SAPN (SAPONIA d.d.)
-
-
-
Prosla 2 dana proslo 1200 kom.
Erste je moguce ostao na par stotica ili je vani.
Danas je prodavac stopao namjerno na 250kn da Erste izadje. Sutra? Lako moguce +20%.
Nesto kao Ingra. Meni se cini kao zgotovljena korekcija i ciklus i pocetak novog ciklusa. A isti polagano krece.
1.target 320kn. Ocekivani vrh ciklusa V bi bio u rasponu 500-550 kn.
Ovo vise nema tko prodavati. Kupnja kupnja i samo kupnja. Iduci kvartal ocekujem dobit 10-15 milja.
-
Prosla 2 dana proslo 1200 kom.
Erste je moguce ostao na par stotica ili je vani.
Danas je prodavac stopao namjerno na 250kn da Erste izadje. Sutra? Lako moguce +20%.
Nesto kao Ingra. Meni se cini kao zgotovljena korekcija i ciklus i pocetak novog ciklusa. A isti polagano krece.
1.target 320kn. Ocekivani vrh ciklusa V bi bio u rasponu 500-550 kn.
Ovo vise nema tko prodavati. Kupnja kupnja i samo kupnja. Iduci kvartal ocekujem dobit 10-15 milja.
zanimljivo posto vec mjesec dana trubite da nista ne treba kupovati jer ce sve otici u recesiju. ili mislite da ako se sve srusi to nece utjecati na cijenu saponije?
-
Objavljeno konsolidirano izvješće.
-
netko danas pomalkice kupuje sapn. što mu bi ?
-
bez obzira na mali free float , kad usporedim brojeve cini mi se jeftina dionica,
druga stvar nema dividende, mozda bude, tko zna
al u nekoj prici mogla bi bit dobra prica ako se zvijezde posloze.
-
Polako, jos je prerano dizati temu iz zaborava.
Prije korone sjetit ce se svi - imala je dobru startnu poziciju za sindikalni druk. Na temelju rezultata govorilio se o PE 4, onda je to malo poremetio otpis agrokoru ali je odma uletila shema o prodaji maraske i da postoji siguran kupac (stanic?) te da ce se to vidjeti na izvjescu q1. Nit je stanic kupio nit oni nisu iskoristili strku oko korone tako da u tako kratkom roku zarolati istu pricu ne bu islo.
Sad je in Ana u zemlji cudesa koja kupuje kucu i nakon toga krece lansiranje
-
prošle skupštine
Saponia
https://zse.hr/userdocsimages…ibAv6BLnw==.pdf
Maraska
https://zse.hr/userdocsimages…ndhhrH5TA==.pdf
Koestlin
https://zse.hr/userdocsimages…uT3uUbJpQ==.PDF
Brodomerkur
https://zse.hr/userdocsimages…iyL4ndU7Q==.pdf
indikativno je da sada prvi put sve sastavnice Mepas grupe imaju istog (zajedničkog) revizora.
obzirom na navedeno postavlja se pitanje imaju li u planu neko financijsko restrukturiranje grupe obzirom da su sada sve sastavnice pod istim revizorom?
ili se radi o konačnom raspetljavanju međusobnih financijskih aranžmana između kompanija u grupi?
ili se radi o nečem trećem?
ako je netko prisustvovao skupštini/skupštinama, molio bih da podijeli sa zajednicom neke korisne informacije ukoliko ih je uspio saznati.
-
Od prisutnih ,osim većinskog, prisustvu su bili još dva prestavnika iz topa10.
Malo društvo,ugodni razgovori.
Kratak razime, ide sve po planu i programu.
Prodajom Maraske (uskoro i bez odgode) dobiva se financiski top,koji će poslužiti za već pripremljeni,jedan novi segment proizvodnje.
Izvješče će biti zadovoljavajuće to znači,dobar.
Sva pitannja detaljno je odgovorila osobno presjednica uprave M.D.
-
Od prisutnih ,osim većinskog, prisustvu su bili još dva prestavnika iz topa10.
Malo društvo,ugodni razgovori.
Kratak razime, ide sve po planu i programu.
Prodajom Maraske (uskoro i bez odgode) dobiva se financiski top,koji će poslužiti za već pripremljeni,jedan novi segment proizvodnje.
Izvješče će biti zadovoljavajuće to znači,dobar.
Sva pitannja detaljno je odgovorila osobno presjednica uprave M.D.
a imate li informaciju što će biti s Koestlinom i Brodomerkurom?
hoće li se i te firme integrirati pod Saponiju da se njihova proizvodnja (Koestlin) i imovina (Brodomerkur) maksimalno iskoristi?
ne znam kako stoji Koestlin, al što se Brodomerkura tiče njihova imovina (uglavnom velika skladišta na splitskom području i to na jako dobro prometno povezanim lokacijama), mislim da je založena od strane Saponije za pozajmice.
aktiviranjem te imovine Saponija (a time i Kandit i Koestlin) imaju jako dobar logistički potencijal za otvaranje trgovine na veliko na splitskom području.
-
-
Zasto bi se BDMR integrirao u Saponiju ?
Za Koestlin bi to jos imalo smisla, pod uvjetom da se kasnije ( nakon toga ) odvoje Kandit i Koestlin kao jedinstven entitet i na drugoj
strani kemija i deterdzenti.
Time bi se sigurno znacajno podigla vrijednost postojece dionice kroz dvije nove dionice ; keksi i cokoladas jedne i higijenske potrepstine i deterdzenti s druge strane .
imam dionice sapn
-
Zasto bi se BDMR integrirao u Saponiju ?
Za Koestlin bi to jos imalo smisla, pod uvjetom da se kasnije ( nakon toga ) odvoje Kandit i Koestlin kao jedinstven entitet i na drugoj
strani kemija i deterdzenti.
Time bi se sigurno znacajno podigla vrijednost postojece dionice kroz dvije nove dionice ; keksi i cokoladas jedne i higijenske potrepstine i deterdzenti s druge strane .
imam dionice sapn
ma BDMR je ljuštura i trebala bi se orijentirati građevinu na području Šibenika i Knina di imaju malu konkurenciju, a prostore na dobrim lokacijama,
ali njihovi prostori u St vrijede kao cijeli market cap SAPN, a Saponija ima ogromno potraživanje prema BDMR, jer je BDMR dosad bio spalionica novca.
inače, ovi prostori u St doslovce zjape prazni (u jednom skladištu na Dujmovači trenutno stoluje uprava koja bi vjerojatno bila presretna da se preseli u relativno novu zgradu kraj Solarisa u Šibeniku, drugo je u najmu nekim cjevarima, ova dva skladišta su inače najveća u splitskoj Sjevernoj luci za koju je predviđeno da bude teretna luka kontejnere i trajekte, a u velikom skladištu na Sirobuji nema nikoga i ničega, oko njih dole su otvorene raznorazne građevinske firme na malo i na veliko, i sve jako dobro rade, a kod njih teško mrtvilo).
imaju još i par trgovina u strogom centru Splita (jedna u Marmontovoj ulici koja prodaje bijelu tehniku - tu bi mogla biti bombonjera po uzoru na Krašovu, lokacija da teško možeš naći bolju, najfrekventija pješačka ulica u Splitu), za ove druge ne znam više koje je stanje, jer nisam dugo bio u centru grada.
-
ispričavam se, neću više pisati napamet (gledao sam ovo davno, pa sam više i zaboravio što sam vidio).
sad sam pogledao izvješće i čini se da ipak nisu založene, al dugoročan i kratkoročan zajam Saponije prema Brodomerkuru iznosi 56 M kuna, a Koestlina 16,7 M kuna (zato mi je zdrava logika bila da su u zalog dane nekretnine, al očito su oni to drukčije riješili), a nema šanse da to BDMR ikad vrati, osim da se to prebije prepuštanjem ovih nekretnina u St Saponiji i Koestlinu.
to bi onda bila win-win situacija.
evo Vam dolje izvješće od BDMR, pa probajte Vi vidjeti jesam li nešto propustio.
-
Za zgradu preko puta vojne bolnice zainteresiran HEP.Tako je glasio odgovor na pitanje,
Smanjen broj radnika na žalost ,ali svi su dobili otpremnine.Mislim na Saponiu.
Svi krediti dani su unutar grupe,Znači nema greške..
-
Za zgradu preko puta vojne bolnice zainteresiran HEP.Tako je glasio odgovor na pitanje,
Smanjen broj radnika na žalost ,ali svi su dobili otpremnine.Mislim na Saponiu.
Svi krediti dani su unutar grupe,Znači nema greške..
koja je to sad zgrada?
koliko ja znam BDMR je zgradu preko puta vojne bolnice prodao Sveučilištu u Splitu.
pretpostavljam da mislite na Osječku vojnu bolnicu.
-
st-brajo,@
DA -upravu ste. Nije dobro iskomunicirano.
Ostala mi u glavi zgrada u ST ,Poljička cesta,koja je promjenila vlasnika.
Saponia postaje distributer umjesto MEPAS-a jedna od budućih planova.
Na Scovillovoj skali je 110 po uspješnosti umjesto prijašnjih 40 .mislim na poslovanje...
-
st-brajo,@
DA -upravu ste. Nije dobro iskomunicirano.
Ostala mi u glavi zgrada u ST ,Poljička cesta,koja je promjenila vlasnika.
Saponia postaje distributer umjesto MEPAS-a jedna od budućih planova.
Na Scovillovoj skali je 110 po uspješnosti umjesto prijašnjih 40 .mislim na poslovanje...
eto, baš zato mislim da bi bilo dobro raspetljati ovu situaciju sa BDMR, jer tu leži ogroman logistički potencijal za širenje na Split i Dalmaciju.
ništa, ostaje za pratiti ili možda kontaktirati upravu?
da sam znao da netko ide na skupštinu, postavio bih ovdje set pitanja.
nema veze, ako ne bude nikakvih obavijesti na burzi, ostaje prilika za dogodine.
-
Pa sto nisi išao na skupštinu?
-
Pa sto nisi išao na skupštinu?
zato što nemam 1000 dionica.
-
Pa da si pitao, ja bih ti nabavio. Poslao te kome treba da imaš ili imate dovoljno.
Ovako, ispadaš smiješan.... htio bi u društvo, a nemaš za ulaznicu. Nemoj biti naivan i vjerovati svakome tko nešto napise na forumu. Sve moraš uzimati i komentirati... cum grano salis.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner