A otkad je to CROS državna tvrtka? Gdje to država ima kontrolu nad CROS-om? Daj nas uputite, molim vas.
Jedan od najvećih krivaca za ponašanje cijene smo mi, ulagači. Mi ne kupujemo dovoljno, pogotovo institucionlci. Jedini inatitucionalac koji jače kupuje domaće dionice od mirovinaca je PBZ-CROS, a on ne smije držati dionice povezanog društva. Zato svaki put kad uperite prstom prema Rovinju, razmislite malo io tome da unatoč boljim rezultatima interesa i dalje nema. Kupuje trezor, dijeli se dividenda ali ništa, nichts, niente, nada… dakle, AV i vladajuća svita nisu jedini krivci za ovakvu situaciju, već i mi sami koji nerijetko ne valoriziramo promjene u poslovanju i društvu. S druge strane kapitalizacija je velika i malo tu skoro pa ne može ništa i dok god vladajući šutaju burzu i tlače nas Agrokorom i sličnim sranjima, bojim se da ni za ADRS odnosno njegovu cijenu nema tako skorog boljetka.
Konačno, treba shvatiti da sve što Adris radi je tradicionalan biznis. A tradicionalni biznisi nemaju superfantastične povrate i nemaju rast nego vrijednost cijene. Al to je čak i manje bitno kad se investiranje svodi na dobacivanje dionica od jednog do drugog pojedinca uz potporu trezora.