Zaba na ovoj cijeni p/e 12,pa to nije puno,četvrti kvartal će biti dobar i možda najbolji tako da će p/e biti i niži.Čim se objavi divka očekujem skok dionice a mislim da će ove godine biti oko 1eura što je ofličan prinos na ovu cijenu.Zaba se oslobodila tereta od 15 i sad ćemo vidjeti gdje će se zaustaviti.Kupnje ne nedostaje .
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
P/E ZABA-je sa današnjih danom oko 12, HPB-a 8, IKBA 7....12 je za veliku banku poprilično( da ne kažem puno)...4Q po svemu će biti bolji nego lani, što će malo smanjiti P/E....ECB će rezati ove godine značajno kamate, pogotovo ako eurozona jače potone u recesiju...oprez, da ne bi bilo leta do 17-18€ pa da počne tobogan opet radit...
TTM P/E u ovom trenutku vjerojatno nije najbolje mjerilo za procjenu vrijednosti. Ako HPB u zadnjem kvartalu napravi rezultate slične prethodnima, P/E će pasti na oko 4, u optimističnom scenariju čak i nešto ispod.
ZABA bi mogla proći malo ispod 10. Iz tog razloga mi nije jasan toliki hype oko ZABA-e. HPB je više nego dvostruko jeftiniji, a sad još uz to postoji velika vjerojatnost da HPB nastavi isplaćivati dividendu. Već iduće godine bi po istoj stopi isplate od samo 30% to davalo 8% dividende, a varijanti 60% 16%.Cijena ZABA-e se vjerojatno ne može dugoročno održati na ovim razinama jer će im drastično pasti prihodi čim kamatne stope ECB-a krenu na dolje. P/E 10+ u takvim okolnostima djeluje već jako nategnuto.
-
Koliko ja pamtim zadnji kvartal im većinom bude daleko najlošiji, tako da ja bih bio nešto oprezniji od kolega iznad. E sad, ipak stoji i to da je zbog ECB-ove kamatne stope ove godine sve drukčije tako da će i rezultati u Q4 biti neusporedivo bolji spram Q4 od prošlih godina, ali ipak bih očekivao osjetno slabiji Q4 od Q3. Nadam se da griješim ...imam dionice zabe...
Edit:
Što se tiče cijene, ako na ovu cijenu isplate 1 euro dividende, meni je to super, nakon poreza skoro 6%. Top. -
Koliko mogu total isplatiti ako se uzme zadržana dobit??
SVE.
-
Zadnja promjena u TOP 10 prema portalu moje dionice, g. Živaljić Miljenko spustio se sa 5 na 6 poziciju nakon što je u od 12/23 do sada prodao 56.615 kom dionica. Cijena dionice je svejedno u tom periodu napravila rast što je vjerojatno vezano za očekivanja ovogodičnjeg prijedloga iznosa dividende.
-
ovo postaje već previše prozirno.... kad netko od velikih izlazi cijena uvijek na vrhuncu! nekoliko puta sa franjom, sada sa miljenkom.... ili je to slučajnost?
-
Makar su i nama dali priliku.
Gentlemani , pravi
-
Ja sam ušao na 12,60 eura zbog dividende prije tri mjeseca.
Malo me već brine kolika bi trebala biti ta dividenda.
Nisam namjeravao prodavati pa plaćati porez ali sada više nisam siguran.
-
Ovaj rast mi je pomalo umjetan tako da sam izašao.
Top 10 izlazi, cijena bjesomučno raste. Koja divienda to pokriva?
-
Zar misliš da ce cijena pasti prije ex dividend dana?
Nisam primjetio da top10 masovno izlazi, prodali su nesto, ali kap u moru u odnosu na njihov udio.
A dobit je 60-70% veća nego lani, valjda ce barem dio toga preusmjeriti na dividendu tako da ne vidim razlog da ne raste s obzirom na očekivanja dobre dividende.
Znam da nismo SAD, ali tamo kad dobit naraste toliko kao ovdje dionica skoči gotovo 100%.
-
-
Zar misliš da ce cijena pasti prije ex dividend dana?
Nisam primjetio da top10 masovno izlazi, prodali su nesto, ali kap u moru u odnosu na njihov udio.
A dobit je 60-70% veća nego lani, valjda ce barem dio toga preusmjeriti na dividendu tako da ne vidim razlog da ne raste s obzirom na očekivanja dobre dividende.
Znam da nismo SAD, ali tamo kad dobit naraste toliko kao ovdje dionica skoči gotovo 100%.
Ne pišem da izlazi masovno ali već treći insajder poprilično krati. Možda griješim ali u tri mjeseca 30%, u godini skoro 70% na blue chipu je poprilično.
Ne kažem da neće dalje rasti.
-
Masovan izlazak dioničara koji ima svega 0,06% dionica, ?
-
Zato kažem, jos uvijek ima 0,06% po zse.hr iako treba proći namira...da bi dosao do 0,05 mora prodati 32 tisuće dionica, a dnevni prometi su puno manji.
0,01% iznosi trenutno preko pola milijuna eura, a ukupan promet u petak 108 tisuća eura i 6 800 dionica.
Mozda ljudima treba novac za nesto pa su prodali određenu količinu koja im iznosi možda 5% udjela u dionici.
-
kada ce bit poznata dividenda?
-
kada ce bit poznata dividenda?
Kolega, prošla dividenda je objavljena 24.02.2023, tako da bi i ove godine to trebalo biti oko tog datuma.
-
Jedno pitanje, pošto to ne kužim nikako čemu to služi...
Svako jutro, kad krene otvaranje burze netko stavlja nalog prodaje 10800 dionica Zabe na cijenu cca. "najniža+0,50€" i sklanja ih u 9:29:59 prije otvaranja trgovanja... Svaki dan ista cifra dionica po istom paternu.
Trenutno je oko 74000 dionica na prodajnoj strani i onda spadne na "standardnih" oko 63000, ali to se ponavlja zadnjih 20ak dana sigurno, možda i duže
-
Svako jutro, kad krene otvaranje burze netko stavlja nalog prodaje 10800 dionica Zabe na cijenu cca. "najniža+0,50€" i sklanja ih u 9:29:59 prije otvaranja trgovanja... Svaki dan ista cifra dionica po istom paternu.
Trenutno je oko 74000 dionica na prodajnoj strani i onda spadne na "standardnih" oko 63000, ali to se ponavlja zadnjih 20ak dana sigurno, možda i duže
je li to manipulacija tržištem?
https://zse-blog.info/borba-protiv-m…poraba-trzista/
Uslojavanje i zavaravanje“ (eng. layerning and spoofing), kod kojeg je karakteristično izlaganje naloga na jednoj strani (primjerice kupovnoj) bez namjere da ih se izvrši, odnosno kako bi se stvorio privid potražnje za financijskim instrumentom, dok isti ulagatelj izvršava suprotnu transakciju (u ovom slučaju prodajnu), te odmah po izvršavanju prodajne transakcije briše kupovne naloge kojima je stvorio privid na strani potražnje. -
je li to manipulacija tržištem?
https://zse-blog.info/borba-protiv-m…poraba-trzista/
Uslojavanje i zavaravanje“ (eng. layerning and spoofing), kod kojeg je karakteristično izlaganje naloga na jednoj strani (primjerice kupovnoj) bez namjere da ih se izvrši, odnosno kako bi se stvorio privid potražnje za financijskim instrumentom, dok isti ulagatelj izvršava suprotnu transakciju (u ovom slučaju prodajnu), te odmah po izvršavanju prodajne transakcije briše kupovne naloge kojima je stvorio privid na strani potražnje.Nije manipulacija nego psihički poremećaj.
-
Za vrijeme otvaranja, zatvaranja i aukcije 12-12:10 se svi skriveni nalozi prokažu u cjelosti, a kada krene normalno trgovanje se prikaže samo dio (10%) naloga a ostalo se pokazuje kako se taj dio potroši.
-
Za vrijeme otvaranja, zatvaranja i aukcije 12-12:10 se svi skriveni nalozi prokažu u cjelosti, a kada krene normalno trgovanje se prikaže samo dio (10%) naloga a ostalo se pokazuje kako se taj dio potroši.
A može li netko objasniti koja je svrha skrivenih naloga? Jel to opet jedan instrument koji će zavarati male dioničare ili? Meni to djeluje kao manipulacija tržištem jer se tržište prikazuje nerealno.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner