Pa izgleda dosta dobro po nekim pokazateljima, dok prema nekim drugima baš i ne. Recimo neto profitna marža 0,51% ? To je dosta loše. Zato i je tako veliki P/E, a mali P/S.
Fali profitabilnosti.
Pa izgleda dosta dobro po nekim pokazateljima, dok prema nekim drugima baš i ne. Recimo neto profitna marža 0,51% ? To je dosta loše. Zato i je tako veliki P/E, a mali P/S.
Fali profitabilnosti.
Ako prodaju Marasku po 150 kn po dionici imati će na račun preko 300 kn keša po dionici....a ako ponove rezultat u 2021 kao ove godine keš na računu mogao bi dostići preko 350 kn po dionici.
Fali profitabilnosti.
Upravo ona stvar koju sam naveo koji post iznad. Probajte zanemariti Q4 prošle godine kada je bilo jednokratnih financijskih troškova (rješavanje stvari sa Fortenove grupom) koji su doveli do lošeg rezultata u tom kvartalu, a koji se reflektira na brojeve koje spominjete.
Ako dobro vidim, za prva 3 kvartala je NPM oko 6.5% (konsolidirano). Ako gledamo samo Saponiu, to je oko 10% NPM.
Maraska tu najmanje doprinosi i kvari taj postotak, no ona ionako ide na prodaju.
Display MorePa izgleda dosta dobro po nekim pokazateljima, dok prema nekim drugima baš i ne. Recimo neto profitna marža 0,51% ? To je dosta loše. Zato i je tako veliki P/E, a mali P/S.
Fali profitabilnosti.
Upravo ona stvar koju sam naveo koji post iznad. Probajte zanemariti Q4 prošle godine kada je bilo jednokratnih financijskih troškova (rješavanje stvari sa Fortenove grupom) koji su doveli do lošeg rezultata u tom kvartalu, a koji se reflektira na brojeve koje spominjete.
Ako dobro vidim, za prva 3 kvartala je NPM oko 6.5% (konsolidirano). Ako gledamo samo Saponiu, to je oko 10% NPM.
Maraska tu najmanje doprinosi i kvari taj postotak, no ona ionako ide na prodaju.
U pravu ste. Vidjet ćemo uskoro kak su završili godinu. U svakom slučaju sad sam ju malo bliže pogledao, mogu reći da izgleda zanimljivo.
Možda će tada biti malo višlja cijena.
Ovo će vjerojatno biti uvjerljivo najbolji rezultat poslovanja u zadnjih više od 10 godina.
Saponia u projektu izgradnje logističko-distribucijskog centra Zagreb https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b9f3cd296e7.pdf
Saponia u projektu izgradnje logističko-distribucijskog centra Zagreb https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b9f3cd296e7.pdf
u Splitu ga ne moraju ni graditi, samo prebiti potraživanja sa BDMR, koji je također u njihovoj grupaciji Mepas.
šta s time čekaju, Boga pitaj
u Splitu ga ne moraju ni graditi, samo prebiti potraživanja sa BDMR, koji je također u njihovoj grupaciji Mepas.
šta s time čekaju, Boga pitaj
ti međusobni odnosi i potraživanja im i jesu uteg, jer se nikada ne zna čisto tko tu koga
Sve mi to miriši na konsolidaciju konditora i njihovu moguću prodaju u budućnosti.
Danas počelo podizanje naloga na kupnji...uskoro bi ovo moglo opet gore za desetak posto.
Spomenuo sam da mi je ovo slican scenarij kao Petrokemija koju sam odvozio od nekih 18 do 76 kuna u 7 mjeseci, ali sam ju i prije dugo pratio i analizirao.
Nesto sam uspoređivao i rekao bih da je SAPN na 430 otprilike kao sto je bila PTKM na 40-45. Znaci, po meni jos dosta potencijala za rast. 4Q bi mogo donijeti jos 10ak kuna po dionici dobiti (to je oko 6.5 miliona kuna dobit - konzervativna procjena) i zaokruziti godisnju dobit na oko 75 kuna po dionici.
Spomenuo sam da mi je ovo slican scenarij kao Petrokemija koju sam odvozio od nekih 18 do 76 kuna u 7 mjeseci, ali sam ju i prije dugo pratio i analizirao.
Nesto sam uspoređivao i rekao bih da je SAPN na 430 otprilike kao sto je bila PTKM na 40-45. Znaci, po meni jos dosta potencijala za rast. 4Q bi mogo donijeti jos 10ak kuna po dionici dobiti (to je oko 6.5 miliona kuna dobit - konzervativna procjena) i zaokruziti godisnju dobit na oko 75 kuna po dionici.
Budu li i u 2021 radili isto ili bolje dionica će se kretati samo jednim smjerom...a svi znamo kojim....sve su ovo relativno male količine dionica dostupne na prodaji odluči li se još netko u top 10 podebljati količinu za par tisuća komada(a mogao bi na temelju rezultata za 2020) moglo bi to za mjesec dva značajno pozitivno utjecati na cijenu dionice.
Uh tek sam sada vidio. Pa ovo je odlično:
"Njegovim završetkom u travnju ove godine Saponia će imati na raspolaganju 4500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu
mehanizaciju što de omoguditi brži protok robe, povecanu točnost isporuka i smanjenje operativnih troškova."
"..skladištenja kako proizvodnog programa Saponije tako i prehrambenih proizvoda Kandita i Koestlina.."
Znaci daljnja optimizacija poslovanja. Odlicno radi nova CEO.
Maraska se nigdje ne spominje u planovima, oni su izgleda vec prodani..
Znate li kada ce biti FI?
Krajem 2. mjeseca, nisam pronašao točan datum, ali koliko sam vidio iz prijašnjih godina, zadnji tjedan u 2. mjesecu nekonsolidirano i koji tjedan kasnije konsolidirano.
Mozda COVID bude imao nekog utjecaja, ali mislim da nece.
Maraska je kao vec prodana, ali kupac(Stanić) nikako da uplati novac, i takvo stanje je vec par mjeseci.
Kolega otkud Vam da je kupac Stanić?
Maraska je kao vec prodana, ali kupac(Stanić) nikako da uplati novac, i takvo stanje je vec par mjeseci.
Kolega nije još uvijek prodana...čim to bude učinjeno biti će objava na burzi...za sada je bila samo objava da je Maraska u procesu prodaje.
Zato sam i napisao “kao prodana”. Receno mi je iz obe firme da je kupac Stanić i da se ceka uplata.
Pa odlicna vijest, hvala na informaciji. Jos da znate i koliko novaca se ceka.