Milanović ovdje radi štetu svojoj borbi, odnosno treba samo staloženo nabrajat zašto mi netrebamo primit vojsku u ratu, šta i već nije u narodu dočekano pozitivno. A ne ići na osobne sukobe s bilokime, bio on paun Bane ili ko god.
Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE
-
-
-
Bivša ministrica rođendan je slavila početkom veljače 2019. u restoranu Šarm u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, a račun je iznosio 23.750 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU taj je račun, piše Telegram, odobrilo za plaćanje 4. ožujka 2019., na teret Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Račun se nalazi u spisu predmeta Ureda europskog javnog tužitelja, temeljem čijeg naloga je krajem prošle godine Žalac uhićena pod sumnjom za nezakonitosti u postupku javne nabave informatičkog sustava.
Žalac novcem EU platila proslavu rođendana: Samo u godinu dana na restorane i hotele potrošila više od 2 mil. kunaRačun se nalazi u spisu predmeta Ureda europskog javnog tužitelja, temeljem čijeg naloga je krajem prošle godine Žalac uhićenawww.jutarnji.hrLijepo. Još jedna Plenkijeva tranša iz EU fondova za gušte hadezeovaca. Tko to kaže da je iskorištenost EU fondova slaba?
-
Ja pak misli
Bivša ministrica rođendan je slavila početkom veljače 2019. u restoranu Šarm u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, a račun je iznosio 23.750 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU taj je račun, piše Telegram, odobrilo za plaćanje 4. ožujka 2019., na teret Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Račun se nalazi u spisu predmeta Ureda europskog javnog tužitelja, temeljem čijeg naloga je krajem prošle godine Žalac uhićena pod sumnjom za nezakonitosti u postupku javne nabave informatičkog sustava.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…l-kuna-15279840
Lijepo. Još jedna Plenkijeva tranša iz EU fondova za gušte hadezeovaca. Tko to kaže da je iskorištenost EU fondova slaba?
Dobro se napapila, vidi se po vitkoj liniji. Za to mi nije zao nasih para. Neka je u slast!
-
Ono što smo od početka znali samo se potvrđuje. A od početka tvrdim da postoji tajni neformalni ortački dogovor HDZ-a i Mola oko Ine na obostranu korist. Pljačka onolikih razmjera ne može biti slučajna.
-
A kako objasniti rast podrške HDZu u zadnjoj anketi, da li su se to HDZ i 30% građana tajno ujedinili u rušenju Hrvatske
-
1 229 791 korisnika mirovina , podatak iz listopada 2022.g.
Dva puta do sada energetski dodatak, a bit će i treći put kad uberu ekstra solidarni porez na ekstra profit bogatih 😁
Možda je i to jedan od razloga za rast podrške HDZ- u.
-
SDP predlaže usklađivanje mirovina i inflatorni dodatak za umirovljenike - SDPPredsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio je u utorak stranački prijedlog pomoći umirovljenicima u borbi protiv inflacije, kojim bi se uveo inflatorni dodatak na…www.sdp.hr
Bore se i ovi za glasače, sve je to ista ekipa.
Slatka je vlast i benificije za sebe i obitelj.
Koliko me sjecanje sluzi sdp je uveo porez na kapitalnu dobit al se hdz nije ponudio ju ukinuti.
-
1 229 791 korisnika mirovina , podatak iz listopada 2022.g.
Dva puta do sada energetski dodatak, a bit će i treći put kad uberu ekstra solidarni porez na ekstra profit bogatih 😁
Možda je i to jedan od razloga za rast podrške HDZ- u.
Upravo o tome sam pisao nekidan. Sad je sve potpuno ogoljeno, do kosti. Mi cemo uzeti vama da bismo dali njima, a oni ce glasati za nas i mi cemo ostati na vlasti jer je njih vise. I to je taj gumb na automatu: majmun stisne gumb ispadne mu banana. I zato majmun cijelo vrijeme stisce taj gumb.
-
Tragedija je da ne postoji političke snage pa i u obliku desetak posto podrške koja bi htjela okrenuti kormilo prema oporavku ekonomije, demografije, društvenih vrijednosti, odnosa prema radu, novcu i sl.
-
Kreće gradnja trećeg traka autoceste od Zagreba prema Karlovcu?GODINAMA se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1 od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta, piše danas Jutarnji list.www.index.hr
I ak je to tocno, najvise zasluzan vijecnik iz male stranke hsls, boli hdz i sdp za to, oni inaju deal ispod stola da ostanu na vlasti cim duze.
-
-
Peđa Grbin biografija | Biografija.com
Taj je isto veliki ekonomski strucnjak, s faksa u stranku, par mjeseci imao svoj ured i to je to.
Ima netko od vrlih polizicara kod nas da je uspjesno vodio svoju firmu 15-20-30 godina i da udje u politiku s ekonomskim znanjem i punim novcanikom ?
-
Mi cemo uzeti vama da bismo dali njima, a oni ce glasati za nas i mi cemo ostati na vlasti jer je njih vise. I to je taj gumb na automatu: majmun stisne gumb ispadne mu banana. I zato majmun cijelo vrijeme stisce taj gumb.
Vezano za automate postoji i onaj kad majmunu das na odabir hoce li stisnuti gumb za bananu ili gumb za kokain. Pa "pametni" majmun umre od gladi.
Tragedija je da ne postoji političke snage pa i u obliku desetak posto podrške koja bi htjela okrenuti kormilo prema oporavku ekonomije, demografije, društvenih vrijednosti, odnosa prema radu, novcu i sl.
Postoji. Samo takva stranka garantirano gubi slijedece izbore i upisuje se u ropotarnicu povijesti. Zelis li biti u takvoj stranci?
Ima netko od vrlih polizicara kod nas da je uspjesno vodio svoju firmu 15-20-30 godina i da udje u politiku s ekonomskim znanjem i punim novcanikom ?
Ima. Trenutno Vandjelic. Samo treba znati da nigdje u svijetu nije na dugi rok uspjela "tehnomenadjerska" vlada.
-
https://www.biografija.com/peda-grbin/
Taj je isto veliki ekonomski strucnjak, s faksa u stranku, par mjeseci imao svoj ured i to je to.
Ima. Radimir Čačić . 😁
-
Drago mi da ste spomenuli Vandjelica, na prvu mi se cini ok, nisam detaljnije pratio i istrazivao.
Imate cugu, bas ste me dobro nasmijali👍
Cacic i Suker bi bili odlican tandem , suradnja, strucnost i rezultati
-
Poduzetnik kojeg su biskupi prevarili za milijune: ‘I Papa je potvrdio, Caritas je veliki problem’Razgovaramo s Marijanom Ravlićem čija je tvrtka propala nakon što mu je Caritas odbio platiti radove koje je izveowww.telegram.hr
Ovi bi isto mogli osnovat stranku , sigurno i oni imaju ekonomske strucnjake .
-
stari moj, što ti to znači "uspješno"...ja ti sad odmah mogu nabrojati bar 30 "uspješnih" poduzetnika sa impozantnom imovinom ali ono na čemu se temelji njihova uspješnost ti se ne bi baš svidjelo gledajući u kontekstu tvog posta
također, mišljenja sam da neki budući premijer i ne treba biti nešto ono priv. uspješan nego da treba imati čvrsti moralni, ideološki i politički stav a za uspješno vođenje države ima na raspolaganju sve resurse koje Hr može dati samo treba htjeti raditi na promjenama u opće društvenu korist za razliku od svih ovih dosadašnjih koji su nastojeći zadržati status quo socijalističkih vremena, negativnom selekcijom gurnuli državu u spiralu deevolucije i komunizma koji nikada nije zaživio na našim tradicionalnim prostorima namečući se, odnosno zagađujući prostor takvim primitivnim i nekad ne zamisllivim što moralnim, što regulatornim, što gospodarskim standardima ne bi li, kao zatvoreno društvo orjunaša primjenom drastičnih metoda terora protiv i pozicijskih i opozicijskih političkih protivnika pa i društva u cjelini, što duže, vlastite opstojnosti radi, sami sebi dali na važnosti i pri tome nastojeći još dobro zaraditi arogantno nastupajući i izokrečući očiti kriminal i korupciju uz kontrolu institucija ko u najcrnijim komunističkim sustavima, čime uništavaju ovo malo države što imamo
evo jedno kontra pitanje...da li ima netko tko ima takvu kvalitetu da bi vi ekipa, nominirali za predsjednika ili premjera
-
stari moj, što ti to znači "uspješno"...ja ti sad odmah mogu nabrojati bar 30 "uspješnih" poduzetnika sa impozantnom imovinom ali ono na čemu se temelji njihova uspješnost ti se ne bi baš svidjelo gledajući u kontekstu tvog posta
također, mišljenja sam da neki budući premijer i ne treba biti nešto ono priv. uspješan nego da treba imati čvrsti moralni, ideološki i politički stav a za uspješno vođenje države ima na raspolaganju sve resurse koje Hr može dati samo treba htjeti raditi na promjenama u opće društvenu korist za razliku od svih ovih dosadašnjih koji su nastojeći zadržati status quo socijalističkih vremena, negativnom selekcijom gurnuli državu u spiralu deevolucije i komunizma koji nikada nije zaživio na našim tradicionalnim prostorima namečući se, odnosno zagađujući prostor takvim primitivnim i nekad ne zamisllivim što moralnim, što regulatornim, što gospodarskim standardima ne bi li, kao zatvoreno društvo orjunaša primjenom drastičnih metoda terora protiv i pozicijskih i opozicijskih političkih protivnika pa i društva u cjelini, što duže, vlastite opstojnosti radi, sami sebi dali na važnosti i pri tome nastojeći još dobro zaraditi arogantno nastupajući i izokrečući očiti kriminal i korupciju uz kontrolu institucija ko u najcrnijim komunističkim sustavima, čime uništavaju ovo malo države što imamo
evo jedno kontra pitanje...da li ima netko tko ima takvu kvalitetu da bi vi ekipa, nominirali za predsjednika ili premjera
Kaj ce vam moralan, glup i da se ne zna snac?
Predposravka je da je netko tko je uspjesan sve stekao posteno i da mu politika nije pomogla.
Dal je Todoric uspio sam ili uz pomoc politike.
isto kao ekipa koja donira stranke i ak pogode
onda im stranke pomognu i oni i njihovi su uspjesni ?
Ptedshednika bi ukinuo jer nema nikakve svrhe ni koristi, kakva je bila korist od zokija, kolibde, josipovica i mesica? Bar jedna.
Premijera ne znam, najbolje da nas pripoji austriha, njemacka ili neka druga uredjena zemlha.
A sad bez zezanja, u cem je razlika u mozebitnom prosperitetu drzave ak je vodi hdz, sdp, most, mozemo, hns ili netko drugi ? Po meni nikakve.
Ovdhe su svi povezani rodbinski ili kumstvima, znam jako dobro.
Tko je od nas zbog kriminala prijavii nekog rodjaka ili susjeda, koliko je tko kaznenih prijava podnio? A svi posteni.
Zato sam ja odustao od svega i bas me briga za politiku, gledam da je mojoj obitelji dobro, tako i tako nam politika nije nista pomogla.
-
Off topic...
Snimka koja je zakotrljala lavinu: Prosvjedi se šire, ljudi uzvikuju do danas nezamislive paroleDemonstriralo se, među ostalim, na više sveučilišta u Šangaju gdje su stotine prosvjednika vikale ‘Dolje Komunistička partija!‘www.jutarnji.hrKrenulo je i tamo.
Uskoro ce pasti rezimi i u Kini i u Iranu i u Rusiji.
Zapadni liberalizam ne da nece propasti nego je najbolje sto se ikad desilo. Sve drugo je daleko inferiorno.
Da nije tako ne bi se demokracija i liberalizam sirili. Jos donedavno, skoro cijela Europa je bila diktatura. O drugima da ne govorim.
-
Izvan teme...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…parole-15280254
Krenulo je i tamo.
Uskoro će pasti rezimi iu Kini iu Iranu iu Rusiji.
Zapadni liberalizam ne da neće propasti nego je najbolje što se ikad dogodilo. Sve drugo je daleko inferiorno.
Da nije tako ne bi se demokracija i liberalizam sirili. Još donedavno, skoro čitava Europa je bila diktatura. O drugima da ne govorim.
Možda nam dode u izbjeglištvo milijun mladih Kineskinja pa se vremenom pooravi demografska slika.
-
Off topic...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…parole-15280254
Krenulo je i tamo.
Uskoro ce pasti rezimi i u Kini i u Iranu i u Rusiji.
Zapadni liberalizam ne da nece propasti nego je najbolje sto se ikad desilo. Sve drugo je daleko inferiorno.
Da nije tako ne bi se demokracija i liberalizam sirili. Jos donedavno, skoro cijela Europa je bila diktatura. O drugima da ne govorim.
nema šanse.
narod je nikad gluplji, a režimi nikad jači.
trenutno su milenijalci "izgubljena generacija" i njihova kičma će se polomiti da bi djeca sadašnjih vlastodržaca ilitiga generacija Z čvrsto uhvatila "štap" i dobro živjela od redistribucije bogatstva.
ako niste primjetili, upravo je Gen Z od strane mainstream medija apostrofirana kao "herojska" generacija, počevši od Grete, pa nadalje.
za njih se i sve reforme prilagođavaju, da mogu prosperirati kad za to bude vrijeme.
nakon toga, slijedi generacija Alpha iliti "tiha" generacija, tj. djeca rođena u periodu prevrata koja će odrasti u totalnoj kontroli, od digitalnih valuta s rokom trajanja (već postoji u Kini, btw.), pa nadalje, i imati život kakav su imali i njihovi pradjedovi u komumizmu ili amerikanci u prohibiciji, tj. radi svoj posao i ne diži glavu, jer prijetnje stižu od svukuda, a država će se za tebe pobrinuti, samo budi poslušan.
ovo će im servirati upravo Gen Z-evci, posebice IT-evci, koji su puno bolje plaćeni kad idu uz sistem nego protiv njega, tako da je i tu vidljiv utjecaj "mrkve i batine", a ljudi ko ljudi, uvijek su skloni gomilanju, pa idu za mrkvom 🤷
btw., to su sve normalni dugotrajni ciklusi koji se mijenjaju, a traju po cca 90 godina, a trenutno slijedi ciklus "lomljenja kičme" u zemljama koje si nabrojio.
s druge strane, to neće spriječiti EU da "krvavim" novcem iz Kine financira svoj prosperitet printajući Euro, ali će zato Rusija i Iran biti označeni kao "smrtni neprijatelji", tj. Rusija već to je, samo me čudi da se djela Tolstoja i Dostojevskog ne spalju javno na trgovima, al možda i to dođe na red ako zima bude hladna
-
-