja će time sama sebi presuditi slično kao što su i prethodne neslavno završile jer su bile tako postavljene. Osim ako se to na vrijeme ne osvijesti i nešto ne promjeni što se meni ne čini realno. Postoje o tome brojne studije i potrebna znanja, ali svjest pojedinca ni društva što činimo i s kojim posljedicama očito nisu još dozreli da postanu mainstream i bojim se da sada više nemamo puno vremena da se tu nešto promjeni dok ne bude prekasno.
Jer sada postaje jasno da priroda očito ne namjerava čekati da se mi smislimo, a sve dok su sebični interesi iznad potrebe za iskreno pomognemo i jedni drugima i okolini da postane i ostane dobro mjesto za život - to će imati svoju cijenu. Vrlo visoku. Samo za razliku od prethodnih propalih civilizacija na ovoj planeti nećemo se moći vaditi da nismo znali što se i zašto događa - dakle ovaj puta je odgovornost zaista na svima nama.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2295497.aspx
Nema posustajanja !
Ako nemaju kruha, neka jedu kolače , tako je to bilo i biva
e to smo čekali, sada će nam dionica odletjeti na 4520
ovo je tek prvi.
živo me zanima koliko će hrvatski građani na kraju morati vratiti EU od onih 22 mlrd. EUR koje su nam obećane, jer ovo je očito modus operandi po kojem su Plen-Ki-Un i ekipa mislili raspoređivati ovaj dodijeljeni novac.
+ ECB koji stalno povećava vrijednost imovine, a svojim "stimulansima" ubija money velocity (tj. ista količina novca manjem broju ljudi prijeđe preko ruku)
ionako svi već znamo da i ono gomilanje novaca na bankama dolazi samo od manjine.
a Velimir Šonjo kaže da će ovoj sada generaciji Hrvata biti nikad bolje, samo ne znam na koga misli, možda na ove bogate koji će bit još bogatiji?
kako se ono kaže, neki jedu rižu, neki meso, a neki kupus, a na kraju svi jedemo sarmu (statistiku)
hapse sdpejovce radi uhljebljivanja i mita tek 10k kuna a to što je HABOR na inicijativu vujnovca i novoselca, svojom odlukom kao polovični vlasnik poslovnih udjela u tvrtki konsolidator koja je dominantno sa 62% večinski vlasnik DLKV, nulovao 75m kuna državnih novaca i novaca poreznih obveznika a time svih ostalih dioničara dlkv, to ništa, nebitno...