1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 95
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 28, 2020 at 3:45 PM
    Quote from trial

https://www.marketwatch.com/investing/futu…0-%20electronic

Nafta trenutno na ispod 12,5 $. Ak se tu zadrži još neko vrijeme i mi ćemo se uskoro vozati za 5 kn po litri benzina. Osim ak Marić u očaju ne napuca trošarine i održi cijenu višom. :whistling:

višom cijenom održava na životu one koji pomažu potrošnjom realnom sektoru, zna on posao, a oni zauzvrat daju svoj ne baš dobar glas, ali njima koristan

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,185
    • April 28, 2020 at 7:35 PM
    Quote from trial

https://www.marketwatch.com/investing/futu…0-%20electronic

Nafta trenutno na ispod 12,5 $. Ak se tu zadrži još neko vrijeme i mi ćemo se uskoro vozati za 5 kn po litri benzina. Osim ak Marić u očaju ne napuca trošarine i održi cijenu višom. :whistling:

a kamo cemo se to voziti? do ducana i nazad ? ja sam iz ZG sve mi prakticki unutar 3 km od velikog shopping centra preko interspara do kauflanda.

ajde kolege koje ne zive u vecim gradovima ok..

ali evo primjer imam 1.2 auto benzinac i jer mi vjerujete da u 4. mjesecu nisam nasipao ni kap goriva jer nemam kako ici ?! odem do ureda i u ducan. (tank mi ima 50 litara da ne ni bilo da je 100 pa ne tocim). sada cu tek pocetkom 5. mj natociti do cepa i onds sumnjam da sredine 6. da cu ista.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 28, 2020 at 7:58 PM
    Quote from dionicar

a kamo cemo se to voziti? do ducana i nazad ? ja sam iz ZG sve mi prakticki unutar 3 km od velikog shopping centra preko interspara do kauflanda.

ajde kolege koje ne zive u vecim gradovima ok..

ali evo primjer imam 1.2 auto benzinac i jer mi vjerujete da u 4. mjesecu nisam nasipao ni kap goriva jer nemam kako ici ?! odem do ureda i u ducan. (tank mi ima 50 litara da ne ni bilo da je 100 pa ne tocim). sada cu tek pocetkom 5. mj natociti do cepa i onds sumnjam da sredine 6. da cu ista.

Quote from Moller

višom cijenom održava na životu one koji pomažu potrošnjom realnom sektoru, zna on posao, a oni zauzvrat daju svoj ne baš dobar glas, ali njima koristan

evo, kolega Vam je već odgovorio.

trenutno se ne vozamo okolo mi nego oni koji putuju okolo na naš račun, nekad i biznis klasom, često na službena putovanja od kojih je samo jedna stavka službena, itd.

potiču ljudi realni sektor, i još ti fino kažu da se neće ničega odreći, nek se država zaduži, oni moraju trošiti.

i još te onda onako podcjenjivački gledaju ako zarađuješ manje od njih, a tek kad im kažeš koliko dadžbina platiš državi, onda ti se onako slatko nasmiju u stilu vidi ovog bedaka.

a ako si onaj sretnik koji, nakon svega što poplaća, slučajno zarađuje više od njih, onda te gledaju kao najgoreg neprijatelja.

međutim, ako ova situacija dugoročno potraje, to može biti odličan stimulans industriji.

nadam se da će nas ova situacija malo osvijestiti da više ne bude toliko ovisni o turizmu, već da se krene stimulirati proizvodnja dobara i izvoz.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Edited 3 times, last by st-brajo (April 28, 2020 at 8:17 PM).

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 28, 2020 at 8:16 PM

podatci Porezne uprave: "U razdoblju od 19. do 23. travnja ove godine u svim djelatnostima izdano je 17,3 milijuna računa, što je za 62,2 posto manje nego u istom lanjskom tjednu. Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 1,88 milijardi kuna, što je za 51,9 posto manje u istom lanjskom razdoblju."

Nije dobro, nije nimalo dobro.

• barbosa
    Guest
    • April 30, 2020 at 2:50 PM

No to je priča koja može proći samo kod idiota, koji ne razumiju osnove matematike, i parazita, koji su naprosto smeće bez integriteta pa istina i laž kao kategorije ne postoje, samo narativi koji opravdavaju njihovo uzaludno, žalosno i tragično postojanje.

ma to Matija!:thumbup:

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,185
    • April 30, 2020 at 3:02 PM

gospodin nije ništ akrivo napisao. Koliko je do sada sve uplaćeno kroz dadžbine i slično..

istko kao kada mi netko kaže da je studiranje u HR na Sveučilišnim studjima besplano ( školarina, Xica za hranu... ), E NIJE! sve sam ja to platio kroz poreze na plažu, PDV, registracije auta i slično.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 30, 2020 at 4:11 PM
    Quote from barbosa

No to je priča koja može proći samo kod idiota, koji ne razumiju osnove matematike, i parazita, koji su naprosto smeće bez integriteta pa istina i laž kao kategorije ne postoje, samo narativi koji opravdavaju njihovo uzaludno, žalosno i tragično postojanje.

ma to Matija!:thumbup:

bome u Matije dobra roba za povuci - potegni, ali slažem se u ovome slučaju, osim s načinom i stilom izražavanja, bolje da ih je poslao u MP3

• barbosa
    Guest
    • April 30, 2020 at 5:53 PM

Moller, matija je odrastao u zg trnju, onda selu i radničkom getu u centru grada,...kombinacija tradicionalnog kućnog odgoja i ulice u kojemu si nisi smio dozvoliti biti slab i kada mu je stil ovakav, da ti saspe sve u lice, onda znaj da mu je dosta i da je spreman na fajt

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 1, 2020 at 10:32 AM

Mada djeluje glupo, Milanović je podlo, inteligentno i potpuno svjesno otvorio novu frontu u predizborne svrhe kako bi Plenkovića napravio desničarem i donio mu pobjedu na izborima jer njih dvojica su politički blizanci. A stoka sitnog zuba je dovoljno glupa da to puši:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…remni/10263622/

Vi što ste zazivali ustaše i partizane kao dominantnu temu dolazite na svoje jer ova tako nebitna i izmišljena tema u ovom trenutku u stanju je sve drugo baciti u drugi plan, čak i koronu i podcijenjeni gospodarski pad .

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 1, 2020 at 12:22 PM

Nevjerojatno! I ovaj priča Ribićevu priču o proračunskim korisnicima kao pokretačima gospodarstva:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/minis…sjedimo-4229657

Onda im socijalni dijalog i ne treba jer već imaju usuglašenost.

Znači da će cijeli teret krize ići na račun zaposlenih u realnom sektoru s tim da će pad gospodarstva biti još i veći jer će iz manje osnovice nužno izdvajati još više za privilegije nekih .

Edited once, last by Manu (May 1, 2020 at 12:28 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 1, 2020 at 1:59 PM
    Quote from Manu

Mada djeluje glupo, Milanović je podlo, inteligentno i potpuno svjesno otvorio novu frontu u predizborne svrhe kako bi Plenkovića napravio desničarem i donio mu pobjedu na izborima jer njih dvojica su politički blizanci. A stoka sitnog zuba je dovoljno glupa da to puši:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…remni/10263622/

Vi što ste zazivali ustaše i partizane kao dominantnu temu dolazite na svoje jer ova tako nebitna i izmišljena tema u ovom trenutku u stanju je sve drugo baciti u drugi plan, čak i koronu i podcijenjeni gospodarski pad .

potpisujem!

nešto o ovome je rekao i Puhovski

http://hr.n1info.com/Vijesti/a50519…Plenkovicu.html

Milanče na ovaj način zapravo otvara put Plenkiju za pobjedu na izborima, što možda i nije tako loše, jer jedino Plenki, ako dobije izbore, ima tu političku snagu da malo posmica one lokalne šerife koji ionako ruše imidž HDZ-a.

ne zaboravimo i da su lokalni izbori za godinu dana i da će Plenki, pod uvjetom da dobije izbore, kandidirati svoju ekipu za čelna mjesta u gradovima, općinama i županijama.

naravno, to ne znači da i dalje neće biti uhljebljivanja, ali postavit će onaj svoj umiveni HDZ kadar, koji ipak nešto i radi, a ne samo prži novac na janjetine i lezilebari.

kao što je već napisao i kolega kupoprodajnik, ovo je možda prvi put u životu da ću začepiti nos i glasati za HDZ, jer ekipa sakupljena oko SDP-a ne nudi nikakva konkretna rješenja za ovu situaciju.

samo se nadam da će Glas poduzetnika napraviti dovoljno jak politički pritisak da se napokon provedu reforme, inače nam se loše piše.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 1, 2020 at 7:17 PM

U međuvremenu pročitali su ih još i neki komentatori

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politi…zborima-1019072

"Milanoviću bi, doduše, od srca zapljeskao još jedan političar. Ali ne smije. Riječ je o Andreju Plenkoviću, HDZ-ovom premijeru kojeg tvrda desnica od početka ne doživljava kao svojeg čovjeka. I koji je objeručke dočekao priliku da se – nepuna dva ili tri mjeseca prije izbora – i njima konačno legitimira kao osoba na koju u odsutnim trenucima oni mogu računati."

A i neki političari

https://www.dalmacijadanas.hr/petrov-gradani…a-i-milanovica/

"– Predložio bih građanima da ne nasjedaju na igrokaz. Ovo je tvrda kohabitacija koju je najavio Plenković, između njega i njegovog prijatelja Milanovića iz MVEP-a kojem je i omogućio da dođe na Pantovčak. Ovo je njihov ping-pong koji pokazuje da su spremni sve podrediti svom izbornom rezultatu pa čak i obilježavanje ovakve veličanstvene operacije!"

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 2, 2020 at 10:01 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

https://m.24sata.hr/news/istraziva…-reforme-690722

Zašto se ovakva ispitivanja javnosti provode tek sada? Prema ovim rezultatima reforme bi se moglo lako provesti.

Samo problem je što bi svi reforme na račun drugih a da se njih ne dira.

Fenomen su birači HDZ-a. Istraživanje dokazuje da glasuju za "svoje" pod svaku cijenu bez obzira što ni njihova vlast nije u skladu s očekivanjima.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 2, 2020 at 10:54 AM

Kolega Manu, mislite li da nisu isto takvi glasaci SDP-a ?

Da ne glasaju samo za svoje ma kakvi god bili >?

Primjer je recimo g. Bandic, dok je bio u sdp najbolji napametniji, pa makar bjezao pijan policiji on je nezamjenjiv :)

tako je nekako bilo.

Naravno, tako razmisljaju i HDZ-ovci

Po meni nema nikakve razlike izmedju HDZ ili SDP

jedni uvedu porez na kapitalnu dobit ali je drugi ne ukinu i slicno.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 2, 2020 at 12:04 PM
    Quote from havi

Kolega Manu, mislite li da nisu isto takvi glasaci SDP-a ?

Da ne glasaju samo za svoje ma kakvi god bili >?

Primjer je recimo g. Bandic, dok je bio u sdp najbolji napametniji, pa makar bjezao pijan policiji on je nezamjenjiv :)

tako je nekako bilo.

Naravno, tako razmisljaju i HDZ-ovci

Po meni nema nikakve razlike izmedju HDZ ili SDP

jedni uvedu porez na kapitalnu dobit ali je drugi ne ukinu i slicno.

Display More

Apsolutno se slažem, o preferencijama ne bih jer svatko ima pravo na svoj izbor.

Ono što me sada muči je što sam upao u nevjerojatnu gužvu zbog kupovine i gluposti politike.

Ova zabrana nedjelje pokazuje se očekivano kao apsolutni promašaj i iz epidemiološke i iz gospodarske perspektive.

Ako danas ne dobijem koronu ne ću nikad.

Ova predizborna suštinski potpuno nebitna igra zabranama rada nedjeljom i pozdrava zds ima svrhu da bi Markićka bila sita i Pupovac na broju a birači zapaljeni lakim folklorom u ova teška vremena.

Uz napomenu da je zabrana rada nedjeljom vrlo skupa i iracionalna mjera u svakom pogledu.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 2, 2020 at 12:52 PM

Ma naravno nek svatko glasa ili ne glasa po svojoj volji , pa demokracije je na kraju krajeva.

Ono kaj godinama govorim, svi se oni dogovaraju na kraju krajeva, sada citam po novinama svi o pozdravu ZDS , nitko o visku opcina, gradova i sto stvari kaj mi ovdje trabunjamo godinama.

kad se smire strasti oko ZDS onda cemo citati kak netko ovo ili ono , tko je skim bio, ljubavnice i slicno, a prave stvari one bitne to necemo.

da, zabranu rada nedjeljom mogu mozda bogate zemlje dat, siromasne sigurno ne , puno je to godisnje 52 radna dana. al dobro mi smo veci pape od pape

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 3, 2020 at 1:12 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from hasenfefer

mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.

- sama Božja providnost u ovo doba korone je vidjela da u Ministarstvo gospodarstva na EU projektima treba zaposliti jednu sposobnu magistricu religiologije.

- ali stvarno nema smisla o toj temi raspravljati jer ili vjerujete ili na vjerujete.

Prestaneš vjerovati, počneš razmišljati i ako imaš s čim, uskoro više uopće ne vjeruješ.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • May 3, 2020 at 5:29 PM

Ja sam trenutno u ovoj međufazi.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • May 5, 2020 at 11:13 AM

Obraća se plenki narodu i kaže: ”25. godina, naša zemlja je bila na rubu ponora, od toga zadnjih 10 godina stojimo na mjestu skoro ....

Sada, konačno, idemo korak dalje! ” :D

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 6, 2020 at 11:54 AM

http://www.index.hr/vijesti/clanak…ak/2180593.aspx

Demokracija , sloboda ,ljudska prava......u RH

• 1
    • 6
    • 7
    • 8
    • 95

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 15, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      789k
      1.4k
    3. darac11

May 15, 2025 at 7:08 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 4:46 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      904k
      2.1k
    3. sokol74

May 15, 2025 at 4:46 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 3:55 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. Wolfshar

May 15, 2025 at 3:55 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 451

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 11:17 AM
    2. Odgovora
      451
      Pregleda
      199k
      451
    3. All

May 15, 2025 at 11:17 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 15, 2025 at 10:38 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 15, 2025 at 10:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 15, 2025 at 4:46 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

Wolfshar May 15, 2025 at 3:55 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 15, 2025 at 11:17 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 15, 2025 at 10:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 15, 2025 at 10:37 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy